Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lord Sidious

senior tag

válasz RaveForce #65 üzenetére

"vagy jön a wireless megoldás végre itt is"

Feldobták a hírt, a szabadalomról, amivel x-y méteres távolságból is lehetne tölteni az eszközöket stb., de sajnos valószínű, hogy idén egy alap wireless töltés is hiányozni fog. Az már "túl sok" innováció és újítás lenne... Amúgy ha akarták volna eddig is meg lehetett volna oldani, mert a logónál az alu hátlap lyukas. Az alma logóhoz betett elem nem tudom fixen, hogy fém e, de ha az is max lecserélték volna egy jobbfajta műanyagra. Persze ez elméletben egyszerűnek hangzik, ki tudja milyen mérnöki buktatók vannak benne. Mert az S7000-es alut, nem lenne érdemes elhagyni egy LG G5 féle megoldásért szvsz.

• Lord Sidious

senior tag

válasz tDr1v3r #59 üzenetére

A jack elhagyását, több belsős forrás és beszállító is elég fix tényként szivárogtatta ki. Ming-Chi Kuo is így véli és Mark Gurman-nak is ezek az infói vannak. (neki pedig elég jó belső informátorai vannak az Apple-nél. Plusz pár héttel a bemutató előtt ezeket már fix tényként lehet kezelni. SE, i6S, i6... ezekről is minden kiderült tech szinten még a bemutató előtt pár hónappal.

Az iMagazin komment szekciója elég korrekt, főleg, hogy nem elvakult felhasználókkal van van tele, és vérfannokkal, hanem olyan racionális userekkel, akik tényleg használják és ismerik a rendszert, ezáltal jogos "elvárásaik" vannak a mostanság jellemző sok "rengető újítás helyet". Az tény, hogy az apple.blog.hu-n és a szifon.com-on több a szakmai szemmel ill. munkájából kifolyólag érdemi kritikát alkotni képes kommentelő, de ez érthető is, hiszen ezek kevésbé látogatott oldalak, és ezeket inkább azok olvassák, akik az összes nagyobb hazai illetve külföldi szakoldalt. Ergo tájékozottabb userek. De ami itt MA-n megy egy apple topicba az vicc. :D semmi infóval, a láttam már élőben iPhone-t userek osztják az észt, mert zavarja őket a hype vagy egyéb komplexusból kifolyólag megy a fikázás. :U Valahogy a negatív ellentétje annak, amikor iPhone usernek mutatód meg, hogy figyu haver, ezt is lehet vele, ez megoldható egyszerűbben is, vagy ez az adott dolog megkerülhető nagyon könnyen. Jó látni olyankor a rádöbbenést, hogy sokan mennyire nincsenek tisztába a rendszer adta lehetőségekkel. De nem is "nézem" le ezért őket, mert a felhasználók 95%-ának ez csak a telefon/munkaeszköz/számára tetsző kütyü stb. és nincs igénye arra, hogy belemerüljön a mélyébe a dolognak, csak használni akarja és ami pluszra rájön annak örül. Droid és MS userek többsége is ilyen. Droidos barátaimnak is mutattam már meg elég sok feature-t, mert egyáltalán nincsenek ezzel tisztába. Nekem az okostelefonok az egyik hobbim a sok közül, érdekel a téma HW és SW része. Másnak ezek a dolgok full érdektelenek, és full más érdeklődési köre van. Ennyi

• Lord Sidious

senior tag

válasz Hallosz #49 üzenetére

Mégegyszer, dicséretes a droid funkció gazdagsága, nem véletlen, a nagyságrendekkel nagyobb a felhasználó tábora.

Igen, nem véletlen. Alsó és középkategóriás termékek droid és MS fronton vannak, és az árérzékeny piac ezeket fogja választani. Ha azonos felső kategóriát hasonlítod össze máris más a leányzó fekvése, mind okostelefon, mind tablet részesedés terén. :)

• Lord Sidious

senior tag

válasz holozis_HUN #57 üzenetére

Erről a jack elhagyása mizériáról csak az imagazinos topicba folytatott vitámat tudom ismételni, amit egy kicsit elfogult Apple usertárssal folytattam anno a Note 7 megjelenésénél.

"Apple termekek garmadajat hasznalom, de ebben nincs igazad.

1. A Samu 64 GB-al nyit nem 32-vel es lesz opcionalisan elerheto 128-as is.
    2. A Samuba hasznalt Flash gyorsabb, mint az i6S-ban levo NAND Flash tarolo.

3. DAC nincs korrekt aru BT-s fulesekben (es valoszinuleg az Apple sem fog alapbol ilyet csomagolni a 7-hez... atalalito vagy/es lightninggel csatis earpod...), de ettol meg tok mindegy, mert alapertelmezetten fos m4a, mp3 320 kbs minoseget hallgatsz az iPhone-on...persze appal megoldahato a FLAC lossless is, de a userek tobbsege ezzel nem veszdik. iTunes aztan kesz. Az Apple userek tobbsege nincs tisztaba a keszulek funkcioinak lehetosegeinek jelentos reszevel, de ez igaz mas rendszerek felhasznaloira is.

4. Ez a szakcikket irtak rola, hogy szinte csak Samsungos megoldast fogad el eleg nagy bullshit. Barmilyen valamire valo gyarto USH II-es SD-jet beledobhatod... Ennyire nem kell verfannak lenni. Komolyan, neha olyan erzesem van, mintha a Mobilarena ellentetjeben lennek. Ott minden Drodi user jar hitet teriteni Apple topciokba, semmi hattertudassal, itt pedig neha fetunik egy-ket Apple verfan, aki nem latja a fatol az erdot.

Nem akarok flame-et kellteni, de vegyuk mar eszre, hogy nekunk FELHASZNALOKNAK, csak mert Ivy bacsi design kepebe nem fer bele a jack, nem lesz jobb, foleg ha egy atalakitoval szurjak ki a szemunk, es nem egy korrekt BT fulessel. (Az atalakito meg ha a szokasos Apple minosegu gumirozassal keszul, keszulj ra, hogy a zsebedben fel ev alatt szetmalik sajnos...nekem is 2x csereltek a fulesem, pedig en rendesen fel is tekerem a kis muanyag tartojaba ha nem hasznalom.)"

Bocs, ezt nem neked akartam, hanem egy korábbi hsz-re. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés