- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
senior tag
A lényeg, hogy már megint nem annak örülsz, hogy legalább a kvázi egyszereplős elindított fórumodban szaporodik a receptek száma. Amiket te szinte semmi konkrétumot nem tartalmazó módon írsz le, hogy az alapján rutin nélkül nehéz követni. Amit én írtam az recept. Hozzávalókkal kezdődően, részletesen, stb.
Egyébként nem tudok főzni ezen a gépen kísérleteztem, de úgy, hogy a neten található 2-3 receptből mixeltem össze. A paprikától pedig látszik, mert serpenyőben pirult külön a hús. Mindegy.
Szóval ugyanott tartunk, ahol a múltkor, hogy sikerült a lényeget meglátnod, amikor a petrezselyem gyökér elnevezésén lovagoltál. Meg azon, hogy ha nem engedem ki hirtelen a gőzt, akkor úgy sem lesz habos. Aztán a minap meg ide írtad, hogy ugyanúgy leöblíted előtte.
Többet nem írok. Nem haragszom, csak erre nekem nincs szükségem. Jó szórakozást! -
-
-
-
Essejó
veterán
No végül a türelmetlen család miatt 50 percnél leengedtem a gőzt, de a bab még nem igazán volt puha, pedig kb 16 órát ázott.
De bele tettem a tésztát és a rántást, megkevertem, majd rá a tető, és ment vissza nagynyomásra még 5 percet, és úgy már pont jó lett. Szóval ez a tipikus esete volt annak, hogy sikerült egy jó öreg (sok éves) zacskós babot kifognom.
Legközelebb majd a piacon veszek kimért tarkababot az tuti max 1 éves.
-
-
-
-
-
-
TA68
őstag
Megcsináltam a pörköltalapot, vizet nem tettem rá, megvártam ameddig hús kiengedi magából és még utána 2-3 percig rotyogtattam. Kikapcsoltam a SAUTE programot. 3 mérőpohár rizst (kb.450 gramm) átmostam. 3 mérőpohár vizet adtam a pörköltalaphoz és hozzá kevertem a rizst. lezártam a kuktát és bekapcsoltam a RICE (rizs) programot. Nem kell időt állítani, az alap 12 perc tökéletesen jó. Megvártam ameddig automatikusan elengedi a nyomást.
-
Jadro
veterán
Rányomtam, beaktiválódott és azt írja, hogy 15-ig (vasárnapig) működik. 109,99 Eur így az ára. Az Alzás árnál így jóval olcsóbb. (59.900,- Huf vs kb.43.500,-Huf)
TA68: Egyelőre az a kérdés, hogy a Cosori mennyivel minőségibb mint ez a Siguro. Nem biztos hogy nagy a különbség, úgy látom, a Siguro ilyen Alza saját márkás cucc.
Még egy kicsit rágódom, aztán úgyis cooker lesz ebből.
-
TA68
őstag
Hagyma az alapja mindennek, én sem szoktam sajnálni. Most dobtam el 3 hagymát, aminek rohadt volt a közepe.
"A SAUTE kell gondolom akkor is ha a végén habarni vagy rántást hozzáadni akarunk."
Így van!
A KEEP WARM opciót csak azért érdemes az elején kikapcsolni, mert hajlamos az ember megfelejtkezni róla. A babóca főzelék hogy sikerült? -
TA68
őstag
Én általában a Cosoriban 5-8 percig pirítom a hagymát.
Cosori tulajoknak egy kis segítség:
SAUTE (pirítás) programnál nem kell időt beállítani, csak akkor, ha pirítás után közvetlenül egy másik programmal folytatjuk. Ha visszakapcsoljuk a SAUTE programot, például a husi pirításához, akkor újra előmelegítéssel kezd. Ugyan ezen a programon kell a forralást és a besűrítést is végezni, ha esetleg sok lett a lé a kaján.
És még egy dolog, minden főzés előtt ki kell kapcsolni a KEEP WARM (melegen tartás) opciót, hacsak direkt nincs rá szükség. -
TA68
őstag
Én igy csinálom a pörköltet:
Hagymát megpirítom, hozzákeverem a pirospaprikát, mehet rá a husi. Addig pörkölöm a húst ameddig vizet nem kezd engedni. Mehet rá a paradicsom, paprika, só és a fűszerek. Kicsit még tovább főzőm. (pár perc) Rengeteg vizet ki szokott engedni a hús, én nem is szoktam tenni rá.(Itt már látszik a szép sűrű szaft és meg is lehet már kóstolni , hogy kell-e még bele valami)Kuktára tető rá, stew/broth program 25 perc.
Persze ahány ház, annyi szokás. Van aki a hús kifehéredése után rögtön felönti vízzel. Úgy kuktában biztos, hogy leves lesz belőle.Hasonlóképpen csinálom, mint szoky [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- LEGO klub
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest