Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
Flashback #212 üzenetére
Végül is előferdülhet. Mert lábasban vízben 20 perc alatt fől a krumpli.
Akkor ahogy fentebb írtam főzöd a pörköltet, csak kihagyod a krumplit. Amikor a pörkölt kész van leengeded a gőzt kinyitod, beledobod a krumpit lezárod magasnyomás 4-7 perc ha az idő letelt akkor gyorsan kiengeded a gőzt.A 4.-ik számú hozzászólásban vannak jól használható táblázatok!
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
válasz
Flashback #84 üzenetére
Ha bármilyen más recept kérdésed van, jöhet nyugodtan. Megpróbálok választ adni.
A bab, a gulyás, a krumpli levest anyukám még csipetkével csinálta. Néha én is mert úgy az igazi, de többször ellustizom és reszelt tészta megy bele.
A csipetke készítese: egy tálba felütsz 1 tojást, csipet só, és villával kicsit felvered, majd annyi BL-55 lisztet adsz hozzá, hogy egy kemény gombócot tudj gyúrni belőle. Letakarod, és hagyod állni 10-15 percet.
Kirakod az asztalra a lisztes zacskót és még 1 üres tálat. Abba rakod a lecsipkedett tésztát. Kézbe veszed a gombócot, én általában a felét csak mert úgy kényelmesebb, bele tunkolod a gombócot a lisztbe, és a másik kezed hüvelyk és a mutató ujjával kis darabokat csípsz belőle, amit a két ujjaddal megpödörsz és a tálba dobod. Nem egy helyről csipkedsz hanem körben a külsejét és gyakran lisztbe mártod a gombócot. Nagymamám pl ellapította kb fél centi vastagra, és körben a széléről csipkedte. Amikor körbe ért akkor lisztezte újra a tésztát. A lecsipkedett tésztára is mehet néha egy csipet liszt és megrázod a tálat, hogy ne tapadjanak össze a csipetkék. Addig folytatod míg a tészta gombóc el nem fogy. Frissen készítve mehet a levesbe. De ha többet készítesz akkor 1 konyharuhán a napon ki lehet szárítani, vagy sütőben 50⁰-on hőlégkeveréssel, zárható edényben hónapokig eláll. -
Essejó
veterán
válasz
Flashback #80 üzenetére
Huhh
Szóval én 1986 óta főzök és az ilyeneket érzésre rakom már össze, de megpróbálom.
0,5 kg krumpli megpucolsz felkockázol, 1 szál kb 20 cm füstölt kolbászt fél karikára vágsz, 1 kisebb tojás méretű vöröshagymát apró kockára vágsz, 1 gerezd fokhagymát szintén. A Cosorin bekapcsoltam a pirítást és amikor felmelegedett raktam bele kb fél evőkanál zsírt, amikor elolvadt ment bele a felaprított hagymák. Amikor a hagymának már nem fehér volt a színe hozzá raktam a kolbászt ls azt is megpirítottam kb 2-3 percig. Akkor lekapcsoltam a gépet. Ment bele kb 1 kávés kanál morzsolt majoránna, 1 kk hegynyi őrölt tarkabors, 2 tk őrölt pirospaprika, 1 púpos tk ételízesítő (az Aldi féle 40% zöldségtartalmút használom)
Össze kavartam, rátettem a darabolt krumplit, felöntöttem 1,5 liter melegvízzel, és hozzá raktam ami a markomba fér (nem puposan) link 2 maroknyi kézi (reszelt) tarhonyát. Összekevertem ment rá a kuktafedő. Beállítottam nagynomás 5 percre.Bocsi nem direkt növesztem a körmöm, de azt az újamat (gyűrűst) sikerült júli 23-án meghegyeznem, és a sérült idegvégek még mindig erőst érzékenyek. Vágtam belőle körömmel együtt vagy 2,5 mm-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tenisz topic
- Yettel topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- P14s Gen2a 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 5850U 16GB 512GB magyarított (lézerezett) vbill ujjlolv gar
- P15s Gen2i 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest