- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Az IoT fogalma még mindig inkább buzzword, de nehéz most megmondani, hogy hova is fut majd ki a dolog. Viszont szó szerint azt mondja, hogy a dolgok internete, a "dolgok" pedig nagyon sokfélék lehetnek. Nyilván egy okosbögre vagy okoskarkötő erőforrásigénye más, mint egy okostüköré, ami mondjuk videót jelenít meg reggelente a fogmosás alatt, vagy valós időben mutatja, hogy hogy mutatna a fejeden a legújabb frizuradivat. Utóbbiak azért elég erőforrás-igényes feladatok.
"Hogy pozitív is legyek, szerintem az IoT a hálózatról szól, az rendszerezett infógyűjtésről, kifinomult szabályzásokról, automatizmusokról. Nem egy erőgépről, hanem sok kicsi hangya összmunkájáról."
Az nem működik, hogy minden kis hangya a másikra vár, hogy "én csak gyűjtögetek, majd a másik feldolgozza". Szerintem szükségképpen kellenek "vezérhangyák" is, amik a többieket koordinálják és helyi szinten (elő)feldolgozzák az adatokat.
-
törölt tag
Le tudom fordítani magyarra én is, de hogy ez miben bizonyítja az állításodat, azt nem tudom.
A dolgok internetében hol szerepel, hogy hétköznapi vagy átlagos?
370 dollár nem maga az egység, hanem a fejlesztői készlet. Ha nagytételben veszed csak magát az egységet nem ez lesz az ára.
De amúgy egész hétköznapi ár, ha nem egy okos hűtőben gondolkodik az ember.
Ez egy fogalom, aminek még csak most találunk jelentést. Én ezt írtam, tehát a definíció amire hivatkozol még nem létezik.
Értem, ha leírod hogy hipszter, akkor gonosz. Mert a hipszter = gonosz.Ez egy erős érv volt.
-
Cifu
félisten
Mérete alapján persze sok helyen elférhet, de hova kell ilyen kakaó?
OK, fel lehet turbózni egy jégszekrényt beszélgető robottá, de erre van valós igény?Például a Pivothead-hez hasonló szemüveg-rendszerekbe, ahol távolról lehet segítséget nyújtani például repülőgép-karbantartásnál.
Az Eyelights-hoz hasonló szemüvegbe szerelt HUD rendszerekhez, amelyet például továbbfejlesztenek a motoros autópálya rendőrség számára, sisakba épített HUD-hoz.Az Ubuntu pedig demózott két robotot, amelyek a Joule modullal felszerelve képesek az akadályokat felismerni, és azokat kikerülve közlekedni (többek között erre szolgál az Intel RealSense).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- BestBuy topik
- Apple asztali gépek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest