- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mint ahogy én is érezhettem annak az anyagismeretórádat. Sztem kvittek vagyunk.
Zafírüveg ide, gumitok oda, ezek a kütyük nem szeretik az ilyen erőhatásokat. Sztem a megelőzés hatásosabb, mint a védekezés. Ha az ember átgondolja, hogy milyen szituációkban fordulnak elő leggyakrabban az ilyen esetek és következetesen betart néhány szabályt, akkor minimalizálni tudja a kockázatot. Pl. nem fogok mást is abban a kezemben, amelyikben épp a telót tartom. Tipikus autóból kiszállós szitu. Teló, kulcs, vmi papír, stb. Valami tuti zuhanni fog. Nem tartom nyitott, bő zsebben. Legalább három ingzsebből WC -be és egy melósruhából fáradtolajba esésről tudok. Ott a zafírüveg sem sokat segít. Van egy vízszintes pozíciójú tartó az övemen. A telón van egy plusz hátlap, ami az oldalát is védi. Ebbe fúrtam lukat, belefűztem egy méretre vágott, vékony, de erős, fonott zsinórt, a végén egy gumikarikával. Ez kicsit kilóg a tartóból. Ha lenyúlok, egy pillanat alatt bele tudom dugni a középső ujjamat és ha így emelem ki a telót, akkor rögtön a tenyeremben van. Ez a csörög, gyorsan kirántom a tokból esetre van. Ha akarnám se tudnám leejteni. Aztán ott a bt. füles, vagy az okosóra. Minél kevesebbszer kell elővenni a telót (pláne, amikor foglalt az ember keze), annál kisebb az esély a leejtésre. -
törölt tag
Na ő mondjuk elég ütős kis készülék, ráadásul nem is mérik drágán. De én úgy tudom, hogy ő csak amerikai és Japán piacra készült. Nem? Vagy változott volna valami? Még GSM arena -n láttam, de csak érintőlegesen néztem. Amúgy valami ilyesmi módon van értelme a zafír üvegnek, ebben a megvalósításban. Bár ez csak az én véleményem.
-
törölt tag
Nem véletlen, hogy ezen a piacon annyi továbbképzés, nemzetközi szeminárium van, mint égen a csillag. Tök jogosan. Szerintem az emberi agy ennyi mindent befogadni sem képes.
Csak hogy igyekezzek a mobilos piacra vonatkozóan is szakmailag reagálni erre
A mostani mobilok nem arra készülnek, hogy strapabíróak legyenek, hanem hogy elhasználd. Ez nem csak szoftveres, hardveres témában igaz, hanem magára az anyagokra is.
Nagyon gyerekcipőben járnak e tekintetben a telefonok, valószínűleg direkt. Ez a technológia már sokkal régebben rendelkezésre állt, mint hogy itt elkezdtek vele bohóckodni a gyártók. Igazából csak meglovagolják ezt a zafír témát, hogy plusz bevételt generáljanak. Persze még mindig nem vitatom el magának az anyagnak érdemeit, nem is lehetne.
Annyi mondjuk igaz, hogy egy hátlap zúzás olcsóbb téma, mint egy kijelző.
-
törölt tag
Azt nem tudhatom, hogy Te milyen tapasztalatokkal rendelkezel, ezért nem is említettem ilyet. Én csak a saját tapasztalataimról írtam. Igen, az együttes fejlesztésre gondoltam és arra utaltam, hogy most az egyik összetevővel kicsit túllőttek a célon. Egy aránytalanul drága, vagy mechanikai tulajdonságaiban a többihez képest túlzó alkatrész beépítése marketing szempontból lehet indokolt, de egyébként pazarlás. Azt sem jelenteném ki kategórikusan, hogy a kijelző a leggyengébb pont. Inkább azt mondanám, hogy a leglátványosabban tud sérülni. Lehet, hogy más alkatrész sérülése nem ennyire nyilvánvaló, sőt, még működőképes is maradhat a teló. Aztán kezd "fura" jelenségeket produkálni, majd elhalálozik. Talán soha nem derül ki a tulaj számára, hogy ez egy korábbi, durva landolás következménye volt.
-
törölt tag
A mögöttes mondanivalót kellett volna megértened, nem az anyag és gyártásismereti részt. De azért annyira nem légbőlkapott fogalmakkal dobálóztam. Építek motorokat és volt már dolgom versenymotorokkal is, ahol ezeket az anyagokat alkalmazzák. Dolgoztam velük és láttam ilyeneket törve, deformálódva. Ezért van némi tapasztalatom a mechanikai tulajdonságaikat illetően. Ezek gyakorlati tapasztalatok, nem könyvből magoltak. A karbon-kevlárban pl. azok a szálak vannak kevlárból és lehet az szép, bár egy strapatelónak nem a klasszikus értelemben a szépség a fő erénye.
-
törölt tag
Inkább nem írnám be, mert elmegyünk teljesen más szakmai irányba, ami lehet nagyon nagy offba érne véget.
Szóval linkelek neked valamit ezzel kapcsolatban, szerintem neked át fog menni a lényeg: [link]
Amúgy az ő esetében nem elhanyagolható a többi anyag, mert tartósnak tartós, de strapabírónak nem lehet nevezni. Én még mindig a keretben és a hátlapban látom a problémát, amikor zafíros kijelzőről beszélünk. Persze ez más márka esetében is igaz, aki csak zafír kijelzőre épít, mellette meg nagy humbuk az egész. Mármint nem maga a telefon humbuk, csak a többi anyag még köszönő viszonyban sincs vele.
-
törölt tag
Minden eszköz annyira ütésálló, amennyire a leggyengébb pontja. OK, a kijelző nem törik be. És a többi? Ha ezt egy felső kategóriás "túlélő telónak" szánnák (biztos láttál már ilyen Caterpillar, meg Evolveo cuccokat), akkor még érteném a dolgot. Mondjuk az egész egy kerettel együtt, egy anyagból mart titán, vagy legalább magnézium ötvözet vázra lenne építve, karbon-kevlár hátlappal, kívül ütéselnyelő kamrákkal bélelt gumiborítással, belül pedig az összes alkatrész műgyantakiöntéssel védve az elmozdulástól. De ahogy elnézem, itt szó sincs ilyesmiről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- Társasjáték topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Cyberpunk 2077
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest