Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mint ahogy én is érezhettem annak az anyagismeretórádat. Sztem kvittek vagyunk.
Zafírüveg ide, gumitok oda, ezek a kütyük nem szeretik az ilyen erőhatásokat. Sztem a megelőzés hatásosabb, mint a védekezés. Ha az ember átgondolja, hogy milyen szituációkban fordulnak elő leggyakrabban az ilyen esetek és következetesen betart néhány szabályt, akkor minimalizálni tudja a kockázatot. Pl. nem fogok mást is abban a kezemben, amelyikben épp a telót tartom. Tipikus autóból kiszállós szitu. Teló, kulcs, vmi papír, stb. Valami tuti zuhanni fog. Nem tartom nyitott, bő zsebben. Legalább három ingzsebből WC -be és egy melósruhából fáradtolajba esésről tudok. Ott a zafírüveg sem sokat segít. Van egy vízszintes pozíciójú tartó az övemen. A telón van egy plusz hátlap, ami az oldalát is védi. Ebbe fúrtam lukat, belefűztem egy méretre vágott, vékony, de erős, fonott zsinórt, a végén egy gumikarikával. Ez kicsit kilóg a tartóból. Ha lenyúlok, egy pillanat alatt bele tudom dugni a középső ujjamat és ha így emelem ki a telót, akkor rögtön a tenyeremben van. Ez a csörög, gyorsan kirántom a tokból esetre van. Ha akarnám se tudnám leejteni. Aztán ott a bt. füles, vagy az okosóra. Minél kevesebbszer kell elővenni a telót (pláne, amikor foglalt az ember keze), annál kisebb az esély a leejtésre. -
macskea
őstag
válasz
#86973952 #41 üzenetére
Még emlékszem a nagy narancssárga meg zöld gumi Sony-Ericssonokra, na azok elpusztíthatatlanok voltak. Csak manapság mások a mainstream igények, ilyen modellekkel akkor sem lehetne megjelenni, ha tényleg ettől lennének 100 százalékig ütésállóak a felefonok. Egyszerűen nem engedi a divat. Vastagság, káva szélessége, meg még ki tudja mi az ami az embereknek tudat alatt is fontos, mert olyasmi telefont akar, amit a többieknél is látott, de legyen még mondjuk strapatelefon is. Na ez az ami nem megy, vagy csak olyan áron menne, amit senki nem fizetne ki.
Amúgy én egy ILYEN hibrid tokkal védem a telefonom, nyilván pofára esés esetén nem sokat ér, de túl van már pár koppanáson, és eddig jól vizsgázott. Belül lágy gumi, kívül kb olyan színvonalú műanyag mint a kóláskupak.
Viszont maga a tok elpusztíthatatlan, és rettenetesen stabilan áll a telefonon, a kávánál is véd és kiszedni sem egyszerű. Maga a telefon amúgy valami bakelit színvonalú ABS-ből lehet, érzésre borzasztó rideg, nem tudom hogyan vizsgázna leejtéskor, de valószínűleg azonnali repedéssel jelezné, hogy nem erre való.
(#43) porterocka Egy ismerősöm nem rég rendelt magának egy NEC Terraint az USA-ból. Qwerty-t akart Androiddal és ütésálló kivitelben. Egész pofás telefon, a kijelzője mai mércével picit apró, de amúgy a telefon általános kivitelezési minősége tényleg zavarbaejtő. Én nagyon meglepődtem rajta, amikor megláttam, hogy egy strapamobilt ennyire összeraknak. Nyilván az európai piac nem fog belőle tömegesen kapni, de azért egy-egy azért beszivárog az öreg kontinensre, és rájuk lehet csodálkozni. (egyébként ebayen százassával árulják, szóval a magánexport/import mondhatni dübörög)
-
törölt tag
Na ő mondjuk elég ütős kis készülék, ráadásul nem is mérik drágán. De én úgy tudom, hogy ő csak amerikai és Japán piacra készült. Nem? Vagy változott volna valami? Még GSM arena -n láttam, de csak érintőlegesen néztem. Amúgy valami ilyesmi módon van értelme a zafír üvegnek, ebben a megvalósításban. Bár ez csak az én véleményem.
-
macskea
őstag
válasz
#79335424 #40 üzenetére
De azért azt érzed, hogy az "A mögöttes mondanivalót kellett volna megértened, ... Ezek gyakorlati tapasztalatok, nem könyvből magoltak." kombót jogosan érezhettem a "te kis tejfeles szájú fogalmatlan pöcs" szinonímájának.
Egyébként a leejtés utáni meggajdulást magam is tapasztaltam egy HP Voice Messengeren, először csak meg-meg szakadt a hívás, később fel sem lépett a hálózatra. Mondjuk ez a kör egy-két hét alatt lefutott, nem volt nehéz beazonosctani az okot. Amúgy ezzel kapcsolatban írtam is a műgyantás kiöntést, mint kritikus pontot, a melegedés miatt. Bár szerintem a hiba oka inkább a panelek szendvicsszerkezetének belső sérülése, vagy a felületi forrasztásosok elpattanása. A kiöntés "az ellen nem véd". Ezekben a cuccokban már nincsenek vékony lábakon imbolygó "nehéz" alkatrészek.
Amúgy van már értelmes alkalmazása a zafírüvegnek a mobiltelefonok között is, Kyocera Brigadier néven kell keresni. Érdekes módon az műanyag házúnak tűnik.
-
törölt tag
Nem véletlen, hogy ezen a piacon annyi továbbképzés, nemzetközi szeminárium van, mint égen a csillag. Tök jogosan. Szerintem az emberi agy ennyi mindent befogadni sem képes.
Csak hogy igyekezzek a mobilos piacra vonatkozóan is szakmailag reagálni erre
A mostani mobilok nem arra készülnek, hogy strapabíróak legyenek, hanem hogy elhasználd. Ez nem csak szoftveres, hardveres témában igaz, hanem magára az anyagokra is.
Nagyon gyerekcipőben járnak e tekintetben a telefonok, valószínűleg direkt. Ez a technológia már sokkal régebben rendelkezésre állt, mint hogy itt elkezdtek vele bohóckodni a gyártók. Igazából csak meglovagolják ezt a zafír témát, hogy plusz bevételt generáljanak. Persze még mindig nem vitatom el magának az anyagnak érdemeit, nem is lehetne.
Annyi mondjuk igaz, hogy egy hátlap zúzás olcsóbb téma, mint egy kijelző.
-
törölt tag
Azt nem tudhatom, hogy Te milyen tapasztalatokkal rendelkezel, ezért nem is említettem ilyet. Én csak a saját tapasztalataimról írtam. Igen, az együttes fejlesztésre gondoltam és arra utaltam, hogy most az egyik összetevővel kicsit túllőttek a célon. Egy aránytalanul drága, vagy mechanikai tulajdonságaiban a többihez képest túlzó alkatrész beépítése marketing szempontból lehet indokolt, de egyébként pazarlás. Azt sem jelenteném ki kategórikusan, hogy a kijelző a leggyengébb pont. Inkább azt mondanám, hogy a leglátványosabban tud sérülni. Lehet, hogy más alkatrész sérülése nem ennyire nyilvánvaló, sőt, még működőképes is maradhat a teló. Aztán kezd "fura" jelenségeket produkálni, majd elhalálozik. Talán soha nem derül ki a tulaj számára, hogy ez egy korábbi, durva landolás következménye volt.
-
macskea
őstag
válasz
#86973952 #38 üzenetére
Mi meg elég sok hasonló vagy az oldalon is említett technológióval készített kis és közepes szériájú géphez való burkolatot használunk. Részben mi tervezzük őket, de nem mi gyártjuk, arra mindig megvannak a partnerek. Csak egyszerűen annyi polimertechnológia van, hogy az ember csak kapkodja a fejét, rengeteg a gazdasági és a technológiaia változó.
Egyszerűen lehetetlen mindenben felkészültnek és naprakésznek lenni. De próbáljuk belőni a megfelelő repülési magasságot.
-
macskea
őstag
válasz
#79335424 #35 üzenetére
A mögöttes mondanivalód az volt, - ha jól sejtem, mert könyvből sajnos a gondolatolvasást ezeddig nem tudtam elsajátítani - hogy párhuzamosan kellene fejleszteni mindent, nem csak a kijelzőt. Erre a feltételezésre adtam ezt a választ, és adnom most is:
A rendszer leggyengébb pontja jelenleg a kijelző. Ezt el kell ismerned. Jelenleg ezen kell fejleszteni, utána jöhet a többi, ha már nem a kijelző lesz a gyenge láncszem
Ha másra gondoltál, kérlek mondd el. És külön örülök neki, hogy tudod milyen tapasztalatokkal rendelkezem, mert így majd tudni fogod, hogy mi az amit azonnal megértek, és mi az amit magyarázni kell.
-
törölt tag
A mögöttes mondanivalót kellett volna megértened, nem az anyag és gyártásismereti részt. De azért annyira nem légbőlkapott fogalmakkal dobálóztam. Építek motorokat és volt már dolgom versenymotorokkal is, ahol ezeket az anyagokat alkalmazzák. Dolgoztam velük és láttam ilyeneket törve, deformálódva. Ezért van némi tapasztalatom a mechanikai tulajdonságaikat illetően. Ezek gyakorlati tapasztalatok, nem könyvből magoltak. A karbon-kevlárban pl. azok a szálak vannak kevlárból és lehet az szép, bár egy strapatelónak nem a klasszikus értelemben a szépség a fő erénye.
-
törölt tag
Inkább nem írnám be, mert elmegyünk teljesen más szakmai irányba, ami lehet nagyon nagy offba érne véget.
Szóval linkelek neked valamit ezzel kapcsolatban, szerintem neked át fog menni a lényeg: [link]
Amúgy az ő esetében nem elhanyagolható a többi anyag, mert tartósnak tartós, de strapabírónak nem lehet nevezni. Én még mindig a keretben és a hátlapban látom a problémát, amikor zafíros kijelzőről beszélünk. Persze ez más márka esetében is igaz, aki csak zafír kijelzőre épít, mellette meg nagy humbuk az egész. Mármint nem maga a telefon humbuk, csak a többi anyag még köszönő viszonyban sincs vele.
-
macskea
őstag
válasz
#79335424 #29 üzenetére
A rendszer leggyengébb pontja jelenleg a kijelző. Ezt el kell ismerned. Jelenleg ezen kell fejleszteni, utána jöhet a többi, ha már nem a kijelző lesz a gyenge láncszem.
Erre muszáj reflektálnom:
"titán, vagy legalább magnézium ötvözet vázra lenne építve, karbon-kevlár hátlappal"
Titán: amiben jó, az a kiválló vegyi ellenállóság, a hőállóság, a jó fajlagos szilárdsági mutatók (valójában jellemzően gyengébbek mint az acélok, de ugyan olyan erős alkatrészt kisebb tömegből le lehet gyártani), és hogy az emberi szervezet "elfogadja" mint implantátum. De ezzel együtt az alumíniumnál még mindig sokkal nehezebb, és a nem erősen ötvözött és megfizethetetlenül drága változataitól eltekintve gyengébb is, mint egy relatíve kommersz nagy szilárdságú alumínium ötvözetek. Nincs olyan tulajdonsága, ami indokolná a használatát az alumíniummal szemben, ha csak nem az exkluzivitás. Lásd bizonyos órák.
Magnézium: van ilyen telefon (pl.: One Plus One), de száz laptop, meg fényképezőgép is. Ez már tényleg könnyű, de cserébe alacsony a korrózióállóság, kifejezetten gyenge, a szívóssága pedig kifejezetten kedvezőtlen. Strapatelefonnak nem alkalmas, tényleg. Persze azért vannak jó tulajdonságai is, mint például a tényleg alacsony tömege, vagy hogy bizonyos ötvözetei kiemelkedően jól tűrik a hirtelen hűtést és hevítést (de nem túl magas hőmérsékletre). Nem véletlenül csinálják belőle a crossmotorok és az igényesebb endurók blokkjait, motorblokk vetemedés és repedés nélkül át lehet velük hajtani a patakon.
Karbon-kevlár: ez csak spekuláció, de szerintem te a karbonra gondoltál, mint szép, esztétikus, fekete, jellegzetes struktúrájú anyagra. Na ez nem az, az a tiszta karbon. Ez egy fekete-sárga valamilyen kockás mintás borzalom. Amúgy tényleg nagyon jók a szilárdásági tulajdonságai, de inkább hasznos mint szép.
Kevlár, ha már szóba került: nagyon könnyű, nagyon merev, de törik mint a ropi. Semmilyen dinamikus igénybevételt nem visel el, vagy nagyon speciális célokra (kifejezett súlycsökkentés pl. motorsportok területén, vagy könnyű de merev szerkezeteknek pl.: kisebb hajók árbócai) alkalmas, vagy alapvetőend ekorációnak. Strapatelefonnak sajnos nem.
Bocs a litániáért, de gondoltam érdekelhet.
A műgyanta kiöntés jó ötlet lehet, kérdés, hogy melegedési problémákat okozna-e.
-
törölt tag
válasz
#79335424 #29 üzenetére
Valahol nekem is ezzel volt a problémám, amit előzőleg le is írtam. Oké, hogy védi a kijelzőt, ez tök jó dolog, hiszen bebiznyosodott, hogy igaz is. Viszont a többi része ezzel még nincs beljebb, sajnos. Ennek úgy lenne számomra is értelme, ha a többi részében is változna. Pl. hátlapi GG leváltása és a fém keret kicserélése (ami elég nehezen bírja a strapát).
Egyébként esztétikusak ezek a részek, alapjaiban tartósak is, csak ilyen üveghez más külső dukálna, de legalább egy olyan tok, ami "macskás" modellekhez hasonló külsőt kölcsönöz, akkor mindjárt van értelme. Így ez inkább csak ok arra, hogy dobjunk egy "kicsit" az árán.
-
törölt tag
Nem, ez biztosan nem hiba és nem is indokolatlan. Általában sok böngészőhasználatnál melegszik, ami érthető a sok világos hátterű weboldal miatt. Amúgy custom, de gyári alapú romot használok és Dorimanx kernelt. A teló soha nincs kikapcsolva, újraindítgatva és teljesen stabil.
-
törölt tag
Minden eszköz annyira ütésálló, amennyire a leggyengébb pontja. OK, a kijelző nem törik be. És a többi? Ha ezt egy felső kategóriás "túlélő telónak" szánnák (biztos láttál már ilyen Caterpillar, meg Evolveo cuccokat), akkor még érteném a dolgot. Mondjuk az egész egy kerettel együtt, egy anyagból mart titán, vagy legalább magnézium ötvözet vázra lenne építve, karbon-kevlár hátlappal, kívül ütéselnyelő kamrákkal bélelt gumiborítással, belül pedig az összes alkatrész műgyantakiöntéssel védve az elmozdulástól. De ahogy elnézem, itt szó sincs ilyesmiről.
-
macskea
őstag
Még mindig félreértelmezitek a zafírüveg témát. Nem a karcokkal szembeni ellenállást hivatott tovább növelni, extrém esetektől eltekintve azt már a GG2 is "megoldotta". A hangsúly a kijelző törékenységén van, illetve az ilyen jellegű behatásokkal szemben való ellenállás fokozásán. És abban elméletileg tényleg jobban vozsgáznak a zafír megoldások.
Nekem sem sikerült még összetörnöm egyik telefonom kijelzőjét sem, de nem kell órákat gondolkodnom, hogy példát tudjak mondani a környezetemből, akinek már többször is. Nem tudom hogy kétbalkezes-e vagy csak egyszerűen nincs szerencséje, de nincs is jelentősége. Neki ez minden bizonnyal selling point lesz, feltéve az értékesítő kisasszony sem azzal fog jönni, hogy ez milyen karcálló, hanem tudni fogja, hogy a relatíve törhetetlen kivitel a lényege ennek az egész zafír mizériának.
-
Vajon menyivel fog megnövekedni az ára a sima P7-hez képest
-
törölt tag
válasz
micafighter #25 üzenetére
Ez egyértelmű. Zafírnak is az ütésállóságban látszik meg az ereje. Edzett üveges "fóliák" abból a szempontból jók, hogy adott esetben nem a telefon bánja a betörést. Amin úgy tudom fólia is van, csak az egyik rétege edzett üveg (5 réteg). Nillkin gyártás.
Közben rá kellett jönnöm, hogy a hátsójára is van ilyen, de egy zafíros előlaphoz még mindig más anyagú hátlapot tudok elképzeni. Ami strapabíróbb.
-
micafighter
nagyúr
Az a baj az edzett üveggel hogy a por pl megkarcolja és az üveg keménységétől függően más anyagok is megkarcolhatják. A GG is egyfajta edzett üveg egyébként, amit a keménysége miatt a kés, kulcs, apró nem tudja megkarcolni de a porszem meg ugyanúgy kifog rajta. Ezért lenne jó a zafír üveg, azt a por/homok sem karcolja meg.
A törékenység meg megit egy teljesen más kérdés.
-
törölt tag
Lehet, hogy az enyémen is vannak mikrokarcok, csak nekem nem tűnnek fel. Látom, ami megjelenik, tudom kezelni, ennyi. 3évet elmegy. Egy 3éves teló úgysem ér fabatkát sem. Max. segédfeladatokra (szerver, házautomatizálás, netrádió, stb.) jó. Azoknál meg tök mindegy, hogy karcos, vagy sem. Én nem rontom le ezért 3éven keresztül a felhasználói élményt. Azt nem tudom, hogy milyen egy fólia hőátadó képessége. Nálam tartós használatnál rendesen fel tud melegedni a kijelző és ezen biztos, zogy csak ronthat egy fólia.
-
fairi
őstag
Ügyes vagy,mert én szétkarcoltam a GG kijelzőt fólia nélküli S2-ön. Volt relatíve vastag karc is,sok kicsi kevesebb mint 1 év után.Így note3 inkább fóliázom,pedig csúnyán ront rajta,de GG ugyanúgy tud karcolódni. Pedig semmi szándékosság ne volt. Elég ha felületre kerül homokszemek plusz erőhatás és azok megkarcolják a GG-t.
-
NemesTom
tag
Kis odafigyeléssel meg lehet óvni bármilyen telefont a károktól, karcoktól. Persze véletlen balesetek mindig vannak... De hogy zafír legyen a telómon, azt kicsit soknak érzem.
-
Pr3ciSioN
aktív tag
Én úgy irigyellek titeket
nekem az s3 tokban van (belebújtatós) de tele van micro karccal plusz a home gomb fölött kb 4 centire egy 2 cm hosszú karc keresztbe amibe még a körmöm is megakad olyan mély
nah de hogy az hogy került oda
-
dsr
senior tag
Jöhetne
-
jegenye77
addikt
Én egy LG és egy Acer telót próbáltam fólia nélkül használni de kb 3 nap és már láttam rajta a karcokat. Pedig vigyáztam rá én is. Azóta minden telomra megy a fólia, amit nem szeretek.
Ha ez a zafír cucc tényleg nem lesz még csak hajszál-karcos se, akkor jó dolognak tartom. -
fene_vad
senior tag
szokásos (An)Dante "minőség", de lassan már a copy/paste se megy.
Javítsd kérlek mindenhol a Saphire-t Sapphire-re. -
Prevent
aktív tag
A Huawei is kezdi a hülyeségeit...
Inkább dolgoznának egy olyan P7-en ami kibírja a nap végéig.
-
törölt tag
"...az előlap anyagától eltekintve várhatóan mindenben megegyezik elődjével."
Ezzel nekem csak egy gondom van, hogy a hátlapja is GG a jelenlegi modellen. Oké, hogy a kijelzőt védjük a strapa miatt, de anyaghasználatát tekintve olyan, mint ha 2 kijelzője lenne. Egy csúnya esésnél ugyan úgy érzékeny a hátlap is, ami amúgy nem levehető. Továbbra is kétséges a keret létjogosultsága a tok helyett. Persze biztos drága lenne a 2 oldali zafír, de akkor valami más anyaghasználat lehetne érdekesebb a hátlapra, mert előlapra eddig is lehetett kapni edzett üveglapot (szimpla fólia helyett), hátlapra nem. -
Robertoq
őstag
Létezik már zafír üveges telefon, keressetek rá töréstesztre.
Szerk:
Én ezt találtam, ez alapján bírja a pofára esést -
babkukta
senior tag
Most komolyan, a zafír üveg megint egy példány??? Úgy érzem, ha már a Xiaomi meg a Huawei ezt kihasználta, a Samsung is ki fogja. Előre látom a Sapphire edition S5öt.
+ látni kéne, h mennyire műkszik ez jól a való életben -
dane
senior tag
Szerintem ez egy szép teló... tényleg tetszik!
-
törölt tag
Én eddig is "elfelejtettem". Lassan 3éves lesz az SGS2 és kutya baja a kijelzőjének. Nem fiókban van, hanem napi használatban. Igaz, teló üzemmódban, nem homokozólapátként és kicsit odébb szoktam rakni, amikor flexelek. De kb. ennyi az odafigyelés. Ja, nem abba a zsebembe rakom, amiben a kulcsaim és az apró van. Sztem ez a zafírügy csak p. növelő.
-
jegenye77
addikt
Itt már végre ellehet felejteni a fóliát?
-
tothmaxy182
őstag
Én már nagyon kíváncsi leszek ezeknek a zafíros telefonoknak a töréstesztjére. Nem a karcolhatóságára, mert az biztos nagyon jó lesz, hanem a töréstesztjére!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Huawei marketing részlege is megerősítette az Ascend P7 zafírba burkolt változatának érkezését.
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek.
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest