- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
macskea
őstag
válasz
#79335424 #40 üzenetére
De azért azt érzed, hogy az "A mögöttes mondanivalót kellett volna megértened, ... Ezek gyakorlati tapasztalatok, nem könyvből magoltak." kombót jogosan érezhettem a "te kis tejfeles szájú fogalmatlan pöcs" szinonímájának.
Egyébként a leejtés utáni meggajdulást magam is tapasztaltam egy HP Voice Messengeren, először csak meg-meg szakadt a hívás, később fel sem lépett a hálózatra. Mondjuk ez a kör egy-két hét alatt lefutott, nem volt nehéz beazonosctani az okot. Amúgy ezzel kapcsolatban írtam is a műgyantás kiöntést, mint kritikus pontot, a melegedés miatt. Bár szerintem a hiba oka inkább a panelek szendvicsszerkezetének belső sérülése, vagy a felületi forrasztásosok elpattanása. A kiöntés "az ellen nem véd". Ezekben a cuccokban már nincsenek vékony lábakon imbolygó "nehéz" alkatrészek.
Amúgy van már értelmes alkalmazása a zafírüvegnek a mobiltelefonok között is, Kyocera Brigadier néven kell keresni. Érdekes módon az műanyag házúnak tűnik.
-
macskea
őstag
válasz
#79335424 #35 üzenetére
A mögöttes mondanivalód az volt, - ha jól sejtem, mert könyvből sajnos a gondolatolvasást ezeddig nem tudtam elsajátítani - hogy párhuzamosan kellene fejleszteni mindent, nem csak a kijelzőt. Erre a feltételezésre adtam ezt a választ, és adnom most is:
A rendszer leggyengébb pontja jelenleg a kijelző. Ezt el kell ismerned. Jelenleg ezen kell fejleszteni, utána jöhet a többi, ha már nem a kijelző lesz a gyenge láncszem
Ha másra gondoltál, kérlek mondd el. És külön örülök neki, hogy tudod milyen tapasztalatokkal rendelkezem, mert így majd tudni fogod, hogy mi az amit azonnal megértek, és mi az amit magyarázni kell.
-
macskea
őstag
válasz
#79335424 #29 üzenetére
A rendszer leggyengébb pontja jelenleg a kijelző. Ezt el kell ismerned. Jelenleg ezen kell fejleszteni, utána jöhet a többi, ha már nem a kijelző lesz a gyenge láncszem.
Erre muszáj reflektálnom:
"titán, vagy legalább magnézium ötvözet vázra lenne építve, karbon-kevlár hátlappal"
Titán: amiben jó, az a kiválló vegyi ellenállóság, a hőállóság, a jó fajlagos szilárdsági mutatók (valójában jellemzően gyengébbek mint az acélok, de ugyan olyan erős alkatrészt kisebb tömegből le lehet gyártani), és hogy az emberi szervezet "elfogadja" mint implantátum. De ezzel együtt az alumíniumnál még mindig sokkal nehezebb, és a nem erősen ötvözött és megfizethetetlenül drága változataitól eltekintve gyengébb is, mint egy relatíve kommersz nagy szilárdságú alumínium ötvözetek. Nincs olyan tulajdonsága, ami indokolná a használatát az alumíniummal szemben, ha csak nem az exkluzivitás. Lásd bizonyos órák.
Magnézium: van ilyen telefon (pl.: One Plus One), de száz laptop, meg fényképezőgép is. Ez már tényleg könnyű, de cserébe alacsony a korrózióállóság, kifejezetten gyenge, a szívóssága pedig kifejezetten kedvezőtlen. Strapatelefonnak nem alkalmas, tényleg. Persze azért vannak jó tulajdonságai is, mint például a tényleg alacsony tömege, vagy hogy bizonyos ötvözetei kiemelkedően jól tűrik a hirtelen hűtést és hevítést (de nem túl magas hőmérsékletre). Nem véletlenül csinálják belőle a crossmotorok és az igényesebb endurók blokkjait, motorblokk vetemedés és repedés nélkül át lehet velük hajtani a patakon.
Karbon-kevlár: ez csak spekuláció, de szerintem te a karbonra gondoltál, mint szép, esztétikus, fekete, jellegzetes struktúrájú anyagra. Na ez nem az, az a tiszta karbon. Ez egy fekete-sárga valamilyen kockás mintás borzalom. Amúgy tényleg nagyon jók a szilárdásági tulajdonságai, de inkább hasznos mint szép.
Kevlár, ha már szóba került: nagyon könnyű, nagyon merev, de törik mint a ropi. Semmilyen dinamikus igénybevételt nem visel el, vagy nagyon speciális célokra (kifejezett súlycsökkentés pl. motorsportok területén, vagy könnyű de merev szerkezeteknek pl.: kisebb hajók árbócai) alkalmas, vagy alapvetőend ekorációnak. Strapatelefonnak sajnos nem.
Bocs a litániáért, de gondoltam érdekelhet.
A műgyanta kiöntés jó ötlet lehet, kérdés, hogy melegedési problémákat okozna-e.
-
törölt tag
válasz
#79335424 #29 üzenetére
Valahol nekem is ezzel volt a problémám, amit előzőleg le is írtam. Oké, hogy védi a kijelzőt, ez tök jó dolog, hiszen bebiznyosodott, hogy igaz is. Viszont a többi része ezzel még nincs beljebb, sajnos. Ennek úgy lenne számomra is értelme, ha a többi részében is változna. Pl. hátlapi GG leváltása és a fém keret kicserélése (ami elég nehezen bírja a strapát).
Egyébként esztétikusak ezek a részek, alapjaiban tartósak is, csak ilyen üveghez más külső dukálna, de legalább egy olyan tok, ami "macskás" modellekhez hasonló külsőt kölcsönöz, akkor mindjárt van értelme. Így ez inkább csak ok arra, hogy dobjunk egy "kicsit" az árán.
-
macskea
őstag
Még mindig félreértelmezitek a zafírüveg témát. Nem a karcokkal szembeni ellenállást hivatott tovább növelni, extrém esetektől eltekintve azt már a GG2 is "megoldotta". A hangsúly a kijelző törékenységén van, illetve az ilyen jellegű behatásokkal szemben való ellenállás fokozásán. És abban elméletileg tényleg jobban vozsgáznak a zafír megoldások.
Nekem sem sikerült még összetörnöm egyik telefonom kijelzőjét sem, de nem kell órákat gondolkodnom, hogy példát tudjak mondani a környezetemből, akinek már többször is. Nem tudom hogy kétbalkezes-e vagy csak egyszerűen nincs szerencséje, de nincs is jelentősége. Neki ez minden bizonnyal selling point lesz, feltéve az értékesítő kisasszony sem azzal fog jönni, hogy ez milyen karcálló, hanem tudni fogja, hogy a relatíve törhetetlen kivitel a lényege ennek az egész zafír mizériának.
-
fairi
őstag
Ügyes vagy,mert én szétkarcoltam a GG kijelzőt fólia nélküli S2-ön. Volt relatíve vastag karc is,sok kicsi kevesebb mint 1 év után.Így note3 inkább fóliázom,pedig csúnyán ront rajta,de GG ugyanúgy tud karcolódni. Pedig semmi szándékosság ne volt. Elég ha felületre kerül homokszemek plusz erőhatás és azok megkarcolják a GG-t.
-
jegenye77
addikt
Én egy LG és egy Acer telót próbáltam fólia nélkül használni de kb 3 nap és már láttam rajta a karcokat. Pedig vigyáztam rá én is. Azóta minden telomra megy a fólia, amit nem szeretek.
Ha ez a zafír cucc tényleg nem lesz még csak hajszál-karcos se, akkor jó dolognak tartom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest