Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• joey04

titán

válasz ZavaBalazs #181 üzenetére

Nem, én ezekre (a hibákra) emlékszem. feltúrni a topikot meg nem kell, ha tudod használni a keresőt, akkor másodpercek kérdése a dolog. nézd a dolog egyszerű. nekem a telefonok a hobbim, majd' 20 éve. én részese voltam 5110, 3210, stb. láznak, a wap betörésének, a mobilnet terjedésének (előbb volt mobilon net hozzáférésem, mint otthoni internetem), végigizgultam a Symbianos megjelenéseket (mai napig így visszagondolva a 6600 és az idióta gombsoros 3650 a kedvencem), vagy a SE felemelkedése és bukása, ott is k800 zseniális készülék volt, vagy a későbbi n82, ahol boltos ismerős rám csörgött, hogy most érkezik az országba az egyik első szállítmány, félretegyen-e egyet, stb stb. És ugyanúgy kíváncsian és érdeklődve fogadtam az iPhone-t, majd az androidot. Az elején én sem voltam pl. jó véleménnyel az iPhone-ról, mert iszonyú korlátos eszköznek gondoltam, de azt már az első kipróbálás után (régi XMS, Hegedűs Gyula utca) beláttam és le is írtam, hogy ez igen, így kéne működnie egy normális érintőképernyős rendszernek. Ami azért volt már akkor kulcsmomentum, mert a Symbain érában tettem kitérőt a "profibb" WM felé, főleg HTC felé, de mindig visszaváltottam a butább, kisebb képernyős, nyomógombos symbianos Nokiákra, mert nem volt normálisan megoldva a kezelés. Kipróbáltam a SE által nyomott UIQ-t is, mert mondom Symbian, még érintős is, hátha jó lesz. Hát nem. Aztán végül az iPhone OS 2-vel megjött az App Store, és megjelent a 3G, ami hiány még maradt azt megoldotta a JB, így vettem egyet, miután volt alkalmam huzamosabb ideig használni egy másikat. Ott végre összeállt a kép, megvolt az akkor nagy kijelző, marha jó, érintőképernyőre optimalizált rendszer, tényleg elléptek mindenkitől, tényleg megvolt kb az 5 év előny (rendszer, nem hw értelemszerűen), ha nem több. Így aztán sok iPhone-om volt az évek alatt, de mellette rengeteg Androidos telefont vettem, mert érdekel, mert kíváncsi vagyok. Volt Samsung, több HTC, Motorola, több Xiaomi, még Sony is! A kedvenc androidos telefonom, az éppen a Samsung Note 3 a mai napig. Közben elkezdtek terjedni a tabletek, ott viszont csak iPadet használtam még, mert a konkurencia számomra nevetséges. A legjobb tablet androidos vonalon a tab s3, és az iPad Air 2 szintjét sem éri el. Próbáltam kis telefon tablet kombót, nagy telefon tablet kombót, most pl. azért használok Xiaomit, mert jelenleg úgy érzem, nem akarok már 2 eszközt cipelni, és ez a 6,44" egy vállalható kompromisszum, mellesleg nagyon jó az üzemidő, jobb, mint bármelyik iPhone, vagy Samsung (vagy egyéb) csúcsmodellé. Ennek ellenére hiányzik az iOS, a X nagyon tetszik, de mellé megint kéne iPad, és pénz lenne rá (csak az elmúlt 2 hónapban eladtam annyi cuccot, hogy kijönne belőle egy X, meg egy iPad 2017 és a megtakarításomhoz hozzá se kéne nyúlni), de egyszerűen már sajnálnék rá annyit, figyelembe véve, hogy a 2 eszköz használata macerásabb, mint a mostani 1 eszközé, ami meg tokkal-vonóval 65k. De a másik oldalon meg ott van, hogy mennyivel jobb lenne a felhasználói élmény, valamint hogy az évfordulós iPhone-t valószínűleg el sem adnám, sőt tervezem majd, hogy beszerzek egy jó állapotú eredeti iPhone-t mindenképpen, régen úgyis volt gyűjteményem a kedvenc készülékeimből. Visszakanyarodva a hosszú kitérő után, nem, nem kell tehát keresgélnem hibák után, mert általában megvan fejben azért. Most is képben volt a Note 8, V30, Pixel XL 2 is, de mind hemzseg a hibáktól. És igen, a X sem tökéletes, de szvsz amik eddig előjöttek azok nem akkora kaliberű problémák, ráadásul bejön a képbe a szubjektivitás is, hogy oké, méregdrágán hw hibás és sw bugos készülékeket nyom le a torkunkon minden gyártó, de ezen legalább iOS van, ami az én tapasztalataim alapján sokkal stabilabb, sokkal kevesebb hiba van benne, sokkal kezesebb rendszer. És lehet hozni ellenpéldákat, de nekem ez a tapasztalatom, az én felhasználási szokásaimmal sokkal jobban működik a rendszer és pont. Az sem érdekel, hogy éppen milyen fannak állítanak be, ahogy pár napja volt róla szó: amikor az iPhone-t másolta pofátlanul a Samsung, akkor Samsung hater voltam és Apple fan (pedig amikor a Nokia volt csúcs, akkor azt koppintotta a samu, tehát a fanság része már eleve bullshit ebből a szemszögből), amikor meg leírtam, hogy nem csoda, hogy az egész droidos piacot letarolja a samu, mert nincs egy épkézláb ellenfele, akkor meg samu fan lettem. Most mondjuk a Huaweiben látom azt, hogy megszorongathatja lassan. Ugyanúgy leírom a hibákat, hogy a felhőszolgáltatás hulladék az almánál, a térképen kb fent sem vagyunk, ott van TBMC logoutos beszámolója, hogy mennyire szarnak fejünkre, mert nem vagyunk nekik piac, vagy hogy szarok a gyári kábelek, stb. Ahogy iOS 7-nél is mondtam, hogy nem csak ronda lett, de sokkal nehezebb lett a rendszer kezelése is, a szkeumorf elemek kidobása miatt, akkoriban váltottam huzamosabb ideig droidra, de közben a kinézeten kalapáltak, ráadásul majd minden gui elment a flat irányba, így megint az iOS lett a legjobb. Vagy itt a face ID, szerintem nevetséges amikor szélsőséges példákat hoznak hogy miként lehet megzavarni, ami meg valóban gyakrabban előforduló hiba, pl. némelyik napszemüveg, stb, az jóval kevesebb, mint amennyi hasonló "hiba" az ujjlenyomat-olvasóknál van, mert ott a nedvesség nagyon bekavar, és legyen tél vagy nyár, ez szerintem jóval zavaróbb, mint a Face ID hibái. Arról bezzeg alig esik szó, hogy landscape módban használhatatlan, pedig számomra pl. ez a legnagyobb hibája... A fórumhoz meg annyit, hogy amíg ezek az emberek berendezkednek arra, hogy csak a negatív dolgokat osszák meg és nagyrészt csak az Apple készülékeivel kapcsolatban, addig én felvállalom az ellenpontot. Meg amíg rugóznak az áron, hogy ennyiért Note 8-at kapni, meg ki tudja hány Xiaomit, stb, és konkrétan kinyilvánítják, hogy a vásárlók nagyobb része vagy divatból, vagy a marketing miatt veszi meg, holott személy szerint nekem maga az iOS ad annyi pluszt, hogy mindenkori csúcs droid árának dupláját is megérné az aktuális csúcs iPhone. Nyilván nem tudnék 7-800k-t kiadni telefonra, de ettől még vallhatom azt, hogy megérné az extra árat. Élőben sem áradozom róla első körben soha, aki ismer és tudja, hogy szeretem és tőlem vár megerősítést, mind meglepődik, mert állandóan a sláger hibákkal kezdem, hogy az adatmozgatás az eddig megszokotthoz képest macerásabb lesz, hogy nincs bt filetransfer (lol), meg az össze ilyen hiányosságot. És csak utána mondom azt, hogy ezek közül egyik sem dealbreaker, akkor vágjon bele és vélhetőleg elégedettebb lesz, mint bármelyik droidos telefonnal. És ahogy megfigyeltem általában be is jön, mert amikor olyan vesz iPhone-t aki nem nézett utána a dolgoknak és olyan hiányossága van amit nem tud lenyelni, az nagyon hamar eladja és soha többé Apple, akit meg nem zavarnak, azok meg többé rá sem néznek más cuccra. Egyik ismerős mondta, hogy hallod, teljesen elégedett vagyok, ez az első telefon, amit nem akarok falhoz baszni valami miatt. pedig egy 6s-ről beszélünk, nem csúcsmodellről. Szóval én inkább kimondottan lebeszélem a vételről azokat, akiknél úgy érzem a beszélgetés alatt, hogy valami miatt csalódni fognak. nah mindegy.

184: benned meg a konkurencia folyamatos kritizálása váltja ki azt az érzést, hogy helyesen döntöttél, amelyet súlyos forintokkal hoztál meg.

185:

Mert nem hiszem hogy valami csúcs egyedi cuccot fejlesztett a Samsung ami megelőzné a saját készülékeibe gyártott OLED paneleket.

pedig de. vélhetőleg az apple által kért módosításokat figyelembe véve és alkalmazva.

• S e t h

nagyúr

válasz ZavaBalazs #181 üzenetére

Ezt általában azok csinálják, akiknek presztízsértékű egy ilyen telefon birtoklása.
    Van aki csak simán megveszi és élvezi annak minden előnyével és hátrányával, és van aki sértve érzi magát, mert megkérdőjelezik a döntésének a helyességét, amelyet súlyos forintokkal hozott meg.

• strogov

senior tag

válasz ZavaBalazs #28 üzenetére

Szerintem kellene erre egy MA szabvány. pl. 300k nettó fölött szidhatod az iphone-t, 200k fölött a samsungot és 100k fölött csak a jobb kínaiakat.
    Ha diák vagy nyugdíjas vagy akkor csak dícsérni szabad, vagy csendben ámulni a hozzászólásokon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés