Elindult az iPhone X értékesítése, máris szétkapták

Egy izgalmas bemutató és egy sor, aggodalomra okot adó pletyka után péntek reggel csak megindult a OLED panelt használó iPhone X értékesítése, méghozzá késések nélkül. Ahogy az szokott lenni, az Apple üzletei előtt hatalmas sorok jelentek meg, és a kapuk Sydneyben nyíltak ki először, hogy aztán a Föld tengelye körüli fordulásával újabb és újabb időzónák és boltok kerüljenek sorra.

Akik már hozzájutottak
Akik már hozzájutottak (forrás: CNN Tech) [+]

Kétségtelenül a Touch ID ujjlenyomat-olvasó rendszert váltó Face ID és a TrueDepth kamerához tartozó animoji az iPhone X legfőbb különlegessége. Ez az a rendszer, ami állítólag gyártási nehézségekhez vezetett, és amely, a beszélgetési hangszóróval egyetemben az előlap közel egészét kitöltő megjelenítőbe felülről betüremkedik.

Az Apple gondosan odafigyelt az iPhone X összeszerelésére, ám amit összeraknak, azt egyszer szét is szedik: a fenti videóban a legapróbb alkatrészéig szemügyre lehet venni, milyen elemek kombinációja okozza a tömegek lelkesedését. Érdekességek márpedig akadnak: az iPhone X alaplapja, a korábban kiszivárgott információk szerint valóban kisebb lett, ami lehetővé tette az akkumulátortér növelését.

Az iPhone X L-alakú, kettős kiosztású telepe
Az iPhone X L-alakú, kettős kiosztású telepe (forrás: The Gioididong)

Ezt az Apple egy kettős kiosztású teleppel használta ki, amely L alakban foglal helyet a fémvázon, és eléggé körülményes otthoni felszereléssel kiszabadítani. Kétségtelenül kreatív ez a megoldás, és a lehető legjobban kihasználja a rendelkezésre álló teret, bár ez a középen összeköttetett, ránézésre két külön akkumulátorból álló megoldás még nem a korábban előrevetített, egyetlen L-alakú telep, ami a jövő egyik útja lehet. Mindenesetre egy mobilkészülékben ez is meglehetősen egyedi megoldás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés