- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
válasz
Cobra652 #237 üzenetére
Bambinóóó, téged tényleg nem zavar hogy hülyének néznek?
Ott kezdődik, hogy drivert írnak hogy jobban menjen egy Mantlés tesztprogram, mindezt egy 150k-s procival tesztelik úgy hogy a mantle értelme a gyenge cpu kompenzálása többek közt. Kiválasztják a saját ill. AMD csúcskártyáit mint a procihoz méltó tesztalanyokat (az egyik 150k a másik 220k
), majd hogy alátámasszák azt amit mindenki tud, hogy már egy 90k-s proci alatt sem hoz jóformán semmit a Mantle, csinálnak két ilyen grafikont, ahol FÉL frame/sec-es a lépcsőztetés!!
Ha ez nem kapálózás akkor micsoda?Ahelyett hogy pl. a Te gépedhez hasonló configon tesztelték volna, ahol még számítana is valamit a Mantle. Nem, úgy értelme lenne a dolognak és kijönne valójában mennyi esélyük van megfogni mantle alatt kategóriáján belül egy GCN Radeont. Fogadjunk ha én csak fele ennyire néznélek hülyének téged már az is zavarna.
Tedd fel a csodadrivered és tolj egy Star Swarm tesztet vagy BF4-et, ha akarod tolok én is, úgyis hasonló a gépünk teljesítményre (uram bocsásd meg!), csak én Mantlézni fogok.
Utána pedig meglátod velem együtt fogsz röhögni az egészen! -
Habugi
addikt
A vicc az, hogy úgy kapálózik az nvidia mintha meg akarna fulladni, holott közel se akkora a baj mint amit ennek a drivernek a grafikonjai arroganciában és az emberek komplett szellemi fogyatékosnak tartásában sejtetni engednek. Mondjuk bármennyire is elkeserítő, a "kellő hatást" még is elérik, mint ahogy azt Cobra652 reakciójából is leszürhetted!
-
Habugi
addikt
válasz
Menthirist #228 üzenetére
Azt érzed ugye hogy a 3960K mellé teszik oda a 290x-et Mantle mellett úgy hogy már egy 3770k alatt is alig hoz valamit. Aztán mellécsapják a másfélszer annyiba kerülő 780Ti-t, ami DX-ben (mintha amellett a proci mellett lenne jelentősége..) egy légyfingal (fél fps-re skálázott grafikon? nagyabaj
) gyorsabb mint Mantle alatt a 290x.
Édes istenem szegények.., azért ez szánalmas.
-
Habugi
addikt
"Az meg hogy fx 8mag+dx+290x+mantle annyi fps mint i5/i7+dx+290 szerinted mit jelent ha cpu ügyből nézzük?"
Az említett screenshotok alapján hogy kaptad ezt az eredményt?
DX min fps: i7+290 = fx+290x
Mantle min fps: i7+290 20fps-el kevesebb mint az fx+290x kombó ami nyilván a gpu miatt van.
-
Habugi
addikt
Mivel neked mint GTX tulajnak nem maradt más mint ez a vízió, érthető a hozzáállásod mivel tapasztalat híján vagy. Rá vagy hagyatkozva az ilyen tesztekre, ahol egy low-end / high-end mellett kerül értékelésre, míg a középmezőny amelyben magad is evezel teljesen kimaradt, pedig tökéletesen hozza a 3. béta driverrel azt amit ígértek. Azt azért ne felejtsd el hogy 2015 vége még elég messze van..
-
Habugi
addikt
Kérlek ne tégy ilyet, helyette csak olvasd el újra a #183as hsz-emet!
Félreértettél, én pusztán annyit akartam megfogalmazni hogy az i5/FX az ami erős, az i7 pedig high-end és ugye minél feljebb megyünk annál kisebb lesz a differencia. Igen pont ez a lényege hogy minél gyengébb cpu annál jobban gyorsít, ezért nem értem miért megy az ítélkezés meg a summázás i7-es eredmények alapján?! -
Habugi
addikt
i5 téren 3550 és 4670k@4.4ghz alatt ugyan olyan 280x-el mint amilyen nekem is van (ill. a 3550es mellett nem az én saját kártyám volt fizikilag, csak vele azonos) ugyan az a 15-20fps körüli ugrás tapasztalható pl. a min. fps terén mint FX-ekkel. Nem azonos, mert azért jobban hajtják a 280x-et, de bátran állíthatom hogy látványos a differencia még avg. FPS terén is!! Viszont a végeredmény az közel ugyan az. Igazad van ingame fps kéne, csak ugye még nem lehet monitorozni.
(#185) belinho:
Ezesetben viszont nagyjából azonos az értékrendünk és továbbra sem értem azt, hogy melyik Mantlés stat elenyésző azon a képen egy FX mellett.
(#186) Jack@l:
Ez információdúsra sikerült, főleg hogy egyenlőre nincs multi gpu támogatása
-
Habugi
addikt
Kérlek meséld már el nekem, hogy pölö Laja333 Mantles eredményének DX-essel való összevetése után számodra mely érték esik az "elenyésző" kategóriába??
Min. fps majdnem a duplája, avg meg 50%..
Netán a Te értékrended szerint configjának bármely eleme nem sorolható az erős kategóriába?
Teszem azt a procival van kivetni valód, mert egy i7 az erős? Az i7 az high-end kategória (nálam), az i5/FX pedig erős. Persze nem vagyunk egyformák, de ezért írtam feljebb amit írtam, ez a teszt ezzel a két processzorral..., na mind1. -
Habugi
addikt
Teljesen igazad van, legyen 20%!
Így mennyivel informatívabb? Tavaly szept./október környékén mikor még tombolt a Mantle hype, kismillio grafikont mutatott az AMD hogy Kaverivel nagyjából mennyit fog dobni és kb hozza is. Tök jó, hogy a két prociból az egyik Kaveri, csak újat nem mond, ráadásul annyira új még hogy igazából még csak nem is elterjedt. Az i7-et meg hagyjuk, egy új API ami gyökeresen eltér cpu használat terén a DX-től, tehermentesít sok esetben. Hát az i7-et azt aztán nagyon fontos tehermentesíteni DX/játék alatt és akkor még mindig ott vagyunk, hogy akiket érdemben érdekel(hetne) a Mantle béta driver időszakbeli teljesítménye, nem GCN Radeon tulaj és/vagy i3/i5/phenom/FX tulaj az most mennyivel lett okosabb tavaly októberhez képest?
-
Habugi
addikt
Köszönjük a tesztet!
Ámbár Thief + 2 cpu? (please insert oh really owl here..)
Ráadásul A10-7850k / 3770k ? Ezzel pont sikerült a cikket pontenciálisan olvasók jó esetben 10%-át informálni. Félreértés ne essék értem a két véglet koncepciót, csak látva a színvonalat a hozzászólások végigolvasásakor (amire ti is igazán számíthattatok volna..), igazán beférhetett volna még egy i3/i5/FX trio, hogy a magukat jogosan kizárva érző nvidia tulajok kicsit szélesebb perspektívában gondolkozhassanak és ne élből csapjanak át önjelölt trollba.
"A VGA-tesztekben ezt a processzort használjuk, így kézenfekvő volt az alkalmazása, hisz ezzel viszonylag kicsi az esély CPU-limitre."
Ez tök jó, de nem lett volna jobb ha a fent említett cpu trio valamelyikénél esetleg információt szolgáltatott volna arról, hogy ahol DX alatt cpu limit van ott ez Mantlevel mennyire "enyhül" ?
Mindenesetre nálam bevált a Mantle, várjuk az új drivereket és a további esetleges optimalizációt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Horizon Forbidden West
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest