- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
válasz
makkmarce #38 üzenetére
A kolega szervízt írt - ezt ferdítettem én el műhelyre.
Szerintem a szervizek nagy része nem kiskerben veszi meg a javítási anyagot, hanem nagyker áron - azaz a példádban nem a "boltból". Bár a nagyker is bolt, csak ott jellemzően végfelhasználókat nem szeretnek kiszolgálni. De ez most mellékes, mert ha van nála raktáron alkatrész, legyen az bolt, műhely, nagyker, szervíz akármi, az már azt jelenti, hogy valaki(k)nek van benne munkája, azaz valamennyi energia bele lett feccölve, hogy az alkatrész ne Kínából jöjjön. Ha meg így van, akkor a jellemző rezsióradíjat SE kéri el... De lehet, hogy elment vele pár perce (órája), amíg átvette a postástól/futártól.Értem, hogy a fületlen gomb kilója 1Ft Kínából, de ha tőlem vennéd meg, akkor nem kapod meg ennyiért... mert nekem van vele melóm. A mértéken lehet vitatkozni, de ha ez a díj alacsony, akkor sír a melós/vállalkozó/akárki, hogy rosszul keres.
Ha még ezzel nem csak annyi a teendő, hogy megrendelem Neked Kínából, hanem még be is kell szerelni, meg a régit ki, akkor meg mennyi legyen? Itt meg lehet, hogy a cucc 1Ft, de 20E a rezsidíjam, és minden megkezdett órát számolok...Meg nálam a tudás, a szerszám, az én időm megy... ezek néha megfizethetetlen dolgok. És itt VAN, nem kell heteket várni, gyötrődni a kínaival, hogy rosszat küldött, mert nem megy bele/beleesik stb.
Remélem, az amcsi Right to repair kezdeményezés feltámad, és EUs szinten is visszatér(het)nek a független szervizek. Néha nevetséges hiba miatt kell venni másik terméket. Szeirntem nem kell kifejteni.
-
Z10N
veterán
válasz
makkmarce #24 üzenetére
"gondolkodjunk kéremszépen, gondolkodjunk..."
Mondja ezt az, akik nem azt csinalja. Kinaban kvota van, akkor is legyartjak, ha kell, ha nem. Tudod 1,443M ember. Foglalkoztatas. Es folyamatosan novekszik. Sot 2030-ra India at fogja venni az eslo helyet."Kína annyit gyárt, amennyire vevő van, ha az EU már nem vevő, akkor pontosan annyival kevesebbet fog gyártani, amennyi már nem kell, tehát az állításodban semmi logika sincs."
Logikarol papolsz, de nem birod felfogni, hogy a vilag tobbi resze ugyan olyan felvevo piac, ha nem nagyobb, de azert mondjad meg. Kina nem fog visszavenni a termelesebol emiatt, mert mashova vigan elfogy. Tudod logika... -
arnoldito
senior tag
Te most azt mondod, hogy akkor egy belső égésű autó mondjuk a MB. CLA ami 1200 különböző alkatrészt tartalmaz a gyártás során, addig egy full elektromos(EQB) amit most gyártanak tesztben pedig kicsivel több mint 100 tartalmaz, az jóval drágább. Itt vagyok rálátok azért a gyártásra, de nem tudjuk miért adják jóval drágábban, még a fejlesztést is bele számolod. Ez olcsóbb nem lesz, hiába egyszerűbb össze rakni, kevesebb beszállító kell, a software sem lehet bonyolultabb, mint egy hibrid CLA, ami még több alkatrészt tartalmaz, mint a belső égésű autók. Most nem tudom mi köze ehhez Mészarosnak? Amúgy a hatástanulmányról annyit, hogy szerinted miért állunk Kecskeméten annyit? Hol chip nincs, hol autógumi, hol head up unit, stb.. és ezért emberek pénzt kaptak, tanulmányokat írtak, előre látni kellett volna, hogy a Just-in-time rendszer a covid miatt el fog hasalni. Egyedül a Japán gyártók nem állnak, mert leszoktak erről. Most kezdenek el raktározni, de nem tudnak, mert raktárat felhúzni nem 2 nap, meg abból nem lehet betárolni ami nincs. Ez az egész, hogy valaminek a gyártását majd felpörgetjük, majd olcsóbb lesz, nem több mint üres ígéret. Maximum akkor lesz olcsóbb ha nem kell a lőtéri kutyának sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Buds 3 Pro fülhallgató
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest