Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Doze

aktív tag

válasz Rive #54 üzenetére

Persze, a "kedves" vezetők elvannak, mert semmit nem csinálnak, a többi meg vígan dalolva (miközben nem is ez a feladata) fogja magát és mennyen segíteni.

Már többször leírtam: akkor minek katasztrófavédelem? hmmm minkek? hogy megszervezzék az önkéntes "sereget" ha baj van?, de még azt sem tudják normálisan.

Ennyi erővel oszlassák fel az egészet, majd lesz önkéntes katasztrófavédelem, meg önkéntes tűzoltóság, meg önkéntes mentők.

De akkor nem kérek sem az áfából, sem a biszbasz adókból.

Voltam önkéntes én is vöröskeresztnél, ott is hagytam a picsába. Mert a befolyt összeg kb 20% ment el valós segítségnyújtásra. A többi a fenntartásra, a megyei elnök benzinjére, meg a továbbképzésekre ment el.... mind ezt úgy hogy az elsősegély tanfolyamot autósoknak nálunk volt kötelező megcsinálni.... én meg kuncsorogjak az éhező gyerekeknek, mikor soha nem arra ment a pénz....

Ja meg voltam ingyen f*szt lóbálni a balcsin "konferencián", az éhező gyerekek pénzéből.

• Doze

aktív tag

válasz proci985 #47 üzenetére

Nem lehet bejelenteni hogy épp nem itthon tartózkodsz?, és akkor nem hívnak.

• Doze

aktív tag

Nemsokára fogom zárom az egészet....nem azt mondom hogy mindenki fogadja el a másik véleményét. De ha nem lehet meggyőzni a másikat, (igaz ez mindkét félre). Akkor meg a tények eltolásán, félremagyarázásán keresztül érvel. Ezen pedig a másik fél felkapja a vizet. Onnantól meg kész a WAR :(((

• Doze

aktív tag

válasz lapa #41 üzenetére

lappa.... az ne zavarjon hogy egyébként is lenne helye az autóknak. Mert nem csak árvízautót lehet egy transporterből.

Neked meg nagy az arcod, beírsz valahová megmondom jános módjára aztán... hurrá a föld kerek mert okosabb lett mindenki. Az nem zavar hogy érvel a másik.... ha igaza van akkor meg hülye

a gumit meg arra írtam hogy azt sem vesznek, nem még autót nagyokos...

De fogd már fell basszus, nem kérik, hanem ELVESZIK mert kell

• Doze

aktív tag

válasz lapa #35 üzenetére

Ha már autóknál járunk, az úgy is szeretem :)

Tételezzük fel nincs elég autó katasztrófahelyzetben. (pl 5-10 évenként esedékes nagy árvíz)... itt csak halkan mondom kevés szerintem amúgy is, ráadásul a végtelen túlterheltség miatt (mivel kevés van), az állaguk is elég megviselt.

Nem kell mondanom a rendőrautókon tükörradiál van, vagy a nem is olyan régen meghalt rendőrmotoros esete a gumi miatt. Ha a rendőrségnek ilyen járműveik vannak, akkor egy kevésbé "kiemelt" katasztrófavédelemnek milyen járművek, és milyen minőségben állnak rendelkezésre? Gondolom rongy kategória, mikor már a tévében hír értékkel bír hogy a rendőrök/más szervezet kapott 10db szolgálati járművet...

Ugye garasoskodnak, nincs pénz erre, nincs pénz arra. Kérdés: ha bm venni akar mondjuk egy 1db transportert, az alapmodell listaára 5,2 millió. Mivel a bm veszi mondjuk nem kell regadót+áfát fizetni. akkor nem tudom mennyi lehet az ára: legyen 4 milla. kell mondjuk 50 darab akkor az 200milló. Ha egy olyan országban élnénk ahol van realitás, meg nincs érdek hol húzzunk le több pénzt egy közbeszerzésnél... akkor talán működne a rendszer, meg jutna pénz több dologra. Ameddig ezt nem látják be a politikusok (de miért is vallaná be? :U ) addig nem lesz itt semmire sem pénz.

De visszatérve, vettek autót mondjuk 50 darabot. Ne mondja nekem senki hogy egy katasztrófahelyzet esetén ne tudnának 3 órán belül az ország bármely pontján ott lenni. Csak ugye itt jön a szervezési fail :W

Nem 1x lehetett hallani arról hogy önkéntesek több órát szobroztak autóval, felszereléssel mert nem tudták hova kell menni. Később meg nem engedték a gáthoz őket mert nem "regisztráltak".

Eszes megoldásként kitalálták, mivel lassú a logisztika, vegyük számba a honpolgár autóit, mert ők ott vannak helyben... nem azt mondom hogy 1-2 darut, markolót, egyéb munkagépet nem kéne bevenni a nyilvántartásba, mert speciális helyzetben kellenek.

De visszatérve a huszáros megoldásokra, nincs autó/nem tudják megoldani a kiszállást 48 órán belül mert hülyék, akkor lajstromba veszik más tulajdonát.... frappáns megoldás nem?

Legközelebb a háztartási gépek jönnek majd: szivattyú, egyéb kézi szerszámok stb. Sőt ha netalántán kávézni akarnak lajstromba veszik a kotyogós kávéfőzőt hogy a megfáradt bm munkatársak kis koffeinhez jussanak, sőt ha el akarnak tolni egy cigit a kv mellé akkor elviszik a cigitöltőm, végülis mindent a hazáért.

• Doze

aktív tag

válasz Lenry #20 üzenetére

:DDD majdnem

Akkor most mondjam azt hogy más farkával könnyebb a csalánt verni.... tehát én foltozzam be az űrt a gépjárműparkban mert nekik soha semmire nincs pénzük.. csak Q7-re meg stadionra.

Gyakorlatilag lelkileg terrorizáltan érzem magam a közvélemény miatt azért mert védem a tulajdonomat,akkor rögtön tömeggyilkos leszek. Ez jó fegyvertény a kormány szempontjából, meg a te érvelésednek is

Utána meg jobban teljesít Magyarország reklám a tv2-n, hogy megvédtük az árvíztől az országot, ja persze más autójával.

• Doze

aktív tag

válasz Lenry #16 üzenetére

ha te felajánlod és hordod akkor hordjad.... ha én azt érzem ha hordani "akarom" az embereket akkor megyek segítek. De mi van akkor ha csak az autó kell te nem? érdekes.

Persze ha nem adom akkor miattam önti el az országot a víz... de az hogy nincs gát senkit nem érdekel, de én dobjam a közösbe az autót.... neked van autód?

• Doze

aktív tag

válasz lapa #15 üzenetére

ha km térítés van az gáz.... ha számlára kérem a benzint és fizetik akkor ok....

muteromat hordom kórházba autóval, és ott pl km térítés van. inkább nem mondom mennyit kaptam 200km-re... legyen annyi elég hogy villanyautó áramszámlájára nem elég.

Ha megtörik, viszem a számlát és fizetik? és ha mondjuk drágább helyre viszem?, vagy keressek olcsót?

Ebben a hülye szabályzásban az a legrosszabb, hogy az ötlet jó. De nekem a kötelező/határozat szavakkal van bajom.

Ennyi erővel bármit le lehet foglalni, ilyen/olyan címen.... gondolom te biztos bízol a mi vezérünkben.

• Doze

aktív tag

válasz Kalandor #12 üzenetére

De ez így akkor is sántít.

Ha felajánlom az autómat, nyilatkozok hogy nyilvántartásba vegyék akkor érthető ha megráncigálnak, hiszen nyilatkoztam... akkor nincs pardon.

De hogy kötelezővé tegyük azt hogy én a saját vagyontárgyammal, felelősséget vállaljak kötelezően kicsit meredek. Sajnálatos dolog hogy szörnyű katasztrófát él meg valaki stb. De ne károsítsunk meg már másokat is.

Mert mondhatod hogy térítenek mindent, de tudjuk hogy vannak az ilyen térítések. Meg a kártalanítás.

Ha fedezi is az összeg a kárt, de valamilyen szinten akkor is "kár" ért mert nincs a papóm alatt az autó.
    Ha céges autó pl? akkor ki téríti meg kiesést, meg mondjuk az ebből fakadó kötbért... erős a gyanúm hogy senki.

A háború/hadiállapot az teljesen más tészta.

• Doze

aktív tag

válasz Jhonny06 #7 üzenetére

Hát ja, meg jolvan hogy lenullázták, meg 100% megtérítik. De mi alapján? eurotax? főleg egy veterán autónál, amiben ki tudja mennyi pénz van.... erre meg kiszúrják a szemét 300ehuffal? vicc az egész.

No meg akkor mivan ha be van osztva az autóm, és épp külföldön vagyok vele?, vagy ha nincs olyan állapotban hogy használni lehessen? megbírságolnak mert nem teljesítettem az Állampolgári kötelezettségeim? Sőt mire hazaérek(pl külföldről) a rögtönítélő bíróság főbelövéssel jutalmaz?

tudom, tudom, nem csak jogom van de kötelezettségem is. De a f*szom az ország mit csinál a sok pénzel?, én mentsem meg és hárítsak el egy katasztrófahelyzetet? mert inkább saját kezűleg szúrnám ki mind a 4 kereket.

Itt nem a morálról van szó, mert a MEGKÉRNEK ok, de szolgáltassam be? jönnek itt a nyugati országokkal, hogy így meg úgy..... persze mert náluk is becsöngetnek katasztrófások és vigyorogva átadja a tulaj a kulcsokat... meg ahogy az a mesébe van...

Ja meg gondolom az osztrák önkéntes, hót ingyen, saját pénzből vesz tűzoltóautót, meg felszerelést. Esetleg magát adja, de mást nem

• Doze

aktív tag

válasz Kalandor #4 üzenetére

kivetkező meg az lesz, hogy ha kórházba megyek, felfekhetek a műtőasztalra és megműthetem magam.

Nem audi Q7-et kell venni, hanem normális autókat meg felszerelést. Persze normális emberként ha jönne a vész segítenék.

De ha valaki settenkedik a magántulajdonom felé, attól feláll a szőr a hátamon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés