Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Doze

aktív tag

válasz lapa #35 üzenetére

Ha már autóknál járunk, az úgy is szeretem :)

Tételezzük fel nincs elég autó katasztrófahelyzetben. (pl 5-10 évenként esedékes nagy árvíz)... itt csak halkan mondom kevés szerintem amúgy is, ráadásul a végtelen túlterheltség miatt (mivel kevés van), az állaguk is elég megviselt.

Nem kell mondanom a rendőrautókon tükörradiál van, vagy a nem is olyan régen meghalt rendőrmotoros esete a gumi miatt. Ha a rendőrségnek ilyen járműveik vannak, akkor egy kevésbé "kiemelt" katasztrófavédelemnek milyen járművek, és milyen minőségben állnak rendelkezésre? Gondolom rongy kategória, mikor már a tévében hír értékkel bír hogy a rendőrök/más szervezet kapott 10db szolgálati járművet...

Ugye garasoskodnak, nincs pénz erre, nincs pénz arra. Kérdés: ha bm venni akar mondjuk egy 1db transportert, az alapmodell listaára 5,2 millió. Mivel a bm veszi mondjuk nem kell regadót+áfát fizetni. akkor nem tudom mennyi lehet az ára: legyen 4 milla. kell mondjuk 50 darab akkor az 200milló. Ha egy olyan országban élnénk ahol van realitás, meg nincs érdek hol húzzunk le több pénzt egy közbeszerzésnél... akkor talán működne a rendszer, meg jutna pénz több dologra. Ameddig ezt nem látják be a politikusok (de miért is vallaná be? :U ) addig nem lesz itt semmire sem pénz.

De visszatérve, vettek autót mondjuk 50 darabot. Ne mondja nekem senki hogy egy katasztrófahelyzet esetén ne tudnának 3 órán belül az ország bármely pontján ott lenni. Csak ugye itt jön a szervezési fail :W

Nem 1x lehetett hallani arról hogy önkéntesek több órát szobroztak autóval, felszereléssel mert nem tudták hova kell menni. Később meg nem engedték a gáthoz őket mert nem "regisztráltak".

Eszes megoldásként kitalálták, mivel lassú a logisztika, vegyük számba a honpolgár autóit, mert ők ott vannak helyben... nem azt mondom hogy 1-2 darut, markolót, egyéb munkagépet nem kéne bevenni a nyilvántartásba, mert speciális helyzetben kellenek.

De visszatérve a huszáros megoldásokra, nincs autó/nem tudják megoldani a kiszállást 48 órán belül mert hülyék, akkor lajstromba veszik más tulajdonát.... frappáns megoldás nem?

Legközelebb a háztartási gépek jönnek majd: szivattyú, egyéb kézi szerszámok stb. Sőt ha netalántán kávézni akarnak lajstromba veszik a kotyogós kávéfőzőt hogy a megfáradt bm munkatársak kis koffeinhez jussanak, sőt ha el akarnak tolni egy cigit a kv mellé akkor elviszik a cigitöltőm, végülis mindent a hazáért.

Új hozzászólás Aktív témák