- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Ja, mondjuk erre nem gondoltam.
A bámészkodók meg a fényképezkedők egyértelmű hátráltató tényező.
A túlzott tömegre viszont nem gondoltam. Persze ez megint olyan tényező, amire a szervezésnek / irányításnak kellene gondolnia. Gondolom ahogy egy 5 méteres falat se lehet egyszerre 10-15-en vakolni, úgy a gátaknál is van egy ideális létszám az adott helyszínre egyedileg, aminél több már inkább akadályoz a segítség helyett. Ezzel pedig megint visszajutottunk oda, hogy a fejétől bűzlik a hal. -
A kedvedért majd pucsîtok a motorháztetőn az adás-vételivel.
Nem vinnék a Sonyt, hanem nekem kellene vinni.
Ha muszáj volt, eddig is vittem.12 éve vagyok polgárőr, ott voltam pár tűznél, árvíznél, vagy csak szimplán balesetnél vagy eseményen biztosítani. Senki se hordta az ételt italt, csak ha vettem. A szolgálat is a legutóbbi időkig úgy kezdődött, hogy bedobáltuk a pénzt a benzinre, amit elfurikáztunk este. Mellény, rádió, telefon, lámpa, lábbeli, téli ruházat. Mind mind pénz. No meg a szabadidő, amit nem lehet megfizetni.
Vannak köztünk páran önkéntes tűzoltók is. Hadd ne mondjam mit költöttek ők.Én így érzem jól magam, ha tudom, hogy tettem a közért. Hogy ha sz*r is a helyzet, én megtettem a részem. A világot nem tudom megváltani, sima ember vagyok. De. Sose felejtem el a hálás szavakat vagy a legőszintébb örömöt.
Így van, jól írta valaki, kötelezővé tették az önkéntességet.
De ez mindig kötelező volt, csak ezentúl jogszabály rendezi.Igen, sz*r ügy annak, aki nyert ezen az inverz lottón.
Igen, lehet hogy engem azért nem zavar annyira, mert egyébként is onkenteskedem.
Lehet köpködni.
-
lapa
veterán
továbbra is veled együtt kérik. ettől függetlenül ha jól emlékszem Kalandor a saját eszközeit (tán nem a vaiot, hanem a mobilját stb) használva volt önkéntes a legutóbbinál. szóval van némi fogalma róla gondolom milyen az, amikor az állam elszedi a kisembertől az árvízkor tévénézést.
-
-
Itt meg kvázi berendelik a magántulajdonomat?
Kapaszkodj meg, ha támadnak a ruszkik, még katonának is elvisznek. És ott aztán nem pénzbünti van, hanem hadbíróság.
Az árvíz ugyanez, csak a víz támad. Nem szól előre, nem mondja mennyien jön, stb. (az előrejelzés nem a legjobb). Kell buffer a rendszerbe vagy 12.000 katasztrófavédelmis helyett 120.000 embert kell foglalkoztatni folyamatosan.
Az önkéntesesség nagyon szép és hasznos, de nem tudod mennyi van, fogja magát, hazamegy, nem egyenletes az eloszlás, stb.
Nekem se tetszik a rendszer, de ezek tények, és ezt találták ki a fijjug megoldásnak...De ne aggódj, nem hinném, hogy belátható időn belül a kötelezetteket viszik a gátra, ahogy ismerőseimtől tudom, púp hátán a katasztrófavédelemnek is a kötelezett civil, kábé akkor nyúlnak hozzájuk (idézet onnan) ha "egyszerre önt ki a balti meg a földközi tenger".
Szerintem az árvízkor bizonyítottuk, hogy tud segíteni a lakosság, ha akar.
Többes szám első személy?És? Ez valami érv akart lenni?
Németországban, Ausztriában és Svájcban is, a tűzoltók 95 százaléka önkéntes alapon végzi munkáját.
Nagyon el vagyunk maradva az önkéntességben. Főleg a mindennapi önkéntességben.az autódat simán lenullázhatják egy ilyen helyzetben. Amit nem mellesleg sokan egész életükben fizetnek.
Teljes munkabér-térítés, költségtérítés, üzemanyagtérítés, és szükség esetén kártérítés van.
Ettől függetlenül persze old timert beosztani marhaság. -
Doze
aktív tag
Hát ja, meg jolvan hogy lenullázták, meg 100% megtérítik. De mi alapján? eurotax? főleg egy veterán autónál, amiben ki tudja mennyi pénz van.... erre meg kiszúrják a szemét 300ehuffal? vicc az egész.
No meg akkor mivan ha be van osztva az autóm, és épp külföldön vagyok vele?, vagy ha nincs olyan állapotban hogy használni lehessen? megbírságolnak mert nem teljesítettem az Állampolgári kötelezettségeim? Sőt mire hazaérek(pl külföldről) a rögtönítélő bíróság főbelövéssel jutalmaz?
tudom, tudom, nem csak jogom van de kötelezettségem is. De a f*szom az ország mit csinál a sok pénzel?, én mentsem meg és hárítsak el egy katasztrófahelyzetet? mert inkább saját kezűleg szúrnám ki mind a 4 kereket.
Itt nem a morálról van szó, mert a MEGKÉRNEK ok, de szolgáltassam be? jönnek itt a nyugati országokkal, hogy így meg úgy..... persze mert náluk is becsöngetnek katasztrófások és vigyorogva átadja a tulaj a kulcsokat... meg ahogy az a mesébe van...
Ja meg gondolom az osztrák önkéntes, hót ingyen, saját pénzből vesz tűzoltóautót, meg felszerelést. Esetleg magát adja, de mást nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest