- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Galaxy S23 és egy csúcstábla izgatottan jelez
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 - alap
Új hozzászólás Aktív témák
-
Érveltem, ilyen adóterhek és ilyen gépjárműveket terhelő költségek(plusz a negyedéves "vadászszezon") mellett ez vérlázító.(mindamellett, hogy ökörségekre költenek milliárdokat évente, ha meg valami értelmesre akkor tuti, hogy nálunk 5x annyiba fog kerülni közbeszerzés után)
A 35+ éves autók besorozása csak slusszpoén."mert a jogszabályt meg a papír kapást már megint kevered, csak hogy valahogy az jöjjön ki, amit hinni szeretnél."
Nem keverek semmit, te érveltél azzal, hogy az autó nem OT-s, de lehetne, mert a jogszabály nem tesz különbséget. -
Doze
aktív tag
lappa.... az ne zavarjon hogy egyébként is lenne helye az autóknak. Mert nem csak árvízautót lehet egy transporterből.
Neked meg nagy az arcod, beírsz valahová megmondom jános módjára aztán... hurrá a föld kerek mert okosabb lett mindenki. Az nem zavar hogy érvel a másik.... ha igaza van akkor meg hülye
a gumit meg arra írtam hogy azt sem vesznek, nem még autót nagyokos...
De fogd már fell basszus, nem kérik, hanem ELVESZIK mert kell
-
Doze
aktív tag
Ha már autóknál járunk, az úgy is szeretem
Tételezzük fel nincs elég autó katasztrófahelyzetben. (pl 5-10 évenként esedékes nagy árvíz)... itt csak halkan mondom kevés szerintem amúgy is, ráadásul a végtelen túlterheltség miatt (mivel kevés van), az állaguk is elég megviselt.
Nem kell mondanom a rendőrautókon tükörradiál van, vagy a nem is olyan régen meghalt rendőrmotoros esete a gumi miatt. Ha a rendőrségnek ilyen járműveik vannak, akkor egy kevésbé "kiemelt" katasztrófavédelemnek milyen járművek, és milyen minőségben állnak rendelkezésre? Gondolom rongy kategória, mikor már a tévében hír értékkel bír hogy a rendőrök/más szervezet kapott 10db szolgálati járművet...
Ugye garasoskodnak, nincs pénz erre, nincs pénz arra. Kérdés: ha bm venni akar mondjuk egy 1db transportert, az alapmodell listaára 5,2 millió. Mivel a bm veszi mondjuk nem kell regadót+áfát fizetni. akkor nem tudom mennyi lehet az ára: legyen 4 milla. kell mondjuk 50 darab akkor az 200milló. Ha egy olyan országban élnénk ahol van realitás, meg nincs érdek hol húzzunk le több pénzt egy közbeszerzésnél... akkor talán működne a rendszer, meg jutna pénz több dologra. Ameddig ezt nem látják be a politikusok (de miért is vallaná be?
) addig nem lesz itt semmire sem pénz.
De visszatérve, vettek autót mondjuk 50 darabot. Ne mondja nekem senki hogy egy katasztrófahelyzet esetén ne tudnának 3 órán belül az ország bármely pontján ott lenni. Csak ugye itt jön a szervezési fail
Nem 1x lehetett hallani arról hogy önkéntesek több órát szobroztak autóval, felszereléssel mert nem tudták hova kell menni. Később meg nem engedték a gáthoz őket mert nem "regisztráltak".
Eszes megoldásként kitalálták, mivel lassú a logisztika, vegyük számba a honpolgár autóit, mert ők ott vannak helyben... nem azt mondom hogy 1-2 darut, markolót, egyéb munkagépet nem kéne bevenni a nyilvántartásba, mert speciális helyzetben kellenek.
De visszatérve a huszáros megoldásokra, nincs autó/nem tudják megoldani a kiszállást 48 órán belül mert hülyék, akkor lajstromba veszik más tulajdonát.... frappáns megoldás nem?
Legközelebb a háztartási gépek jönnek majd: szivattyú, egyéb kézi szerszámok stb. Sőt ha netalántán kávézni akarnak lajstromba veszik a kotyogós kávéfőzőt hogy a megfáradt bm munkatársak kis koffeinhez jussanak, sőt ha el akarnak tolni egy cigit a kv mellé akkor elviszik a cigitöltőm, végülis mindent a hazáért.
-
Lehet csak én vagyok ilyen finnyás, de nem hiszem, hogy a 35+ éves autók a legmegfelelőbbek az árvízvédelemre. A jogszabály nem tesz különbséget normál és veterán járművek közt.
(esetleg elolvashatnád a cikket amihez hozzászólsz)Ha neked úgy tűnik, hogy gondolkodás nélkül hőbörgök a saját kis belső poklom igazolására-etetésére-más emberekre borogatására, akkor fuss neki megint, hátha összejön.
-
Az a baj, hogy Magyarországon még az önkéntesség is kötelező.
A törvény 2011-es.Csak offban feltételezem mennyire remek lehet a rendszer, ha egy 36 éves transportert akarnak "besorozni".
Az meg külön történet, hogy milyen szinten mesterire fejlesztették az utóbbi években a "szűk réteggel való kibaszást". Mindig csak a társadalom egy kis részének tesznek keresztbe, hogy a többséget ne érintse így azok ne háborogjanak, mert őket ugye nem érinti. -
Jól értem csak akkor háborodhatok fel, ha velem baszott ki az állam, amíg a többiekkel, addig minden rendben van. Megyek is, kezdőik a valóvilág14.
A racionalitás és az állam költekezése egy hozzászólásban erősen rofl ingereket kelt bennem.
ui.: csendben megjegyezném, hogy sose az önkéntesek száma volt elégtelen, hanem a szervezés volt fail.
-
lapa
veterán
egyébként egyszerűen belátható, hogy mennyivel olcsóbb lenne egy 100.000 fős hadsereg a két kraz meg a hóban ragadt lánctalpas (+ a kincstári tek jármű) helyett, mert az csak 600 milliárd lenne évente.
lehet tippelni ki fizetné, és gondolkodni, hogy akkor most melyik a nagyobb szívás.
plusz ahogy a vezírt ismerem eszébe jutna, hogy ha ott az a sok szép gép, akkor ne pocakosodjon már el a fiatalság, és uccu reggeli tornaóra krazra fel-krazról le-krazra fel-krazról le 12-24 hónap sorkatonaság keretein belül.
-
Doze
aktív tag
ha km térítés van az gáz.... ha számlára kérem a benzint és fizetik akkor ok....
muteromat hordom kórházba autóval, és ott pl km térítés van. inkább nem mondom mennyit kaptam 200km-re... legyen annyi elég hogy villanyautó áramszámlájára nem elég.
Ha megtörik, viszem a számlát és fizetik? és ha mondjuk drágább helyre viszem?, vagy keressek olcsót?
Ebben a hülye szabályzásban az a legrosszabb, hogy az ötlet jó. De nekem a kötelező/határozat szavakkal van bajom.
Ennyi erővel bármit le lehet foglalni, ilyen/olyan címen.... gondolom te biztos bízol a mi vezérünkben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Okostelefonok javítása, akku, törött kijelző, töltőcsatlakozó csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 5470 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- HP A8-as Radeon VGA kártyás notebook leárazás!!! AkciÓÓ!
- Külső táp nélküli Asus GeForce GTX 1050Ti 4 GB ! AkciÓÓ!
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3399, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest