Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #1919 üzenetére
A módszer ugyanaz, a driver is majdnem. Nekem a 2312 remekül ment a 2311 driverével is, csak pár apróbb paraméter más a driverükben.
Érdemes lehet körbenézned a 2311 topikba, sokkal nagyobb ott a tudásbázis szvsz, én is ott voltam 2312 tulaj létemre, akkor ez a topik nagyon halott volt még, amikor a másikban javában folyt az élet. -
HSM
félisten
válasz
daveoff #1913 üzenetére
Próbáld esetleg ki az általam készített drivert. [link]
Nekem tökéletesen ment, igaz, win7-et használok.
Mondjuk nekem tuti volt vele a kompatibilitás, hiszen a saját monitorom EDID-jébe illesztettem be az 50 és 72hz-es módot.A két extra időzítés-leírón kívül tökugyanaz, mint a gyári.
-
korcsi
veterán
válasz
daveoff #1910 üzenetére
Van direkt displayport-hoz, azt raktad fel?
-
old_artist
addikt
válasz
daveoff #1852 üzenetére
Üdv!
A monitor kalibrálásakor keletkezett ICC színprofil file utolsó számjegyei az RGB színcsatorák értékei, az előtte lévő négy számjegy pedig a fényerő és a kontraszt értékeket rejti - ezzel visszaállítható egy Factory Reset után a monitoron elvégzett kalibrálási beállítások.
-
Rasiel
senior tag
válasz
daveoff #1842 üzenetére
Jó, hát ha így tetszik, akkor ez van, persze mindenki úgy használja, ahogy akarja.
Ezek alapján nem tudom, szerintem pl. a 23"-es NEC-emmel nem tudnál megbarátkozni, hiszen egymás mellé téve az U2312HM-el, a Dell még 0-ás fényerőn is sokkal világosabb volt nála.
Hol vetted a monitort, hol kalibrálták és hogyan?
-
Rasiel
senior tag
válasz
daveoff #1837 üzenetére
Kevés?
Miből van nektek a szemetek?
Magasabb fényerőn a glow is jobban jelentkezik, illetve a fekete sem olyan mély, így filmnézésnél, játéknál (is) kifejezetten zavaró lehet a magas brightness érték. Még full világos szobában is elviselhetetlen lenne nekem 75%-on.
"...így sokkal élesebb a kép"
Sajnos nem egy olyan emberrel találkoztam, aki magas fényerőn szebbnek, színesebbnek érzi a képet. Itt PH-n is beszéltem már ilyennel, aki így használta a monitorait, de aztán változott a véleménye. Hosszú távon inkább zavaró és a szemnek sem jó. Használd csak ~20%-as fényerőn egy jó darabig és meglátod nem fogod utána kívánni a 90%-ot (kalibrálva sem lenne ennyin közel sem).
-
oliba
őstag
válasz
daveoff #1791 üzenetére
Nekem az ICC-től nem villogot, csak a 72Hz-es drivertől, de annál is csak azért, mert kevésbé bírta tőle a memória-tuningot a vga. Ezek szerint jobban megterhelő lenne a vga-ra?
Persze a folyamatos 72Hz viszont szebb, így marad. Ja és a másik villogási ok nálam az AB volt. Valahogy nem tetszett neki, ha külső profilból állítottam a 3D órajelet.
-
Rasiel
senior tag
válasz
daveoff #1788 üzenetére
Persze, érthető ez is.
Az van jó helyzetben, aki mondjuk pesti és van lehetősége bevinni ezen boltok egyikébe a monitort, persze ennek meg az a hátulütője, hogy újra fizetni kell érte...vagy, akiknek az ismerősei körében valaki foglalkozik kalibrálással, akkor nyert ügye van (tudom, hogy ez nagyon kis százalék sajnos). Szóval valamilyen szinten érthető, hogy sokan a neten keresnek valami használható profilt, beállításokat. Amúgy az U2312HM-nek a gyári beállításai nem rosszak, szóval úgy is vállalható a használata, természetesen a fényerő normális szintre állításával.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged