Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz
J.J. András #2192 üzenetére
Szerintem már nem aktuális...
-
-
korcsi
veterán
válasz
daveoff #1910 üzenetére
Van direkt displayport-hoz, azt raktad fel?
-
korcsi
veterán
Szerintem egy VGA linearitási hibája nagyságrendekkel kisebb mint egy monitoré, ha valakinek van tesztje ezzel kapcsolatban szívesen elolvasom!
(#1858) Petyyyyy: "bizonyos szempontból" nem mondtam, hogy nem függ a VGA-tól, de sokkal kisebb mértékben mint a megjelenítőtől!
Reagálva az írásodra: rosszabb lesz? -
korcsi
veterán
Ha valaki sokat használja éjszaka, sötétben, annak a magas fényerő nem túl szembarát.
-
korcsi
veterán
válasz
Bjørgersson #1427 üzenetére
Véleményem szerint halandó nem igazán érzi a különbséget, maximum ha egymás mellett van két kijelző (kalibrált-kalibrálatlan) de akkor se biztos hogy meg tudja mondani melyik melyik.
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
Bjørgersson #1117 üzenetére
Mivel nem hivatalos a 60Hz feletti képfrissítés támogatása, lehet hogy pont ilyen darabot fogtál ki amelyiknek már sok (ha driver ügyben mindent jól csináltál), volt már ilyen másnak is itt.
-
korcsi
veterán
Az LCD monitor maximum szaggatni fog (24 Hz-en ez már elég látványos például az egérmozgatást figyelve) alacsonyabb képfrissítéssel, vibrálni nem, mivel a háttérvilágítás villogása vagy nem villogása, nem függ a képfrissítéstől.
"Azért vibrál mert a "kialvás" és kigyulladás között túl sok idő telik el és a szem érzékeli hogy egy pillanatra sötétebb lesz." na ilyet az LCD nem csinál, és én nem hiszem el, azt hogy valaki ezt még nem tudja...
-
korcsi
veterán
válasz
#41635072 #1006 üzenetére
Ha nem szempont a 100%-os színhelyesség (ha kalibrálva van) akkor az U2312-öt 0-ra tekert brightnessel kell használni.
Egy kis képtartalom sokat segít abban, hogy el lehessen dönteni milyen is valójában.
-
korcsi
veterán
válasz
El Kebir #1005 üzenetére
Olyan ez mint a papával a dokinál: "Nem fáj az magának, azt maga csak úgy érzi"
Tel elek: Viccet félre téve, fekete képernyőt átlós irányból fényképezni nem túl életszerű felhasználást jelent. Nem tudom hol vetted, ha első IPS és van rá lehetőség várj vele egy kicsit, meg lehet szokni. Ha nem megy akkor vissza és nézz másikat ebből a típusból (bár lehet mind ilyen lesz) vagy mást. Az 5. képen látni, hogy a háttér feketéjéhez képest nem is annyira ütközik ki a glow.
-
korcsi
veterán
válasz
Lazarus911 #976 üzenetére
Nem kellene ilyennek lennie szerintem, de ha így is jó.
Le tudnád fotózni?
-
korcsi
veterán
válasz
ImpersonatoR #927 üzenetére
Jó játékra, tapasztalat (cod2 multi).
-
korcsi
veterán
Azt próbáld ki, hogy amikor nincs kép akkor a monitorból DVI és tápkábel kihúz, power gomb megnyom, hogy tényleg leálljon a monitor amikor megpróbál bekapcsolni, majd kábeleket vissza dugni, talán táppal kellene kezdeni, majd DVI (földelt konnektorok megléte minimum követelmény) és bekapcsolás , hátha, bár ha így működne akkor se tudom mivel van a baj.
72 Hz-es monitor driver-t próbáltál esetleg felrakni, mert tapasztalataim szerint attól rakoncátlankodhat.
-
korcsi
veterán
Az a probléma, hogy a képek nem adják vissza a glow igazi zavaró jellegét.
Én fényképeztem a régi TN-em mellett a U2312hm-et és a képek alapján az (a TN-es) sokkal rosszabb volt (bevilágítás, rosszabb fekete stb.) de élőben mégis más, a glow-nál nem csak világos a képernyő a sarkokban hanem "ragyog" ahogy a neve is mutatja, érdemes mindenképp megnézni élőben.Itt linkelek egy-két képet, ahol láthatóan sokkal rosszabb a TN panel, a valós használatban a glow mégis zavaróbb mint a TN ócska feketéje és bevilágítása!
-
korcsi
veterán
válasz
old_artist #816 üzenetére
A gyakorlat nálam mást igazol.
-
-
korcsi
veterán
válasz
#74459392 #757 üzenetére
Nagyon magas, szerintem, nekem 22-ön van a kalibrált 120 cd/m2-es fényerő, ami nappali világos mellett kényelmes.
Expozicíós idő legfőképp, iso érzékenység, blende, csak hogy nagyjából be lehessen lőni a képet, bár arra ott a power led.
Próbáld ki contrast 75, brightness 20 és nulla között,
-
korcsi
veterán
HDMI DVI kábel esetleg?
Gugli fordító: A HDMI elektromosan kompatibilis a CEA-861 jelek által használt Digital Visual Interface (DVI), nincs jel konverzió szükséges
De amúgy
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
Itt egy mintakép jó sötét sarkokkal:
És ugyanez a kalibrált monitoron lefényképezve.
Illetve egy fekete képernyő.
Mástól is várnám a hasonló hozzászólásokat az összehasonlítás végett.
-
korcsi
veterán
Dvi és vga kábel jár hozzá.
Egy tisztességes kalibráláshoz kalibrátor kell, anélkül sok mindent tenni nem lehet, de hétköznapi felhasználáshoz nem is szükséges. Kontraszt jó 75-ön, fényeröt meg letekered annyira, hogy kellemes legyen. Tetszeni fog így is, kalibrálástól nem lesznek szebbek a színek, csak színhelyesebb lesz az srgb színtérbe. -
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
old_artist #314 üzenetére
DP szépen megy 75Hz-en, a 2311-es topik első hozzászólásában lévő driverrel.
És még egy pozitívum, a háttérvilágítás nem PWM-el szabályoz.
-
korcsi
veterán
72Hz-es driverrel AMD radeon 6850 nem veszi vissza az idle memória órajelet, ez normális?
-
korcsi
veterán
válasz
El Kebir #378 üzenetére
Ma nézegettem, ha messzebbről nézem a lagom tesztet akkor is ugyanúgy néz ki pedig majdnem nulla a betekintési szög különbség, valószínűleg kifogtam egy színeit tekintve inhomogén panelt...
Gondolom amit tesztekben is szoktak nézni, a fehér szín eloszlása a panel területén, nálam nem annyira korrekt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged