Új hozzászólás Aktív témák
-
Dabi007
csendes tag
Nem erre a konkrét esetre gondoltam...
30-40k környékén használtan már lazán lehet olyan objektívet kapni, ami ha nem is nagy szám, de nagyságrendekkel jobb, mint egy telefonos teleobjektív.
Nyilván ez csak egy erődemonstráció, teljesen egyértelmű, hogy Leica objektívvel senki nem fog telefonnal fotózni, 17 milláért pedig abszolút gyűjtői kategória. Én csak arra akartam rámutatni, hogy van potenciál ebben az elképzelésben, a gyártónak kb semmibe nem kerül egy gyűrűt rarakni, szóval még olcsóbb is lehet a telefon a lencse hiányában, és mondjuk ha ez egy középkategóriáson lenne szerintem egy profibb fotózás felé kacsintgató kezdő számára klassz köztes lépés lenne...
Már csak azért is, mert ahogy mondják objektívhez vegyél vázat, simán lehetne azzal kezdeni -
Dabi007
csendes tag
Ha korrekt árban lenne, szerintem abszolút lenne létjogosultsága
Gondolj bele: van egy tökéletesen használható telefonod, alapból jó kamerákkal, ami mindig ott van a zsebedben és akármilyen váratlan helyzetben tudod használni.
Ha pedig kifejezetten fotózni mész, vihetsz objektívet és azzal is működik
Én pl természetfotózásra rengeteget használom a telefonom, a legszebb képeket terepfutás/ túrázás közben lőttem, amikor nem tudnék és nem is akarnék semmilyen fényképezőt magammal vinni; viszont néha kifejezetten fotózni megyek, akkor tök jó lenne az objektív kompatibilitás és egy fényképezővel ellentétben már a vonatúton hazafelé be tudom fejezni a raw képeket Lightroomban telón
Tudom, elég egyedi eset, de én pl nem tudok megfizetni egy komolyabb fényképezőt és egy komolyabb telefont is egyszerre (jelenleg egy 50ezerért vett mi9t pro-t használok, ennyiért ha fényképezőt vettem volna sokkal rosszabb minőséget kapnék), ha pedig fotózás szempontból kéne választani, egyértelműen az utóbbit használnám többet.
Az egésszel igazából csak azt akartam mondani, hogy ha ezt esetleg le tudnák hozni középkategóriába is akkor elképesztően jó alternatíva lenne hobbifotósoknak, a gyártónak pedig semmibe sem kerül egy kompatibilis gyűrű felszerelése
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Nintendo Switch
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest