- Magisk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szajbee
tag
válasz
alibabo #2280 üzenetére
Az MFC2 nem tudja kikapcsolni a ventiket, csak olyan kis feszt ad neki, amin nem bírnak elindulni, és asszem ez nem egészséges. Legalábbis az én Scythe Kaze Master-em manualjában felhívták rá a figyelmet, hogy ne hagyjom 0 fordulaton ( nem elég fesz az elinduláshoz), hanem vagy kikapcsolt állapot legyen (az enyémmel ki lehet kapcsolni) vagy menjem valmilyen fordulaton. Nekem pont ez a ki lehet-e kapcsolni dolog billentette a mérleget a Scythe oldalára
-
Szajbee
tag
Nem is olyan rosszak ezek a magmák
Levettem minden venti fordulatát 900-ra (kivéve az eredeti két nem világítósét, mert csak 2 db elosztót vettem) és egész halkan bögyörészik
A két gyárinak kicseréltem a csavarjait ilyen szilikon cuccra és azóta alig hallani felőlük
Szóval azok egész fa*a ventik... Még így "lassan" járatva a ventiket is max 55 fokra megy fel a hőmérséklet játékok alatt, ami tök jó (prime95 alatt veri a 70-et max fordulatokkal). Egész jó lett végül is, kezdem nem megbánni a vételt
-
Szajbee
tag
válasz
alibabo #2253 üzenetére
Legalább van tartalék a ventikben
Játék alatt is le lehet tekerni, mert néztem hőfokot, nem nagyon megy fel a proci hőmérséklete, nekem meg a procihűtőn vannak a magmák, viszont a videokari nagyon belehúz, pörög mint állat és elég meleg is. Lehet a 9.2-es catalyst a ludas
Egy SilenX Ixtrema IXP-74-14-es tesztre kíváncsi volnék, kár, hogy a hardware.info-sok még nem tesztelték (Noctua-kal egyetemben). Nagyon jó kis oldal, igazi eredményekkel. [Itt] van pl a Magma tesztjük. Specifikációnál a grafikonokat érdemes megnézni.
-
Szajbee
tag
Megtörtént a "puding próba"
Elbír két Magmát egy channel, de iszonyatos zaja van a 3 Magmának a Noctuakhoz képest, sőőőt. Szállít rendesen levegőt, de nagyon hangosak, muszáj letekerni a feszültségüket, ha nem használok 3D-t, mert eléggé elviselhetetlen
Kb a 4870X2-es gyári hűtője pörög fel ilyen hangosra
Lehet Noctua-kal jobban jártam volna, mondjuk azok meg nem szállítanak annyi levegőt, mint a gyári adatok (ventilátor tesztben olvastam valahol nem rég). Így ennyi ventivel kb 8 fokot esett a hőfok prime alatt, de nagyon zajos, csalódott vagyok
Most próbálom ki mennyire zavaró játék alatt. Filmhez le tudom tekerni 1000 körülire a fordulatot, úgy nem vészes, de maxon szörnyű... Ki kell tapasztalni milyen hőfokok vannak játék alatt, és úgy belőni egy fordulatszámot, ami nem olyan vészes... Tudom, lehetne ennyi erővel vízhűtés is, de azt nem tudom mi fán terem (még)...
-
Szajbee
tag
Közben rájöttem
Csak a felső helyeken volt ilyen szakadós probléma, ott használom az Enermax csillapítóit a Noctua ventikkel a procihűtőről, a hűtő lamellákra meg ráteszem a Magmákat
Hátul tökéletesen megy minden, nem szakad
-
Szajbee
tag
válasz
R1200GS #2224 üzenetére
Help me please!
Vettem én is Englide v.zero szilikon rögzítőt, és azt kérdezném, hogy Te hogyan tetted fel vele a ventiket? A rögzítő kúpos részét áthúztad a venti csavarhelyén, hogy szoruljon és a szilikon másik végénél a két kör közé került a ház fémes (maga a ház) része, ugye? Ezzel az a bajom, hogy nekem a két kör rész között végig szilikon van egy csíkban, és ha áthúzom a házon, akkor elszakad a kör rész és leesik a fele...
Enermax ventikhez is adtak szilikon rögzítőt, azoknál simán látszik, hogy mi hova kerül és ilyen gondom nincs velük... Vágjam ki a kis szilikon "többletet" ?
-
Szajbee
tag
válasz
alibabo #2239 üzenetére
Még a ventikre várnom kell, csak felmértem a terepet. Valószínűleg jó lesz, mert tényleg 0,34A-esek. A ház alap ventijeit (ami oldalt és hátul van eredetileg) is majd egy channelre teszem, azok egyformák típusra, 0,16A-esek, azzal tuti nem lesz gond. Most még külön van a három gyári 3 külön csatornán amíg nem jönnek az enermaxok, és a hátsó maxon 150-nel többet pörög az oldalsónál. Majd megnézem mit csinál, ha egy channelen lesz (mondjuk akkor csak az egyikét írja ki, na mind1)... A puding próbát majd leírom jövő héten
-
Szajbee
tag
Hi skacok!
Most rendeltem a házhoz Enermax Magmákat, és nem tudja valaki, hogy az áramfelvétele mennyi? Gyártó oldalán találtam egy olyat, hogy Voltage 12V és Current 0,34A. Most ez az áramérték maximum ennyi, ugye?
-
Szajbee
tag
válasz
alibabo #2198 üzenetére
Én is most veszek majd enermax ventiket és gondoltam én is porszűrőkre. Neked milyenek vannak kedves kollega?
Pc Gear-nél láttam szűrőket. Ezeket simán a venti alá teszed és úgy csavarozod fel rá a ventit? Nem rezegnek be ezek a fém szűrők?
Amúgy valami frankó 14cm-es ventit tud valaki?
-
Szajbee
tag
TR3X6G1600C8D-m van, és lehet bepakolnék még egy ilyen kitet később, szal tele lenne mind a hat mem slot, és a procihoz közelebb lévő fölé lóg. Ugye az 1366-os verzióhoz 2 db venti van, és így az a méret 120 mm lenne a honlapjuk szerint, tehát középről 6 cm a ramok irányába. És így fölé lóg. Ahogy bedugtam a gépbe a centit (lusta voltam kiszedni a modult
), kb 5 - 5,5 centit mértem magasságra, de majd én is lemérem pontosabban. Kár lenne érte, ha nem férne be
Mondjuk akkor még mindig marad az S12-es felállás egy másik bordával...
-
Szajbee
tag
Szervusz Emmm kollega
Én is ilyen hűtőt szeretnék beszerezni, mint a tiéd, csak az se 1366-os verziót, de akadna vele problémám. Meg tudnád nekem nézni (mérni), hogy milyen magasságban kezdődnek a procitól mérve a lamellák? Az a gondom, hogy lehet belógna a ramjaim fölé (nem biztos, de bitos ami biztos alapon jó lenne tudni), és nekem elég magasak a modulok.
Meg ugye el lehet ezt forgatni 90 fokokkal (ugye a négyzet alap miatt), nem fix a fújási irány? Nekem P6T Deluxe-om van, és hátrafelé szeretném természetesen fújatni.
Köszi
-
Szajbee
tag
Szép estét!
Ezt a konfigot beletennétek ebbe a házikóba? Házat most készülök venni.
Asus P6T Deluxe
Intel Core i7 920
Sapphire 4870X2
WD Velociraptor + Caviar Blue 500GB
Corsair HX620 - 45 centis a kiegészítő 12V-os ága. Azt írták elvileg hátulról elérhet a rendeltetési helyére.A másik versenyző a HAF 932-es, de abban nincs proszűrő és sokkal lyukasabb, jibban kihallatszik a belül lévők dübörgése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged