- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
"De ha flatrow kimérte, és nem különbözöttt a terhelés és fogyasztás a két mód között, akkor viszont nem dolgozik a háttérben a gép mint állat, hanem megvárja amíg kikerült a monitorra az első kocka."
Akkor gondolkozzunk egy picit... Mégis mi értelme lenne a tripla buffernek, ha éppen ugyanúgy működik, mint a dupla? Ugye, hogy itt sántít valami.
Megnéztem, a prociterhelés sem változik TR alat, szóval SEMMI különbség ott a tripla és dupla puffer között, ami nyilván nem normális működés. DX alatt amúgy is bajos a supportja a tripla-buffernek, az Ati driver sem véletlen engedi csak OGL-re ráerőszakolni.
Szerintem simán csak valami programhibára bukkantunk.....
(#71) FLATRONW: A tripla puffer nem tesz rá semmilyen limitet.
Mind1, többet nem írok ezzel kapcsolatban.
-
HSM
félisten
"The name gives a lot away: triple buffering uses three buffers instead of two. This additional buffer gives the computer enough space to keep a buffer locked while it is being sent to the monitor (to avoid tearing) while also not preventing the software from drawing as fast as it possibly can (even with one locked buffer there are still two that the software can bounce back and forth between). The software draws back and forth between the two back buffers and (at best) once every refresh the front buffer is swapped for the back buffer containing the most recently completed fully rendered frame."
Nem kötekedésből, de biztosan tudom, hogy így működik.
(#59) FLATRONW: Értem. Meggyőző, hogy a mértékegységből is butaságot írsz.
A pillanatnyi teljesítmény mértékegysége a Watt, nem a Wattóra.
Amúgy valószínűleg annyi történt, hogy tripla buffert nem támogató játékra próbáltad ráerőltetni, és valójában nem működött. Sajnos a legtöbb játék csak a hagyományos dupla bufferes V-syncet tudja.
Egész más a működési elv. A célja ugyanaz csak, valamiféle szinkronizációt megvalósítani, csak egészen máshogy.
Bár ha szerinted ugyanaz az az algoritmus, hogy kirajzol a backpufferbe, puffercserével vár a szinkronig, majd puffercsere után újra számolni kezd a backpufferbe, és az, hogy folyamatosan számol, cserélgeti a két backpuffer tartalmát, és a frontbuffer csak a két backpufferből szedi ki magának az éppen legfrisebbet a megfelelő szinkronban, akkor igen, óriásibutaságot írtam.(#60) FLATRONW: Bocsánat, de ebből a hsz-ből nekem csak annyi jön le, hogy halvány lila gőzöd nincs, hogy működik egy videójáték, vagy egy grafikus API. Sajnálom, így kár is beszélgetni.
"tripla buffer esetén 45 fps-t számol a kártya és nem 30-at."
Ilyen nincs."Ennek semmi köze nincs a v-synchez. Kikapcsolt v-sync és 60 fps limitre állítva sem fogyasztott többet a rendszer."
Gondolkozz kicsit, vajon miért. -
HSM
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Ez a mondat angolul?
- Delta Force (2024)
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Konteó topic
- További aktív témák...
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest