- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
julius666 #18 üzenetére
Mi van, ha én IT expert vagyok, mégsem akarok szórakozni a frissítésekkel, mert az egyébként borsos óradíjam mellett olyan tevékenységet akarok végezni, ami a munkaadómnak hasznot is hajt? Az egész érvelésed arra épít, hogy túl sok a hülye! Igen, de nem ez az egyedüli oka az automatikus frissítésnek!
Én üdvözlöm ezt az újítást, nagyvállalati környezetben meg úgyis le van korlátozva minden.
-
törölt tag
válasz
julius666 #77 üzenetére
Azt természetesen tudtam, hogy elkülönítve kezeli a flash -t csak már az nem derengett, hogy külön tartalmazza
-
WonderCSabo
félisten
-
válasz
julius666 #31 üzenetére
"Chromenál semmi hátrányát nem látod annak hogy sűrűbben dobálnak ki normális, új funkciókkal is bíró frissítéseket, sőt." - egyrészt olyan sűrűn, új funkciókkal bíró frissítést nem látok tőlük (sem). Másrészt -mint említettem- a csendben működését nem szeretem. Nem szeretem, hogy szólás nélkül letilt egy-egy kiegészítőt (és nem tudod, miért nem megy valami); nem szeretem, hogy szólás nélkül frissíti magát (és pár egyéb apróságot is (ami miatt ismét csak nem tudod, hogy valami miért nem megy)).
Ehhez kapcsolódik még egy eset is (a nagyon közeli múltból (talán csütörtökön, vagy pénteken történt)): frissítették a flasht, majd egyes flash alapú böngészős online játékok nem mentek (az egyik oldal adminjai még a fórumba is kiírták, illetve körlevelet is küldtek, hogy a flash javításáig a Chrome böngészővel nem lehet használni az oldalt; helyette használjanak IE-t, vagy FF-ot). Más böngészőnél nem volt ilyen gond; mivel azokhoz 'külön' van a frissítés. Azokat Te döntöd el, hogy felrakod-e a legfrissebbet; hogy ha esetleg gond van vele, akkor letiltod-e, vagy visszaraksz egy régebbit a hiba javításáig (illetve azokat a tényleges install kiadásáig is ellenőrzik).
-
bambano
titán
válasz
julius666 #22 üzenetére
persze csak láttunk már olyat, hogy maga az upgrade simán lezajlott, majd kiderült, hogy valamelyik nagyon fontos weboldal nem működik vele és akkor mint a villám, downgrade.
na ilyet ne csináljon velem. ja, úgy elképzeltem, ahogy egy szolgáltató callcenteréből 140 csirke feliratkozik a dev listákra.
-
Youri
veterán
válasz
julius666 #39 üzenetére
Mert az egyik oldalon ott van egy fél, aki rendszeresen dolgozik a kiadott szoftveren, és folyamatosan frissítit (nevetséges módon ez sokaknak nem tetszik, a verziószámozási mizéria meg ovodás dolog.) míg a másik oldalon ott van az, aki az adott szoftverhez csak egy kis modifikációt készít, ami mögött vélhetően kevesebb miunka is van, majd mikor azt mondják neki, hogy 6 hetente le kellene elé ülni, és kicsit mókolni, akkor nem teszi meg, és ő a "szegény áldozat".
Azok az emberek, akik meg a FF verzió mizériája miatt kijelentik, hogy "megyek inkább krómra merazajóó" azok aztán pláne nagyon okosak (akinek nem inge...)
-
-
válasz
julius666 #18 üzenetére
Akik nem raknak fel vírusirtót, tűzfalat, meg még SP1-gyel tolják, azok nem is akarják frissíteni a gépüket (rengeteg ilyen ember reakciója az, hogy "most működik, nem akarom elrontani", vagy "azt mondták, hogy XY progi nem működik SP2-vel (SP3-mal)"). Pedig az ilyen gépeknél rendszeresen felugorhat egy-egy frissítésre való felhívás. Vagyis az ilyenekkel nem sok mindent lehet csinálni. Ezek akkor is SP1-et használnának, ha csendben frissülne minden; mert akkor megkeresnék a neten az "automatikus frissítés letiltása" nevű progit; vagy registry bejegyzést, és újra ott vagyunk, ahonnan elindultunk (SP1 (vagy még az sem) védelem nélkül). Én meg azt mondom, hogy az ilyenek megérdemlik (még azon is gondolkodom, hogy ha lehetne olyan vírust írni, hogy nem megfelelő SP verzióval rendelkező gépet valamilyen szinten tönkretenné (esetleg vírusirtó+tűzfal+normális böngésző hiányában is), akkor akár még pénzzel is támogatnám
- aztán hadd szokja az 'okosa'
).
-
Youri
veterán
válasz
julius666 #21 üzenetére
Azt, hogy az addon készítők képtelenek frissíteni, az nem a Mozilla hibája. Van olyan, amit már az 5 is inkompatibilisnek mutatott, és ez így van a 6-nál is. Bétázás idején rég megtehették volna, hogy beletúrnak. És érdekes, ezek az addonok nekem a 9 nightlyval is tökéletesen mennek az about:config hekkel.
-
kymco
veterán
válasz
julius666 #18 üzenetére
Hát igen, ma túlnyomó többségben nem informatikai szakemberek interneteznek. És soha nem is lesznek azok, mert ők "csak" használni akarják a szolgáltatásait, nem pedig érteni.
Szerintem alapból frissíteni kellene kérdezés nélkül a ff-ot minden esetben, de az it agyúak számára lenne feltételes frissítési opció ("leokézni"), és frissítés tiltása opció is. Szvsz ez a legfinnyásabbak igényeinek is megfelelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest