- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Mert az egyik oldalon ott van egy fél, aki rendszeresen dolgozik a kiadott szoftveren, és folyamatosan frissítit
Ha rendesen végeznék a munkájukat, akkor az egész probléma nemlétező lenne. Nem tudom, hogy nem tudod vagy csak nem akarod ezt felfogni, de őszintén szólva inkább nem is érdekel. Ennyi erővel a Baross szoborral is beszélgethetnék.
-
ddekany
veterán
A lényeg, hogy senkinek nem érdeke, hogy az addon fejlesztő értelmes dolgok helyett újrafordítgatásokkal töltse az idejét... Értelmes okot sem tudok erre elképzelni. Mi a rosseb az, ami minden egyes gyorsított kiadásnál meg kell változzon inkompatibilis módon?
És aki igazán "hűséges" az FF-hez, az bizonyára az addon-ok miatt az, és ezzel főverziónkénti addon kompatibilitási szopatással pont ezen a ponton roncsolják az FF ökoszisztémáját. Nóóórmális?
-
julius666
addikt
Te miért próbálsz olyat belemagyarázni a hozzászólásomba ami rohadtul nem volt benne?
Nem értem miért próbálod ennyire védeni az FF-et, szerinted nem az lenne a normális és a természetes, hogy kijavítják ezt a bakit és ezután tényleg csak akkor kell majd a kieggyártóknak foglalkozniuk az üggyel ha tényleg változik is valami az API-ban? Nem értem pár fejlesztő egyszeri csip-csup munkája (mert az általam felvázolt "külön verziószám az API-nak" megoldást nem nagy cucc megvalósítani) miért nagyobb szó a szemedben több ezer kiegészítőfejlesztő rendszeres csip-csup munkájával szemben. -
julius666
addikt
Nem tudom, én konkrétan arconköpésnek érezném a mozillától addonfejlesztőként hogy ingyen és bérmentve én ~6 hetente totál feleslegesen az új bétákkal való kompatibilitásnak utánajárogassak, csak azért mert akinek a kezében lenne a dolog egy inkompetens f*sz lehet.
#29 Joci10: Nanana, álljon meg a menet. A gyorsított kiadási ütemmel nincs baj home user vonalon, nem tudom RERO-ról hallottál-e már. Az más kérdés hogy ésszel kéne csinálni. Chromenál semmi hátrányát nem látod annak hogy sűrűbben dobálnak ki normális, új funkciókkal is bíró frissítéseket, sőt.
-
julius666
addikt
És érdekes, ezek az addonok nekem a 9 nightlyval is tökéletesen mennek az about:config hekkel.
Pont erről van szó. Az API-n/pluginmotoron nem változtatott a Mozilla, csak a főverziókat ellenőrzi a plugin kompatibilitás-listájában. Miért kéne azért a pluginfejlesztőknek akárcsak bétázásnál is tök feleslegesen egy stringet folyamatosan áttúrnia? Többnyire szabadidejükben csinálják ezt emberek/a készítő már lehet el is tűnt valahol az éterben, miért kéne nekik folyamatosan készenlétben lenni a Mozilla inkompetenciája miatt? A probléma roppant egyszerűen orvosolható lenn, amit már többször leírtam: egyszerűen külön kéne verziózni az add-on API-t és csak akkor változtatni a verziószámán ha tényleg valami változás történik. Ez így gyak. zéró meló. De akár el lehetne hagyni az egész verziócsekkolós marhaságot és jobban kitalálni (ez már értelemszerűen nagyobb meló/nagyobb változtatásokkal járna).
Ezt egyszerűen meg kellett volna lépni az új kiadási ütemtervre való átállás előtt, a 4-esre váltásnál. Mert vicc kategória ez a töketlenkedés ami most megy.
Szerk: közben más már megelőzött.
-
Izé. Tudod, hogy működik az addon? Megadod benne, hogy maximálisan milyen FF főverzión működhet, és kész. Amíg a főverziók tényleg főverziók voltak, addig biztos lehetett benne az addon-készítő, hogy az alkotása nem csak a 2.0-n fog menni, hanem a 2.99-en is (hiszen olyan lényegi változás nem lesz benne, hogy inkompatibilissé válhatna). Akkor 1-1,5 évente elég volt egy tökéletesen kész kiegészítőt verziószám alapján frissíteni (hiszen csak a 3.0 elkészülte után kellett ellenőrizni, hogy kompatibilis-e az új főverziójú rókával); most viszont 6 hetente kell(ene, ha éppen ráérne a készítő), mert ennyi időnként jönnek ki új főverziónak nevezett valamik, amik lehet, hogy csak egy-két biztonsági frissítést kapnak, és a régi rendszer szerint lenne egy 3.0.1-es verziószáma; de most már hirtelen 5.0 lett. Vagyis a régi rendszer szerint még kompatibilitási vizsgálatot sem kellene elindítani, mert biztosan működne; de a gyors új főverzióra váltással már jön is az ellenőrzés, ami miatt jön a letiltás is.
A hekkelés meg nem működő módszer, mert lehet, hogy Te tudsz róla, de más nem (én speciel ismerem az addon hekket; de ettől még feltételezem, hogy sokan nem - emellett meg lusta vagyok, és nem akarok ezzel bajlódni).Vagyis nem csak a kiegészítőkészítők a hibásak, hanem legalább ugyanannyira a Mozilla is. Talán a legjobb módszer erre az lehetne, hogy a kompatibilitási vizsgálat nem csak az addonban szereplő verziók ellenőrzése lenne (és csak ez alapján való letiltás); vagy ha ezen nem akarnak változtatni, akkor lehessen ezen ellenőrzés után manuálisan is engedélyezni (saját felelősségre) a kiegészítőket. Ez lehetne egy ideális megoldás.
-
kymco
veterán
Szerintem ezt az egész kompatibilis kiegészítő dolgot át kellene alaposan gondolni. Mert vicces, hogy a letilt olyan kiegészítőket, amik szükségesek, működnek is gond nélkül, ha meghekkelem a configot. Persze látom én, hogy az egymillió kiegészítő 2 millió készítő eredménye, és más más erőforrás részeit használja a ff-nak, de azért nagyon gázos, hogy az egyébként jó kiegészítőket simán letiltja....
-
pete_21
addikt
Igen, egy pár kivétellel tökéletesen mennek az addonok. És pont amiatt (ami miatt sokan sírnak), hogy kevés változás van a verziók között.
"Amúgy ki szerint volt jobb, hogy a 4 több hónap késéssel jött ki?"
Na ezaz. És még így is jópár funkciót kiszedtek belőle, amikről még most se nagyon van hír. Ha meg megmaradtak volna a funkciók szerinti verziószámemelésnél, akkor meg azon menne a sírás, hogy ezt-meg azt a funkciót bezzeg más böngésző már rég tudja, vagy jobb benne, és a Mozilla miért nem képes már frissíteni...
Nem értem, kinek fáj, ha fejlesztéseket hamarabb megkapja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EA Sports WRC '23
- Battlefield 4
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1 humoros
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest