- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#86973952 #80 üzenetére
Akksit még nekünk sem sikerült megölni, pedig elég változatos a felhasználási mód.
Párom 0-ról 100-ra járatja folyamatosan a telót, 2 év után semmi baja.Én annyira nem nyúzom, szóval napi 30-40%-ot merül, de minden nap felteszem tölteni. Viszont én csak 75-85%-ig töltöm. Mielőtt megyek dolgozni, előtte feldobom egy 20-30 percre. Ennek is kutya baja.
Az előző laptopom több, mint 2 éves, az meg kb. folyamatosan töltőről volt használva. Van benne talán max 10 töltési ciklus. De az is úgy bírja a mai napig, mint új korában.
Szóval amikor olyan akksikat látok, amik 1-1,5 év után meghalnak, akkor nem tudom, hogy ennyire durván használják őket, vagy egyszerűen gagyik. Munkatársam P9-ében is 1,5 év után kellett akksit cserélni, mert 40%-nál már kikapcsolt. Egy másik középkategóriás Huawei (típust meg nem mondom) akksija alig 1 éves korában térdelt le. Fel sem lehetett tölteni. A Mate 9-nél már 1 évesen érződött rendesen az üzemidő romlás.
Az újabbakra (Mate 10 Pro, P20) viszont eddig nem panaszkodtak. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Massmurderer #75 üzenetére
De hiába adnak el többet, ha a mobilpiac profitjának ~80%-a mégis az Apple-nél marad.
Ezért írtam, hogy a darabszám nem minden.
Szóval hogy megéri-e a harapott almának? Eddig úgy néz ki, hogy nagyon. -
<Lacy85>
addikt
-
<Lacy85>
addikt
Elnézve mondjuk a Mate 20 Pro-t, engem már csak egyetlen dolog tart vissza attól, hogy Huawei-t vegyek.
Veszett gyorsan meghalnak bennük az akksik. Több munkatársamé is meghalt 1-1,5 éves korában. Ami meg nem, annak viszont az üzemideje csökkent nem is kicsit.
Közben az S7 Edge több, mint 2 évesen, közel 600 töltési cuklus után is köszöni, nagyon jól van a gyári akksival, a 1,5 éves S8+ meg kb. úgy bírja, mint új korában. -
<Lacy85>
addikt
válasz
#86973952 #51 üzenetére
"A nagyobb eladási számok nagyobb reklámértékkel bírnak. "
Persze, innen is lehet nézni, csak nálam ennek olyasmi hatása van, mintha az említett Suzuki azt nyilatkozná, hogy na most világuralomra törünk, és lenyomjuk eladásban a Nissan GTR-t (azért mégse a Bugatti-t
vegyük alapul). Közben az egyik kerül jobb felszereltséggel ~5 millióba, a másik meg 30-ba. Persze, hogy jobban fogy az előbbi.
Az eladások legnagyobb része meg egyik gyártónál sem a felsőkategóriából jön.
Marketing szempontból tényleg lehet jelentősége, és generálhat is további eladásokat. Ebben mondjuk igazad van.
Valószínűleg bizalomgerjesztőbb az, hogy "épp most nyomtuk le az Apple-t", mint az, hogy "épp most csúsztunk ki a top 10-ből""Nem kell annyit visszaforgatni a bevételből."
Erről az oldalról viszont nem hiszem, hogy lazíthat bármelyik androidos gyártó is. Túl erős a konkurencia, és itt simán váltogat telefont bárki márkák között is. Nincs meg az a függőség, mint az Apple-nél.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#86973952 #40 üzenetére
Nem mondom, hogy teljesen lényegtelen, csak érdekes úgy hasonlítani az eladásokat, hogy az egyik csak felsőkategóriát gyárt.
De mondjuk egy Samsung vs. Huawei mindjárt más képet fest, mert ők minden kategóriában jelen vannak.
Az Apple-nek meg azért is létkérdés az iPhone, mert a nyereség nagy része is mobilokból van. A Samunak meg a Huawei-nek viszont csak egy üzletág a sok közül.
Eltűnni meg nyilván nem fog az iPhone, meg az iOS. Azért az évi 200 millió telefon még nem a világ vége. Fele ennyivel is boldogan élne a cég. -
<Lacy85>
addikt
válasz
7Heads Drago #37 üzenetére
Nem igazán azt akartam kihozni ebből, hogy ki mit, miért csinál, meg éppen mi a trendi, vagy elavult.
Csak azért írtam, amit, mert nem feltétlenül az eladott mennyiség a mérvadó.
Ezt én is márkafüggetlenül írtam. Még csak nem is szeretem az iPhone-okat.
Csak hát a számok azok makacs dolgok. -
<Lacy85>
addikt
De miért gyártana olcsóbban, ha így is viszik?
Egy cég sikerességét meg nem darabszámban mérik, hanem profitban.
Ebből viszont több van az Apple-nél, mint a Samsung-nál, Huawei-nél, meg Sziamiau-nál összesen.
A darabszámmal max. a sajtóban lehet villogni, hogy "mi vagyunk / leszünk" az elsők. -
<Lacy85>
addikt
Átléptek az iPhone-on...
Én még mindig nem értem, hogy ez miért akkora dicsőség, amikor az egyik cég ontja magából az 50-60 ezres vackokat, a másik pedig kizárólag a prémium kategóriában van jelen.
Ha a Huawei-nél csak a P, Mate szériát nézzük, szerintem ötödét nem adták el az iPhone-nak.
De ez igaz a többi gyártóra is.
Mintha a Suzuki verné a mellét, hogy több Swift fogyott, mint Bugatti Veyron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Iphone 15 Pro 256gb-2027.05.10. Media M. Garancia - 99% akku
- iPhone 14 Pro Deep Purple 128Gb
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest