- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
Kamu 5G . Mire gondolhattak amikor kitalálták ? Nem fog rájönni senki?
-
törölt tag
válasz
7Heads Drago #140 üzenetére
Feljajgat a fogyasztói társadalom krémje
-
törölt tag
Most is igen nagy részben Huawei technológiát használjuk. Nem csak a mobilszolgáltatóknál, hanem más területeken is, mint a közigazgatás. Pl. egyetemek, de a 112 segélyhívó rendszere is arra épül.
Szóval nem olyan egyszerű ez az elállás, mint azt sokan gondolják. Mellesleg a fő vonal nem a jelenlegi hálózatok, hálózati eszközök cseréje (nem teljes terjedelmében), hanem a további fejlesztés.
---------
Egyébként egyelőre csak vádak vannak, ami biztos valamilyen eredménnyel fog zárulni. Azt nem gondolom (ahogy feljebb is írtam), hogy a Huawei vagy bármelyik hasonló cég is tiszta lenne, de amíg nem bizonyosodik be valakinek a bűnössége, addig nem vétkes az ellene felhozott vádakban.
Szerencsére van az USA -ban is egy felépített jogrendszer (amiről lehetne vitázni, hogy mennyire jó az európai gyakorlathoz képest), ahol majd döntenek.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
GuyFawkes #134 üzenetére
Mondod ezt úgy, hogy bő 30 évvel ezelőtt még itt is az volt... Esetleg a fél család párttag volt. Szidni a legkönnyebb. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hú de szép Kína. Bőven vannak problémák... de hol nincsenek?
A kommunizmus alapelvei nagyon szépek, csak pont az ember mivolta miatt megvalósíthatatlan. A kapitalistáknál még ez az álom sincs meg, csak a nagy szabadság, de ez is csak elvileg.
Jah mondod ezt úgy hogy nem csak Kína monitoroz, hanem már mindenki. A Facebookhoz, meg a googlehoz meg a többi ilyen céghez semmi köze sincs Kínának. Mégis folyamatosan csak a adatlopások mennek. Mondjuk ha amcsik csinálják akkor rendben van..... legalábbis szerinted. -
joey04
titán
-
judas13
addikt
válasz
7Heads Drago #129 üzenetére
Jogos a kérdés. Nem tudom mi lesz ennek a vége. Éppen mostanában olvastam amúgy valahol, hogy a Nokia kapott 5G-s hálózat építésére engedélyt az USA területére link nincs sajna de pár napos a hír szerintem.
Viszont az EU-ban addig is: a vádak ellenére is cégóriások állnak ki a Huawei mellett,
[link] -
7Heads Drago
veterán
válasz
tuki2200 #123 üzenetére
Nem vágom hogy mitől hiszitek azt hogy az amcsik jobbak az oroszoktól, vagy a kínaiaktól.
Én inkább az olyanoktól tartok mint Sztálin, Hitler, Kim Dzsongil, Mao Ce-tung. Ha valaki hülye, az nemzetiségtől és földrésztől függetlenül is az marad.
judas13: És kit? Mivel jelenleg csak a Huaweinek van 5G-s rendszerre... vagy rosszul tudom? -
judas13
addikt
Nem lehet semmi az a boszorkány konyha annyi szent! Szerintem most kapcsol csak fel a kereskedelmi háborű minden szinten úgymond kelet és nyugat között. Azt, hogy ki vezényli le, uralja az 5G-s piacot, ami beláthatatlan gazdasági,politikai előnyökkel járhat majd, az ma még szerintem nincs leosztva, nyitott kérdés.
Látható, hogy kezdik durván betámadni a Huaweit, ZTE-t stb tehát magát Kínát, amihez gondolom nekik is lesz még néhàny szavuk, gondolom lesznek itt még meglepetések hamarosan - ezzel most nem mondtam nagyot tudom, ez lényegében tény, hogy nem fér meg két dudás egy csárdában vagy ha úgy tettszik mindig is az erősebb kutya....izé az mit is csinál? Na azt....
GuyFawkes
Na igen. Apa kezdődik:
. Az USA ezért nemzetbiztonsági kérdésnek tekinti az új mobiltechnológiát, amiben a Huawei a nyugati riválisainál előbbre tart, s az eszközeiben esetleg nyitva hagyott hátsó kapun keresztül Kína egész rendszereket béníthat meg. Washington arra akarja rávenni a szövetségeseit, hogy hozzá hasonlóan ők is szorítsák ki az 5G-hálózat felépítéséből a Huaweit. A brit BT már be is jelentette, hogy a kínai céget nem vonja be, sőt a 4G-hálózatából is elkezdi kivenni a berendezéseit. A Huawei és a ZTE Ausztráliában és Új-Zélandon sem rúghat labdába, és Meng letartóztatása kapcsán kiderült, Washington Japánt és az Európai Uniót is igyekszik meggyőzni, hogy az 5G kiépítésekor nyugati beszállítókat alkalmazzanak. hvg.hu -
törölt tag
Igazából mindenkinél az. Főleg a magyarok nagyon menők ebben. Nem is tudom itthon pl. az építőiparral mi lenne, ha nem menne kb. minden bundával. Kereskedelemben, szolgáltatásban meg legalább ennyire megszokott.
Tapsi75:
Sajnos az már sokkal korábban megtörtént, az EU kereskedelem max. segített ezen. A "rendszertelenség" váltás utáni kb. 10 évben rengeteg magyar gazdasági szereplő szűnt meg. Szimplán azért is, mert a privatizáció során kiderült, hogy egyáltalán nem termeltek hasznot. Némelyik csak azért működött, hogy el lehessen mondani a nyugatnak itt "teljes foglalkoztatás" van.Sok cég meg csak azért működött, mert nem nagyon volt nyugatról import. Pl. a híres textilgyáraink. Akár a méltán nem híres Vörös Október (férfi)Ruhagyár.
Aztán jöttek a nyugati, főleg német és angol termékek, amik a maradék nagy részét is kinyírták.
tuki2200:
Tekintettel arra, hogy pár éve már nyugati, prémium élelmiszerek forgalmazásával foglalkozom nem igazán támasztanám alá, amit írsz.De ez azért elég összetett téma. Kezdve tömérdek uniós előírástól, ami a magyar gazdáknak/társaságoknak még azt is előírja, hogy melyik irányba fingjon. Folytatva a génmanipulált élelmiszerekkel és a honosított kártevőkkel. Illetve a különböző összetevők miatt kialakuló generációs betegségekről.
Magyarország amúgy is elég speciális eset e tekintetben. Nálunk az alsó-, vagy maximum középkategóriás élelmiszereket is el lehet adni drágán. Pl. Barilla.
De azt a borsot is jó minőségűnek mondják az emberek, aminek a nagy része "háncs", és fel van turbózva az íze, mert gyakorlatilag semmilyen szabályozás nincs rá. Ami van, azt is megkerülik. Inkább név nélkül...de ez elég jellemző.
-
tuki2200
senior tag
Demagóg... a haboruzas minden nagyhatalomra igaz, Magyarorszag is folyamatosan csesztette a körülötte lévőket amig eros volt.. a nyugati termékeket pedig senkinek nem kötelező megvenni, én és sok millioan még pedig örömmel megvesszük mert jobb minőségű. Remélem boldog vagy a Ladádban, miközben eszed a külföldre eladhatatlan minőségű magyar krumplit és hallgatod a Karpatiat a Meizu, Oppo akarmilyen telefonodon... Én maradok az Audinál, a magas szinvonalu éttermek hozzak külföldről az alapanyagokat, a Samsung és az Apple tovabbra is billiokat költ kutatas-fejlesztesre és az AC/DC még 70évesen is teltházas turnékat tart...
-
válasz
tuki2200 #123 üzenetére
Melyik nyugatra gondolsz
Amelyik azért engedte hogy belépjünk az eu-ba hogy itt tudják eladni a termékeinket
Nem véletlenül nincs már cukor gyárunk
Konkrétan gyarmatnak tekint minket ahova kiszórhatja a temékeit ráadásul szarabb minőséget kapunk
Vagy arra az usára gondolsz aki háborukat indít ha a gazdasági érdeke úgy kívánja -
tuki2200
senior tag
Minden okoseszkoz gyártó kémkedik, csak az nem mindegy, hogy az adatokhoz egy hasonlo értékrendet valló, szövetséges hatalom fér hozzá vagy ellenséges. Az 5G és az internet of things eljövetelével, amerre a technika tart, a cégek azt is fogjak tudni mi van a hűtőnkben. És én még mindig jobban bíznám az adataim az Amcsikra vagy a Németekre mint Kínára vagy az Oroszokra.. nyilván egyik sem jó, de a nyugat még mindig a kisebbik rossz..
-
joey04
titán
válasz
#86973952 #118 üzenetére
Az opponál dolgozott egy magyar srác és ő mondta, hogy náluk teljesen normális, hogy kémkednek, tudnak róla és megszokták, nem is nagyon hőzöngenek ellene, nem csak azért, mert esetleg félnek. Ez ott természetes. és ha valakinek ilyen múltja van, az meg is próbálja kihasználni. ha ekkora sanszuk van rá, hogy kémkedjenek lassan az egészen világon, hidd el, hogy élni fognak vele. vagyis már élnek.
-
D@niel
addikt
Huawei nélkül nem lesz 5G, csak 4,5G.
mi a másik opció? usa. pontosítsunk: google. mert hogy ha amerikára bízzuk az egész 5g-t, akkor magyarán a google-ra bízzuk. evidens, hogy a kormány nem zárná ki a kivitelezők közül a google-t, sőt, simán ők lennének a fő vállalkozók, ilyen-olyan néven, cégeken, befektetőkön keresztül, de ők lennének a piramis tetején.
egy dolgot ne felejtsünk el:
sokkal több androidos telefon van használatban, mint huawei.
a google nem használná ki még jobban az 5g-vel ezt az óriási adatbázist?létezik a Google sztori könyv, anno olvastam, és nem akartam elhinni, hogy milyen módszerekkel gyűjtik be a felhasználói adatokat. a könyv célja, hogy átfogó ismeretet adjon a vállalat történetéről, működéséről, vagyis csak néhány módszert említ ami kellemetlenül érintheti az olvasót. mivel a szerző is amerikai, nem akart rossz fényt vetni a cégre, így egy ponton meg kellett állnia.
a könyv megjelenése: 2009!
nem most volt, és azóta még kifinomultabb a módszerkét lehetőség történik:
1) amerika látja, hogy kína hogyan gyűjt adatokat a saját termékeik segítségével, és hallgat ("vétkesek közt cinkos aki néma"/Babits/),
2) egyszerűen nem tud bizonyítékkal szolgálni, mert nem történik semmielképzelhető, hogy a google ezred kilobitekre szétszedi a saját rendszerét egy huawein, és nem talál semmit? és teszi ugyanezt a Hisilicon cpu-val úgy, hogy a legnagyobb sw/hw mérnököket alkalmazza világszerte.
itt egy fordítás a googleblog-ról, mindez 2017-ben történt:
"Augusztusban Guang Gong kutató felvázolt egy kihasználási láncot a Pixel telefonokon, amelyek kombinálták a távoli kódfuttatási hibát a homokozóban lévő Chrome renderelési folyamatban egy későbbi homokozóval az Android libgralloc-on keresztül. Az Android Security Rewards program részeként az év legnagyobb jutalmát kapta: $ 112,500." (forrás)
milyen összeget jutalmaznának annak a kutatónak, aki megtalálja a Huawei-ben a megfigyelésre irányuló bizonyítékokat? és nincs senki? -
törölt tag
válasz
#86973952 #117 üzenetére
Egyébként nem azt mondom, hogy a Huawei vagy bármelyik giga cég is fedhetetlen lenne. Ennél jóval kisebb volumenben is milliós csalások, kiszivárogtatások, lopások, megkerülések mennek. Itthon is.
Csak kezd már elmenni bulvár szintre az egész mindkét fél részéről. 25x előrángatott ügyekkel kezdve az e-mail bizonyítékig. Komolyan elhiszi valaki, hogy ilyen témában levelezgetni fognak az érintettek? Még telefonon sem, nem hogy mail -ben.
Lehet megkérték Meghan Markle -t, hogy ezt is dobja már szét kör-e-mailben.
-
törölt tag
Meg azért a Huawei -nél monumentálisabban fejlesztések is mennek. Mellesleg már sok helyen az ő rendszerükre vannak ráépülve például a telekommunikációs cégek.
Nem véletlenül nyilatkozták azt a német Telekom szakemberei, vagy a Vodafone ügyvezetője, hogy a Huawei kizárása évekkel vetné vissza az 5G kiépítést.
-
törölt tag
Igen, de azért K+F számok mindig egy kicsit túl vannak tolva. Mindenkinél. Lennének nyilvános, részletes listák, akkor sokan mosolyognának. Terinek miért kellett megint 500 gemkapocs, vagy miért volt átszámolva 30.000 forint az a kalapács. Miért bérelnek irodát 2 éve a Nyomógomb utca 17 -ben, ha csak a takarító jár be hetente porszívózni és megöntözni a virágokat.
-
judas13
addikt
válasz
#86973952 #111 üzenetére
Pontosan. Kissé összetettebb kérdés mint a "Józsi bácsi" féle kis v kényszer vállalkozók esetében..
De bárhonnan is nézzük a K+F -re betolt összeg és az így elfoglalt pozicíó itt ebben a társaságban finoman szólva is figyelemre méltó - tény - még ha itt (is) páran a csak a " copyzni tudnak, fejlesztés meg nulla" - mantrát nyomják folyamatosan. -
törölt tag
Látom szerkesztetted, azt nem figyeltem.
Sokan azt hiszik, hogy az ilyen jellegű mammut cégek úgy működnek, mint Józsi bácsi egyszemélyes vállalkozása uniós támogatással. Beáramló pénzek biztos vannak, de a máshol szerzett előnyök sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak. Különböző pályázati előnyök, gyorsított felvásárlások, összeolvadások, adókedvezmények...stb...stb. A "fekete" részéről meg ne is beszéljünk (bár általában a fenti sem teljesen fehér...), mert úgysem látunk rá. Nem csak a saját országában, szinte az egész világon.
-
törölt tag
Ugyan a cikket még nem volt időm elolvasni...de a felsorolt cégeket elnézve nem hiszem, hogy csak egy szektort néznek. Pl. egy gyógyszergyártónak tech vonala lehet, de annak biztos semmi köze nincs a telekommunikációhoz. Ahogy Samsung -nál is inkább a cégcsoportról van szó.
Általában amúgy a Huawei -t és az Apple -t szokták említeni ebben a szektorban, ha magas összegekről beszélünk kutatás és fejlesztésnél. Pár éve a Huawei átvette ebben az első helyet.
-
judas13
addikt
Jogos kérdés. A Huawei Tech-ről van szó a cikkben az pedig a telekommunikációs vonal így fura lenne ha a másikat a Samsunk k+f -ét összevonták volna.
[link]..
.Z.Valakiknek semmi sem jó ha csak másol copyz pofátlanul akkor az a baj ha költ is mellé még a fejlesztésre akkor meg mijjért az állami zsét, nem értem
Kína az Kína
-
judas13
addikt
válasz
kalimist #100 üzenetére
. Az hogy összelegózzák ne legyen már kutatás-fejlesztés.
Az Európai Bizottság közzétette, hogy melyik az az 50 cég, akik a legtöbbet invesztálták K+F-projektekbe. A listában helyet foglal pár okostelefon gyártásával (/is) foglalkozó vállalat.
Az egyik legnagyobb érdekesség egyértelműen a Huawei ötödik helye, a kínai gyártó 11,3 milliárd eurót fektetett K+F-be.
bytech.hu -
kalimist
aktív tag
válasz
7Heads Drago #97 üzenetére
A Kirin 980 az Arm Cortex A76, Arm Cortex A55 és Arm Mali-G76. Egyik sem Huawei fejlesztés. Az hogy összelegózzák ne legyen már kutatás-fejlesztés. 😊
-
tuki2200
senior tag
válasz
#04430080 #95 üzenetére
Igen a Mi8-on en is elgondolkodtam a héten, hogy lattam mennyire lement az ara, konkrétan 30ezret kellene rádobnom a 2éves S8-amra es lenne csúcs telefonom... de vegul ugy dontottem az a 30 is csak kidobott penz lenne, mert mindenben kiszolgal ez is. Egyaltalan nem erzem meg kevesnek vagy lassunak.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
TheBikerider #58 üzenetére
Kutatás,fejlesztés megspórolva,(ez a legdrágább)erre nem költenek
A kirint meg csikzsebből húzzák ki. Az 5g modemet kitől másolták?
A sok kamerát is ők kezdték el alkalmazni nagyban.
De persze sok mindent másolnak. De persze ki nem. Még az Apple is. A lényeg hogy kié a jobb és olcsóbb. -
joey04
titán
válasz
Mr.Grincs #92 üzenetére
Hát, ha már pénz miatt jön szóba a váltás, akkor szerintem inkább Xiaomi. Mindkét márkánál el kell viselni a kínai háttér okozta hátrányokat, a Xiaomi viszont annyira nincs elszállva árazással mint a Huawei. És náluk mondjuk 130-160k között megkapod a csúcsot és csak kamerában kell kompromisszumot kötnöd egy csúcs huawei-hez képest.
-
judas13
addikt
válasz
#86973952 #87 üzenetére
Dúúúrva bending
---GuyFawkes
Nem is tudom, nem egyszerű sok tényezős kérdés még a jövő ez igaz. De a tulajok kincstári ootimizmusát félre téve csak a statiszrikákat nézve még bármi lehet a te verziód is befuthat v az ellenkezője is akár.. És tényleg ott a Xiaomi (nekünk is van egy A1 tőlük)akár mint nevető harmadik a végén.
-
Mr.Grincs
veterán
Erősen gondolkodom, hogy nekem is Huawei lesz a következő készülékem az iPhone helyett. A hugom most vett Huawei P20 Pro-t az én rábeszélésemre. Sok évnyi iPhoneozást hagyott maga után, hozzáteszem XS-t akart venni, de azt mondta, hogy ennyit nem hajlandó már kiadni érte, mert ez agyrém, így javasoltam neki a P20 Pro-t. Nem bánta meg.
-
törölt tag
P9 és Mate 9 is volt. Újabb szériában nem nyúltam bele. Sok-sok év Huawei vonal után nagyon meguntam a márkát. Igaz Mate 9 csak fél évig volt, P9 viszont igen aktív használat mellett fő telefonként talán 1 hónappal több, mint 1 évig.
Sokszor amúgy egy rendszer visszaállítás és egy stock general ROM újratelepítés megoldja a problémát. Tehát teljes ROM, nem ilyen fityisz verzió. Mivel nem mindig hardveres az ilyen probléma.
Az igaz volt korábban Huawei -nél (stock ROM -on), hogy OTA -n beérkező frissítések után előjöttek anomáliák. Rendszerint ezt lehetett javítani. Pár embernek segítettem személyesen is innen fórumról. Szintén korábban. Aztán voltak még érdekességek. Pl. (ha jól emlékszem...) G7 -nél OTA után megfordult a kijelző tájolás. Mókásan nézett ki a főképernyőn fejjel lefelé.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#86973952 #80 üzenetére
Akksit még nekünk sem sikerült megölni, pedig elég változatos a felhasználási mód.
Párom 0-ról 100-ra járatja folyamatosan a telót, 2 év után semmi baja.Én annyira nem nyúzom, szóval napi 30-40%-ot merül, de minden nap felteszem tölteni. Viszont én csak 75-85%-ig töltöm. Mielőtt megyek dolgozni, előtte feldobom egy 20-30 percre. Ennek is kutya baja.
Az előző laptopom több, mint 2 éves, az meg kb. folyamatosan töltőről volt használva. Van benne talán max 10 töltési ciklus. De az is úgy bírja a mai napig, mint új korában.
Szóval amikor olyan akksikat látok, amik 1-1,5 év után meghalnak, akkor nem tudom, hogy ennyire durván használják őket, vagy egyszerűen gagyik. Munkatársam P9-ében is 1,5 év után kellett akksit cserélni, mert 40%-nál már kikapcsolt. Egy másik középkategóriás Huawei (típust meg nem mondom) akksija alig 1 éves korában térdelt le. Fel sem lehetett tölteni. A Mate 9-nél már 1 évesen érződött rendesen az üzemidő romlás.
Az újabbakra (Mate 10 Pro, P20) viszont eddig nem panaszkodtak. -
Silεncε
őstag
válasz
Crafter32 #26 üzenetére
Ugyan nem Huawei, hanem Xiaomi. Most is Xiaomim van (Note 4) és a következő is az lesz (Note 7). Jó hardver, jó összeszerelési minőség, nagy akku és OLCSÓ!! Nem, nem fogok egy 150k+-os telefont megvenni, mert nincs rá szükségem. Ha ezt hozzák a kínaiak 60-70k-ért azt fogom venni és nem érdekel, honnan lopták a technológiát. Lehet ezért puffogni, de ez van. Sajnos árérzékeny piac vagyunk. Ennyi
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Massmurderer #75 üzenetére
De hiába adnak el többet, ha a mobilpiac profitjának ~80%-a mégis az Apple-nél marad.
Ezért írtam, hogy a darabszám nem minden.
Szóval hogy megéri-e a harapott almának? Eddig úgy néz ki, hogy nagyon. -
törölt tag
Általában pont ott rontják el, hogy folyamatosan töltögetik a telefont. Napi 25x töltőre teszik. Akkor is, amikor nem kellene. Teljes töltési periódust meg nem lát az akkumulátor. Nem véletlenül van ellátva túltöltés- és túlmerülés elleni védelemmel IS. Aztán jön a hibás karakterisztika.
A szervizekben meg sokszor kb. annyit értenek hozzá, mint Horváth Lajos mosógépszerelő. Vagy szarik rá, mert egyszerűbb leselejtezni. Bár ugye 2 év garancia mellé beépített akksira is 2 év garancia jár.
Nekem egy telefonnál sem döglött be az akksi, pedig nem kevés Huawei -t használtam. Sőt... Meg Samsung -nál, LG -nél, Xiaomi -nál, TCL -es Alcatel -nél, Meizu -nál, HTC, iPhone...stb. Egyiknél sem volt ilyen gondom.
Csak dzsunka vonalas tesztelésnél, ott viszont már eleve gatya akksik voltak, vagy szar kialakítások. Vagy szimplán nem akkora volt az akksi, mint amennyivel kommunikálták. Mondjuk voltak problémák anno Huawei vonalon is, de az nem mostanában. Leginkább az első 2 említett problémával.
-
válasz
Massmurderer #75 üzenetére
A “harapot” az “harapott”.
Amúgy meg egyetértek.
-
Massmurderer
őstag
Viszik..igen.Azok akik megengedhetik maguknak.Viszont nincs a kevesebb pénzeseknek kategória.Van 10000 ember pl,abból 3 engedheti meg magának a 3-400ezres mobilt,ez megéri a harapot almának?Samu,stb gyártó,van olcsóbb,közepes,meg felsö kategóriás.Naná hogy többet fog igy eladni mint a harapot almás.
-
<Lacy85>
addikt
-
<Lacy85>
addikt
Elnézve mondjuk a Mate 20 Pro-t, engem már csak egyetlen dolog tart vissza attól, hogy Huawei-t vegyek.
Veszett gyorsan meghalnak bennük az akksik. Több munkatársamé is meghalt 1-1,5 éves korában. Ami meg nem, annak viszont az üzemideje csökkent nem is kicsit.
Közben az S7 Edge több, mint 2 évesen, közel 600 töltési cuklus után is köszöni, nagyon jól van a gyári akksival, a 1,5 éves S8+ meg kb. úgy bírja, mint új korában. -
Kína már így is világelső. Lenyomta az USA-t,Europa-t...satöbbi. Brutál módon terjeszkedik...Afrikában is.De fejleszt is... Cserébe a bányák ért...például...de ez hosszabb téma.
Az biztos,hogy világ uralomra tör.Jóban van Putyinnal,a leghatalmasabb,legbefolyásosabb emberrel....Szóval az USA uralmának már vége.Trump csak erőlködik...
(A szaudi király is az oroszokhoz ment,amire nem nagyon volt példa még.Ez jelent(het)valamit...) -
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #67 üzenetére
Azért linkeltem, mert vicces.
-
válasz
#86973952 #64 üzenetére
Nagyon jó a példa,amit linkeltél.Ismerem,szeretem
Gondolom azért linkelted,hogy okíts!Köszönöm,Tanár Úr....de ne fáradj,mindent értek,amit írsz,elhiheted.
A mondanivalója egyértelmű...csak attól függ,melyik oldalról nézve.Ugye?
És akkor nyugodtan behelyettesíthető a mai Izrael-Palesztín viszonyba is. -
Ricardo
titán
válasz
"Kutatás,fejlesztés megspórolva"
Ez a múlt. A jelen az, hogy egyre többet áldoznak rá. A jövőben erre a területre irányítják a fókuszt, és ezen a téren is szeretnének lenni.
-
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #60 üzenetére
Ahogy kb. minden világhatalom az elmúlt évezredek során. Elnézve az emberiség történelmét ez nem is fog megváltozni.
Főleg az amcsiktól képmutatás bárkire is mutogatni, mert semmiben sem különbek. Szimplán korábban érték el azt a szintet, hova most Kína tart.
Szerk.:
Végszónak pedig a legjobb a Brian élete. -
joey04
titán
válasz
Egyébként amelyik globálisan is nagy sikert akar elérni, és nem csak az alsóbb kategóriákban, azoknak szükségük van fejlesztésekre is azért, lásd huawei, vagy xiaomi. Vannak egyedi megoldásik is, csak mellett mindent ellesnek a többiektől. Ami nem kritika, hanem sajátosság. Náluk a másolás egyfajta elismerés is. Más kultúra.
-
válasz
#86973952 #59 üzenetére
“...Ennek több évszázados hagyománya van. Kezdve az emberek elhurcolásával, gyarmatosítással, kizsákmányolással, olaj- és egyéb ércek kitermelésével...stb...stb. Vagy területek önkényes elfoglalásával, őslakosok rezervátumba kényszerítésével...”
Kína (is) ennek a “műfajnak” jeles képviselője.
-
törölt tag
Miután "Európa" a világ kb. minden tájáról összegyűjtötte és hasznosította az ősi technológiákat, gyümölcsöket, fűszereket és még millió más féle dolgot... Fura egy európai származású embertől azt hallani/olvasni, hogy a világ más tájain mit másolnak le.
Ennek több évszázados hagyománya van. Kezdve az emberek elhurcolásával, gyarmatosítással, kizsákmányolással, olaj- és egyéb ércek kitermelésével...stb...stb. Vagy területek önkényes elfoglalásával, őslakosok rezervátumba kényszerítésével.
Egyébként nem volt kényszer, hogy a nagyobb nyereség miatt Távol-Keletre vigyék a gyártást. Otthon is meg tudták volna oldani komolyabb ellenőrzés alatt. Otthon, ahol szintén baromi nagy biznisz az ipari kémkedés.
Mellesleg a Huawei pont sokat költ kutatás/fejlesztésre. Mivel elsősorban fejleszt és épít, másodsorban pedig vannak telefonjai is. Illetve telefonok terén az iPhone is beáll a trendekbe, amit már nem kifejezetten ők diktálnak.
Átverés része is teljesen egyértelmű, de ez már szintén bevett szokás, csak úgy néz ki nem mindenre pörögnek rá az emberek. Reklámpszichológiát érdemes lenne olvasgatni. Mert ugye a mosóporok is minden foltot eltüntetnek, és van az a pénz, amiért az ember haja korpásodik.
-
-
joey04
titán
Otthonról kb. kifogyhatatlan pénzekkel támogatják őket (bizonyos feltételek teljesülése mellett), még a jelentéktelen piacokon is hatalmas marketinget vetnek be (pl.: Magyarország), a kínai mentalitásra pedig mindig is igaz volt a jobbtól nem szégyen másolni hozzáállás, és mindezek mellett még jók is a készülékek. Otthon meg egyenesen büntetik, ha valaki mást mer használni. Nem meglepő. szerintem a samut lassan valóban meg fogják előzni. Az alma előzése ugye nem érdem, ahogy korábban írták.
-
Pjotr
senior tag
válasz
Jeanne d'Arc #55 üzenetére
Áremeléssel is fenn lehet tartani a fejlődés látszatát. Van, akinek ez nagyon megy.
-
Megérdemlik, legalább fejlődnek valamit a telefonjaik és nem csak a készülékházra festenek csíkokat meg tüntetnek el a hangszóróból néhány lyukat.
-
törölt tag
Csak te autó típust írsz és nem márkát. Egyébként jelen esetben is igaz, hogy egy Nissan jobban tartja az árát, mint egy Suzuki. Viszont az utóbb említett márka ebben is sokat fejlődött. Nem igazán vagyok Suzuki párti, ezt azért leszögezném.
Csak a példánál maradtam, mert az ő pályájuk is hasonló, csak más szegmensben illeszkedve.
A Coca Cola mondta anno, hogy még ők sem tehetik meg, hogy lazítsanak a marketing keretből. Ezt mindig akkor szokták említeni, amikor a magyar cégek a marketing keretet nyirbálják meg, amikor kiadást szeretnének csökkenteni (ez elég jellemző itthon). Aztán csodálkoznak, hogy továbbra is csökkennek az eladások. Igazából csak az volt a lényeg, hogy értéket ad reklám kiadáshoz és a brand érték növeléséhez. Tehát a különbözetet visszaforgatja például kutatás/fejlesztésbe a következő évi tervnél. Vagy kevesebbet kell átemelnie más üzletágból.
Így tud fejlődni. Amíg csak felsőbe gyártani kockázatosabb.
Üzleti szempontból én az Apple -nél nem látok felívelést. Sajnos. Biztos sokan megköveznek ezért, de nekem hiányzik egy olyan karakter, mint Jobs. Ő még a szart is eladta volna. Értékét adott brand -nek, maga volt a reklám.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#86973952 #51 üzenetére
"A nagyobb eladási számok nagyobb reklámértékkel bírnak. "
Persze, innen is lehet nézni, csak nálam ennek olyasmi hatása van, mintha az említett Suzuki azt nyilatkozná, hogy na most világuralomra törünk, és lenyomjuk eladásban a Nissan GTR-t (azért mégse a Bugatti-t
vegyük alapul). Közben az egyik kerül jobb felszereltséggel ~5 millióba, a másik meg 30-ba. Persze, hogy jobban fogy az előbbi.
Az eladások legnagyobb része meg egyik gyártónál sem a felsőkategóriából jön.
Marketing szempontból tényleg lehet jelentősége, és generálhat is további eladásokat. Ebben mondjuk igazad van.
Valószínűleg bizalomgerjesztőbb az, hogy "épp most nyomtuk le az Apple-t", mint az, hogy "épp most csúsztunk ki a top 10-ből""Nem kell annyit visszaforgatni a bevételből."
Erről az oldalról viszont nem hiszem, hogy lazíthat bármelyik androidos gyártó is. Túl erős a konkurencia, és itt simán váltogat telefont bárki márkák között is. Nincs meg az a függőség, mint az Apple-nél.
-
törölt tag
Szerintem nem releváns, hogy hány kategóriában vannak jelen. A két gyártó okostelefonos üzletágáról van szó. Tömeggyártásban. Még csak az sem lényeges, hogy milyen platformot használnak.
Amúgy az említett Suzuki is kifejezetten olcsónak számított. Mostanra ez már nem teljesen igaz. Ahogy a Merci is már sokkal nagyobb jelentőséggel bír az alsóbb, 10 millió alatti kategóriában, mint régebben. A piac diktál és időnként változtatni kényszerülnek a gyártók is.
Meg azért én arra sem vennék mérget, hogy a néha nyilvánosságra hozott kiadási adatok valósak. Kb. annyira tartom hitelesnek, mint amikor azt mondják, hogy a Sziget fesztivál nullszaldós lett.
Egyébként nem azt mondom, hogy nincs igazad. Csak szimplán más oldalról közelíted meg a dolgot. A nagyobb eladási számok nagyobb reklámértékkel bírnak. Ami nagyobb eladást generálhat megfelelő marketinggel. Nem kell annyit visszaforgatni a bevételből.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#86973952 #40 üzenetére
Nem mondom, hogy teljesen lényegtelen, csak érdekes úgy hasonlítani az eladásokat, hogy az egyik csak felsőkategóriát gyárt.
De mondjuk egy Samsung vs. Huawei mindjárt más képet fest, mert ők minden kategóriában jelen vannak.
Az Apple-nek meg azért is létkérdés az iPhone, mert a nyereség nagy része is mobilokból van. A Samunak meg a Huawei-nek viszont csak egy üzletág a sok közül.
Eltűnni meg nyilván nem fog az iPhone, meg az iOS. Azért az évi 200 millió telefon még nem a világ vége. Fele ennyivel is boldogan élne a cég. -
Snowy_owl
őstag
válasz
7Heads Drago #37 üzenetére
Tovább folytatva a gondolatot, mi lesz azokkal akik mondjuk megkapják az utolsó frissítést de mondjuk mit tudom én még vígan elhasználja a készülékét +3 évig, mert mondjuk nem törik össze, vagy horrible dichtu még csak tönkre se megy csak úgy magától.
-
janeszgol
félisten
válasz
-1 (a második részre)
Kell az új OS. Jöhet új működési elv, amitől gyorsabb, szebb és okosabb a rendszer (bár ennek inkább az ellenkezőjét látni, na mindegy). Jöhet új UI, szolgáltatás, jöhet bármi.
-
törölt tag
Elnézve a szoftveres felületeket egyre kevésbé. Régebben sokkal nagyobb különbségek voltak például egy Samsung vagy egy Huawei felülete között.
De nekem már LG G4 -en is "Kínát idézte" az, amikor az újonnan debütáló felülettel el lehetett hagyni az alkalmazás menüt.
Meg az iPhone azért sok mindennel teremtett újat, amit a droiddal dolgozó gyártók is átvettek. Elsősorban szoftveres szempontból. Most viszont már sokkal nagyobb szerepe van a kínai gyártóknak a piaci trendek/igények alakításában.
-
törölt tag
Igazából brand érték szempontjából az sem kevésbé lényegtelen. Mivel az eladott darabszám önmagában is felér a reklámmal. Természetesen csak akkor, ha bevételt tudsz belőle realizálni. Mellesleg nem mindegy, hogy 20 vagy 10 vásárlóból buksz 2 -t.
Szóval az Apple modellje baromi jó, de egyben kockázatosabb is. Főleg, hogy már kevesebb ember vált márkán belül frissebb modellre.
Volt néhány almás termékem és bár nem kedvencem, de üzleti szempontból baromi jó, amit a céggel alkottak. Az utóbbi időben viszont szerintem elveszett az a lendület, ami régen volt.
Én sajnálnám, ha az iPhone kiszorulna a piacról. Csak droiddal nem lenne elég sokszínű a piac. Remélem az élvonalban maradnak.
-
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Nem igazán azt akartam kihozni ebből, hogy ki mit, miért csinál, meg éppen mi a trendi, vagy elavult.
Csak azért írtam, amit, mert nem feltétlenül az eladott mennyiség a mérvadó.
Ezt én is márkafüggetlenül írtam. Még csak nem is szeretem az iPhone-okat.
Csak hát a számok azok makacs dolgok. -
7Heads Drago
veterán
És ki fogja őket vissza? Csak saját maguk.
Egy i6 pl kezd gáz lenni a sok káva mentes meg notchos csoda mellett. Munkatársam most vett. Persze nem lassú, csak hát a trend.Nem értem ezt a rajongást a frissítések után... Én csak akkor frissítek ha valami gond van, és a fórumon látom, hogy minden sirály. Egyeseknek még a székletük se jó, ha már túl régi a droid. Nem hogy örülne hogy működik.
És ezt Huaweitől függetlenül írom. -
törölt tag
Igen. Valójában a P7 is sokat fejlődött a P6 -hoz képest. P6 -nál azért még akadtak minőségi problémák is. Viszont remek telefon volt.
Aztán voltak még baklövései, de kezdi kinőni ezeket. Mint pl. P8 Lite "csavarodó ház".
janeszgol:
Igen, P6 előtt nem nagyon alkotott maradandót.Nekem P1 -től kezdve minden felsőbe sorolt telefonja meg volt, egészen P10 szériáig. Még pár középső kategóriás, illetve különlegesebb modell, mint a W széria.
-
janeszgol
félisten
Engem az Y300 és G510 telefonokkal vettek meg kilóra, melyek a mai napig a kedvenceim. Utána jött sok minden: G6, P7, G620S stb.
De az igazi siker az a P8 nyolc. A P7 nekem is tetszett, de ezzel szvsz még nem arattak osztatlan sikert, viszont a P6 és a P7 ágyazott meg szerintem a továbbiaknak. Hogy köztudatba került a cég, a "ó te ilyet vettél, na én is majd, ha lejárt az előfizum" stb.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
SamiCsillag #2 üzenetére
Bocs benéztem.
-
törölt tag
P6 és a P7 volt nekik az, ami meghozta a népszerűséget. P1 -gyel és P2 -vel nem tudtak maradandót alkotni, meg az értékesítési modell is más volt. Az EISA díjat meglovagolva akkoriban kb. a csapból is ez folyt. Ezek voltak az első kiugró eladásaik, és ekkor kezdték el erősíteni a marketinget is.
-
judas13
addikt
-
törölt tag
Tény, hogy azon a szinten nagyon erős, de a felső kategóriában is mászik egyre feljebb az eladásokat tekintve. Mivel egyre jobb modelleket dob ki és marketingre is kegyetlenül ráerősítettek az utóbbi években.
Régebben még a csúcsmodelljei nem igazán állták meg a helyüket abban a kategóriában, ahová szánták őket. Sokszor a gyenge soc -nek köszönhetően. Első nagy dobásuk a P6 és a P7 volt (vita tárgya, hogy melyik), de ott is voltak gyengeségek hardverben.
Szerk.:
Egyébként nálam a Note8 hasonló okok miatt lett 2. telefon. -
válasz
Crafter32 #26 üzenetére
Sajnos ezt a világot éljük és itt kis hazánkban a nagytöbbség elég szar pénzt keres
A húgom külföldön a töddszörösét keresi nálam és szociális munkásként dolgozik még az asszony bérénel is jóval többet pedig Ő egy elég jól fizető cégnél osztályvezető
Nálam van egy lélektani határ telónál 100k környéke ebben az árban keresem általában a legjobban megfelelőt számomra ezt a kategóriát a kínaiak uralják -
janeszgol
félisten
válasz
Crafter32 #26 üzenetére
Miért? Jó termékeket adnak jó áron. Oké a biztonság. Szerintem a nyugati termékekben is bőven van biztonsági rés. A Huawei telókban a P9től bevezetett három antennát szeretem. Ahol az S8 lehal, ott a P10 vígan van. Mondjuk antennaerősségben a Samsung sose volt nagy szám (de az átlagot megugorták), gondolom így akarták a sugárzási mutatókat lejjebb vinni.
-
Crafter32
őstag
Sajnálatos a kínaiak ennyire nyomulása. Kutyát nem érdekli honnan és mit vesz csak occo legyen. Szégyen.
-
-
törölt tag
Egyáltalán nem más téma. Sok-sok éve Kína kijelentette, hogy aki elismeri Tajvan függetlenségét, azzal minden gazdasági kapcsolatot megszakít. De nem más téma a régió egyensúlya sem, pl. Észak-Korea. Trumpedli nem rohanhatta le, mert felborul az egyensúly. Szinte minden visszavezethető a pénzre.
A fullba tolás pedig jelenleg azt jelenti, hogy a két legnagyobb szolgáltató nem árulja a készülékeit. Ami nem kis dolog tekintettel arra, hogy ezek igen nagy részét teszik ki a szolgáltatói értékesítésnek. Ettől függetlenül viszont szabad tere van az USA -ban (is). Illetve bojkottálni szeretnék a hálózat építési törekvéseit. Jelenleg itt tartunk.
Trump az utóbbi években nekimegy mindenkinek, aki komolyabb gazdasági erővel bír az USA -ban, vagy meg van erre a lehetősége. Pl. német autóipar. Mindig lehet rá okot találni. Csak nem mindegy mekkora országról van szó és milyen befolyással bír.
-
Ezekiell
veterán
válasz
#86973952 #20 üzenetére
"ne várd hogy amerika fullba nyomja a kretént" - ahaaaaa, Trump likes this
Tajvan függetlensége teljesen más kérdés; a Huawei simán beleillik a kereskedelmi háborúba, amit "fullba tolnak", és akkor nem is néztük még a tényleges nemzetbiztonsági fenyegetést, amit a Huawei jelent(het, ha igazak a vádak), amit pedig elég komolyan vesznek arrafelé. Másrészt amerikai nagyvállalatoknak érdekükben áll a Huawei/ZTE megroppantása, és tudjuk mekkora befolyásuk van azoknak.
Én se veszem 100%-ra, hogy tényleg nekik mennek izomból, de az esélye nem zéró egyátalán, hanem elég magas. Lásd Kína azonnali válasza, amikor őrözietve vették a senior VP-t Kanadában.
-
Pjotr
senior tag
válasz
SamiCsillag #2 üzenetére
Csak szólok, hogy a P20 most kapja itthon a 9-et. Szóval türelem
-
törölt tag
Azt azért ne várd, hogy amerika fullba nyomja a kretént. Bár jelentős az eddigi intézkedés is, de meglátjuk meddig megy el. Ahogy a többi ország is.
Komolyabb nemzetközi konfliktust az USA vagy más nagyobb hatalom sem mer kockáztatni. Lásd. Tajvan függetlensége, illetve annak hivatalos elismerése. Az USA gazdasága is függ Kínától és attól a régiótól.
-
Ezekiell
veterán
Hát nem vennék rá mérget, hogy ez jövőre is így lesz, tekintve h sorban bannolni akarják a Huawei-t az országok (US/Japán/német-francia vállalatok, stb).
-
janeszgol
félisten
válasz
SamiCsillag #2 üzenetére
Tudod a képletet. A darabszám és a frissítési szám fordítottan arányos. Ez alól az Apple a kivétel.
-
<Lacy85>
addikt
De miért gyártana olcsóbban, ha így is viszik?
Egy cég sikerességét meg nem darabszámban mérik, hanem profitban.
Ebből viszont több van az Apple-nél, mint a Samsung-nál, Huawei-nél, meg Sziamiau-nál összesen.
A darabszámmal max. a sajtóban lehet villogni, hogy "mi vagyunk / leszünk" az elsők. -
<Lacy85>
addikt
Átléptek az iPhone-on...
Én még mindig nem értem, hogy ez miért akkora dicsőség, amikor az egyik cég ontja magából az 50-60 ezres vackokat, a másik pedig kizárólag a prémium kategóriában van jelen.
Ha a Huawei-nél csak a P, Mate szériát nézzük, szerintem ötödét nem adták el az iPhone-nak.
De ez igaz a többi gyártóra is.
Mintha a Suzuki verné a mellét, hogy több Swift fogyott, mint Bugatti Veyron. -
judas13
addikt
Átléptek az iPhone-on és nem lázálom amit most lenyilatkoztak, hogy az idén, max jövőre a Samut is maguk mögött akarják majd tudni. Szemem nem rebbenne ha ez megtörténne.
-
D@niel
addikt
válasz
SamiCsillag #9 üzenetére
rengeteg infó van fent ezzel kapcsolatban
-
D@niel
addikt
válasz
SamiCsillag #2 üzenetére
Honor 9? decemberben jött ki a béta, stabil kínában már van, februárban érkezik globálisan
egyébként nemcsak a gsmarena említi, hanem számos más helyen is megtalálható ez az infó, xda, hihonor, és egyéb facebook csoportokban is
másfél éves flagship, szerintem inkább később, de biztosan érkezzen, minthogy a többivel egyidőben, hibásan, nem?
mate9 is megkapja, szóval jól állnak a támogatássalnekem Honor 8x van, októberi modell, a héten indult a publikus béta, jó lenne ha már itt lenne, de teszteljék csak, rakják szépen rendbe
úgy vagyok vele, hogy 8-ról 9-re frissítés nem sokat hoz, nyilván mindenki leírja majd kommentben, hogy "gyorsabbnak érződik", "mintha szebbek lennének a képek", de konkretizálni senki nem fogja -
Mr.Silkó
veterán
Alapvetően a Huawei mobil részlegének az utóbbi időben látható agresszív növekedésének elsődleges oka az igencsak megerősödött marketing vonaluk, szerintem.
-
-
zoltan77
aktív tag
válasz
fornettisuti #4 üzenetére
Ja csak az 2016-os, 2 főverziòt megkapott és a havi frissítéseket még most is kapja.
-
fornettisuti
veterán
válasz
SamiCsillag #2 üzenetére
Ertenenek hozza csak nem akarjak.
Samsung S7 is Oreon maradt. -
D4ni
őstag
Ilyen gerilla marketingel nem is csodálom. Megtévesztésből is jelesek, megint átverték baz embereket kivel dslr-el készültek bizonyos telefonos képek nem pedig a flagshipjükkel.
-
SamiCsillag
senior tag
Ja csak a verzió frissítésekhez nem értenek...
2017-es Honor csúcsmobil még mindig 8.0-án... -
embe
nagyúr
Mondjuk nyomulnak is rendesen. Külön stand a MM-ban "ajánlgató emberrel". Meg elég komoly akcióik voltak, és vannak is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen házat vegyek?
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged