Brutálisan jó év a Huawei mögött

Hirdetés

A GizmoChina összeszedte a Huawei Technologies Co., Ltd legutóbbi sajtókonferenciáján elhangzott, mobilos vonalat is érintő számadatokat, amelyek a kínai hálózatkiépítéssel és eszközgyártással foglalkozó vállalatra nézve igen előnyösek. Az Huawei fogyasztói üzletága 2018-ban 52 milliárd dolláros összesített árbevételre tett szert, azt pedig már tegnap megírtuk, hogy ez céges rekord. A gyártó 2018-ban 208 millió okostelefont szállított le, a népszerű P20 szériából pedig 17 millió talált gazdára.

A Mate 20 Pro is elérhető a P20 Pro népszerű színátmenetes változatában
Mindkét tavalyi Huawei csúcsmodell jól fogyott [+]

Ugyan a Mate 20 család csak az év végén került piacra, így is sikerült belőle 7,5 milliió darabot elpasszolni. A 600 dollár fölötti, prémium árkategóriában a Huawei 25 országban zárt 10% feletti piaci részesedéssel. Ez a mutató novemberben egyébként 12% volt, jelentősen előrelépve az egy évvel korábbi 7,2%-hoz képest. 2018 persze már a múlt, hiszen 2019 rengeteg érdekességet tartogat: például az MWC-n leleplezésre kerülő, 5G-s, összehajtható Huawei telefont, a minap bejelentett Balong 5000 modemmel.

Előzmények

  • Huawei Mate 20 - huszadrangú eltérések?

    Azért van különbség, de a Huawei Mate 20 így is egy remek készülék. A kérdés csak annyi, hogy százezerrel konszolidáltabb összegért mit tud - és mit nem tud - a Mate 20 Próhoz képest.

  • Huawei P20 - ez is kétkezes lett

    Nem annyira pró, mint a háromkamerás csúcsváltozat, nincs OLED kijelzője és sztereó hangszórója, viszont esztétikailag barátságosabb, nem mellesleg pedig jelentősen olcsóbb annál.

Hirdetés