- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
BlackBerry Z10 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
turbulencia8
őstag
válasz RumiTT #22618 üzenetére
Legalább nézd meg jól rendelés előtt és számolj is egy kicsit:
5,25*1000/3,8=1382 mAh
Azaz 3,8 V-on már szinte csak a felét tudja a gyárilag - feszültség nélkül ráírt - 2680 mAh kapacitásnak, szóval elég gagyi.
Pótakkunak ezt tudom ajánlani, ez teljesen OEM-nek néz ki, hologramos matricával, BB-s LOT-számmal stb, szóval nekem ez bevált, teljesen jól működött. Igaz postánál csak a DHL-t tudod választani, ami nem olcsó, de nagyon gyors. Új fórumtársaknak pedig inkább az alábbi akkus tokot ajánlom, számomra messze ez a legjobban bevált (és egész igényes) tartalék energiaforrás, ez úgy tűnik valóban 2200 mAh-s (3,7 V-on).[ Szerkesztve ]
-
válasz RumiTT #21938 üzenetére
Nem lehet h lemerült? Nagyon felmelegedett a Q10-es is meg leszívta az akkut.
Akkor meg ne haragudj azért nem a telefon a felelős. Én utána néztem ennek vásárlás előtt. Azért mertem elindítani a Q10-en hazafelé.
College 3.0: kuka! Nem lehet jogosultságot módosítani és folyton GPS-en lóg, hát azt nem barátom.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
válasz RumiTT #21933 üzenetére
Miután kész magától kikapcsol és be kell kapcsolni. Nekünk a Q10-es a Bp-dunakanyar táv alatt csinálta meg a táskában, igaz nem sokat tököltem, hogy hazaérjek.
Na és mi az, hogy nem olyan mint aminek hirdették? Nem szóltál vagy hol vetted?
Mi a bajod vele? Nekem napról napra percről percre jobban tetszik a kütyű.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
válasz RumiTT #21669 üzenetére
Az összes powerbank mA értékeét fenntartással kezelem. Ezt amit rendeltem fele annyinak tartom, azaz arra számítok éppen annyit tol majd a telóba, hogy rendesen minden gond nélkül estig elmenjen. Azért egy 30%-ot remélem rá tud tölteni. Másik otrásam rendelt cella bankot és külön vett bele cellákat. Valami samuja van. Nulláról 100%-ra 9X tölti fel a telót. Cserébe kb akkora mint maga egy Z10 és több cm vastag. És hát egész éjjel tölteni kell.
[ Szerkesztve ]
-
válasz RumiTT #21137 üzenetére
Én pár apk-t már feltoltam. Hááát megy de nem olyan pörgősen mintha BB-re lenne gyárilag kiadva. Mondok példát. Contre Jour játék droidos, mert a BB-s fizetős. Megy de lassan tölt és ha berakom háttérbe volt már, hogy nem jött vissza.
-
MODERÁTOR
Én két telefont használok egyszerre, ez tavalyig egy androidos (note 2) és egy szifon (4s) volt.
A szifont cseréltem (bár igazából azt telefonálásra alig használtam), mert éppen az ios 7 volt az, amivel így 5 évi szifonozás után nem tudtam megbarátkozni.
Ha magát az os-t nézzük és a mindennapi használatot, a BlackBerry szerintem sokkal jobb. Ios alatt pl szöveget gépelni kifejezetten fájdalmas ehhez képest, pedig ugyanúgy virtuális billentyűzet mind a kettő.Az oprendszer törését én se értem.
Múltkor egy családi eseményt (szülinapi zsúr) fényképeztem végig a z10-zel beltérben, vaku és a csillár világítása mellett és egyáltalán semmi gond nem volt a képekkel, sőt csodálkoztam hogy a vakuja milyen jól bevilágította a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Nekem iPad-em van (3-ik generáció) és Z10-em, (de a 4 fős családomban 2 iPhone 5 és egy 4 van) szóval megpróbálok használható infót nyújtani neked
Az OS törése szerintem nem hátrány, mert míg az iOS esetében azért lehet rá szükség, mert a rendszer relatíve elég korlátozott bizonyos szempontokból, és ezeket akarják a Cydia alkalmazásokkal kiküszöbölni, addig a BB OS10 esetében alapból megvan az a plusz, így hirtelen nem is jut eszembe olyasmi, amit a mindennapi használat során hiányolnék.
Viber - ezzel nincs személyes tapasztalatom, itt fórumon úgy hallottam, hogy meg lehet oldani a működését.
Amikre használnád azok közül:
-net: A BB böngészője veri az iOS megoldását, ezt többször kipróbáltam. (És ha nagyon-nagyon-nagyon szükség van flash-re, azt is megtalálod BB-n)
-zene: a fájlok szempontjából mindenféleképp Z10, egy 32-64gb-os kártyával annyi zenét teszel rá, amennyit csak akarsz (és van rá helyed ) egyszerű másolással, nem kell szórakozni az iTunes-szal (iPad-en annyira meguntam, hogy egy másik alkalmazásra váltottam zenehallgatásra.) A minőség pedig a fülhallgatón múlik, a lejátszók funkcionalitásban megeggyeznek (a Z10-é mondjuk sokkal több formátumot ismer). Viszont egy külsős alkalmazással (Neutron) már sokkal nagyobb előnyben lesz a Z10.
-fényképezés: szerintem itt jobb az iPhone5. Nappali fény mellett a Z10 is szép képeket készít, itt talán nincs is különbség, de benti téren, vagy már kevesebb fénnyel is a i5 kamerája sokkal szebb képeket készít, valamint a fehéregyensúlyban is jobban eltalálja a megfelelőt, a Z10 esetében meg nagyon utánállítani sem lehet manuálisan. Az AppSore-ban pedig kiváló fotós alkalmazások vannak, ahol már tenyleg mindent lehet állítani (tesómnak egy olyat vettem karácsonyra ajándékba) ISO, záridő, fókusz, WB stb. Szóval itt szerintem az iPhone 5 a nyerő.
-kapcsolattartás: ha a vibert leszámítjuk, hogy az macerásabb, akkor kb olyan előnye van itt a Z10-nek, mint fotózásban az i5-nek. A HUB az helyettesíthetetlen (minden egy helyen, mindent lehet kezelni stb), az állapotjelző led felbecsülhetetlen, az SMS-BBM értesítési sávok, email kezelés mind mind olyan dolog, amik nagyban megkönnyítik a kapcsolattartást.Szóval ennyit tudtam írni, innét kezdve a döntés a tied
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
California1
őstag
Üdv!
A BB10 OS alig 1 éves, fejlődik,amúgy igen jó....Mig az Almánál ahogy jönnek az iOS update-ek és a régebbi telókat lassitgatják,itt pont az ellenkezője zajlik.
A viber 10.2.1(per pill leak) alatt teljesen jól müxik,kb annyi ,hogy a hivások kissé halkabban jönnek mennek :-)
De hamarosan itt van iOS-re és Androidra a BBM voice( már beta) ott jó lesz a hangminőség.
BB Worldben 85%-ban minden meg van ami a többi platformra max más a neve vagy fizetős
Az I5-nél messze jobb a teló anyagminősége ha ez számitana valamit,pár ismimnek van és a feketék eléggé kopnak.Viszont ha T-nél vennéd a Z10-est (a fehér független,doboz oldalán EU Region) az STL100-1-nek softweresen
van egy akksi kalibrációs hibája (ha visszaolvasol,taglaljuk rendesen) ,DE egy kis trükkel orvosolható (ha visszaolvasol erről is irtunk,nekem eddig hál isten bevált).
(Amúgy sajna ez nonszensz!! )@csenor : T, fehér Z10 független,dobozt nézd meg ha EU Region,akkor 100%
@bok92 : ha igy kikapcsol,legközelebb hagyd egy jó félórát pihizni(akksit nem kell kivenni) aztán tedd gépre
és hagyd....... valószinű elsőként nem megy fel max 97-98%ig,akkor usb le aztán fel ,hagyd mig 100%ig megy. Aztán párszor 2-3 alkalommal játszd el ugyanezt (tudom röhej) ,utána tuti lefog menni 0-1%ig.
Aztán ,töltsd samsung töltövel 220-on.... nekem azóta hál isten tökéletesen 0-100% között játszik :-)
(ez soft bug,az akksinak semmibaja,többször rámértünk)[ Szerkesztve ]
-
Gzolo
senior tag
A Blackberry nagyon jó választás, hogyha a kiváló üzenetkezelés, intuitív és kényelmes kezelés és egy kvázi unikum telefon birtoklása a vágyad. Az iPhone annyira mainstream lett mostmár, hogy az emberek legyintenek rá, de bárhol meglátják a BB-t, azonnal rákapnak és nem győznek betelni vele, hogy mennyire király. Viber nem problémamentes, de működésre lehet bírni, minden más fontosabb multiplatform dolog elérhető. (Whatsapp, Waze, Evernote, Skype, Face, Twitter, Linkedin, Dropbox, Box) A nagyobb és fontosabb játékok is megjelenne (Batman, Spider-man, Asphalt, Angry Birds), az app kínálat napi használatra teljesen elegendő és nagy lépésekben fejlődik.
Vannak hibái, de folyamatosan fejlesztik, én több év android után váltottam rá, és még annak ellenére sem adnám el, hogy az aksikezeléssel gondjaim vannak. Inkább elviszem szervizbe. De ettől függetlenül telefon-ügyben az elmúlt évek egyik legjobb döntése volt.
"Az iPhone 5 -ben igazából az OS ami a legjobban tetszik, jelenleg iPhone 4em van, és az OS tökéletes, nem szívesen váltanék róla. Itt a 4-es kijelzőt már kicsit kicsinek tartom."
Minden feladatra amit leírtál, megfelel a BB. De ha az iOS-t szereted és kihasználód, és igazából csak a 0,2" szól számodra a BB mellett, akkor én a helyedben nem váltanék.
-
MODERÁTOR
- android appok a jelenleg elérhető kiszivárgott OS-sel úgy mennek fel, hogy van a telefonon egy play-store-progi-szerűség, és abból lehet telepíteni számítógép nélkül. Ez a frissítés hivatalosan januárban (ha jól írom, majd kijavítanak) jelenik meg. Jelenlegi hivatalos OS-sel számítógépen keresztül lehet androidos progikat tenni rá. Én párat próbáltam azok mennek, de ami szerintem lényeges, hogy a fizetős android appok, még ha meg is vetted őket androidon, akkor nem tehetők fel (ezt is jó lenne, ha valaki pontosítaná)
- a gomb hiánya a legjobb dolog, ami egy mobilos OS-sel történhetett az elmúlt években. A kezelés sokkal jobb, gyorsabb, magától értetődőbb.
- az akksi nekem nagyon jól bírja, jobban mint az iphone-om. (i4s)
- BIS/BES: a BIS egy lakossági jellegű speciális mobilinternet csomag, ami az OS 10 előtti BB-knél "kötelező" volt a teljes funkcionalitáshoz. Az OS 10-es telefonoknál nem az, sőt egyáltalán nem kell - a T-mobilt kivéve, mert ott a Blackberry Messenger gyári csevegőprogramhoz szükség van rá, a többi szolgáltatónál nincs ahhoz sem. A BES ugyanennek a nagyvállalati változata, olyanod nem lesz és nem is kell (saját szerver kell hozzá).
Én két telefont szoktam használni, a Z10 előtt ez egy i4s és egy Samsung Note 2 voltak. A szifont váltotta a Z10. Sajnos a szifon, bár nagyon szerettem, nagyon rossz irányba ment el (nálam) az IOS 7-tel, teljesen elcseszték, se a kinézete nem tetszett, sem funkcióban nem éreztem már az ios-t intuitívnak, sőt kifejezetten akadályozónak és idegesítőnek (aki a billentyűzetet és a magyar prediktívet csinálta szifonon, korbácsoltatnám).
A Z10-en az első hét a rácsodálkozásokkal telik el, utána pedig a kompromisszummentes használattal.Ami negatívum lesz majd, hogy a fizetős appok sok esetben drágábbak, mint androidon vagy szifonon, azaz pl ami ott 1 euro, az itt lehet hogy másfél vagy 2. Nincs annyi app, ez szinte biztos. Viber nem igazán 100%-os (ezt csak mások elmondásából tudom, nincs az a spórolás, amiért egy ilyen adatszipkázó progit feltegyek a telefonomra).
-
barrasz
aktív tag
Szia!
Én Iphon 4S-ről váltottam és teljesen meg vagyok elégedve mind a telefonnal mind a rendszerrel bár igaz ez nem az első BB-m mert azért mindig is volt de ez a 10-es OS nagyon jó.
Mondjuk android alkalmazásom nincs de sokan használnak.
Szerintem nekem megérte váltani de a döntés a tied. -
Amazonas
senior tag
De egyébként ne sokat gondolkodj. A gesztusvezérlés az egyik legjobb az egész BB 10 rendszerben. Az elején furcsa lesz, de ha belejösz, annyira jó, annyira "folyékony" minden, hogy hamar hozzá lehet szokni.
A gomb hiánya nemhogy idegesítő, de később a megléte lesz az. Az androidos tabletemen akartam csinálni a múltkor egy felfelé swipe-ot, de nem csinált semmit. Azt hittem, elromlott.
Gyorskapcsolók ugyanúgy vannak, mint droid-nál.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Robogó, kismotor
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Facebook és Messenger
- Szólánc.
- Stellar Blade
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés