- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Google Pixel 9a rapidteszt
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szarka996
tag
Kíváncsi lennék a véleményekre, hogy mennyire hülyeség amit írni fogok, vagy tényleg van benne realitás a töltő elhagyásának okával kapcsolatban.
Az 5G még elég kezdeti státuszban van és elég drága a 4G-hez képest. Ezt láthattuk pl. az S20+ vs S20+ 5G közötti nyitóárban, ha jól emlékszem 100 usd volt a különbség.
Na már hogy lehet hogy mindegyik iPhone-ba belekerült az 5G, mégse változott a Pro 999-es, és a Pro Max 1099-es ára? Hiszen Ha jól olvastam párszor ez elég nagy többlet költség a gyártóknak, és nem egy jótékonysági szervezetről van, hanem profitorientált cégről ami nem fogja lejjebb adni egyik évről a másikra.
Szóval szerintem 2 út volt. Vagy emelnek az árakon, vagy valahol megvágják a költségeket, és az utóbbi győzött. Persze még a marketingesek kitalálták hozzá ezt a bullshit szöveget, hogy az egész a környezetvédelem miatt van...
A füles és az earpods elhagyása 1 az 1-be nem hiszem hogy kiteszi az 5G költségét, de a kisebb doboz -> több szállítható egyszerre, azaz kisebb szállítási költség, és amit még nyernek az utólag eladott töltő fejekkel, már visszahozza a pénzt, sőt...
Összességében akik amúgyis hagyták volna a dobozban a töltőt, és a fülest, azoknak ez egy elég jó trade-off.
Ez az én véleményem, ha úgy érzi valaki, hogy valamit nem jól látok át, akkor az nyugodtan javítson ki. -
jegesib
aktív tag
az a baj h a valós probléma nem ér annyit mint amennyire belelovaljuk itt magunkat. Nekem egyáltalán nem fáj, most is az eredeti csomagolásában van az apple töltője, ki sem vettem belőle, van régi ipad töltőm, van mostani ipad töltőm, kábelből nagyjából már vettem annyit h lefedi a lakátst, kocsit, munkahelyet. Egyszerűen nem érint annyira h ezen felcsesszem magam és +/- 10eur sem hoz ki a sodromból 750 euros tételnél.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
tibcsi0407 #1492 üzenetére
A normál wireless QI töltök 7,5w fogják tölteni. Ezt kihagytad.
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1494 üzenetére
"Azért ha veszel egy Iphonet 300-400 ezer Ft-ért nyilván gyárit veszel hozzá, mert azért a 3000-4000 Ft-os töltők tönkre is vághatják a telefont. "
Pont az ilyen tévhitekből él az apple és adja el a drága kiegészítő vackait jó drágán
Gondolom a 2e Ft-os ebay-es plüssel bélelt szilikon tok is tönkreteszi a telefont, jobb megvenni az ugyanilyen eredetit 17e Ft-ért (amit lehet, hogy ugyanabban a kínai üzemben gyártanak, mint a ebay-est). -
ToniSoprano
addikt
válasz
jegesib #1483 üzenetére
Azért ha veszel egy Iphonet 300-400 ezer Ft-ért nyilván gyárit veszel hozzá, mert azért a 3000-4000 Ft-os töltők tönkre is vághatják a telefont. A gyári jellemzően jó minőségú. Egy 20 Wattos töltő 8000 Ft, egy kábel mellé 1 méteres 8000 Ft USB C – Lightning kábel 1m éteres 8000 Ft és 2 méteres 16 000 Ft (WTF???) Úgyhogy nekik szerintem nincs 10 dollár az előállítási költség. Mekkora ezen a profit????? Miről szól ez ha nem a profitról?
Egyébként hiába van nekem IPAd-hoz töltő, ha Iphone-t vennék akkor ahhoz is vennék, mert azért van amikor egyszerre kell tölteni és a régi az IPAD lassú a töltő is. -
Szabi®
addikt
válasz
#16820480 #1482 üzenetére
Ez kezd megint elmenni abba az irányba , hogy "igazából így még jobb is".
Ez elvi kérdés,nem anyagi,de akár anyagi kérdés is lehetne,főleg annak fényében , hogy az árat is emelték.Annak ellenére sem próbált korrekt lenni az apple,ha már ilyen kitartóan és ennyien toljuk a lélekvesztő szekerét évek óta.
Én tiszteletben tartom ha neked ez a fajta üzleti menedzsment bárhogy is tetszetős. -
jegesib
aktív tag
válasz
Tewe013 #1484 üzenetére
jaja valóban hatalmas probléma, gondolom alig tud választani h melyik készüléket szeretné a op8 mellé, de most megorrolt a cégre és inkább nem vesz telefont mert kihagyták a töltőt, meg a fülest, pedig ő pont a legnagyobb pro maxot szerette volna 1500é. Ez pont olyan vihar a biliben mint a jack elhagyása.
-
törölt tag
válasz
jegesib #1487 üzenetére
Attól olcsó, hogy nem kellett újat fejleszteni. A notch is pont akkora, mint volt. Nagy valószínűséggel nem kellett teljesen új gyártási technológiát bedobni, mint pl egy 120 herces panelhez. Ha lenne köztünk gyártás tervező szakember, ő biztos mondaná, hogy is működik ez.
-
törölt tag
válasz
Dany007 #1459 üzenetére
Azért nincs 120 herzes kijelző, mert gondolom valahol volt raktáron egy csomó régi 60as, amit olcsón fel lehetett vásárolni, így olcsó marad a térnek bekerülési költsége, a fan-ok meg megveszik a marketing szöveggel, hogy milyen szuper ez is. Amúgy valószínű, hogy az Apple híres a nem túl jó akkumulátor kezelésről és kb két óra alatt merült volna le a 120 herzes kijelző alatt a telefon. A most egy éves 11 pro csak gyári, hozzá adott töltővel töltve, semmi extrém használat, 91%os. 120 herz mellett meg lenne egy év alatt 60?
-
kalimist
aktív tag
válasz
FіkuszKukіsz #1429 üzenetére
Pedig szerintem is ez lesz. Az iOS 13.4 betaban már voltak hivatkozások egy bizonyos "OS Recovery" fícsörre ami olyan lesz, mint a MacOS Recovery azaz a "letérdelt" telefon netről letölti a legfrissebb iOS verziót és telepíti. Kábel és számítógép nélkül.
Apple planning over-the-air OS recovery for iOS devices based on iOS 13.4 beta code
-
törölt tag
Miért kéne Magsafe töltőt venni
Bármilyen USB PD töltővel működik, max 20W sebességgel, és bármilyen Qi töltővel 15W sebességgel. A Magsafe előnye, hogy odatapad a wireless töltőre a telefon, nem kell figyelni hogy teszed le.
koxx: Évek óta van már Type C csatlakozó laptopokon, alaplapokon (ha olyan gépházad van, akkor még az előlapjára is kivezethető), és fillérekért kaphatsz Type C csatlakozós töltőfejet, amit aztán megtartasz, mert kb bármihez jó lesz (kivéve az OP8, mert az nem támogatja a PD-t, így PD töltővel 5W-ot tud felvenni
).
7Heads Drago: Oké, bár mondjuk a telefonjaik nagy része nem Pro (az eladásokra gondolva). De amúgy van itthon kb 3-4 töltőfej, amit korábbi telefonok mellé vettem, összesen nem kerültek szerintem annyiba, mint egy Apple gyorstöltő és kb ugyanazt tudják.
-
válasz
#16820480 #1478 üzenetére
Úgy tudom a 11 pro már nem 5W-os töltőt kapott, szóval nem a kis béna töltő került ki a dobozból. Érdekes módon a op8 teló mellé 30W-os gyorstöltőt kaptam, ott nem voltak spúrok. Amúgy meg nem érted, az elv az ami mocsok zavaró. USB C kábelt oszt mégis hova dugjak be?
-
Szabi®
addikt
válasz
#16820480 #1478 üzenetére
Meg a headset is kikerült, amit az apple 8000 forintért árul
Nem jól számolod egyébként, mert magsafe töltőt kell venned,az usb c adapter csati miatt és ehhez jön még a headset ára, ami eddig ugye szintén járt.
Akkor miért 5000 forinttal legyen olcsóbb ? Annyiból ezeket megveszed
Akkor legyen 20-al olcsóbb, és az apple-nek még így is marad a magas profit. -
törölt tag
Egy szaros 5W-os (!!) töltő került ki a dobozból. Tudod hol töltheted 5W-tal a telefon? Szó szerint bárhol. A mosógéptől kezdve bármire rádugod egy USB kábellel, az pont ezt tudja, 5V-1A. Tényleg hihetetlen nagy kár érte, hogy az iparág leglassabb töltőjéből nem gyártanak le évente 150 milliót, hogy még több menjen belőle a kukába.
De tényleg, legyen olcsóbb 5 ezerrel a 400 ezres telefon, az rengeteget javítana az ár/érték arányon, és onnantól senki nem moroghatna, hogy milyen drága -
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Essentials #1419 üzenetére
Mi köze ennek a témához? Nem lehetne offba legalább?
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
Essentials #1399 üzenetére
"1.) Az iOS így működik RAM kezelés ügyben, és mindig is így működött. Ha több memóriát tesznek az újabb telefonokba, az a kamera extra fícsörök és lencsék, és kisebb részben az AR miatt van, nem azért, hogy a YT videó ( vagy bármi más ) tizenX perccel több/ideig bent tudjon maradjon! Ebben biztos lehet bárki, ha valaki nem hisz nekem, az elmúlt 13 év történetének hinnie kell."
Ez így ebben a formában nagyon nem igaz. A kamera meg a lidar maximum addig kér több RAM-ot, amíg használatban van vagy memória igényesebb képfeldolgozás folyik (kamera elsütése után másodpercek). (a lencsék meg egyáltalán nem kérnek RAMot, köszönik szépen :)
De amikor nem épp nem fut ilyesmi, akkor a szabad RAM-ban nyugodtan ott maradhatna minden addig, amíg nincs szükség több RAM felszabadítására. Asztali PC-n / Mac-en sem zárogatod be (vagyis az OS nem zárogatja be) a háttérben futó alkalmazásokat addig, amíg van elég RAM. -
törölt tag
Telenor még fel sem hívott. Az icentre a másik készüléket előre ki kellett fizetni, az gondolom szombat át lehet venni, bár eddig ők sem jelentkeztek. Annyit tudok, hogy nagyon kicsi készletek jönnek, így aki nem rendelt első nap, előre fizetéssel, valószínű csak november kap telefont. Szolgáltató nem tudom nyilatkozni. Régen Telekom vettem, ott mindig megjött a rendelés.
-
válasz
#08176384 #1466 üzenetére
Az, hogy nem ad töltőt mindenféle kamu indokokra hivatkozva nettó genyóság. Az ár maradt plusz a user vegye meg a töltőt. Én mint első alma tulaj meg hol töltsem? Apple-Ikea koprodukció lesz majd az iphone 14, kapsz egy zacskó alkatrészt egy user manualt és otthon összerakod a konyhaasztalon.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Ha kicsi közöd is lenne az elektronikához nem írnál ilyen blödségeket. Pont a ram mennyisége az ami meghatározza azt hogy mi marad bent a memóriában illetve hogy az os mennyire agresszív ez ügyben.
-
törölt tag
válasz
Essentials #1404 üzenetére
A probléma az, hogy egy alaptartozék került ki a dobozból, ami semmilyen formában nem indokolható. Legközelebb a kijelző nem lesz benne, hogy pattintsd át a régiből. Ez valami olyan, mintha vennél egy új autót és tedd át a régiről a kerekeket. Ráadásul ez nagyon rossz irány egy új vásárló felé. Sokan eladják a régi telefont, ha újat vesznek, de töltő nélkül, hogy adod el normálisan? Vagy aki 2 évente cserél, az szívjon a régi 5 wattos töltéssel vagy vegyen egy újat 18e? Erre lehet válasz, pl, hogy töltsd laptopon keresztül, de pl vannak céges laptopok, ahol a biztonsági előírások miatt be sem dughatsz semmilyen előre nem engedélyezett USB eszközt. Persze aki vesz iPhone legyen pénze töltőre és nyilván kénytelen megvenni, ha akarja használni is. Ez semmilyen formában nem környezetvédelem, mert eleve egy Mac vagy PC co2 lábnyoma sokkal nagyobb, mint a kis töltőfej előállítása. Ez egyszerűen arról szól, hogy a drága, magsafe rá tudják sózni a vevőkre.
-
jegesib
aktív tag
válasz
zsoltiz #1458 üzenetére
Na mondjuk ez így korrekt ahogy leírod mi rossz neked.
Nekem sosem volt saját androidom, cégeseket használtam/használok, rövid ideig (havonta 1 hétig, akkor is csak telefonálásra), így nem is használok back gesztust, őszintén nem is tudtam h van ilyen (lehet az én telom még nem is tudja -SE-), nem ez az oka a kis készülék utáni rinyának. Egyszerűen kényelmesebben biztonságosabban használható sztem. Zsebre vágom gond nélkül, de számomra fontos funkciókat elérem kicsi kijelzőn is (mail, csetek, jelszavak, tudok vele fényképezni, naptár, zene, sok zene, még több zene, navigáció, apple pay, banki dolgok, jegyzetek, hébe hóba klotyón átfutni a netet, de bevallom legritkább esetben nézek videót rajta (valszeg a méret miatt egyébként is élvezhetetlen), tartalmat fogyasztani vagy tv-n szoktam, vagy laptop vagy ipad. Így egyáltalán nem szembesülök a te problémáiddal, az egyetlen amikor tapasztalom a kevés memória létét, amikro a régi safari tabokat megnézem és újratölti azokat, de az sem zavar igazán, mert kibírom h újratöltse, az esetek nagy többségében csak azért nyitom meg h bezárogassam őketValszeg ugyenezen okból nem hiányzik a sokak által hiányolt 120Hz sem. Nincs igényem rá, se tévén, se monitoron, se laptopon
-
Tewe013
őstag
válasz
Essentials #1457 üzenetére
"Magsafe-fel idén ez el is kezdődött. Az Apple sosem volt a villám töltés híve, a MagSafe-be idén 15W-ot engedélyeztek. Ez nyilván változni fog, ahogy finomítják"
Mi kezdődött meg? Ugyanolyan szar hatásfokkal működik a magsafe-es vezetéknélküli töltés, mint bármelyik másik Qi alapú. Egyébként a port nélküliség ilyen szempontból nem is igazán fér bele a "hű, de zöldek vagyunk" felfogáshoz, mivel a vezetéknélküli töltés minden csak nem zöld. (köszönhetően a gyenge hatásfoknak) -
Bossi
őstag
Aki előrendelt van dátuma a várható szállításra?
-
Szabi®
addikt
válasz
Dany007 #1459 üzenetére
Jobs idejében töltő is lett volna a dobozban.Még az ötlet sem merülhetett volna fel.Csak "hála" a csökkenő iPhone eladásoknak,emelni kellett az árat,és kiszedni olyan dolgokat a dobozból amiket 20 ezer forintért lehet pótolni.Tim Cook ötlettelensége és profitorientáltsága hoz még kellemetlen perceket a "régi" felhasználóknak.A részvényesek viszont megsimizik a buksiját.
-
Dany007
veterán
válasz
Essentials #1430 üzenetére
De, én erőlködést érzek. Lásd az 5G. Jobs idejében biztos, hogy inkább a 120hz-et rakták volna bele és megmagyarázták volna, hogy az 5G még ráér egy évet a júzerek 90%-nak.
Nem vonom kétségbe az üzleti modellt, hiszen sikeres, sőt, pár év alatt sikerült egy prémiumnak mondott és nem mindenki számára elérhető telefonból gyakorlatilag tucattelefont készíteni, mert már mindenkinek van és nem mindenhol ilyen drága, ahol viszont többet keresnek szal érted...
Sajnos kijelző méretben, kijelző típusban, kamerák tekintetében stb... sajnos kullog a többiek után.
Az iPhoneX bemutatóján csak röhögtem sajnos, mert bár ütős volt a készülék, minden igazi újdonságot a jóval régebbi Nokia 735-ösöm is tudta. (röhej ezt leírni).Én épp az igazi innovációt hiányolom már évek óta. És hiába a userek nem specifikáció alapján választanak iPhone-t mégis szinte csak specifikáció háborút látok magam előtt. Elég megnézni az elmúlt 3-4 évet. Nagyobb kamera, több kamer, jobb kamera, nagyobb kijelző, jobb kijelző, erősebb proci, erősebb akksi...
OS szintjén? Multitasking? Mostmár widgetek is lehetnek a kezdőkijelzőn! Hurrá!Régen mi volt? Multitouch screen! Ami tényleg 5 évre volt mindenki mástól. Slide to unlock! Mekkora volt már!
Milliónyi szenzor. Ez mind ütős volt az elején. Just works render stb...
Tudom, hogy sokat akarok, de valami ilyesmi ütőset várnék el tőlük. Én se tudom mit, de épp ez a lényeg, hogy nekik kéne tudni. A slide to unlockot se tudtam vagy a pinch zoom-ot se hogy az jó lesz nekem, pedig milyen k...va jó.
Azt gondolom, hogy nekik kellett volna elsőre oled kijelzőt bevezetni, nekik kellett volna elsőre a wireless töltést is, és a 120hz-et is.Mondom ezt iPhone userként, akinek már 2007 szeptemberében megvolt az első iPhone és most is megfogom rendelni az i12pro-t... De attól még számomra totálisal látszik, hogy a leading és innovatív prémium iPhone már rég elveszett.
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
Essentials #1389 üzenetére
" Itt az alapvető probléma neked az, h ezek szerint eddig nem használtál ilyen típusú készüléket"
Ez így igaz. Másfél hónapja van meg, androidról jöttem, ennek is megvan az oka (pl az árak elszállása, ha már 300e Ft környékén veszek telefont, gondoltma kipróbálom ezt).
Azt tudtam, hogy nem lesz egyszerű, vannak bőven megszokást igénylő dolgok, azt aláírom. Nem is vagyok türelmetlen, hagyok időt magamnak megszokni. De hogy 2020-ban ilyen béna a multitasking, azt elég nehéz lenyelni (a használhatóság többet számít, mint a logó a hátulján). Nyilván nem a youtube a legfontosabb, de ezen lehet a legjobban demonstrálni: nem akarom elveszteni a félbehagyott videót azért, mert közben megírok egy üzenetet vagy megnézek valamit a térképen. Amikor újból előveszem a háttérből, ott legyen ahol abbahagytam (ha nem is a végtelenségig, de amíg nem muszáj a RAM hiány miatt, addig nem dobja már ki).
És ahogy olvasom ez nem az én kitalációm, kb iOS 11 óta sírnak ezért az iOS juzerek (nem az alkalmi androidos fikázók, hanem az apple saját userei).
Ezen kívül egyébként van még jópár dolog, amit vagy meg lehet szokni, vagy nem.
A UI navigációtól sem vagyok elájulva:
az hogy rendszer szinten csak a képernyő bal szélétől jobbra behúzva működik a back gesztus, az is minimum érdekes. Ezen a ponton értettem meg, hogy miért mindig az iOS userek sírnak a kis méretű telefonok után. Mert a nagyot nem érik át és kényelmetlen. Androidon ezt felismerték, pl miui-n (de már stock droidon is) jobbról és balról bepöccintve is megy a back gesztus (évek óta), így mindét kézből kényelmes, nem kell hüvelykujjal átnyúlni mindenen (ha jobb kézben tartod).Érdekesek a billentyűzetek is: a speciális karakterek elérése nem megy hosszú klikkre, váltogatni kell a nézetet. Nagyon lassú a hosszú nyomás (ékezetes betűk előcsalása) és nem konfigurálható (még egy swiftkey sem olyan, mint androidon, egyerűen sokkal butább, fapadosabb) - ezt elég nehéz megszokni, szégyenszemre visszaszokok az ékezet nélküli gépelésre... Meg nincs pl gesztusra (balra suhintás) szótörlés.
Ami tetszik, hogy ilyet is mondjak:
A felület folyékonysága szép (bár kicsit minden lassú emiatt).
Tetszik, hogy minden app -gáyriak is- törölhető (a váltás egyik oka volt, hogy nem akarok 300+ Ft-ost adni valmaiért, amiről nem tudom letörölni ami nem kell, pl nem kell 2 galéria, 2 notesz, 2 mail kliens stb - midnenki rárakja a gogole mellé a saját szarjait is, ezt meguntam).
Tetszik a kamera gyorsasága és videó minősége. A fotóminőség nem feltétlenül a legjobb (ez is gáz ennyi pénzért), de a kamera működése kárpótol. Tetszik hogy mind a 3 kamera normális minőségű - legalább ezt nem spórolták ki.Tetszenek a shortcutok és automation, bár ez sem százas:
Beállítottam pl egy olyan automation-t, hogy ha elmegyek itthonról, akkor állítsa fel a hangerőt (csengés), mert mindig elfelejtem. Ha hazajövök, akkor meg vegye le 15%-ra. Tök jó, csak egy bibi van: nem állítja, hanem jön egy értesítés amiben rákérdez, hogy futtassa-e ezt automation-t. Ez így nem automatizálás, hanem ló*asz
Meg még van sokminden pro-kontra, de nem fárasztanék ezzel mindenkit. -
Essentials
aktív tag
"Viszont a hatékony gyorstöltést nem tudod fizikai érintkezés nélkül megoldani."
Magsafe-fel idén ez el is kezdődött. Az Apple sosem volt a villám töltés híve, a MagSafe-be idén 15W-ot engedélyeztek. Ez nyilván változni fog, ahogy finomítják
"Másik dolog, hogy autósok/motorosok/bringások használják navigációra is a telefonjukat, ahol a folyamatos töltést meg kell oldanod (szivargyújtó, usb-port, powerbank). Ezekre egyelőre nincs jobb megoldás (bár nálunk asszonynak pl. van egy Qi képes powerbankje)."Ugyanazt tudom írni, rengeteg MagSafe accessorie fog érkezni a következő években/ de már hónapokban is.
"Szóval én még nem temetném az USB-C iPhone port lehetőségét."Majd az idő beigazolja. Hidd el, nem én nem szeretném hogy az iPhone-on ne legyen USB-C, nem a saját igényeimet írom le. De teljességgel kizártnak tartom ezt. Kihúzzák a lightninggal, ( ahogy eddig ), amíg záros határidőn belül ki nincs véve a port vêgleg.
Az Apple-nek nem szempont az, h most mi van, vagy mit szeretne sok felhasználó. A szempont az, hogy mi lesz, milyen új kiegészítő bizniszt lehet köré építeni, és hogy lehet a gyakorlatban elfogadható módon átültetni a port nélküliséget. Az alapok megvannak, és a szándék is. Csak idő kérdése. -
jegesib
aktív tag
válasz
Essentials #1452 üzenetére
nekem ez az egy fájó pont van az új szériánál. Vártam h beleteszik a bekapcs gombba mint ahogy az air-nél tette, tehát a technológia kész, működik, valszeg jól is működik. 12 mini, notch nélkül, touch id-val lett vna a dream készülékem.
-
Essentials
aktív tag
Szerintem jó döntés volt, mert szuperül működött az első pillanattól kezdve a nevetséges kijelző alá épített első szériás ujjlenyomat olvasókhoz képest. Nekem sajnos a Covid alatt egyik sem jó, mert kesztyűt és maszkot is hordok, úgyhogy mindegyikkel meggyűlhet a bajom. Hál istennek iPhone-on a fizetési képernyő 2 gombnyomàsra aktiválódik, így a 4 jegyű jelkódot bepötyögve fenntartja egy ideig az adatkommunikáció lehetőségét a terminállal.
El fogják hagyni a fizikai portot, minden jel, és iparági pletyka abba az irányba viszi a témát. Ha nem jövőre, akkor 2022-re.
-
Essentials
aktív tag
válasz
Ezekiell #1451 üzenetére
Semmi csúsztatás nincs benne abból a szempontból, hogy a rajzon szereplő összes dolgot az Apple erőltette a felhasználókra, és ők tették sztenderdé azokat. Nem feltétlen náluk jelent meg először, de ők álltak bele, és verték át a dolgot az usereken. Ez a portalansá a következő ilyen fejezet,
-
Tin
veterán
válasz
Essentials #1452 üzenetére
Es, attol meg rossz dontes volt vagy nem? Ott a hatlapi szenzor lehetosege is, de beepithetik az oldalaba is, a power gombhoz. De azert hagyjuk el a fizikai portot? Ugyan mar...
-
Essentials
aktív tag
"Az ujjlenyomat-olvasot is visszahozzak jovore, pedig meg voltak gyozodve rola, hogy az arcfelismeres a jovo. Az Apple-n kivul megse hasznalja kb senki, csak van egy 2D opcio."
A Face ID egy remek iPhone szolgáltatás. amikor megjelent az X-ben, senki nem számolt azzal hogy itt az egész világ maszkban fog shoppingolni, meg utazni pár év múlva, a felhasználók is megszerették. Az Apple megoldása az egyetlen arcazonosítás, ami a kontinensünkön engedélyezve van online, és fizikai vásárlàsokhoz is.
Az iPhone-ba pedig egészen eddig azért nem került bele a kijelzőbe ágyazott Touch ID, mert a mai napig nem éri el azt a minőségbeli színvonalat, amit egy klasszikus készülékházba helyezett ujjlenxomat olvasó nyújtani tud, anno az X idejében pedig nevetségesek voltak a gyártók készülékekbe szerelt megoldásai. Beletették, mert jól hangzott, hogy ez biza a kijelző alatt van... Ha visszatér, az egyrészt a járványhelyzet miatt lesz, másrészt azért, mert az Apple elegendő mértékben kiforrotnak fogja látni a technológiát arra, h belerakja az iPhonejába.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Essentials #1446 üzenetére
Ez azért - remélem te is belátod - több sebből vérzik. Vicceske, csak nagyon fals/csúsztat
-
Zanik
addikt
Szerintem a port nélküliség álom egyelőre.
Nyilván rengeteg dolgot ki lehet már váltani vezeték nélküli vagy felhős megoldásokkal.
Viszont a hatékony gyorstöltést nem tudod fizikai érintkezés nélkül megoldani.
Másik dolog, hogy autósok/motorosok/bringások használják navigációra is a telefonjukat, ahol a folyamatos töltést meg kell oldanod (szivargyújtó, usb-port, powerbank). Ezekre egyelőre nincs jobb megoldás (bár nálunk asszonynak pl. van egy Qi képes powerbankje).
Szóval én még nem temetném az USB-C iPhone port lehetőségét.
-
Navaren
aktív tag
válasz
Essentials #1430 üzenetére
Egy picit szerintem is erről van szó.
Nincs bennük a 'versenykényszerből belerakni valami újat', mert nem ezektől lesz más a többi piacon szereplő telefonhoz képest, hanem a saját rendszere, szolgáltatásai és ökoszisztémájukba integrálhatósága miatt - és persze ezt ki is használjáj rendesen.
Ez az a specifikáció-háború, amiről feljebb is írtunk.
Ameddig az egyébként kis különbségekkel echte ugyanolyan, és ugyanazokat a szoftvereket futtatni tudó Androidos csúcsgépekbe (most az 1-2 egyedi, demó, vagy feature próbálkozásokat nem számolva) muszáj mindent IS belerakni, ami kijön, mert direkt összehasonlításban gyakorlatilag csak ezekkel tudnak kijönni az előnyeik/hátrányaik a konkurens droidos gépekhez képest, addig Almáék talán ráérnek akkor valami újat betenni, ha van egy jó ötletük - vagy ellesnek egyet máshonnan - amit aztán betonbiztosra reszelve a hétköznapi használatba is integrálni tudnak.
Más kérdés, hogy való igaz, hogy manapság lényegesen kevesebb van ezekből, mint korábban.Írtuk már feljebb, hogy az iPhone-t továbbra sem a specifikációs táblázat adja el, teszi többé - vagy kevesebbé - a konkurensekhez képest, hanem alapvetően más irányt hoz.
Ez droidos nézőpontból a 'többiek után kullogás', és ez papíron tényleg így is van, de iPhone-nál nem elsődleges szempont továbbra sem.
Nem az specifikációban az elérhető abszolút tudásért veszik meg, hanem a lehető, vagy egyénileg elérhető legmodernebb iOS eszközt keresve. Hogy szükségből, megszokásból, preferenciából, vagy akár rajongásból, az most lényegtelen.Kár állandóan ezen lovagolni droidosként, mert alapvető szemléletbeli különbség van a két platform portfólifejlesztése között, így nem igazán húzható közvetlen párhuzam..
-
Tin
veterán
válasz
FіkuszKukіsz #1433 üzenetére
Semmi ertelme eltavolitani rola a portot, bar szervizportot rakhatnak a SIM talcan belulre is, es nekik lehet hozza specialis talca meg persze azon belul a csatlakozo. Az is hulye magyarazat lenne, hogy a vizallosag miatt, hiszen a csatlakozonal nincs fizikai hely a viznek, mig a hangszoronal vagy akar a SIM talcanal van.
De sok ertelme valoban nincs a port elhagyasanak, hacsak nem az, hogy ebbol is penzt vegyenek ki. A jack-et is ezert hagytak el. A lightning csatlakozo is egyedi, kaszalashoz keszult, de megis lemasoltak, es vannak hozza 3rd party cuccok.
Amugy tok mindegy, ha az Apple wireless-only cuccot akar letrehozni, csinalja. Csak nehogy az legyen a vege, hogy kidobja a portot, aztan beut valami gebasz, aztan ott allnak szettartott kezekkel, mert a szerviz nem birja az update kapacitast. Az ujjlenyomat-olvasot is visszahozzak jovore, pedig meg voltak gyozodve rola, hogy az arcfelismeres a jovo. Az Apple-n kivul megse hasznalja kb senki, csak van egy 2D opcio.
-
jegesib
aktív tag
válasz
Essentials #1442 üzenetére
persze, ezt már kifejtettem vhol az 600 komment környékén, a backupolási lehetőséggel együtt, de akkor az volt a baj, h kell mellé venni icloudodt mert az 5 gigás alap semmire se elég
-
jegesib
aktív tag
válasz
FіkuszKukіsz #1438 üzenetére
ne haragudj te ez csak szőrszál hasogatás részedről. Hivatalos csatornán nem tudsz kábelt beszerezni a watch szerviz portjához sem, nem teszik a dobozba sőt nem is árulják. Ergo, ha letérdel az óra és nem tudod gombokkal rezetelni, akkor így is úgyis szervizbe viszed, ott meg h kicsavar a szervizes 2 csavart a csatalakozó mellett vagy sem, nagyjából olyan mindegy mert el kellett menned a oda... Ma a userek jelentős többsége csak és kizárólag töltésre használja a lightningot.
-
Essentials
aktív tag
válasz
jegesib #1436 üzenetére
Pontosan így van, és az a cél hogy még ennyire se kelljen. Kérdezd meg az iPhonet használó női/férfi nemű ismerőseidet, hányan szokták gépre dugni a telefonukat hibajavítás címén. Vagy nem kellett nekik, vagy szervízbe viszik már most is a legtöbben.
A cél nyilván az az Apple-nél, hogy méginkább leredukálják ezeket a kényszerkapcsolatokat a géppel, az adatávitelnél pedig a házon belül wireless megoldásoik vagy felhő szolgáltatások fele tereljenek mindenkit, aki nem menne.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Essentials #1434 üzenetére
Hát, developmentél azért marhára hiányozna az a port.. Van wireless build, de csak ha előtte feldugtad USBn a gépre az iPhonet, szóval amíg ezt nem oldják meg, addig esélytelen a portnélküliség. És ez csak 1 példa a sokból.
-
jegesib
aktív tag
válasz
7Heads Drago #1435 üzenetére
ne írj ilyet, mer minyá megkapod h 120Hz-en az igazi természetesen 4K-ban
-
Essentials
aktív tag
válasz
7Heads Drago #1435 üzenetére
Mindig is így működött iOS-en, az X sorozatú készülékeken másabb a RAM management a kamerák miatt. Ugyanúgy használom a 6sPlusom 2GB RAM-mal iOS14 alatt, mint anno a vele megjelenő 9-essel. Az iPad Air 2 is same. Vannak olyan rendszerverziók az évek során, amin el lett cseszve 1-1 update, de azt javították idővel. Az iOS 11 RAM management is az X miatt lett lefikkantva, mert valami miatt szarabbul működött az X-szen, mint a vel egy időben, azonos processzorral megjelent, 1GB RAM-mal kevesebb memóriával rendelkező i8-con, és a szintén 3GB RAM-os 8Pluson.
-
jegesib
aktív tag
válasz
ettől még mezei user nem tud rá csatlakozni, szerviz port ha így jobban esik. Ami simán elfér az iphone alaplapjára is...
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Essentials #1389 üzenetére
Régen ez nem így volt ios-on. Nem régóta van ez így. Fentebb is írta más is. Minimum 6gb kellett volna az iphonekba, a pro-ba meg 8gb.
Viszont sztem a a yt-nál nagyon nem mindegy mekkora felbontáson nézzünk valamit. Nekem pl bőven elég a 480p60 is. Semmi különlegeset nem látok 1080-ra kapcsolva se. -
Essentials
aktív tag
válasz
Nyilván a klasszikus csatlakozóra gondoltam, amit már most mindenki hiányol, pedig még meg sem történt. Az Apple Watch-on akkora a szervíz foglalat kis túlzással, mint az iPhone-on a SIM Tű lyuka.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Essentials #1432 üzenetére
Na ugye. Ott is van port. Te azt írtad, hogy port nélkül.
-
Essentials
aktív tag
válasz
FіkuszKukіsz #1429 üzenetére
Ez nem az én fikcióm, a válasz pedig egyszerűbb mint gondolnád, bár én nem szívesen degradálnálak azzal, hogy "ha kicsit is értenél" az Apple készülélekhez, akkor tudnád hogy az Apple Watch ugyanígy működik 2014 óta.
A töltésért egy mágneses töltőfej felel, ami az alján csatlakozik -> Helló MagSafe és iPhone 12.
A szoftveres részhez pedig van egy nagyon apró szervíz csatlakozó az óra szíj csatlakozásánál, amivel a szakemberek diagnosztikára rakják ha szükséges.Az iTunes-os szoftver letöltés/visszaállítás már régóta szálka a szemükben, így only OTA átállás várható.
Ezek nem az én kényezerképzeteim, hanem iparági pletykák rengeteg helyről az elmúlt 1-2 évről. Amik egyébkent teljesen beleillenek a cégre jellemző elképzelésekbe, és még az EU sem tudja kötelezni őket Type C-re, mert lightning sem lesz. Illetve az iPhone töréseket eddig is a csatlakozó port tette lehetővé ilyen olyan formában, ezzel azt a kiskapút is be fogják zárni.
-
Essentials
aktív tag
válasz
Dany007 #1423 üzenetére
"(szvsz), hogy igazából az Apple se tud már semmi újat kitalálni. Sok esetben sajnos valóban csak kullog a többiek után. És ennek az az eredménye, hogy próbálnak mindent beletuszkolni az új telefonba hogy elmondhassák ez is jobb lett meg az is jobb lett stb..."
Szerintem az Apple az egyetlen olyan gyártó, ami egyáltalán nem erőlködik ezen, sőt semmin sem erőlködnek a telefonnal kapcsolatban. Ha az androidhoz hasonló lenne a fejlesztési vizió, akkor nem engednék meg maguknak hogy 4 évig/4 szérián át ugyanazzal a dizájnnal dobják ki a készüléket, ami idén az oldalélek változásával frissült, de egyébként same. Ők teljesen máshogy gondolkodnak, sosem kísérleteznek, hanem a tuti ra mennek, és miért ne tennék így, ha bejön az üzleti modell? Azért mert valaki elégedetlen? Mit számít az, ha az iPhone a piaci profit 60%-át elviszi, a maradékon pedig olyan nagy nevek osztozkodnak száz másik gyártóval, mint pld a Samsung? A feladatot megoldották, üzleti szempontból a lehető legjobban.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Essentials #1427 üzenetére
Port nélküli működés. Ha kicsit is értenél az informatikához, akkor tudhatnád hogy ez a jelenlegi technológiai szinten elképzelhetetlen. Letérdel az iPhone. Hogy állítod vissza? Nincs port. Viszed szervizbe az meg szedje szét?
-
Ezekiell
veterán
válasz
Parallaxis #1402 üzenetére
Majd ha TypeC lesz az iPhoneon, akkor lehet jönni a környezetvédelemmel, addig csak kamu. Az EU irányelv egységes töltőszabványt kér btw, és utána a töltőelhagyást, szóval még ezt se sikerült jól csinálni.
-
kozmy
őstag
válasz
Essentials #1415 üzenetére
Na látod, ezért marad ki a töltő fej is mert alma szerint ilyen árkategoris teló mellett úgy is megveszi az user a töltőt.
-
Essentials
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1421 üzenetére
"A szolgáltói kínálatokba a mai napig "képtelenek" a portfóliójuk nagyobb részével bekerülni." ✔️
Ismerem a hazai választékot, erre reagáltam. -
Dany007
veterán
válasz
ToniSoprano #1398 üzenetére
Ezt szerintem mindenki másképp értelmezi, egyiket se tudom megcáfolni vagy megerősíteni.
Az tény, hogy az elmúlt pár évben szinte sosem a user kérések és siralmak kerültek előtérbe.Szerintem a legelső években csak az volt a lényeg, hogy "just works" telefon legyen, amit egyszerű és jó élmény használni.Tudásában már akkor is sok kompromisszum volt meg a későbbiekben is. De a "just works" résznél nem igazán. Ez a memória dolog is, amiről itt beszélnek a többiek, nekem tök új volt. Azt hittem csak az én 6 éves i6-om olyan gyenge már, hogy újra kell tölteni a youtube-ot. Szóval ezt mondjuk furcsállom, hogy ma is így van egy 11pro esetében. Ami szerintem röhej.
De az oka az lehet (szvsz), hogy igazából az Apple se tud már semmi újat kitalálni. Sok esetben sajnos valóban csak kullog a többiek után. És ennek az az eredménye, hogy próbálnak mindent beletuszkolni az új telefonba hogy elmondhassák ez is jobb lett meg az is jobb lett stb... közben meg pont a smooth rendszer az, ami a legvégére marad.Ennek talán egyik legjobb példája az 5G erőltetése. Az első iPhone 2G volt ugyebár amikor már a többi csúcstelefon rég 3G-s volt. De nem érdekelte őket mert máson volt a hangsúly. Most kicsit ennek pont az ellenkezőjét érzem. Bele kell tenni az 5G-t mert a többieknek már van és hajajj mit fognak szólni az emberek. Cserébe kihagyjuk a 120hz-et, mert úgy már biztos nem bírja az akksi, pedig az adott volna még egy löketet a smooth érzetnek, igen akár csak görgetés közben is. Plusz lehetett volna pár mm-rel vastagabb, hogy nagyobb akku férjen bele. És akkor már fel lehet pörgetni a procit maximumra mert bírja majd az akku is. Megha mondjuk nem készítene a telefon 26 képet már mielőtt megnyomom a fényképező gombot, meg Proraw stb.. akkor talán maradna RAM ahhoz, hogy a naptárt ne kelljen újra betölteni.
Na mindegy a lényeg, hogy innen nézve szerintem a töltő kihagyása a legkevesebb.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Essentials #1419 üzenetére
-
S e t h
nagyúr
válasz
Mit szavazott meg?
Mikor lép hatályba?
Kötelező érvényű?
Köszi előre a választ! -
Essentials
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1416 üzenetére
Nem megoldott a legtöbb modellnél az alkatrész ellátás, mivel rengeteg modelljük nem is kapható itthon. A szolgáltói kínálatokba a mai napig "képtelenek" a portfóliójuk nagyobb részével bekerülni. Nincsenek terjesztve a hivatalos APR-ek, ha pedig bemész, kiegészítőkön kivül gyakran az a válasz a legtöbb kérdésre hogy talán jön 1-2 hónap múlva.( Persze úgysem fog. ) Ha felmész az APR hivatalos website-jára a választék töredéke elérhető telefonból is. Én ilyenre gondoltam! És úgy kapcsolódik ide, hogy a Xiaominak elemi érdeke, hogy ez így is maradjon, mivel üzletileg a szükeimportban érdekelt, ami valahol szomorú, ha valóban széles körben akarnak terjeszkedni.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
ToniSoprano #1414 üzenetére
Itt a sztori. Nagyobb volt a füstje mint a lángja. Rövid ideig tartott a "harag". Utána meg jött a nagy összeborulás.
-
Essentials
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1410 üzenetére
Szerintem a piacok telítődésével már rég le kellett volna vetkezni egyeseknek azt a helytelen/elavult beidegződést, miszerint az Apple-től lehet csak várni, és számonkérni meghökkentő dolgokat. A vilá legnagyobb mammutjává hízta magát a cég azzal, amit te is írtál: Jók a termékeik, és vannak bennük egyedi megoldások hardveresen, szoftveresen pedig mindenből sajátot adnak alájuk. Ennél 2020-ban sem kell több az üzleti sikerhez. Itt màr senki sem fog úttörő termékeket bemutatni, az az időszak lezárult a technológiai iparban, az Apple pedig bőven beletett abba a bizonyos kalapba. És hogy miért? Mert manapság nincs titokban semmi, a fejlettebb technologiáknak, és az igényeknek köszönhetően mindenki ipari kémkedik, a nagyobb gyártók pontosan tudják h ki mit csinál, és mire kell felkészülni. Ha az Apple megjelenteti egyszer az AR szemüvegét, akkor biztos lehetsz abban h záros határidőre minden nagyobb piaci szereplőnek el fog keszülni a sajátja. Ha a Samsung a hajtogathatós telefonokban látja a jövőt, akkor biztos lehetsz abban h mindenkinek meg van már a sajátja. Nem fog megdöbbenteni senki minket a következő években sem, mert az adott termékre a válasz már a versenytársaknál lesz, a bemutatásra kész állapotban.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Essentials #1413 üzenetére
"Igaz a Xiaomi esetében a mai napig nincs normális infrastruktúra, szervízhálózat sem."
A szar Xiaomi 2 év hivatalos garanciát ad a telefonjaira, és ha hivatalosan onnan árulják pl. Médiamarktban akkor ott is 2 év gyári garancia van, nézd meg az MM oldalon pl.: [link] .Nincs egész országra kiterjedő szervízhálózat, de van hivatalos márkaszervíz igaz csak Budapesten, de a szervízfutár ami 1900 Ft-ért oda vissza viszi a telefont, ami szerintem korrekt. De hogy jön ez most egy hogy jön ide?????Szerk: És nyilván nem lehet összehasonlítani sem árban sem minőségben egy Xiaomit és egy Iphone-t nem egy kategóriában is játszanak.
-
-
ToniSoprano
addikt
válasz
FіkuszKukіsz #1411 üzenetére
Bill Gates ha jól tudom nem utálta Steve Jobsot, hanem fordítva a grafikus oprendszer lenyúlása miatt..
-
Essentials
aktív tag
válasz
gyuromoj #1409 üzenetére
A forint csak tavalyhoz képest 10%-ot gyengült az EUR-hoz képest. Erre még rájön az, hogy a $/EUR árolyama is mérvadó, hiszen esetünkben a forint miatt az Apple dupla árfolyam kockázattal számol. Először $-ból EUR-ra, majd EUR-ról Ft-ra a helyi valuta miatt, ami újabb és újabb mélységekkel néz szembe nagyrészt a kormányunk gazdaságpolitikája miatt, ami DIREKT van így működtetve. Erre jönnek rá az artisjus díjak, és a derék magyar világelső ÁFA.
Egy kuponkóddal kunpengből rendelt Xiaomi telefon esetében, vagy egy OnePlus telefon esetében ezzel ugye nincs ilyen probléma, mert mindketten kicselezik a magyar ÁFA-t többek közt.
Igaz a Xiaomi esetében a mai napig nincs normális infrastruktúra, szervízhálózat sem.
-
kozmy
őstag
Egy kis érdekesség [link]
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
ToniSoprano #1410 üzenetére
Annyira utálta, hogy 97-ben ő mentette meg az Apple-t.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Essentials #1407 üzenetére
Én azt láttam, hogy voltak flúgjai pl. utálta Bill Gates-t akiről úgy gondolta a windowssal tőle lenyúlta a grafikus oprendszert, aminke az elveit ő is lopta asszem a Xerox-tól. De valahogy azt éreztem mindenben a legjobbat akarta nyújtani design, minőség, használhatóság stb. most érdekes megint az Iphone 4 desinghoz nyúlnak vissza a 12 szériánál, mert nem tudtak jobbat kitalálni ami vicc szerintem már valamilyen szinten még ha jó irány is. Voltak flúgjai tényleg de tényleg mindenben a legjobbat akarta. A maga idejében használhatóság szemontjából pl. egy Iphone 4 rendkíívűl kiemelkedő volt a mobiltelefonok között és az Ipad is. Nincs már semmi újítás sőt az Apple inkább kullog sok mindenben a többiek után, szívatgat kicsinyes dolgokkal. Én már nem érzem ezt a szemléletet, de még mindig jó termékeket gyártanak.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Már volt vita a másik topikban. Nincs elfogadott szabályozás. Csak irányelv van ami alapján még bármi lehet a jogszabálytervezetben. Ráadásul várhatóan az csak a jövő év 1. negyedévében kerülhet az EP elé.
-
Essentials
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1405 üzenetére
Pedig az iPhone az első perctől egy kompromisszum telefon volt, az említett szöveg pedig valóban Steve Jobstól ered, amit a Google-ban is fent találsz rengeteg helyen. Ő nem azt akarta megadni a vásárlóknak amire vágynak, hanem azt, amit ő maga fontosnak gondolt.
Én mêg emlékszem arra az időre, amikor az első iPodok nem voltak kompatibilisek windows-zal, és a háttérben állítólag már az egész SVP csapat könyörgött neki hogy engedje a Windows hozzáférést, 2 évbe telt, mire rávették. De rengeteg ilyen történet van, ami totál ellemondott annak, amit a vásárlók akartak.
Amelyik cég a vásárlói kegyeit keresi évtized óta, az mondjuk a Samsung, ami ha valamivel felsült, valami nem jött össze, azonnal korrigálta a következő szériára, míg az Apple mindent lenyom azok torkán, akik hajlandóak megvenni a termékeiket, és ez a telefon esetében régen még jobban kibukott.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
"Főként mikor az EU parlament többséggel megszavazta ezt az álláspontot, amit az Apple most elsőként betart." Te még a tépapóban is hiszel? Ha ez EU irányelv és ezért vették ki a töltőt, bár nem tudom mi a kapcsolat, az EU-n kivüli országok esetén miért vették ki a töltőt, ott nincs ilyen irányelv elvárás lásd Trump hülyeségnek tartja a környezetvédelmet. Itt csak egy számított a döntésnél a PROFIT!!!!!
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Essentials #1400 üzenetére
Én nekem nem ez jött le sem a filmből, sem a könyvből. Ő megszállott volt, és tényleg kiemelkedő terméket akart kialakítítani mint designban, mint használhatóságban. Inkább ő az árban nem akart kompromisszumot kötni, és nem akart feltétlenül tömegterméket gyártani, hanem mindenben a legjobbat akarta, neki ez volt az első. És ebbe volt is amikor belebukott mert túl drága lett a termék a LISA asszem, bár nem bizos.
-
Essentials
aktív tag
A töltőfejjel kapcsolatban:
Min változtat annak a ténye hogy hány százalékban szól a töltő kihagyása a környezetvédelmi irányelveikről, -a 2030-ig mindenhol belobogtatott karbonsemlességgel egyetemben-, és hány százalékban a telefonoktól elvárt profitszámaikról?🤷🏻♂️
Aki eddig úgy érezte esetleg, hogy az Apple egy jófej non-profit segélyszervezet, nem pedig egy pénzéhes multi, az nézzen rá a pénzügyi eredményeikre. A tőzsdén a szaudiak leggazdagabb olajvállalatával előzgetik egymást az ELSŐ HELYEN úgy, hogy az Apple termékpalettája gyakorlatilag most is kifér egy 4 FŐS EBÉDLŐASZTALRA. 🙉 ( A Samsung gigavállalata egy szó szerint REPÜLŐGÉP HANGÁRNYI termék-portfólióval rendelkezve sem ér a közelükbe üzleti szinten. 😱 )Ebből könnyen kiderül, hogy a pénzcsinálás talán legnagyobb mesterei a világon, az elért eredményeiket, a brandbe fektetett lojalítást, a márkaértéket, a pénzügyi eredményeiket NEM A SZÉL HORDTA ÖSSZE, hanem egy rohadt kemény aknamunka az édesgetésünkre, és ennek folyományaként a kopasztásunkra! 🐔
Igen, kell nekik a pénzünk, és lehetőség szerint minél több! 💸💸💰
Tökmindegy mit mivel magyaráznak, a végeredményben MINDIG benne szerepel a pénzügyi vagy eszmei haszonszerzésük, még ha abban a pillanatban jófejnek tűnnek is!Azzal kapcsolatban se legyen senkinek kétsége, hogy igenis presztízs ( és PR ) kérdést csinálnak abból, h mit tesznek a bolygóért! 🌳 Voltak elbaltázott ezirányú döntéseik a múltban, de ők valóban sokat dolgoznak a környezetért a saját kereteik között!
Szóval ebben a döntésben IS mindkét motivációjuk benne van, az meg hogy milyen arányban, szerintem a mi szempontunkból TELJESSÉGGEL mindegy. Kikerült a töltőfej, és pont. 🥲Innentől mindenki eldöntheti, hogy ezt kvázi "megbosszúlja" rajtuk azzal hogy nem tőlük vesz termékeket: legyen az szoftver, vagy hardver, vagy pedig nyel 1-et ha esetlegesen keményen érintette ez a sokadik nem túl felhasználóbarát húzásuk, és túllép rajta! 🤷🏻♂️
Érlelhetjük magunkban, meg vitázhatunk a nyilvánvaló dolgokon hetekig/hónapokig egymással ( pld hogy a pénzről is szól-e ez: NYILVÁN ), de a dolog megtörtént, és mindenkinél feldolgozásra, majd döntésre vár. Ki-ki vérméséklete, vagy véleménye szerint túlteheti magát ezen.Döntéstől függően: Megy vagy marad. Ennél többet nem tehetünk jó irányba, a rosszba viszont, -hogy sokszor hülyézésig jutunk egymással töltőfej kérdésben- mindig nyílnak majd újabb mélységek! 🔪💔
Mi, vásárlók úgyis kimondjuk az ítéletet, ami egyben vissza fogja igazolni a döntésüket is! De legalább itt ne engedjünk annak, hogy "haragszom rád" szintig ütköztessük a véleményeinket! Ezek a termékek, és az Apple sosem akart mindenkinek megfelelni, nem akarnak mindenki kezébe adni új telefont, inkább azt az anyagi szinttel rendelkező réteget célozzák, akiknek egy töltőfej megrendelése nem jelent kimondottan problémát, és az elveik szerint sem kérik ki annak hiányát a dobozban! Higgyétek el, pont elegen vannak ilyen vásárlók velünk, és nélkülünk is. ☯️
Aki szerint ez nem bocsánatos bűn, az pedig kiváló termékek százai közül válogathat telefon témakörben, amik némelyikéhez nem csak hogy töltőfej van csomagolva, de esetenként akár 5-6x gyorsabb technológiával pumpálja tele az adott eszközt, mint az Apple 20W-ban maximalizált iPhone-jait bármilyen töltőfejjel! 😁
-
Tegnap sajnos ránéztem a német MM oldalára, összehasonlítva az árakat kijött egy gyenge 30-45e forintos difi, köszönjük az artisjusnak?
(ráadásul 360 az €, bele se gondolok mekkora difi lenne 320-as árfolyamon)
Na sebaj, előrendeltem egy sima 12-est, meglátjuk milyen a zöld robot után. -
Parallaxis
addikt
Hihetetlen, hogy most ezen a töltő kérdésen lovagol mindenki.
Főként mikor az EU parlament többséggel megszavazta ezt az álláspontot, amit az Apple most elsőként betart.
Eddig azért nyammogtak a fotelhuszárok, hogy miért megy szembe az EU irányelvvel, most az a baj, hogy elfogadva azt, kivette a töltőfejet. Ezzel energiát, üzemanyagot, károsanyag kibocsájtást és elektronikus hulladékot spórolva.Ez a van sapka, nincs sapka esete.
Ha az Apple-ről van szó, akkor sokak számára semmi nem jó. -
ToniSoprano
addikt
válasz
" Az iOS így működik RAM kezelés ügyben, és mindig is így működött. Ha több memóriát tesznek az újabb telefonokba, az a kamera extra fícsörök és lencsék, és kisebb részben az AR miatt van, nem azért, hogy a YT videó ( vagy bármi más ) tizen X perccel több/ideig bent tudjon maradjon! Ebben biztos lehet bárki."
Ez tényleg így va ezért is stabillabb volt sokkal régebben az IOS és nem fogyott le a memória, mert ott agresszív memória kezelés van, kilövi az appokat elég hamar. Ez jó volt régen , mert pl. az andriodnak visszont pont a memóriakezelés miatt volt instabil. Ezt eldönti kinek jó kinek nem engem pl. az IOS agresszív memória kezelése sohasem zavart, ha cserébe kevesebb memóriával is nagyon stabil, ez szerintem jó dolog, bár így nem annyira használja ki a több memóriát.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A mini állítólag a világ legkisebb és legkönnyebb 5G-s telefonja, frissült a külső a teljes széria kapcsán, és persze nagyon erős a Pro-felhozatal is.
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fujifilm X
- Politika
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest