- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okosórát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
válasz
ToniSoprano #2221 üzenetére
én sem akartam elhinni, Telenormál voltak kitéve. i12 kékben, i12Pro aranyban. a 11Pro után, az én ízlésemnek, nagyon giccses lett ez a keret. Ebből a szempontból örülök, hogy a sima modell matt keretet kapott, mint az SE-m. a kék, nem tűnt annyira világosnak mint vártam, de napra nem mertem kifutni vele, mert a bizt őr ugrásra készen volt...
a Pro-ről ha nem hivatalos helyen lettem volna, simán egy kínai klónnak mondom. Szerencsére ízlések és pofonok, de nekem nagyon bazári lett.
-
Navaren
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1694 üzenetére
Ha megnézed Mrwhostheboss videóját, akkor ott elég jól kijön, hogy mik a különbségek, a srác most is nagyon klasszul elmagyarázza, melyik változtatás mit eredményezhet az elkészült felvételeken.
De összességében tényleg nincs túl nagy fejlődés az egy évvel ezelőtti modellekhez képest. Bár aránylag sok a technikai újítás, formátumtól kezdve képalkotáson át night mode-dal bezárólag, de az elkészült felvételek inkább csak speciális körülmények között mutatnak érdemi javulást, ami talán inkább a tavalyi modellek képességeit dícséri.Még a Pro Max-ra kíváncsi vagyok, illetve szívesen megnéznék egy teljes összehasonlító tesztet a nagyágyúkkal is, no nem ilyen pár nap alatt 'embargó végére kész kell lennie' - jellegű videóra gondolok.
-
válasz
ToniSoprano #1631 üzenetére
Azért a sony idei telefonjai elég jól sikerültek
ha droidot kéne vennem abban gondolkodnék esetleg O+ ban
a 11 nekem megfelel még egy-két évig de lehet 3 is lesz belőle
a gyerekem sem akarja az x ét lecserélni pedig már 2,5 éve használja -
Juhaszatti
addikt
válasz
ToniSoprano #1631 üzenetére
Ezzel nekem őszintén szólva nincs gondom, remekül elvagyok a mostani "prémium" droidos telefonommal, jóval kevesebb problémával mint a párom iPhone-on.
Ő is elgondolkodott már a váltáson, de többek között a jól működő ökoszisztémája, elég nyomós érv a platformon maradás, és az i12 Pro mellett. -
válasz
ToniSoprano #1625 üzenetére
Ezt elfogadom csak árnyalja a helyzetet hogy ebben az összes eladott teló benne van
míg indiában meg afrikában nem hiszem hogy a 400 dollárnál drágább telókat veszik
kiváncsi lennék egy olyan statisztikára amiben csak a 700$> feletti telók vannak benneamúgy is csak azt a statisztikát ismerem el amit én hamísítottam
-
törölt tag
válasz
ToniSoprano #1587 üzenetére
Nem is a formájával van amúgy bajom, az a rendereken nagyon jól nézett ki, de a Pro csillogós éle és a sima csillogós háta, főleg abban a kék színben nagyon nem adja
Pirosban egy fokkal jobb a hátlap, de körben matt jobb lenne sokkal. Ha meg tokba teszi az ember, akkor mit érnek a színek?
Tewe013: Egyetértek, a matt alu keret sokkal jobban néz ki.
-
Parallaxis
addikt
válasz
ToniSoprano #1546 üzenetére
Ha tényleg fontos lenne a hulladék kezelés az Apple-nek akkor átálltak volna type C csatlkozóra. Mert akkor nem kell annyi töltő kb a munkahelyen bárkitől kérhetek töltőt
Az USA-ban lehet, hogy több Lightning-es töltőt találnál a munkahelyeken, mint type-c-t ami egyébként is ma még nem annyira elterjedt.
Meg mi a túróért kellett, hogy a töltő másik bemenet újabban Type-C legyen, amikor csak igazán az újabb notebookokban van type C csatlakozó???
Mert mondjuk az Apple számítógépeken az van és a saját vásárlóit veszi előre a cég?
-
Ricardo
titán
válasz
ToniSoprano #1573 üzenetére
Vagy ha nem kérsz levonja a készülék árából, esetleg meghírdet egy csere programot. Hozz be egy régi már nem használt töltőt, kapsz egy másikat, vagy ha nem is ad érte egy újat beszámítja egy jelképes összegért a régit. Ha valóban ez lenne az oka a töltő elhagyásának, lenne erre pár lehetőség.
-
Zanik
addikt
válasz
Ha körbenézek itt a nagy multi cég irodájában, akkor a notebook-ok kb. 30%-án van Type-C csatlakozó.
Hasonló az arány a Type-C telefonokkal is kb.
Micro-USB még durván jelen van.
Hozzátéve, hogy sajnos. -
Giovan!
addikt
válasz
Ha nem tűnt volna fel, én a készülő EU-s szabályozásról beszéltem a hozzászólásomban, ezért is tettem off-ba
-
Navaren
aktív tag
válasz
Igen, ez szó se róla, elsősorban profitról is szól - illetve hogy nem nagyon szeret engedi nyomásnak -, de en nem marketing, gondolj bele: ha USB C-vel adták volna ki, akkor a rengeteg lightning-os átalakítót kellene venni töltők/autós szettek/fülhallgatók, egyéb kiegészítők több tízezreihez, amit a userek megvettek már az ökoszisztéma részeként a korábbi modellekhez.
Azt ugyanúgy le kell gyártatni, be kell csomagolni, logisztikáját meg kell oldani a viszonteladókhoz, vagy közvetlen házhozszállítással a userekhez. -
törölt tag
válasz
22-es csapdája, mert ha C porttal adják ki most, akkor egy húzással több százmillió meglévő lightning kábel, töltő és kiegészítő lenne ténylegesen kuka. Így meg Lightning - USB-C kábelt mellékelve a Samsungról váltó user tudja használni a meglévő C töltőjét, rá lehet kötni C portos számítógépre, az eddigi iPhone tulajok pedig a régi töltővel és kábellel tudják tölteni az új iPhone-t is, viszont lett nekik egy future proof C kábel is, ha vesznek más C töltős eszközt amúgy is. Nem értem mi ezen a bonyolult. (a csak profit konteora: iPaden és Macbookon régóta C port van, ott miért nem akarnak lightning profitot?)
egyébként ilyen töltős topik volt külön a témáról, felesleges ezt a topikot ezzel elárasztani
-
Drp81
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1539 üzenetére
A P9-el kapcsolatos tapasztalatom biztos olvastad itt, most nem fejtem ki megint.
A második bekezdésedben lehet hogy van igazság, de ezt már soha nem tudjuk meg. -
törölt tag
válasz
ToniSoprano #1530 üzenetére
A periszkópos kamera telefonban az amúgy Oppo volt először (nem telefonban meg a Light ugye), de mégis mindenki a Huaweinek adja ezt a funkciót. Szóval végül csak sikerült nekik az, amire hosszú évek óta gyúrnak, hogy ők legyen az androidos világ Apple-je
-
Drp81
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1530 üzenetére
”nagyon sokáig támogatták frissítették a telefonjaikat”
Ezzel az eggyel vitatkoznék, de a többi dologgal végülis egyetértek.
-
jegesib
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1494 üzenetére
az van h nem fogok töltőt venni hozzá, van elég itthon. Nem, nem kell egyszerre tölteni, ez egy 1st gen ipad volt, ugyan még be lehet kapcsolni, de már nem használom semmire, fiókban marad. Igazából az sem érint h gyorsan tölt e vagy sem, este felteszem reggel leveszem.
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1494 üzenetére
"Azért ha veszel egy Iphonet 300-400 ezer Ft-ért nyilván gyárit veszel hozzá, mert azért a 3000-4000 Ft-os töltők tönkre is vághatják a telefont. "
Pont az ilyen tévhitekből él az apple és adja el a drága kiegészítő vackait jó drágán
Gondolom a 2e Ft-os ebay-es plüssel bélelt szilikon tok is tönkreteszi a telefont, jobb megvenni az ugyanilyen eredetit 17e Ft-ért (amit lehet, hogy ugyanabban a kínai üzemben gyártanak, mint a ebay-est). -
Essentials
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1421 üzenetére
"A szolgáltói kínálatokba a mai napig "képtelenek" a portfóliójuk nagyobb részével bekerülni." ✔️
Ismerem a hazai választékot, erre reagáltam. -
Dany007
veterán
válasz
ToniSoprano #1398 üzenetére
Ezt szerintem mindenki másképp értelmezi, egyiket se tudom megcáfolni vagy megerősíteni.
Az tény, hogy az elmúlt pár évben szinte sosem a user kérések és siralmak kerültek előtérbe.Szerintem a legelső években csak az volt a lényeg, hogy "just works" telefon legyen, amit egyszerű és jó élmény használni.Tudásában már akkor is sok kompromisszum volt meg a későbbiekben is. De a "just works" résznél nem igazán. Ez a memória dolog is, amiről itt beszélnek a többiek, nekem tök új volt. Azt hittem csak az én 6 éves i6-om olyan gyenge már, hogy újra kell tölteni a youtube-ot. Szóval ezt mondjuk furcsállom, hogy ma is így van egy 11pro esetében. Ami szerintem röhej.
De az oka az lehet (szvsz), hogy igazából az Apple se tud már semmi újat kitalálni. Sok esetben sajnos valóban csak kullog a többiek után. És ennek az az eredménye, hogy próbálnak mindent beletuszkolni az új telefonba hogy elmondhassák ez is jobb lett meg az is jobb lett stb... közben meg pont a smooth rendszer az, ami a legvégére marad.Ennek talán egyik legjobb példája az 5G erőltetése. Az első iPhone 2G volt ugyebár amikor már a többi csúcstelefon rég 3G-s volt. De nem érdekelte őket mert máson volt a hangsúly. Most kicsit ennek pont az ellenkezőjét érzem. Bele kell tenni az 5G-t mert a többieknek már van és hajajj mit fognak szólni az emberek. Cserébe kihagyjuk a 120hz-et, mert úgy már biztos nem bírja az akksi, pedig az adott volna még egy löketet a smooth érzetnek, igen akár csak görgetés közben is. Plusz lehetett volna pár mm-rel vastagabb, hogy nagyobb akku férjen bele. És akkor már fel lehet pörgetni a procit maximumra mert bírja majd az akku is. Megha mondjuk nem készítene a telefon 26 képet már mielőtt megnyomom a fényképező gombot, meg Proraw stb.. akkor talán maradna RAM ahhoz, hogy a naptárt ne kelljen újra betölteni.
Na mindegy a lényeg, hogy innen nézve szerintem a töltő kihagyása a legkevesebb.
-
Essentials
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1416 üzenetére
Nem megoldott a legtöbb modellnél az alkatrész ellátás, mivel rengeteg modelljük nem is kapható itthon. A szolgáltói kínálatokba a mai napig "képtelenek" a portfóliójuk nagyobb részével bekerülni. Nincsenek terjesztve a hivatalos APR-ek, ha pedig bemész, kiegészítőkön kivül gyakran az a válasz a legtöbb kérdésre hogy talán jön 1-2 hónap múlva.( Persze úgysem fog. ) Ha felmész az APR hivatalos website-jára a választék töredéke elérhető telefonból is. Én ilyenre gondoltam! És úgy kapcsolódik ide, hogy a Xiaominak elemi érdeke, hogy ez így is maradjon, mivel üzletileg a szükeimportban érdekelt, ami valahol szomorú, ha valóban széles körben akarnak terjeszkedni.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
ToniSoprano #1414 üzenetére
Itt a sztori. Nagyobb volt a füstje mint a lángja. Rövid ideig tartott a "harag". Utána meg jött a nagy összeborulás.
-
Essentials
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1410 üzenetére
Szerintem a piacok telítődésével már rég le kellett volna vetkezni egyeseknek azt a helytelen/elavult beidegződést, miszerint az Apple-től lehet csak várni, és számonkérni meghökkentő dolgokat. A vilá legnagyobb mammutjává hízta magát a cég azzal, amit te is írtál: Jók a termékeik, és vannak bennük egyedi megoldások hardveresen, szoftveresen pedig mindenből sajátot adnak alájuk. Ennél 2020-ban sem kell több az üzleti sikerhez. Itt màr senki sem fog úttörő termékeket bemutatni, az az időszak lezárult a technológiai iparban, az Apple pedig bőven beletett abba a bizonyos kalapba. És hogy miért? Mert manapság nincs titokban semmi, a fejlettebb technologiáknak, és az igényeknek köszönhetően mindenki ipari kémkedik, a nagyobb gyártók pontosan tudják h ki mit csinál, és mire kell felkészülni. Ha az Apple megjelenteti egyszer az AR szemüvegét, akkor biztos lehetsz abban h záros határidőre minden nagyobb piaci szereplőnek el fog keszülni a sajátja. Ha a Samsung a hajtogathatós telefonokban látja a jövőt, akkor biztos lehetsz abban h mindenkinek meg van már a sajátja. Nem fog megdöbbenteni senki minket a következő években sem, mert az adott termékre a válasz már a versenytársaknál lesz, a bemutatásra kész állapotban.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
ToniSoprano #1410 üzenetére
Annyira utálta, hogy 97-ben ő mentette meg az Apple-t.
-
Essentials
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1405 üzenetére
Pedig az iPhone az első perctől egy kompromisszum telefon volt, az említett szöveg pedig valóban Steve Jobstól ered, amit a Google-ban is fent találsz rengeteg helyen. Ő nem azt akarta megadni a vásárlóknak amire vágynak, hanem azt, amit ő maga fontosnak gondolt.
Én mêg emlékszem arra az időre, amikor az első iPodok nem voltak kompatibilisek windows-zal, és a háttérben állítólag már az egész SVP csapat könyörgött neki hogy engedje a Windows hozzáférést, 2 évbe telt, mire rávették. De rengeteg ilyen történet van, ami totál ellemondott annak, amit a vásárlók akartak.
Amelyik cég a vásárlói kegyeit keresi évtized óta, az mondjuk a Samsung, ami ha valamivel felsült, valami nem jött össze, azonnal korrigálta a következő szériára, míg az Apple mindent lenyom azok torkán, akik hajlandóak megvenni a termékeiket, és ez a telefon esetében régen még jobban kibukott.
-
Essentials
aktív tag
válasz
ToniSoprano #1398 üzenetére
"Régen Steve Jobs idején az volt az elv hogy ez drága, de mindent a vásárló kegyeiért van mindenből azt kapod a amire tényleg szükséged van kompromisszumok nélkül és tényleg mindenben a vásárló igényei a legfontosabbak. És ez így jó is."
Steve Jobs elvei egyáltalán nem ezek voltak, az iPhone pedig sosem akart mindenki kegyeiért harcolni. Steve idejében az iPhone egy faékre butított, bugmentes rendszerfelületet kapott, kb tized ennyi felhasználóra szabva azt az évi 1 készüléket. Mindig is kompromisszumos volt, sőt, az évi 1 típus megjelenés garantálta a faékre zárt rendszerrel hogy az az 1 fajta tuti ne feljen meg mindenkinek.
A vásárlók igényeiről Steve azt nyilatkozta több alkalommal is, hogy nem kell meghallgatni őket, mert mire megadod amire vagynak, már mást akarnak majd. Éppen ezért döntötte el helyettük, hogy milyen legyen az az évi 1db telefon... -
törölt tag
válasz
ToniSoprano #1345 üzenetére
Hát, ha vennék, akkor nem a MM-os árán venném, hanem valami szürkeimportos a legolcsóbb helyről. Mivel minden telefonjukra világgarancia van, ha jól tudom, így tök mindegy honnan van. A 128 GB meg jó dolog, de a mostani telefonon sem használom ki, kb 30 foglalt mindennel együtt, szóval a 64 is bőven elég lenne szerintem.
Ettől függetlenül még a 613€ is rengeteg pénz egy telefonért, szóval igazából egyiket sem veszek még -
tibcsi0407
félisten
válasz
ToniSoprano #1336 üzenetére
Szerinted az a kameraösszeahasonlítás mennyire hihető? Még egy tesztelő sem kapta meg a telefont, de egy nevenincs Youtube-os igen.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ToniSoprano #1342 üzenetére
Szerk Bocs eltéveztettem több mint 50%.os a különbség a kezdőárban és azt is eltévesztettem korábban hogy a Pixel 5-ben nem 6GB, hanem 8 GB a memória, de nem lényeges, ami lényeges hogy a kamerában felveszi a versenyt a pro verzióval: [link]
-
törölt tag
válasz
ToniSoprano #1336 üzenetére
Azért azt láttad, hogy az OP8T kinti árát hasonlítottam az i12 kinti árához...? Meg ha valamire, akkor a OP telefonokra pont nem rakódik 27% áfa, mivel még áfás számlát sem képesek adni a telefonok mellé
Amúgy nekem sem annyira szimpatikus az iOS, de amilyen árakon mérik a többi telefont, régen nem igaz az, hogy "az iphone" a legdrágább, vagy egyáltalán az hogy hihetetlenül sokkal drágább lenne a többieknél. Azért az a szégyen netovábbja, ha egy OP jellegű "flagship killer" meg "never settle" márka is behozza őket árban. Illetve nem is szégyen, csak ismét segget csináltak a szájukból ezzel.
Az ipad-ek amúgy tényleg jó áron vannak, vagy inkább úgy mondanám, hogy nincs konkurenciájuk a piacon, így annyiért adják, amennyiért. Bár azt sajnálom mondjuk, hogy az új Air drágult egy 100$-t
A Pixel amúgy egy jó telefon lett, és meg is éri venni, csak nem most, hanem majd 1-2 hónap múlva, amikorra kijavították az első széria hibáit.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A mini állítólag a világ legkisebb és legkönnyebb 5G-s telefonja, frissült a külső a teljes széria kapcsán, és persze nagyon erős a Pro-felhozatal is.
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest