Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ma voltam benn telekomnal. Ki volt állítva az i12 pro és szerencsére nem nyomogatta senki. Nagyon egyben van és a mérete is pont jó. Jó a fogása és gyönyörű képeket csinál és a video is tökéletes. Jó ez az én szemszögemből és én amatőr vagyok minden téren. Nekem ez bőven elég amit a telefon tud.
-
-
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Nem, csak alapból azt gondolnám, hogy a festett alu amiről így lepattog.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
7Heads Drago
üzenetére
-
Érdekes ez is, meg is kerdőjelezi, hogyan lett színezve, elvégre a rozsdamentes acélról így nem tud lepattogni semmi, ha anyagában van színezve, nem?
-
7Heads Drago
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Hát ez megint csak hasonló lett mint tavaly. Egyszerűen nem tudják megoldani hogy csak 7-estől felfelé karcolódjon. Viszont akkor meg lehet hogy az anyag ridegsége miatt hamarabb törik.
-
7Heads Drago
veterán
-
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ezeket olyan rossz érzés nézni
-
jegesib
aktív tag
válasz
zsoltiz
üzenetére
pl ez a Yanagiba, a te példádon a nyél európai. A tradicionális japán halkések nyele sokszögletű, és pont azért ha vizes a közeg és a nyél, ne csússzon ki az ember kezéből, akkor sem amikor nem szorítja. Mondhatod h nem, de nekem pl a szögletes sokkal jobban megragad a kezemben, míg a szappan formánál folyton az a képzetem h kicsúszik a kezemből, pláne tok nélkül, annak idején ez volt a második érvem a 7-es ellen a méret után. Egyébként számtalan példa van arra amikor fogást/tapadást élekkel érik el, főleg a kisebb súlyú eszkozöknél. Pl a fogkeféd vagy a fésűd nyele. Szóval kb izlés dolga mindez
-
tibcsi0407
félisten
Zach legyilkolja a telefont: [link]
-
zsoltiz
aktív tag
válasz
jegesib
üzenetére
"ez megint izlések és pofonok"
Nem az. Írtam példának a szerszámokat, vagy bármint amit marokkal kell megfogni és használni. Nem ízlés dolga, hogy a szögletes vagy lekerekített kapanyelet kényelmesebb-e fogni, hanem ergonómiai kérdés. Régebben az apple is ezzel magyarázta a lekerekítést: belesimul a tenyérbe.
"mint ahogy a japán kések nyele is szögletes évszázadok óta"
Mutass ilyen kést. A nyélen az "élek" ott is le vannak kerekítve. Ha meghagynák az éleket, akkor nyomná "vágná" a tenyered (pláne ha valami keményebbet vágsz és rá kell nyomi). Itt egy példa, valóban elég "szögletes" design, de az élei le vannak szépen kerekítve, hogy kényelmes legyen markolni.Az utolsó szögletes telefonom egy OP X volt, tok nélkül kényelmetlenül nyomta/vágta a kisujjam, amivel alátámasztottam használat közben. Pedig ennek még le is volt csapva az éle.
A szögletes design valóban jól néz (pláne mert rég volt iylen), de én jobban örültem volna a fentiek miatt, hogy ha maradt volna a lekerekítés. -
A gond inkább az, hogy hiába kísérleteznek neves tudományegyetemeken új energiatárolási megoldásokkal, évekbe telik mire eljutnak a nem laboratóriumi körülményekig, és utána még a gazdaságos gyárthatóságot is meg kéne valósítani. És sokszor ezen az utóbbin bukik el a dolog.
-
Na, itt a ImprintGate!
https://www.macrumors.com/2020/10/23/magsafe-circular-imprints-leather-cases/
-
törölt tag
Sziasztok. Nekem Galaxy A71 keszulekem van. Ez ugye type C töltő van hozzá. Amit adnak az iPhone 12 pro hoz kábelt az jó a Galaxy a71 töltőhöz?köszi.
-
Drp81
aktív tag
válasz
Dany007
üzenetére
“A komplett olajiparágat le lehetne nullázni (kis túlzással) ha megvalósulna egy valódi nagy előrelépés az akkumulátorok terén”
Itt a lényeg, szerintem az olajban sajnos (még mindig) sokkal több pénz van, ezért tartják vissza... mert szerintem is elképzelhető, hogy van már új technológia az akksikra, de visszatartják. Stílusosan fogalmazva, olajozottan mozognak itt a pénzek szépen, az biztos...
-
bionic
csendes tag
Ha már akkumlátor, nem tudom ki látta/figyelte a Tesla Battery-Day nevű eseményét. Akkumlátor témában igenis van/lesz előrelépés.
Fóti Marcell összefoglalója: [link]
Az akkumlátorról szóló rész a "We have a plan to halve the cost per kWh" résztől. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
jegesib
üzenetére
Egyáltalán nem erről van szó és attól, hogy cinikusan érvelsz, még te sem tudod, hogy mi lehet a háttérben. Csak rávágod, hogy márpedig nem, de az is max 50%.
-------------
#2269Dany007
Simán megoldható bárminek a titokban tartása, de mivel ez egy meddő és már inkább off téma, meg aztán senki nem fogja tudni a másikat meggyőzni, most ebből kiszálltam. -
Dany007
veterán
Szerintem nem.
Logikai bukfenc lenne a "titokban tartás" teória.
Szinte mindegyik cég profitorientál. Ez köztudott. Főleg az Apple kapcsán jött elő ez mostanában.
Namármost a világon több száz cég dolgozik azon folyamatosan, hogy megfizethető áron, hatékonyan előállítható módon, tehát piacképes akkumulátorokat gyártsanak, amik jelentősen tovább bírják. Ezek egymástól teljesen független cégek.
Ha csak egyiknek is ez sikerült volna már, akkor az a cég, amelyik legelőször piacra dobja, gyakorlatilag megnyerné a jackpot-ot! Az egész világot letarolnák vele.Komplett idióta lenne az a cég, amelyik hagyná ezt elúszni.
És nyilván nem csak telefonokról van szó, hanem az autópiacról is. Most a Tesla nagyon befutott az utóbbi időben és látszik, hogy valóban ez lesz a jövő. Egyetlen komoly és valós akadálya van ennek, mégpedig az akksi. A komplett olajiparágat le lehetne nullázni (kis túlzással) ha megvalósulna egy valódi nagy előrelépés az akkumulátorok terén. És orbitális mennyiségű pénzről van szó. Szinte képtelenség, hogyha a világ kutató-fejlesztő cégeit nézzük meg a mögöttük álló pénzt és várható pénzt, hogy bármelyik is visszatartana egy ilyen újítást.Amúgy én korábban gyűjtöttem a cikkeket a "forradalmi akkumulátor" tervezetekről, az elmúlt 20 évből. LINK. A közepe felé vannak, sajnos a linkek fele már nem elérhető...
Innen is látszik hányféle cég próbálkozik vele illetve próbálkozott az elmúlt 20 évben, de semmi érdemi előrelépés nem történt a nagy ígéretekből. Illetve nyilvánvaló idő kell ehhez is. De az majdnem képtelenség, ha már ennyien ennyiféle helyről dolgoznak a témán, akkor mindenki titokban tartsa csak mert.. -
jegesib
aktív tag
de, nyilván az. Maroknyi mérnök titokban már rég megcsinálta, de nem akarnak rajta meggazdagodni, meg a világot jobbá tenni, mert az apple fizetett nekik pár millát zsebbe okosba. Nyilván a Nasa-nak sincs szüksége jobb telepekre, illetve az amerikai hadseregnek se, csak h legnagyobbakat említsem. Nyilván az applenek már birtokában van a technológia de az ipari kémkedés korában ezt titokban tudja tartani, de a készülékei formaterveit nem. Nyilván azok az akksi gyártók sem állnak elő vele, akikre a legnagyobb nyomás nehezedik, mert ez kb most a tech ipar szent grálja. Nyilván mindenki szeret függeni a kínai nehézföldfémektől is. Ja és a föld is lapos, meg permeteznek minket a gyíkemberek. Iróniát félretéve, nem az nem konteo ha vmi nincs. Az sem konteo h a gyíkemberek nem permeteznek minket...
-
adamklark
senior tag
kérdés hogy érdeke e hosszan tartó telefont árulni ha az a cél hogy a felhasználó 2 max 3 évente cserélje
ez nem konteo csak racionális kérdésami a 'Szerencse' hogy sok pénz folyik be egyéb szolgáltatás /előfizetésből, nem csak fizikai egység eladásából szóval lehet idővel a gyártók növelni fogják az akksi teljesítményt
-
Razzul
őstag
Valami ilyesmire számítottam, elvileg iOS 13 egyik frissítése óta sokkal agresszívebb a rendszer RAM kezelése, bátrabban lövöldözi le a háttérben lévő alkalmazásokat. Szerintem ez is szerepet játszik ebben akkor, nem csak a nagyobb étvágyú alkalmazások erőforrás igénye.
Köszi a visszajelzést, kíváncsi vagyok mi lesz ebben az általános tapasztalat.
-
jegesib
aktív tag
Dehogy van kész, ez összeesküvés elmélet. Hidd el az apple örülne legjobban a 2mm vastag, 30 perc alatt feltölthető, majd 2 hétig ketyegő készüléknek, az lenne a legkellemesebb problémájuk hogyan avultassák a készüléket, de erős a gyanúm, h ezt cirka 2 nap alatt lefejlesztenék
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Navaren
üzenetére
Pontosan így van.
TC, csak kiáll a színpadra és 78567-szer elmondja, hogy incredible new design, incredible display, incredible camera, incredible minden, pl a tavalyi 11 bemutatón.
Hogy az XS (max) házba egy az egybe belepakolt 11 pro (max) hardverek, hogy az mitől volt hihetetlen új dizájn, azt csak ő tudja, meg a sok birka, aki ott tapsolt neki.
Jobs idejében ilyenek nem voltak. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
gondolod, hogy bárki, aki találna egy jobb megoldást, mint a jelenlegi, az nem dobná be minél hamarabb?
Igen, pontosan ez a véleményem, hogy vissza van tartva, a nyilván kész technológia, amivel az akksi időt jelentősen megnövelték már. Ez 2020-ban, ha nem létezne a szuper titkos kész fejlesztéseknél, mikor egy készülékbe már olyan lencséket raknak manapság, hogy komolyabb fényképezőgépet tényleg annak érdemes vásárolni, aki ezzel foglalkozik, akkor mi a lófüttyöt csinálnak úgy egyébként?
A legtöbb felhasználó, akkor cserél telefont, mikor az akksi egyre rosszabb üzemidőket produkál, tehát, ha tegyük fel, pl az XS max kibírna 3 napot, 10 emberből 8-nak eszébe nem jutna lecserélni.
Csak éppen ilyenkor a legtöbb készülék már 90-95% mutat, vagy még rosszabb százalékot, ami szintén röhej, mert ez annyit jelent, pl nálam, hogyha reggel 8-kor lekapom a töltőről, akkor délután 2-3 fele meg is döglött a telefont, ami új korában simán bírta akár este 10-ig is.
A valós százaléknak ebben az esetben, kb 60-65-nek illene lennie.
Lényegében az akkumulátoroknál lehet észre venni, hogy alig van fejlődés.
Az egyre kevesebbet fogyasztó hardverek miatt nő inkább manapság az akksik üzemideje, na meg akkor, ha sikerül belepakolni valami ormótlan nagyot és a rendszert is frankón alágyúrják hozzá. -
Bossi
őstag
Annyira nem vészes azért
de ha van több alkalmazás nyitva, böngésző is egy tartalmasabb oldallal és erre elindítom a kamerát akkor már van baj... de amúgy azt veszem észere, hogy függ attól is mennyi ideig kell a memóriában tartani valamit.
Amennyiben most megnyitom a böngészőt, levelezést, fotókat meg + 1-2 alkalmazást és úgy a kamerát nincs gond, viszont már megnyitott alkalmazásokkal mellett nem használom egy órát a készüléket, és úgy indítom a kamerát akkor már újratöltések vannak.
Kérdésedre, játékok... nem játszom a telefonon ezt nem tudom. -
törölt tag
válasz
zsoltiz
üzenetére
A csillogós keret csak esztétikai negatívum, de az összhatásba beleszámít
A RAM oké, tényleg jobb, a LIDAR meg fene tudja, kinek számít. Évek óta működik az ARcore a telefonjaimon, az enélkül is elég pöpecül megoldotta a funkciót egy darab kamerával, és amit láttam LIDAR tesztet-véleményt, azért az Apple megoldása sem olyan tökéletes, mint amennyire felsőbbrendűnek hirdetik.A kapát azért nem érdemes ide venni, mert azzal erőt kell kifejtsél, nem csak úgy fogod és tartod a nyelét. Ott a szögletes nyél szétvágná a kezed, itt meg egyszerűen csak jobb fogást ad. Engem jobban zavar a szögletes sarok amúgy, mert az tényleg belemélyed az ember kezébe (Lumiák voltak olyanok, meg Galaxy Note-ok mostanában).
Amúgy kellene erre is olyan tok, mint a Motorola mágneses hátlapjai, amik körbeveszik a kamera dudort, meg a hátlapot eltakarják, de a szélekre nem fognak rá (nem nő a telefon szélessége).
-
Nagy különbség, hogy Jobs azt tudta, mitől fog dögleni a légy, aztán megcsinálta.
Cook, a.k.a. 'A raktáros' tényleg csak nyilvántartást vezet részesedésekről, és inkább a kötelező pluszra hajt, kis frissítések formájában (amihez persze hozzájön az is, hogy a telefon - koncepció lassan túlnő saját magán).
Az összkép azért így sem rossz a termékek kapcsán, de az ideológiák között elég nagy a szakadék. -
jegesib
aktív tag
-
Friczy
senior tag
Szerintem viszont nem direkt. Gondolj bele, egyre több dolog múlik/múlna az akkumulátor-technológián. Nyilván a hordozható kütyük (telefontól notebookig bármi), de ez csak egy kis szelete az egésznek. Elektromos meghajtású járművek, megújuló eneriga gazdaságos tárolása, ezek sokkal inkább égető és megoldandó kérdések, gondolod, hogy bárki, aki találna egy jobb megoldást, mint a jelenlegi, az nem dobná be minél hamarabb? Az akkumulátor-technológiában jelenleg ennyi van, a tömeg/térfogat/tárolt energia viszonyát nem lehet jelenleg jelentősen módosítani.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
telefonmágus
üzenetére
Valójában hasonló a helyzet. De őszintén, Te nem ezt tennéd, ha a profitod maximalizálása a cél?
Én cégvezetőként biztosan.
Mérnökként is azt mondom, hogy izgalmasak a nagy kihívás projektek, de szívem szerint inkább minden nap nyitott géptárolókat, meg szarvasmarha istállókat terveznék, mert azzal gyorsabban keresek több pénzt. -
zsoltiz
aktív tag
válasz
üzenetére
Most az, hogy a keret csillog, az ne legyen már érv a műszaki tartalom ellenében
Ezért a pénzért az apple még sosem adott 6GB RAM-ot és 128GB induló tárhelyet. A kamera sem "csak" egy plusz lencse, hanem ott a lidar szenzor is.
A szögletes design-tól én viszont nem vagyok elájulva. Frissnek hat, mert rég volt ilyen, és most ezzel el lehet adni. Viszont a lekerekített forma sokkal jobban kézbe simul. Nem véletlenül NEM szögletes a kapa nyele sem, meg úgy általában minden szerszám/használati tárgy nyele lekerekített a szakóca óta, mert már akkor rájött az ember, ha lecsiszolja a kőszerszámot, akkor kényelmesebb megfogni. -
madgie
titán
válasz
telefonmágus
üzenetére
A vicc kategória jelen pillanatban a béta verziós hajtogatós telefon, illetve sokkal inkább az, aki félmilliót eltapsol olyan valamire, ami minimális szinte sincs kiforrott állapotban.
-
telefonmágus
senior tag
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Értem tehát akkor olyan,mint a német bogár,amit gyártottak vagy 70éven át lényegében alig reszeltek rajta
De egy vicc kategória az is
-
tibcsi0407
félisten
válasz
telefonmágus
üzenetére
Nincsenek lemaradva, egyszerűen rétegigényt nem akarnak kiszolgálni egyelőre. Az emberek 99%-a leszarja a hajtogatós telefonokat.
Majd ha lesz rá igény, akkor fognak csinálni. -
törölt tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
Mondjuk nem mintha lemaradtak volna bármiről is az 5G-vel, hálózat is alig van még valahol. Az más kérdés, hogy a "5G just got real" egy elég vicces és hatásvadász szlogen.
-
telefonmágus
senior tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
Mondom ezt úgy,hogy ugye az én mindennapjaim az Apple és a Samsung körül forog
-
spawn21
veterán
válasz
telefonmágus
üzenetére
Nem hajtogatós telefon kell ide, az tech demó, inkább közel tökéletes telefon. Nem ma kezdte egyik cég sem. Szedjék össze magukat és csináljanak olyan telefont ami szoftveresen ott van, felesleges sallang nélkül és bírja 4-5 napig.
-
mario1988
csendes tag
Szerintem a 12 fehér és piros színben abszolút vállalható, a kék tényleg borzalmas szerintem, a fekete kissé snasz olyan semmilyen, illetve a zöld szín se rossz. ,,saját’’ vélemény

-
válasz
spawn21
üzenetére
Bár nem használom hardcore dolgokra az i11-et, azért igen, néha elég szarul jön,hogy újratölt dolgokat. Pl. nézek egy yt videót, átváltok valamire, majd ha vissza, akkor a yt főlapot betölti...
Ami mégjobb, hogy bkv app, épp nézem a villamos, vagy akármi útvonalat, aztán átváltok valamire, majd mikor vissza, bumm, betölti az aktuális helyzetemet. Ilyen azért egy Note 10+-on sosem volt (de mondhatnám a Note 9-et is, azon sem volt). -
spawn21
veterán
-
törölt tag
válasz
icecave
üzenetére
Pontosan, a simánál a keret szép, a Pro-nál meg a hátlap
Amúgy nekem a PR még nem is annyira csúnya, nem olyan mély-vörös, mint eddig volt, de önmagában nézve egész jól néz ki, a kék borzalmasan gagyi, a fekete nem lenne rossz, de a csillogós hátlap miatt ilyen zongoralakk jellegű, ujjlenyomat mágnes sajnos, a fehér szép, csak semmi extra. A zöldet vártam igazából nagyon, mert az ipad Air tök jól néz ki, csak ott az egész hátlap aluminium, nem ilyen csillogós üveg. Plusz a zöld a telefonon annyira világos árnyalat, hogy szinte már fehér

Ha lesz majd rájuk ilyen áttetsző tejfehér tok, abban talán jól mutatnak majd az élénkebb színek, mert olyan mattot csinál belőlük, mint a Pro hátlapok.
-
válasz
üzenetére
Én ia azon a véleményen vagyok, hogy a pro nem éri meg a felárat. Amúgy meg jól kitalálták, i12-nél a keret néz ki jól, pro-nál meg a hátlap (legalábbis szerintem).

Viszont i12-nél kék és talán a PR kivételével (mert az most nem sikerült szép pirosra) azért jól mutatnak a telefonok. A fehér különösen tetszik, sok év szürke/fekete telefon után i11-et is fehérben vettem azóta is tetszik.
-
Wajk
addikt
válasz
ToniSoprano
üzenetére
én sem akartam elhinni, Telenormál voltak kitéve. i12 kékben, i12Pro aranyban. a 11Pro után, az én ízlésemnek, nagyon giccses lett ez a keret. Ebből a szempontból örülök, hogy a sima modell matt keretet kapott, mint az SE-m. a kék, nem tűnt annyira világosnak mint vártam, de napra nem mertem kifutni vele, mert a bizt őr ugrásra készen volt...
a Pro-ről ha nem hivatalos helyen lettem volna, simán egy kínai klónnak mondom. Szerencsére ízlések és pofonok, de nekem nagyon bazári lett.
-
Razzul
őstag
Most olvastam alaposabban vissza a topikot, és láttam, hogy korábban te pont a RAM kezelésről írtál ami engem érdekelne, megköszönném, ha bővebben írnál ezekről a tapasztalatokról.
Mondtad, hogy a kamera elindítása kilő maga mellől minden alkalmazást. Ez játékok esetében mennyire jellemző jelenség? Kamera alkalmazással is minden esetben megtörténik? Még egy üzenetküldő, vagy e-mail alkalmazás sem marad életben mellette?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
7Heads Drago
üzenetére
AMOLED, jobb kamera, szebb design (nyilván ez szubjektív), több RAM talán?
-
Lazika
senior tag
Tényleg jobb lett volna több ram, de nekem személy szerint a 4 elég. És ezzel nem az applet akarom védeni, mert ennyi pénzért tényleg rakhattak volna bele 6 gigát. Viszont a sima 12 méretével teljesen megvagyok elégedve. Kényelmes nagyon egy pro max után. Kis ideig volt egy oneplus nordom is, az után a 60 hz kicsit lassúcskának tűnik és a töltés is. Hiába van 30 wattos anker power adapterem, ha annyira lassítja szoftveresen az akksi miatt a töltést az apple.
-
törölt tag
válasz
janeszgol
üzenetére
Szerintem meg pont a Pro nem éri meg: csillogós acél keret, nehezebb, kevesebbet bír az akkuja, jóval drágább, unalmasabb színek (jó, a sima színeit sem találták el most idén, de a Pro meg tök semmilyen). Persze ott a több RAM és kamera, de ez elég sovány különbség annyi pénzért.
-
-
Valaki87
őstag
aki rendelkezik már ilyen telefonnal az tölthetne fel 1-2 képet, hogy mégis mennyit reszeltek a kamerán.
-
törölt tag
Rájöttem mire emlékeztet a sima kék szín műanyagos hatása. Head & Shoulders sampon kupakja.

-
adamklark
senior tag
őszintén olyan szintet értek el a telefonok hogy kb még mobilisabb laptopok/multi média eszközök.
jobb akkumulátor lesz a következő lépés, de ez a kevés ram meg elég érdekes 2020 vége felé. -
7Heads Drago
veterán
Én oda meg vissza vagyok a jó kameraért de 90et nem adnék érte. Viszont sztem sokkal fontosabb hogy a pro modelban 6gb a ram és eleve dupla a tárhely is.
A pro matt színe viszont sokkal szebb. Mondjuk én mindent telot ütésálló tokban hordok, szóval majdnem mindegy. Mondjuk nekem a droidos kávák után marha vastagok az iphonek kávái. Illetve nem értem miért nem kapcsolható ki menűből a notch. -
törölt tag
válasz
Dany007
üzenetére
Ki van ez találva, minden évben csak egy kicsit adagolni.
Most a gyerekcipő 5G, LIDAR, a visszahozott sík oldal design pár új színnel, az elkaszált Airpower után B terv mágneses töltő lett az "újdonság". A14-ről alig esik szó, hiszen "csak" kicsit jobb, mert az A13 is bitang volt.
Szerintem az Android vonalon mindent bele szemlélet se nagy szám, amennyire képben vagyok róla 120 Hz téma eléggé kompromisszumos még ha nem tévedek. iOS animációkkal 60 Hz se ósdi nekem. 5G mellett a 120 Hz még drágított volna, közben mindkettőt simán kikapcsolnák sokan üzemidőért cserébe. Többet ért volna power gombba rakott TouchID maszk miatt, bár nem tudom a gyártósorokat mikor indították be, tavaszi Covid helyzet után már késő lett volna változtatni?iOS-ben örültem volna hasznosabb újításoknak a widget sztori mellett. Felemás egyelőre a 14. A 12-13 váltást nagyobbnak éreztem.
Telefon kínálatban átlagember szempontból viszont SE 2020 örültem, hogy ne mindig a legdrágább Pro Max kategória szintjén nézzük. Sok embernek számít olcsó, gyors, nem nagy, TouchID, van káva de nincs notch, ez a belépő modell is tud 4K videót, AR appok, wireless töltés. SE1 -> SE2 mondhatni 6-8 év elégedett iOS használat (akku cserével) kihozható a két legolcsóbb modellel. És kompakt vonalon i12 minire is lehet várni 2022-ben talán már lemegy az ára 200K-ra? -
ToniSoprano
addikt
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Megnéztem a Western Mediamarktban a telefonokat, a 12-es kékben volt kitéve tényleg érdekes szín csillog villogó kicsit műanyagos érzést kelt, a 12 pro meg valami vaj, aranyban az tányleg cigányos, a kamerarész botrányosan csúnya.
Elég vastagok lettek a telefonok, nem gondoltam volna ennyire. Sajnos eléggé ocsmány mindekttő ebben színben, talán a szürke fekete színek lehetnek normálisak, lehet ezek a színekben elfuserált, de valaki kitalálta ezeket a színeket is.
Viszont az ütésállóságuk a tesztek alapján meglepően jó lett.
-
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Mindent összevetve megéri a pro a +90e forintot a sima 12-höz képest? (persze tudom, kinek mik az igényei kamerában)
-
7Heads Drago
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Én nem láttam miért kellene többet adni az I12-ért.
Én is megnéztem ma a I12t. Hát nekem fényes kék nagyon bazári. Az arany színű meg esetleg akkor ha csaj lennék vagy roma. A pro matt színe bejön, a keret meg a fogás is pippa nálam. -
jegesib
aktív tag
válasz
Dany007
üzenetére
és majd lassan begyűrűzik az "Oh my gosh" is amitől feláll a hátam a szőr és ki tudnék szaladni tőle a világból, jah és a magyarázatától is h miért nem god
Sztem sem lenne képes itt már Jobs jelentős innovációt átnyomni. Azért ez megiscsak egy telefon, ráadásul szinte az élet minden területen profitmaximálizálás, csepegtetett változások. Filmekből is a 120. részek mennek, vagy a remake-ek, amennyire tudom játékoknál is ugyanez. A google 100adszor is feltalálja a csetet és eltemeti az emailt. -
Dany007
veterán
válasz
üzenetére
(két kövér cica?
)
Értem amit mondasz, és egyet is értek vele. De ez akkor se innováció.
A (asszem 120hz-es mintavételezésű) multi-touch screen, a pinch-to-zoom és a nagy kijelző, a retina kijelző, az App store, a sokféle szenzor, az egész "just works" környezet és OS, na az volt innováció, mert előtte még hasonló se létezett.De ami most van, az nulla ehhez képest. Gyakorlatilag minden, ami most van egy i12 pro-ban az megvan a három évvel ezelőtti iPhone X-ben is. Korábbinál nagyobb kijelzőméret, Oled, edge-to-edge display, dupla kamera, wireless töltés, AR képességek, stb... És igazából semmi nem változott csupán ezek a funkciók lettek picit jobbak, mint a korábbi modell esetében. Ennyi. Nagyobb kijelző, talán jobb felbontás, még kisebb káva, komolyabb kamerarendszer, Lidar miatt komolyabb AR képességek. Aztán csá. Ennyi. Na meg persze a régi-új design, ami viszont tök jó. De ez nem innováció, hiszen semmi újdonság nincs, hanem a -mint látható- korábbi funkciók turbózása.
@tibcsi0407: Pacsi!

-
tibcsi0407
félisten
válasz
Dany007
üzenetére
Szerintem a graphite bármilyen helyzetben jól néz ki, akármilyen szögből, vagy környezetben is nézem, azért választottam én is azt. Gondolkoztam, hogy kell-e nekem a 256-de úgy éreztem, hogy nem hátrány ez. Ugye én is a nettó árat nézem, meg kell néha a költség is, szóval jól van az úgy.

-
Dany007
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ja, csak haverom intézte a dolgot (cégre vette, így nekem, Neki csak az áfa nélküli összeget kellett kifizetni), és nála a könyvelő utal (én se értem miért) és nem tudom odaírták-e a megrendelés számot a közleménybe, illetve nem lesz valami gubanc ebből. Bár nem szólhatok egy szót se, mert majdnem 100 ezret spórolok így még ha lesz egy kis kavarodás is a dologban.
Amúgy végül én is szürkét rendeltem. A mostani i6-osom egy hirtelen döntés eredménye volt. 5 éve kezdtük a céget és pont akkor törtem össze a korábbi telefonomat. Gyorsan kellett egy "just works" telefon és csak fehérben volt i6 a boltban. Azóta is irritál a fehér-ezüst i6 kinézete mindig amikor ránézek. Ugyanez space grey-ben mintha egy másik telefon lenne.

Szóval most is csábított a pacific blue sokáig, de videók alapján bizonyos fényviszonyok mellett brutál szaturált és fura színe volt... mindegy, a lényeg, hogy nem akartam újra elkövetni azt a hibát, amit 5 éve, ezért lett grafit, azzal nem lehet mellé lőni.
Kemény várakozás lesz ez a következő két hét, de ha már nálam is kizöldül a kis jel, akkor megnyugszom.
-
törölt tag
válasz
Dany007
üzenetére
Most a 12 széria a 6S, 7, 8, X ideje lenne váltani rétegnek lesz nagy ugrás, SE1-ről minire, szerintem nekik szól, aki 11 Proról vált bizonyára nem sok nagy újdonságot vesz észre. (XR, 11 használóknak esetleg a sima 12 az AMOLED miatt, a helyükben simán kihagynám ezt az évet, sőt van egy kis réteg akit zavar az AMOLED így IPS 11-re most még jobban kell vigyázniuk)
Kitolódtak a használati ciklusok, talán már a gazdagabb országokban is ritka már aki évente cseréli. Végül is az is innováció, hogy az erős processzoraik és szoftver optimalizálás miatt 4-5 évig támogatva és használható egy készülék. (vagy közben használtpiacon jól el lehet passzolni) -
törölt tag
Egy kis akksi össze hasonlítás.
[link] -
törölt tag
Mondjuk az egyes területek fejlesztése nem azonos nehézségű feladat, és nem garantált sehol a siker csak mert ráfordítottál egy adott összeget. Az akku fejlődik amúgy, mert jóval nagyobb energiasűrűséget tudnak megoldani már azonos vagy kisebb méretben, de közben a felvett teljesítmény is jóval megnőtt. Nézd meg az A14 hogy viszonyul egy 10 éves laptopban levő CPU-hoz, és melyikhez mekkora akksi kell, hogy elmenjen pár órát. Vagy másik oldaláról megfogva: ha egy 10 évvel ezelőtti telefonra rádugnál egy mostani akkut, akkor elmenne egy hétig vele, csak hát az a teljesítmény nem lenne sokra elég manapság

-
Dany007
veterán
Jesszus, látszik...
Szubkultúra része, főleg a fiatalabb generációnál, hogy a bizonyos "jellemző" angol / amerikai mondatokat / megnyilvánulásokat átvesz a magyar nyelvbe. Sokan néznek angolul felirattal / vagy nélküle filmeket, sorozatokat és jópár olyan szituáció / szóösszetétel stb van, ami egyszerűen annyira passzol az adott helyzethez, hogy akaratlanul is átjön a mindennapi használatba. És ezt tök akaratlanul magamon és a haveri körön is észreveszem, pedig nem vagyok már annyira fiatal (30+). Ilyen pl az "omg!", "WTF?", "Jesus!", "ofkóósz" és társai.
Szerintem nincs ezzel semmi gond egy hétköznapi baráti csevej kapcsán, ahogy itt a fórumon sem.Az ON részben amúgy egyetértek veled. A kérdés csak az, hogy vajon Jobs tudta volna tartani ezt az állandó innovációt további 10 éven át is? Mert erősen kétlem. Ha azokat az "ugrásokat" akartam volna tartani, mint anno, akkor ma már a holografikus kivetítésnél kellene tartani mobilok esetében. Szvsz már ideje lenne.
Én se látok már akkora innovációt a mai telefonokban, mint régen, de ettől még megveszem most a legújabbat, mert most jött el az ideje és nincs jobb. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
üzenetére
Ez így van. Valamiért ráálltak a kamerára, hogy azt kell fejleszteni eszeveszett módon. Ami nem rossz, de bárki jobban örülne, ha telefonját hetente egyszer kellene töltenie, mint pl a Dolby Vision felvételnek. Az akkumulátort egyszerűen (valószínűleg direkt) nem fejlesztik olyan ütemben, mint a hardver többi részét.
-
törölt tag
válasz
PeteePeti
üzenetére
Azért röhögtem fel azon a hozzászóláson, hogy a megjegyzései után rögtön írta jó lenne neki arany oldalú. (nem mintha nekem bajom lenne ezzel, csak más keménycsávó arra is tehetne olyan megjegyzést)
Amúgy tök igaz nem kötelező a "dedós tini" színeket választani, elfér a kínálatban, zöldes és pirosas engem se érdekel, szerencsére továbbra is van a szokásos sötét és világos. Mivel most mindenki kéket, óceánkéket rohan venni, a klasszikus fekete vagy egy fehér lenne egyedibb?
(annál se értem a régi témát, hogy a fehér az inkább női állítólag egyesek szerint, már miért ne vehetne férfi is fehéret? fehér fal, fehér póló és ing, fehér nyomtató, fehér playstation 5 jön, miért mobil esetében van ez a fehér = női téma?) Nekem sima i12-nél és mininél a kék nem tetszik, a Pro óceánkék igen. Viszont a Pro gagyin csillogó fényes acél oldala nagyon csicsa bazári szerintem és ujjlenyomatos lesz egy pillanat alatt. Nem is értem ezt hogyan szánták prémiumnak, kész öröm arra nem is lenne pénzem

a simán az alu keret számomra szebb és praktikusabb. Így szerintem majd amikor lemegy az ára, egy fehér vagy klasszikus fekete minire neveznék be. SE1 örökös!
-
törölt tag
Szerintem amúgy ez nem feltétlen csak személyhez kötődő dolog, hanem korszakhoz is. Ha megnézed, manapság senki nem nagyon mer bevállalni nagyobb dolgokat, csak inkább inkrementális, biztosan kifizetődő fejlesztések vannak. 10 éve még voltak nagyobb dobásai az Apple-nek, Google-nek, Intelnek, stb. Azóta meg egyre kevesebb, lassan szinte semmi.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Viper26
üzenetére
What What...
Aki ismer, tudja hogy az angol az anyanyelvem, mégsem degradálom a magyart angollal.
Mire jó ez? De a kérdésedre válaszolva...
Milyen jól értesült vagy te.
Én, nem írtam ilyet, hogy tőle jött minden (ettől függetlenül elég sok), de amikor ő volt a góré, akkor mindig volt innováció és nem akármilyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- ÚJ Lenovo ThinkBook Intel Core U9 275HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB) IPS 165Hz
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)