- Bemutatkozott a Redmi Turbo 4
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Ideiglenes téma összefoglaló, hogy azért néhány hasznos infó könnyen elérhető legyen.
▼▼▼ Kattints bátran ide alulra az összefoglaló kinyitása linkre. ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
válasz MrSealRD #4196 üzenetére
Vannak hülyeségei... igaz én azzal a szoftverrel használtam amivel kaptam (ne is kérdezz buildszámot, már CM-el megy a kicsike ), de olyat csinált hogy Airplane módot váltogatva hosszabb időre lefagyott, zsebemben feloldott a duplakopp (nem kapcsolt be a proximity szenzor valszeg) és random kikapcsolta magát a mobilnet (ezért kellett Airplane módba ki-belépnem).
Alapvetőleg amúgy nincs olyan nagy probléma vele, a rendszersebesség tökéletes, nálam kb. azt az üzemidőt hozza mint a belakott iPhone 5-öm, a RAM se igen fogy el... szóval meg vagyok vele elégedve. Kifejezetten jó a külső kidolgozása, a formaterv is remek, a kijelzőt úgyszint kevés panasz érheti. Sajnos fingerprint reader nincs benne de ne legyünk telhetetlenek...
Nincs meg régóta, de én meg vagyok vele elégedve. Ennyiért ez remek... mondjuk ettől függetlenül még mindig sanszos hogy visszamegyek iPhone-ra, akármennyire is tetszik a rendszer. De az is lehet hogy HTC 10 lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Stimpy001
aktív tag
Akik elegedettek azok altalaban csak csendben olvassak a topicot es valszinusitem hogy ok vannak tobbsegben. Nalam minden flottul mukodik, teszi a dolgat ahogy kell, teljesen elegedett vagyok vele mind sebesseg mind stabilitas teren.
Szoval szerintem hajra, nyodtan vagj bele, nem fogsz vele rosszul jarni. Ha most vennek telefont megint ugyanezt valasztanam. -
MrSealRD
veterán
Visszaolvastam úgy 1,5 heti hozzászólást, és úgy látom azért nem fenékig tejfelé az élet az OPX-el. Jó telefonnak tűnik spec alapján, de nagy kérdés a szoftver stabilitása. Mi az általános ezzel kapcsolatban? Látom vannak merülések...stb Akik már huzamosabb ideje tulajdonosok, ajánlják a telefont vagy inkább keressek másikat?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
wwhy
veterán
válasz tDr1v3r #4193 üzenetére
Kb. leszarják, h mennyi a vevőszám (EU-ban). Már a szervizelési cécóm elején jeleztem nekik, hogy kb. 100-500 OPX-et rendeltem volna (céges szint), ha nem szívatnak a szervizzel, és nincs a cirkusz, de felejtsenek el. Kb. annyit sem reagáltak rá, h bikkmakk.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
tDr1v3r
veterán
válasz ittakary #4189 üzenetére
Hát, ha nem akarják elvágni magukat a hc réteggel akkor kénytelenek lesznek... ebből a telefonból pusztulat mennyiség elkelt Indiában és a fejlődő országokban (sajnos nálunk nem), a fórumon is elég komolyan savazzák őket emiatt. Ha így folytatják a supportot, lehet vesztenek nem kevés vásárlót...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
gyozoetz
csendes tag
Széljegyzet:
Letöröltem a Llama alkalmazást, ami csak azért volt fent,h éjjel ne pittyegjen értesítést.
Eredmény:
Reggelig az eddigi 15-18% helyett csak 5%ot merült a teló... -
forgonati
őstag
válasz ittakary #4189 üzenetére
Szerintem is hiú remény az N. Az MM még csak-csak megjön majd, persze az is jó nagy késéssel, meg tele hibával. Aztán jön még vagy 2-3 update, ami majd azokat javítja (vagy nem, az előzményeket ismerve) és ennyi. N az szerintem max majd custom romként jön valamikor.
Tudom én hogy kis csapat, de baszki telefonjuk is csak 3 van összesen. És nem bírnak egy bugmentes L-t sem összehozni, nem még hogy MM vagy netán N...
Keelah Se'lai!
-
tDr1v3r
veterán
válasz ittakary #4184 üzenetére
Lehet hogy N lesz a frissítésből... én legalábbis csak erre tudok gondolni. Mikor is jelent meg a telefon, novemberben? Akkor már rég kész volt a vanilla Marshmallow, és be is ígérték a frissítést a készülékre a készülék megjelenésekor. Kicsit kétlem hogy közel fél év alatt nem tudtak összekalapálni valamit... főleg hogy egy indiai srác pár hónap alatt összehozott egy official-lá emelt CM13 portot is, ugyancsak Marshmallow alapon.
Legalább mutatnák azt hogy tényleg a vásárlókért vannak... mert amúgy remek készüléket hoztak össze az OPX személyében, tényleg, de ez a támogatás enyhén szólva is csalódás.
Persze, mit sírok, ott a CM csak felrakni nem olyan felhasználóbarát...
-
nagyúr
saját 1+1omon is CyanogenOS 13 van, de arra gondoltam hogy az Oxygen részét nagyon elhanyagolták
-
nagyúr
válasz Socket A #4182 üzenetére
pont most említettem meg OP2 topikban, hogy az Oxygen 3.0 Beta március 30-án jött ki...
Nem lehet igaz, hogy lassan másfél hónap nem volt elég nekik ahhoz, hogy kiadják VAGY legalább frissítették volna a beta-t...
azt meg már nem is említem, hogy a 1+1-on még mindig csak Oxygen 2.1.4 van, illetve az OPX pedig semmit nem kapott...
-
Socket A
aktív tag
Lassan Május közepe... van egyáltalán valami hír a mersmellóról?
"La familia es todo." "A glóriákkal az a baj, hogy mindig elakadnak az ajtófélfában."
-
tDr1v3r
veterán
Na, igaz bő egy óra alatt, de sikerült OS X alól felszenvedni az official CM13-at.
-
Nincs név
tag
Hoppá. [Sultan rom] opxre is.
-
pedrobike
aktív tag
Irtam
Garmin tactix delta F6x Pro
-
pedrobike
aktív tag
Hali.valakinek esetleg üvegfólia feleslegen? Gyári esetleg.köszi:-)
-
konczy3
senior tag
válasz gyozoetz #4175 üzenetére
Csökkentett mód: mintha ki akarnád kapcsolni, csak hosszan kell nyomni a kikapcsolásra míg be nem jön a csökkentett mód.
Merülés mindenkinél jelentkezik mióta 2.2.1. van fenn, van akinek kevésbé nekem 4-6% a max szerencsére, van akinek 20-30 van akionek még több, remélhetőleg jön mihamarabb használható frissítés.
2 kártyás dolgaidat nem tudom, én 1-gyel használom.Never Settle
-
gyozoetz
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést kérek mindenkitől, aki hiányolt, miután eltűntem, sajnos sok meló volt az elmúlt hónapokban. Most gyorsan válaszoltam a privikre, illetve a következő dolgok miatt írok. /Visszaolvasni egyelőre esélytelen/
Az első, s sokaknak talán fontos: Ígértem egy beszámolót, hogyan lehet tutira megoldani a 2SIM+SD dolgot. Nos, az én verzióm bárki számára megvalósítható, de eléggé észnél kell lenni. Ha nem bánjátok, írok egy kis szösszenetet, s ha úgy ítélik az illetékesek, én áldásomat adom szélesebb publikációra is.
/Most készült el, mert a 12ezres kártyát elbaxtam, s dühömben nem álltam neki egy darabig újra a projektnek, de ma megcsináltam, s fotóztam is.../Viszont előtte kérdeznék:
-Folyton felülírja a hívás előtt kérdezzen rá a kártyára dolgot, erre találtatok megoldást?-Ami bosszantóbb, beállítottam egy új,saját csengőhangot, azóta nem tudom külön állítani a 2 kártyához. Nem tudom, h most tűnt el a beállítás,vagy én nem találom, de azóta 1 csengés van a 2 kártyára, s idegesít,h nem találom a megoldást... CSökkentett mód segíthet? Azt hogy is kell?
-Nem igazán tettem fel semmit, de elkezdett zuhanni nálam is az akksi töltöttsége reggelre. Eddig tűrhető volt, de most akár 20%ot is esik éjféltől reggel 7ig, ugyanakkor ugyanúgy egész nap cseng, de este 8ig kibírja 40%ig... Erre van ötletetek?
-
forgonati
őstag
válasz konczy3 #4167 üzenetére
Igazából nálam is így van, ha a kezembe fogom az OPX-et, olyan must have érzés fog el, a formája meg az alakja miatt. A HON7-nél ez nincs annyira meg. Pedig az specifikációit tekintve jobb készülék. Eszem szerint a HON7-et tartanám meg, szívem szerint az OPX-et. MIndenesetre 170-ért tuti nem hagyom ki, max. eladom ha mégis az OPX mellett maradok.
Keelah Se'lai!
-
konczy3
senior tag
válasz forgonati #4166 üzenetére
Arra gondoltam ha az eladói árat nézzük bőven 120-130 felett volt, de most se hiszem hogy 100 alatt van az új készülék á4ra még a 16 gb-osnak se.
Persze engem sem érdekel a játék, én sem hajtom meg, de ezért mondtam honor7 felső kategóriába volt pozicionálva, opx meg közép kategória sztem, ezért mondtam hogy nem egy kategória, amibe hasonlóak az az ár/érték a maga kategóriájába nem hiszem hogy lenne náluk jobb, a honor7 az szinte P8 kategória kicsit lebutítva.Ha megengedhettem volna magamnak amikor OPX-et vettem lehet én is H7 mellett döntök mert neikem s nagxyon tetszett, de azt a + 30-40 ezret akkor nekem nem érte meg, és igazából nekem opx-en olyan bug nincs ami mindennapi használatba gátolna, apró dolgok nem idegesítenek, ellenben még mindíg szerelmes vagyok a kinézetébe mióta meg van, ha most valaki adna cserébe egy H7-et 1az1ben én nem cserélném el, lehet én vagyok a hülye de nálam most ez a best
[ Szerkesztve ]
Never Settle
-
forgonati
őstag
válasz konczy3 #4165 üzenetére
Én most 170 Eur-ért kapnám meg, kb. 1 hetes. És még pont szürke is, ez az egyetlen, ahol az előlap fekete. AZ OPX-et 270-ért vettem...
Teljesítményben szerintem simán 1 kategória, szerintem a Snap801 erőben hozza a Kirin szintjét... Bár tudom hogy nem annyira releváns, de Antutuban is kb. ugyanannyit gurítanak. Grafikus teljesítményt nem próbáltam még, sosem értettem miért jó Asphalt8-at játszani max detailon egy 5" képernyőn Az utóbbi fél évben 1 játék volt a telefonomon, az a Sokoban, azzal is heti 1x játszok, ha nagyon nincs mit csinálnom, de akkor is inkább netezek... Szóval nekem ez lényegtelen.
De az EMUI vajsimán fut, nincs akadás, minden azonnal történik, ez a lényeg. Mindkét telefonnak megvan az előnye. OPX kisebb (bár nem sokkal) és könnyebb. OPX fém+üveg, HON7 fém. Mindkettő nagyon igényes. Viszont OPX-el az a bajom hogy kerekített a kijelző, ezért nem lehet rá normális üveget venni, mert 10-ből 9 eláll és alámegy a gané
Egyik nagy problémám volt a HON7-el hogy azt hittem az értesítsi led nem multicolor, de most kiderült hogy mégis az, és villog is szépen minden színben
Kamerában ugyanúgy megvan a full manual mód, sőt ami óriási előny számomra, hogy manual módban is aktiválható a vaku, ami pl. sötétben élesítésnél nagyon jól jön. Ja és sötétben nem laggol mint az OPX. A képminőség meg vitán felül sokkal jobb.
Persze az LCD kijelző nem AMOLED, és a max. fényerő is mintha gyengébb lenne a HON7-nél, értsd maxra tolva napsütésben az OPX kijelzője jobban látszik. De egyébként a színei gyönyörűek ennek is, persze nem annyira szaturáltak. Persze a feketék sosem lesznek feketék.
Akkuidőben is jobb a HON7, legalábbis így 1 nap után auzt tapasztalom.
Na meg az ujjlenyomatos kijelzőfeloldás is tutisan működik, OPX-en sokszor szívok a duplakoppal, mivel sokszor nem működik elsőre (bár lehet itt én csinálom rosszul a dolgot, nem tudom).
Szeretem amikor egyértelműen tudok dönteni egyik vagy másik telefon mellett. Na most nem az van[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
Ma hozzám került egy új Honor 7. Elcsábultam be kell vallanom. Bár az EMUI nem a szívem csücske, és az AMOLED is nagy előnye az OPX-nek, de be kell valljam ez a HON7 nagyon impresszív. Most megkapta az EMUI4-et 6.0-val és hát azt kell mondjam idáig teljesen bugmentes, és minden úgy működik ahogy annak kell, ellentétben az OPX-el. Kamerában pl leveri az OPX-et, nem kérdés. Most hasonlítgatom őket. Lehet váltás lesz
Keelah Se'lai!
-
tDr1v3r
veterán
válasz mazsibá #4152 üzenetére
Értem, köszi. Az official annyira official, hogy a CM team is elismeri?
Temasek-et is nézegetem, de annyira nem bizalomgerjesztő hogy pluszba belenyúltak... egy vanilla as possible CM ROM-ot szeretnék elsősorban, azt is a theme engine miatt (a mostanin Sense mellett nem tudom lecserélni az ikonokat rendszerszinten, meg ugye a Settings panelt se tudom átskinezni). Igazából még az se szempont hogy Marshmallow legyen, az csak a Dose miatt érdekelne... majd inkább az N lenne az érdekes ha kijönne, ott tetszik a ráncfelvarrt notification area.
(#4160) mazsibá: Az jó... na majd idővel bekerül gondolom, addig inkább kivárok.
-
Halkakas
tag
válasz mazsibá #4160 üzenetére
Köszönöm, igen, én is úgy tudom, hogy az általános CM13 hiányosság, legalábbis custom ROM-oknál, viszont OPO stock CM13-on működik, mármint a mozgásérzékeny ébresztés, a proximity sensor az nem, mert előtte sem működött értesítésekre, az csak az OPX-en része az Ambient Display feature-nek. (OPT-ről nincs információm).
-
battag
aktív tag
válasz Halkakas #4158 üzenetére
Szia!
Én supersu 2.65-öt tettem fel, megpróbálok majd egy régebbit.Az Ambient displayről igazából nem tudom, hogy mit is kellene csinálnia. Én eddig azt hittem, hogy az az, hogy ha értesítésem jön, akkor fekete-fehéren bekapcsolja a kijelzőt.
Mondjuk ez a feature is elég furán működik, mert miután megjelenítette, kb. 30 mp múlva kikapcsol a kijelző, majd egy idő után újra be, majd ki stb. Ez tuti nem tervezett működés.Közben megtaláltam, hogy ez tényleg így volt beállítva, de kikapcsolható...[ Szerkesztve ]
-
Halkakas
tag
Szia,
sajnos már letakarítottam minden CM-hez tartozó zip-et az SD kártyáról, így nem tudom megnézni melyik volt, de úgy rémlik, a 2.62-es verzió.
Nekem OOS alatt sem jelentkeztek a random rezgések... Nem értem, hogy viselkedhet ennyire másképp egy elvileg ugyanolyan hardver
Az Ambient Display-s értesítések nálad sem működnek? -
battag
aktív tag
válasz Halkakas #4156 üzenetére
Szia!
Mi volt az a supersu verzió. ami működött neked?
Még annyi kiegészítést tennék a TEAMSEK CM13 javára, hogy én a gyári OOS-sel szinte sosem hallottam meg, ha hívás közben "bekopog valaki" illetve a tárcsázóban a számokat bepötyögve is csak nagyon halkan pittyegett. Ezek a TEMASEK CM13-ban hibátlanul működnek.
És még egy dolog. Telefonálás közbeni random rezgés sincs nekem TEMASEK CM13-mal. -
Halkakas
tag
Szia!
Köszi a részletes leírást, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat, számomra elég tanulságos volt. Én is a Temasek 6.4-et, ill 7.0-t nyúztam kb 1 hétig, ezekre tudom alapozni a véleményemet.
A TWRP és a blu_spark kernel nálam is ugyanaz a verziójú volt, mint nálad, a legújabb SU telepítésekor nálam bootloop lépett fel, régebbit felrakva, nem volt többet semmiféle SU gond.
A hasonlóságok után pedig a különbségek:
A kamera, ill a lámpa gesztusvezérelt bekapcsolása nálam kifogástalanul működött.
A készenléti idő nálam jelentősen javult (kb. +50%-al), de ezt mondjuk a MM-nak érdemének tulajdonítottam.
Az általános stabilitással semmi gondom nem volt, sem FC-k, sem fagyások, ill újtaindulások nem voltak.
Ami szintén nem működött (állítólag egyik CM-ben sem megoldott?), az az Ambient Display, és itt nem a környezetfüggő fényszabályozásra gondolok, hanem a közelségérzékelő által vezérelt képernyő felébresztésre. Holott a CM-ben volt menüpont, amiben be lehetett kapcsolni, de semmi hatása sem volt. Ráadásul értesítések érkezésekor elvileg a mozgásérzékelő szenzor is vezérelte volna a képernyő ébresztéseket (mint az Oneplus One esetében pl.), ezek szintén egyáltalán nem működtek.
Egyik reggel, hazaérve nem volt hajlandó felcsatlakozni az otthoni wifire (gondoltam utána járok, kíváncsiságből router reboot, majd a router másik csatornára állítása, majd DHCP kiiktatása), de semmi nem használt, kizárólag a telefon újraindítása után sikerült felcsatlakozni ismét.
A válóok a számomra legzavaróbb hibajelenség volt, a csökkent hangerő telefonálás közben, azzal semmit sem tudtam kezdeni, hiába szerkesztgettem a mixer_paths.xml-t.
Ezek után visszatértem a 2.2.-0-ra és várom a 3.0-t, vagy egy tényleg (viszonylag) problémamentes CM-t... -
battag
aktív tag
válasz mazsibá #4152 üzenetére
Sziasztok!
Én már egy hete TEMASEK 7.0-n vagyok. A motorháztető alatt r128-as blu_sp★rk kernel és 3.0.2.0-ás TWRP van.
Engem egyrészt nagyon bosszantottak az OOS apró bugjai (tudom, van akinek egyik sem jelentkezik sosem), másrészt meguntam a várakozást a gyári 6.0-ás androidra. A Lollipop-ból ugyanis nagyon hiányzott a 6.0 beépített Do not disturb funkciója. Tudom, vehettem volna Play-ről, de mivel már a gyári launchert és a dialert is cseréltem mert az OOS-é finoman szólva hagyott kívánni valót maga után, gondoltam nem egy össze-vissza toldozott-foldozott OS-sel akarok üzemelni. Így váltottam egy összehack-kelt cusotm CM-re!
Miért Temasek? Nem tudom, először nem találkoztam az "offical" CM 13 custom ROM-mal, és a Temasek tűnt a leglátogatottabbnak.
A telepítés simán ment, vagyis mégsem. Miután mindent feltettem nem volt root. Ezért letöltöttem a supersu zip-et, TWRP alál feltettem de nem akart működni. a kliens programot sem feltelepíteni sem letörölni nem lehetett (az ikonja nem volt meg, az alkalmazáslistában és a beállításokban benne volt, a Google play telepítettnek látta, de a root jogok nem működtek). Így volt egy root-olt de mégsem root képes telefonom. Nem tudom hogy sikerült, mindent a leírások szerint csináltam. Végül az beállítások supersu menüben sikerült uninstallálni. A napokban megpróbálom újra.
Amúgy azon kívül, hogy friss Androidot kaptam, benne pár szuper funkcióval, sok változás nem történt. Pl. a telefon továbbra is csak egy napot bír nálam.
Az oldalcsúszka gomb megy viszont tapasztalatom szerint megzavarja a Do not disturb funkció automatikus időzítését. Pl. tegnap színházban voltam, a csúszkával némítottam a telefont színház után vissza. Este a Do not disturb nem kapcsolt be az időzítés szerint. Mikor bementem a menüjébe, észhez tért és egyből bekapcsolt. Ezt csak a csúszka használatakor tapasztaltam...
A duplakopps ébresztés mindig működik (ellentétben az OOS-sel), viszont a camera és a lámpa bekapcsolása C illetve V betükkel ugyanúgy nem megy sosem mint az OOS esetében.
A Noise cancellation hiba is előjött nálam, kb. a hívók/hívottak 40% panaszkodott. Hétvégén feltettem ezt a patch-t, állítólag használ, megerősíteni még nem tudom.
Itt elérhető még az OOS 3.0-ról portolt fényképező alkalmazás is. Egyébként ilyen és ilyen képeket lőttem, mindenki döntse el, hogy jobb-e vagy sem mint a gyári ROM-mal készült (én egyébként csalódott vagyok a kamerát illetően, sokkal jobb képeket vártam...)
Még volt pár vérfagyasztó dolog, pl. hogy nem akart elindulni a teló, vagy pl. cache törlés után elkezdte újraépíteni az alkalmazásokat, majd kb. a vége felé újraindult magától, és nem akart bebootilni. Ekkor ki és bekapcsolás után mintha mi sem történt volna. Ezt egyelőre a supersu szerencsétlenkedésnek tudom be (install, reinstall, re-reisntall + cache törlések környékén volt ez), ha nem piszkálom, nem csinál ilyet.Arra vigyázzatok, hogy a Temasek 7.5-ben állítólagg FC-zik a dialer!
[ Szerkesztve ]
-
Moonline.
aktív tag
Ójajj, hát ezt most nem tudom miért volt. Este leraktam a polcra a telót, most meg csak másodjára akart bekapcsolni, majd kiírja hogy alkalmazások optimalizálása, és számol, mint frissítés után...eh
[ Szerkesztve ]
-
mazsibá
csendes tag
válasz tDr1v3r #4150 üzenetére
Mindegyik custom rom kezeli a slider-t tapasztalatom szerint (4 CM alapú romot próbáltam eddig). Én várnék 1-2 hetet a helyedben amíg a noise cancellation problémát kijavítják (manuális megoldás már van rá, hamarosan be is fordítják) és azután tennék fel mondjuk egy Official CM13-at vagy akár más CM alapú romot. (Temasek/AICP/AOKP)
-
tDr1v3r
veterán
Nálam 2.1.2 van, azzal jött, de van pár furcsasága... például van olyan amikor nem megy a mobilnet, tökmindegy hogy a Celluaron megcsinálom-e a be és kikapcsolást. Airplane-be rakás és visszarakás segít, de meh...
Főzött ROM-ból mi az ajánlott? Lehetőleg olyan kéne aminél a mute slider megy, azt napi szinten használom (ami azt illeti, ezért vettem telefont).
-
makopeter
tag
Kipróbáltam két CM romot is, egyikkel sem tudtam a WiFire kapcsolódni, így felraktam a 2.2.1-es gyárit, ami tökéletesen megy, nincs gyors merülés.
-
Nincs név
tag
válasz werszomjas #4141 üzenetére
Mivel ceramicból 10.000-et gyártottak le összesen elvileg, limitált szériaként ezért meglepne ha új gyártás.
-
ratobi
senior tag
Sziasztok, recoveryből telepíthető Stock romot honnan tudnék letölteni? Felraktam a cm 13-at, de itt nekem nem megy az oldalsó gomb. A mentést meg a gyors merülés miatt inkább nem rakom vissza.
-
-
werszomjas
addikt
Újra kapható a gyártónál a ceramic kiadás. Vajon új gyártás, vagy előkapart készlet?
üdv
-
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy barátnőm leejtette a OnePlus X-et, és szilánkosra törött a kijelző, de működik rendesen. Budapesten hol van olyan szervíz ahol ezzel foglalkoznak, és minőségi munkát végeznek?
Köszi a válaszokat!
-
DeusHun
őstag
Helló mindenki!
Van egy eladó OnePlus X szilikon tokom. Alig 3 hetes, nincs rajta mély karc, se sérülés vagy szakadás. Akit érdekelne írjon privátban!
Rainforest Alliance Certified signature
-
tDr1v3r
veterán
válasz forgonati #4116 üzenetére
Szeretek szőrözni a cuccaimnál. Nem zavar túlzottan, sokkal jobban zavar az S6/S7 aljának aránytalansága, ez teljesen okés, sőt, kegyetlenül minőségi azokhoz képest.
Szerintem azért nincs nagy támogatás mert nem is igazán fogyott a telefon... az OP2 sokkal több szeretetet kap, de még az OPO is - pedig onnét könnyű lenne portolni...
Nincs kicsi kezem, de még elég viccesen megy a használata egy kézzel iPhone után... de jobb mint a többi flagshipé.
-
pedrobike
aktív tag
Ok.megvan.ez csak telekom-os update
-
ezmivolt
tag
Utóbbi időben gyakran leakad az itthoni wifiről (a többi telefon, ill. a laptop továbbra is látja). Újraindítom, de nem túl hatékony
-
forgonati
őstag
Havernak ma reggel jött OTA-n a 2.2.1-x. De elvileg csak a németben lévők kapják. 288MB, fura hogy ekkora a mérete, elvileg csak egy kisebb hotfix és a fórumon belinkelt képen csak 17MB.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
ratobi
senior tag
Azért itt nem értek valamit. Este leraktam reggelre lemerült. S nincs nagy fogyasztó...
-
forgonati
őstag
Kinn van már a CM13 Official, működik az OTA frissítés is. Az elég jól használható, 1-2 bugja van annak is, de szerintem a gyárinak több van. Érdemes kipróbálni. A jelenlegi rendszered komplett lemented recoveryből, ha a custom rom nem jön be, visszarakod, nem vesztes vele semmit.
Keelah Se'lai!
-
ratobi
senior tag
És van olyan custom rom, amit teljes megelégedéssel használtok?
-
konczy3
senior tag
válasz forgonati #4118 üzenetére
És még ott van a random eltűnő összes futó alkalmazást bezáró X gomb, illetve a feloldó képernyőn megjelenő 2. SIM kijelzése csak segélyhívásra úgy hogy csak 1 SIM van a telefonba. Mindegyik orvosolható biztonsági módos újraindítással. (egyébként utolsó frissítésnél írták az alkalmazás bezáró X-ről hogy ezt is orvosolja) de nekem most is eltűnt.
De ezek nem eget rengető dolgok nálam mind2 van most de ezért nem indítgatom újraNever Settle
-
darál0w
Jómunkásember
majd nézegetem, figyelem...
de egy CM romnak azért örülnék...persze ha normálisan fut az is
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
forgonati
őstag
válasz darál0w #4119 üzenetére
Pl. Snap Camera a képeket nem tudja menteni akárhova az SD-n. Ha megadod neki az alap DCIM útvonalat, ahova eddig a gyári app is mentette, oda képtelen menteni. Csak 1 bizonyos helyre tud menteni. Ha más utat adsz meg neki, akkor kattintás után kiírja "mentés sikertelen". A Camera FV5 is hasonlót produkál, ott meg néha elmenti a képet hibátlanul, néha meg csak totál fekete képet ment el. Jelzem, több kártyával is próbáltam. Az SD kártya körül tényleg nem stimmel valami, bizonyos applikációk nem tudnak menteni rá illetve némelyik nem is látja. Olyan appok amik nekem tökéletesen működtek más telefonokon.
A led nekem is jól megy, de itt is írták többen hogy össze vissza megy nekik. Amit nem értek hisz elvileg ugyanaz a HW van minden telefonban. Elvileg...
A fényképezőnél a framedrop eléggé bosszantó, próbálj úgy videózni hogy nem süt szépen a nap. Elég csak egy kicsi félhomály, már belassul durván.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz forgonati #4118 üzenetére
eddig egyikkel sem találkoztam, bár tul sokat nem fotozom, illetve bt kihangosíto sem játszik, szoval arrol nem nyilatkozom...
többivel nem találkoztam...nincs indokolatlan rezgés, megy a dupla kopp, led villog ugy, ahogy én akarom, sd-re menti szépen minden app amit kell... kamera és sygic is...
shelf meg nincs a sense 7 miatt
-
forgonati
őstag
válasz darál0w #4117 üzenetére
A legismertebb bugok, pl. hívás közben random bevibrálgat a telefon, valami gebasz lehet a közelségérzékelővel.
A legördülő menüben az airplane mód kapcsolója néha nem működik elsőre, vagy ha igen akkor jópár másodperccel később reagál.
A névjegyzék szinkronizálása BT-n nem működik, ami autós kihangosítónál nagyon nagy gáz, ugyanis ha hívnak, nem írja ki a nevet csak a számot ugye.
Sokaknál - nálam is - néha nem működik a dupla koppos ébresztés. Van úgy hogy csak 2. vagy 3. alkalommal megy, de ritkán előfordul az is hogy abszolút nem működik, ilyenkor a bekapcsológomb marad.
A kameránál gyenge fény esetén durván leesik a framerate, így pl. ha nem ideális fényben videózol, akkor a rögzített anyag 10-15fps lesz. XDA-n már van rá meglodás, recovery-ből telepíthető zip, ami viszont azzal jár hogy a gyári app nem fog rendesen működni, tehát elveszted pl. a manuális módot, nem lesz záridő állítás, manual fókusz, ilyenek. És pl. manuális záridő állítást egyetlen külső app sem tud. Én próbáltam már legalább ötöt.
Még mindig probléma az SD kártyára mentés, némelyik alkalmazás egyszerűen nem tudja elmenteni a képeket külső SD-re.
Állapotjelző led sokaknál össze-vissza villog, értsd hiába állítod mondjuk kékre, az mindenféle színben fog villogni.
Állítólag a Shelf is bugos, kifagy, force close, stb. Ez mondjuk nekem nincs mert nem használom, de az official fórumon írják többen.Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ezeket a bugokat a custom romok többnyire már orvosolták.
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
forgonati
őstag
válasz tDr1v3r #4115 üzenetére
Az első ember vagy akitől hallom hogy a SIM tray helye feltűnt. Életemben nem fordult meg a fejemben, hogy ezen gondolkozzak. Az átlagember 1 évben ha 1x kinyitja. Számomra annyira mindegy hogy hol van.
A gyári rendszer bizony bugos, van pár bosszantó hiba, és ami még nagyobb baj hogy a support szinte nulla. Nézegetem egy ideje a fórumjukat, a fejleszők eddig még egyetlen feltett kérdésre sem válaszoltak a problémákat illetően. Aztán egyszer csak kiadnak egy frissítést, ami kb. semmit nem javít, majd 2 hónapig megint kuss van. A custom romok használhatóbbak. Tudom hogy egy kis csapat, és biztos elfoglaltak de baszki, telefonjuk is csak 3 azaz HÁROM van. Igazán lehetne valaki, aki néha időt szán arra hogy ránézzen a fórumra. Talán akkor könnyebb lenne javítani a hibákat, ha kommunikálnának az userekkel.
Nekem Play meg Chrome összeomlásom nem nagyon volt a gyári rommal, se framedrop, én más problémák miatt mentem át custom-ra.
Az hogy kétkezes lenne, hááát, nem tudom. Eszerint elég kis kezed lehet. Szerintem pont hogy nagyon karcsú telefon, az 5 colosak között szerintem a kisebbek között van. Pl egy Z2-höz vagy pláne egy Z1-hez képest kimondottan karcsú és légies
[ Szerkesztve ]
Keelah Se'lai!
-
tDr1v3r
veterán
Na, használom már egy napja, egész jó a kicsike.
Nagyon szép külseje van, szépen összeállt, nem olyan hányás antennacsíkos az egész mint az iPhone 6/6s hátlapja. Igaz cserébe el is van tolva oldalt a sim tray, nincs teljesen középen de nem izgat annyira...
Tök jó a Lolli felülete, fényévekkel előrébb van a Material a Holo-hoz képest... igaz most telepítem a Sense 7-et a helyére. De tényleg teljesen jó, így iOS-ről jövet is azt mondom rá hogy nagyon egyben van, tényleg odafigyeltem az UX-re, átlátható és igényes. Samsung, te is minek nyúlsz hozzá ha már gyárilag köröket ver a megoldásodra...
Eddig maximálisan meg vagyok elégedve vele, igaz volt egy-két framedrop, bug, force close, fagyás és belassulás - Airplane módba rakásnál este nagyon rakoncátlankodott, meg a celluar notification toggle-s kikapcsolását se kedveli, meg volt pár Play-es és Chrome-os összeomlás is -, de majd kinövi egy-két frissítés után. A kijelző is teljesen jó, az automatikus fényerőszabályozás annyira nem gyerebe (iOS-en jobb volt), de biztos van rá 3rd party megoldás... a problémám inkább a mérettel van, eléggé kétkezesnek tűnik, a gépelés se megy még egy kézzel túlzottan. Igaz a Mi 3-on se akart, eléggé hit and miss volt még a megszokás után is... ilyen téren tényleg jobb a 4", de ezen legalább faszán lehet Netflixezni. Nagy kár hogy azt nem HD-ban...
Adok neki pár hónapot, aztán meglátom... de eddig tetszik amit látok. A Sandstone meg nagyon <333.
-
wwhy
veterán
A nightly mit jelent pontosan
eduba: Értem, köszi. Tehát egy unofficial stabilból lett egy official instabil
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Madoc
veterán
Official cm13 nightly [link]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
darál0w
Jómunkásember
persze....sima apk fájlok, csak telepít és használ...
XDA-n is fen van amugy, csak ott a sense felületnél valamiért a téma variálás nem működik...ennél igen.
[link] használjátok bátran
hozzáteszem bármire jo, nem csak OPX-re
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest