- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Apple Watch
-
Mobilarena
Ideiglenes téma összefoglaló, hogy azért néhány hasznos infó könnyen elérhető legyen.
▼▼▼ Kattints bátran ide alulra az összefoglaló kinyitása linkre. ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyozoetz
csendes tag
válasz konczy3 #4954 üzenetére
Hoppá!
Én egyben gondolkodtam, talán reflexből,mert itthon egy évet adnak telóra,+1 évet szoftverre,
amit nehéz értelmezni. Ingyen csinálnak hard resetet mentéssel, ha ellustul?
Mindenesetre ha 2 év teljes körű a gari,akkor nem aggódom.
Írtam nekik mailban, hogy az akku régóta üres, szal nem lenne ellenemre,ha azt is cserélnék, ha
más is a probléma... -
gyozoetz
csendes tag
válasz Moonline. #4950 üzenetére
Mivel egyszer töltött,másszor nem,hol bekapcsolva is, hol csak kikapcsolva, SW hibára gondoltam.
Karácsonykor 1 hét próbálkozás után hagytam pihenni egy napot, majd este feltettem tölteni, reggelre zölden világított. Bekapcsoltam, rádugtam PCre, látta a memóriát, leszedtem mindent, hard reset, majd az alap
oxygen először töltött, aztán már nem volt hajlandó.
Írtam a supportnak, RMA, ma vitte el a UPS.
Gari idő karcos, de előbb jelentettem be, minthogy tavaly január elején megkaptam, szal remélem
benne vagyok..
Meglátjuk,mit mondanak.. -
gyozoetz
csendes tag
válasz tDr1v3r #4922 üzenetére
Köszönöm az eszmefuttatásotokat!
Sajnos a helyzet tovább bonyolódik...
Péntek éjjel nem tudtam bekapcsolni, szombat reggelre viszont feltöltött,aminek valahol örültem.. Bekapcsoltam, 100%. Szombaton nem is használtam, vasárnap 40% körül volt, töltöttem volna, de semmi ismét.. Rágugliztam a charging problemre, s találtam olyan fórumbejegyzést, hogy másnál is csak kikapcsolva töltött. Ebből nyilvánvalóvá vált, hogy nem HW problem, sokkal inkább SW.
gondoltam elevezek így pár npig, míg megkeresem a megoldást, illtve lementem a képeimet,ami még nem SD vannak, sms bachup, ilyesmi, aztán hard reset, vagy MM update, hátha...A következő pofon, hogy tegnap estig bírta 20% körül, este kikapcs, töltő, reggelre semmi.
4%on volt, megint próbáltam kikapcsolva tölteni, de semmi.
Bekapcsoltam 1 óra múlva, de nem húztam ki a töltőt. 0%on volt, de nem kapcsolt ki.
Az SDvel házasított sim számát átirányítottam a másikra, hívást is kezdeményeztem, nem kapcsolt ki.Aztán ahogy lehúztam a töltőt, ki is kapcsolt, tehát a valós töltöttségét mutatta a kijelző.
Az ép sim most a régi céges telóban van, az X újra töltőn, de rossz előérzetem van.
Bekapcsolva nem műxik az USB, nem tudok menteni, kilépni a gugli fiókból, vagy törölni a fb fiókot, vagy bármi mást menteni.-Hallott valaki ilyen dologról? Volt megoldás?
- Jól gondolom, h SW hiba? Frissítsek,ha elindul, vagy hard reset?
-utóbbi esetén van olyan app,amivel át tudok pakolni minden fontosat SD-re?TC-el nem boldogultam..
-Január eléj jár le az1 év,addig vagy meg tudom oldani, vagy ki kell küldenem, de ezesetben is ki kellene lépnem a fiókokból...Köszönöm, ha próbáltok segíteni..
-
gyozoetz
csendes tag
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok, talán tudtok tanácsot adni...
Az utóbbi kb egy hétben elkezdett nagyon merülni a teló. Először csak estére merült le az eddigi 40-50%hoz képest 20ig, aztán már délutánra alig maradt szufla, vagy kikapcsolt.(tegnap)
Az volt a dúrva, hogy ha rádugtam töltőre, megjelent az akku ikon, töltötte, de aztán eltűnt, bekapcsolni nem tudtam, azt írja,alacsony töltöttség, bekapcsolás előtt töltse.
Korábban, főleg kocsiban fordult elő, h hiába dugtam rá a szivargyújtóra, nem töltött, kábelcsere után sem.
Eszembe jutott a zsebpiszok, megnéztem az usb csatit, elég sok dzsuva volt benne, de patikára tisztítottam fogpiszkálóval, utána sikerült a töltés.
Ma délután újra elkezdett esni a töltöttség, du 4re 1x %on volt, a háta elég meleg s mivel nem tudtam épp tölteni, ki is kapcsolt.
Előtte ránéztem az akkuállapotra, du kezdett meredeken zuhanni, s a FB messengerre írt 45% használatot, ami abszurd, talán pár sort írtam egész nap.Egész este próbáltam tölteni, a jelenség ugyanaz, az akku ikonon felfut a zöld, de egy idő után a piros jelzőled elalszik, s órákkal később sem lehet bekapcsolni. A töltő tölt más telefont, s másik töltővel is ugyenzt produkálja az X. Még az 5ös droid van rajta, nem frissítettem, mert 2 kártyánál a külön csengőhang nekem fontos.
A messenger miatt szoftverre gyanakodnék, az ikon miatt viszont HW.
Nem szeretném szervízbe küldeni,ha nem muszáj...
Javaslatok? -
gyozoetz
csendes tag
Sziasztok!
Jött már esetleg valami frissítés a MM-ra, ami után már be lehet állítani a 2 simre különböző
csengőhangot?
Nekem ez fontos, ezért még nem frissítettem, az értesítés meg jön ugye 1-2 naponta, hogy frissítsek...
Köszi -
gyozoetz
csendes tag
válasz Yetike8102 #4791 üzenetére
Yetike!
Írtam neked PM-et, de akkor ezek szerint már neked MM van fent, s abban nem lehet a régi módon beállítani a különböző csengőhangokat?
Mert ha ez így van, illetve /ha az előzőleg feltett kérdésemre is az a válasz, hogy az MM tárcsázó felülete nem a régi marad, esetleg a Huaveinél látható időrendes felület/, akkor én nem is tenném fel az MMet,mert nekem ezek fontosak...Esetleg, telefon menüből egy ilyen frissítés után vissza lehet térni a régire? Szal menüből elérhető a downgrade, vagy az már picit több szakértelmet kíván?
-
gyozoetz
csendes tag
válasz icepeti #4730 üzenetére
Nekem még csak a 2.2.3 van fent, a MM- előzetes update pár napja jött.
Akkor baromira elkezdett merülni, feltöltés után helyreállt, nem merül jobban,mint eddig.Bennem az a kérdés fogalmazódott meg, hogy MM alatt pl a tárcsázó része is megváltozik,
vagy marad az eredeti kinézet?
Egyáltalán mi változik grafikusan MM-re frissítve? -
gyozoetz
csendes tag
Köszi Zsocy!
Én kérek elnézést, mocskosul bennem volt a para a tegnap esti mutatvány után, hogy valami nagy baj van, mert munkaeszköz, s nem nehetem meg, hogy ne tudjam használni. Ezért írtam egyből, h help....
A kedves Ügyvezető Igazgató volt olyan vicces kedvében, hogy ha már a raktárig kisétálva sem vagyok elérhető, akkor megviccel...Őszintén szólva a legjobb időzítést sikerült összehozni, nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek...
-
gyozoetz
csendes tag
Igen, a zsebem művelhette, szerencsére ezt gyorsan megtaláltam..
Most viszont tényleg bajban vagyok, s ez már tényleg érthetetlen...
Kiszálltam reggel a kocsiból, beraktam a zsebembe. Besétáltam az irodába 50m-en, meg ténferegtem egy keveset, kitettem az asztalra.
Most meg PIN kódot kér a telefon!!!!!Lehetséges volna, hogy pár perc alatt a zsebem beállított egy általam nem ismert képernyő lezárást?
Azért ez bonyolultabb nyomkodás eredménye lehet, nem?
Nem biztonsági kódot kér, hanem PINt.Újraindítottam, beírtam a 2 kártya PINjét, de továbbra sem tudok belépni a telefonba.
Most nagy a gáz, szal szívesen fogadom az ötleteket...
-
gyozoetz
csendes tag
Mivel pang a fórum,meg amúgy sem rendelhető már az X, megosztok veletek egy apró szösszenetet,amitől az előbb majdnem megállt a szívem, kivert a hideg, leizzadtam és lezsibbadtam....
18-kor még telefonáltam, majd zsebre vágtam a telót szokás szerint, röpke bevásárlás után 19kor kiraktam a zsebemből az asztalra. Most vettem fel, zöld értesítő led..
Feloldom, erre semmi üzenet a képernyőn.
Csak egy kék felület villant fel egy felirattal: A telepítés sikeresen befejeződött, alatta egy sárga pipa.
(első sokk)
Semmi másra nem reagál, így rányomtam a pipára->
Elsőre normális képernyő jön be, majd...
Bevillan, hogy a gyári hátteret látom,amit átállítottam.
(második sokk)
Hiányoznak az ikonok is a kezdőképernyőn.
Sőt, nincs is másik képernyő, csak ez az egy,alul az 5 ikonnal.
Rányomok a hívás ikonra, se szám, s lista, se history..
Fent az akksi töltöttség sem %-os,hanem ikon..
Sok minden végigfutott az agyamon, lévén céges dolgokra használom leginkább...
(sokadik sokk)
Majd utolsó,mindent romboló pánikroham előtt még próbáltam gondolkodni...
Ha nincsenek telszámok,akkor a gugli fiókba nincs bejelentkezve. Lehet még remény..
Mi történhetett? Mit tehetett a zsebem, amitől fut a teló, de mintha reseteltem volna teljesen...
Gondoltam, megnézem, hogy legalább a SIMek elnevezése megmaradt-e.
A beállításokban megláttam a felhasználók feliratot.
Villanás, rányomtam.
Saját acc, ill a: Vendég felhasználó eltávolítása.) Szinte gondolkodás nélkül nyomtam rá.
Megjelent az én drága telefonom arca...Hihetetlen nagy fellélegzés...
Esti mese vége. Tanuljatok belőle.. Valamit.. Ha van mit..
-
gyozoetz
csendes tag
Én nem vagyok ekkora guru, szal még várok, bár a 6os nekem valamiért nem tetszik, szal az előnyök ellenére egyelőre nem variálok. Ha kijön esetleg gyári MM, majd elgondolkodom..
Viszont ahogy olvasom a tapasztalatokat, felcsillant a szemem, h MM-val a total commender is látja meghajtóként a telót. Samsungnál egy driverrel ment a dolog.
OPX-nél van egyéb megoldás, h ne kijelölgetéssel, másolással/törléssel tudjam csak leszedegetni pl a képeket? -
gyozoetz
csendes tag
A töltésről jutott eszembe:
Ha töltöm a saját töltőjével, minimálisan langyosodik a telefon hátulja, semmi kirívó.
Kocsiba vettem tartót, hogy ha WAZE-val navigálok, lehessen látni a kijelzőt rendesen, s akkor már rá is dugtam szivargyújtóra, ne egye a töltést a navi. Azt vettem észre, h mocskosul forró a hátlap..
Gondoltam nagy az amper, v valami, de egyrészt kiderült, h a fali töltő erősebb, másrészt meg
kipróbáltam töltés nélkül is, és úgy is melegszik, akkor is,ha nem a szélvédőn van.Ez nálatok is így van? Melegszik navi esetén?
-
gyozoetz
csendes tag
http://index.hu/tech/cellanaplo/2016/06/01/meghivo_nelkul_kaphato_lesz_a_oneplus_3/
-
gyozoetz
csendes tag
Szia!
A gyári tok egy vékony szilikon tok,ami vékonyabb az Sline-nál, de olyan, mintha ráöntötték volna. Szép, stílusos, füstszínű egy picit, de megmarad a teló kecsessége. Mivel vékony, nem a legtutibb a védelmi képessége, viszont alig ad hozzá a telefon méretéhez, s látszik alatta ez a szépség.
Nézz szét reviewk között, elég jól látszik, melyik milyen.
Pl nem gyári lehetőségek:
https://www.youtube.com/watch?v=crbxJikWk20Gyári tokok:
https://www.youtube.com/watch?v=of4jlGMFS4oÉn vettem hozzá carbont, baromi mutatós, de én valami rugalmasabb,megbízhatóbb védelem mellett leszek nyugodt, így egy Spigen jön hamarosan..
A carbon pedig eladó, 2 naig volt rajta -
gyozoetz
csendes tag
válasz gyozoetz #4235 üzenetére
A művelet lényege tehát az, hogy a SIM+SD vastagsága ne legyen nagyobb az eredetinél, be tudjuk tolni a tálcát a telefonba. A SIM minimális vastagságát el kell érni, majd az SD másik felét kell lecsiszolni annyira,amennyire csak lehet, s be fog férni mindkettő.
1, A NanoSIM egyik felére tettem pici szigszalagot.(csak a műanyagra) Megfogtam egy kicsi fogóval, majd mécses lángja fölött áthúztam párszor, a műanyag meglágyult, kézzel a rézről lehajtható. Párszor ismételve lehajtható egyik fele. Ezután szigszalag leszed, lehajtott műanyag fogóval megfog, s ugyanez az óvatos, rövid, többszöri melegítés, míg enged a ragasztó, s leválik a chip a műanyagról.
2, Kézben a rézlap a chippel. Letettem érintkezővel lefele s egy körömreszelővel picit megcsiszoltam a chip feletti műanyag/gyanta réteget, egy vékony ragasztóréteg még lejött, tovább nem kellett csiszolni. Tulajdonképpen megtisztítottam.
3, A legmacerásabb rész: SD csiszolás.Fogtam az SD-t, érintkezővel lefele, s a feliratos hátsó résznek is nekimentem a körömreszelővel. Elég jól viszi, le tudtam csiszolni róla kb 1-2 tized mm-t. Mikor lecsiszoltam egy réteget, ujjal leszedtem a reszeléket, megnéztem, nem látszik-e ki bármilyen réz alkatrész. Párszor végig kell menni rajta, de csak finoman.. A lényeg, hogy az elején eltűnik a felirat, eltűnik a kiugró perem,amit a kihúzás megkönnyítésére van rajta, aztán utána óvatosan, végig kell csiszolni az egészet, letörölni, megnézni, nem értük-e el az SD belsejét, s ha nem, mehet tovább. Lassan, kimérten, sokszor ellenőrizve!
4, Mivel az SD és a SIM is a tálca végéig tart kb, ezért a felragasztást nem kell túlbonyolítani. Tettem egy nagyon kevés pillanatragasztót a SIM chipjének közepére, majd rátettem az SD ép oldalára, ahol az érintkezők vannak. A nanoSIM vastagsága megegyezik az SD-vel, így csak arra kell ügyelni, hogy jobb oldalt ne lógjon le róla. (a pötty a SIM érintkezőjén jobbra van).
5, Ezek után meg kell vizsgálni, mennyire lóg ki az SD a tálca síkjából.Ha ránézésre magasabb, mint lennie kéne, kilóg a tálca síkjából, csiszolni kell még rajta egy picit.Ha jónak tűnik, mehet a tálcába, a tálca a telefonba. Ha egy pici erőltetéssel bemegy, minden oké. Ha nem, csiszolni kell még rajta, DE CSAK AKKOR, HA MÉG NEM LÁTSZIK KI SEMMI AZ SD ALKATRÉSZEIBŐL!
/Az utolsó 2 képen látszik, milyen, ha nanosSIM van ráragasztva, s milyen, ha egy microSIM van méretre vágva, s úgy felragasztva. Mindkettő működik, az érintkezők megvágása nem befolyásolja a működést /
-
gyozoetz
csendes tag
Sziasztok!
Nos, ígértem egy leírást a 2SIM+SD megoldásra. Az alapvetés az,hogy a tálván kb egy magasságban van az SD is,meg a SIM is, így az érintkezők is ilyen helyzetben keresik az eszközöket. Ha egy simes sd kártyát rakunk be, mindenképp valamelyik eltér ettől a síktól, így a kérdés az, az SD legyen feljebb,vagy a SIM lejjebb. Tulképp mindkét megoldásra van sikersztori, így több megoldás is van, a kérdés, h ki mit mer bevállalni. Én azt vettem alapul, hogy a single sim esetén is az egész kártya a tálcára fekszik fel, így nem igaz, hogy azért kell levágni az SD-re ragasztott verziónál, h ne érintkezzen a tálcával, tehát az sem lehet gond, ha a széle hozzáér a tálcához. A SIM lényege a közepén lévő chip, s annak az érintkezői 6 mezőre kiterítve. Így ezek elvágása csak az érintkező felölet nagyságát csökkenti. A lényeg, hogy a telefon érintkezői a megfelelő helyen találjanak réz felületet.Mivel a SIM szétfaragása elsőre nem sikerül, úgy döntöttem, hogy a másik verziót fogom megvalósítani. A második próbálkozás sikeres volt, egy 500Ft-os instant voda nanoSIM és egy nagyon kínai SD volt az alanya, s az elképzelés az volt, legyen a SIM olyan vékony,amennyire csak lehet, s az SD legyen ennyivel vékonyabb, hogy még beférjen a telefonba. Ilyenkor az SD érintkezői kerülnek picit magasabbra, de elérik az érintkezők, a dolog működik. Íme a leírás:
-
gyozoetz
csendes tag
Használ valaki Spiegen tokot az Xhez?
Érdekelne a véleménye... -
gyozoetz
csendes tag
Pár privát üzin kívül nem jött reakció a felvetésemre, de hétvégén összevágok egy montázst a képekből, hogy ne terheljem agyon a fórumot, meg írok hozzá egy leírást. A kínai linkkel is az a baj,mint az eddigiekkel, hogy ha így kerül a sim az SDre, akkor nem az eredeti pozíciójában lesz,hanem lejjebb, a tálca síkjában, ezért nem kell levágni, hanem az SDből kell csiszolni..
-
gyozoetz
csendes tag
Széljegyzet:
Letöröltem a Llama alkalmazást, ami csak azért volt fent,h éjjel ne pittyegjen értesítést.
Eredmény:
Reggelig az eddigi 15-18% helyett csak 5%ot merült a teló... -
gyozoetz
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést kérek mindenkitől, aki hiányolt, miután eltűntem, sajnos sok meló volt az elmúlt hónapokban. Most gyorsan válaszoltam a privikre, illetve a következő dolgok miatt írok. /Visszaolvasni egyelőre esélytelen/
Az első, s sokaknak talán fontos: Ígértem egy beszámolót, hogyan lehet tutira megoldani a 2SIM+SD dolgot. Nos, az én verzióm bárki számára megvalósítható, de eléggé észnél kell lenni. Ha nem bánjátok, írok egy kis szösszenetet, s ha úgy ítélik az illetékesek, én áldásomat adom szélesebb publikációra is.
/Most készült el, mert a 12ezres kártyát elbaxtam, s dühömben nem álltam neki egy darabig újra a projektnek, de ma megcsináltam, s fotóztam is.../Viszont előtte kérdeznék:
-Folyton felülírja a hívás előtt kérdezzen rá a kártyára dolgot, erre találtatok megoldást?-Ami bosszantóbb, beállítottam egy új,saját csengőhangot, azóta nem tudom külön állítani a 2 kártyához. Nem tudom, h most tűnt el a beállítás,vagy én nem találom, de azóta 1 csengés van a 2 kártyára, s idegesít,h nem találom a megoldást... CSökkentett mód segíthet? Azt hogy is kell?
-Nem igazán tettem fel semmit, de elkezdett zuhanni nálam is az akksi töltöttsége reggelre. Eddig tűrhető volt, de most akár 20%ot is esik éjféltől reggel 7ig, ugyanakkor ugyanúgy egész nap cseng, de este 8ig kibírja 40%ig... Erre van ötletetek?
-
gyozoetz
csendes tag
Egy ideje csak csendben olvasom a fórumot, de most kényszert érzek véleményt nyilvánítani...
Értem én, hogy a felhozott problémák idegesítőek, de nekem úgy tűnik, mindennek van oka, vagy beállítással, vagy használattal van a bibi... Pompi megadta a választ, ennyi pénzért egy gyönyörű, remek hardvert vettünk, amin van egy alap szoftver. Tán épp azért ilyen jó az ára,mert nem fordítottak időt/energiát telepakolni egy csomó felesleges saját hülyeséggel. Itt van, tökéletesen használható, de ha többre vágysz, lecseréled,ami nem elég jó és pipa...
Ami a füllel történő kavart illeti, nekem nem jött elő sosem. Be van állítva pedig a varázsló mozdulat / Értsd felvillan az értesítő képernyő, ha végighúzod a kezed az érzékelő előtt/. Próbáljátok kikapcsolni, hátha ennyi a kínja, vagy épp bekapcsolni, v ilyesmi.
én céges üzemben is használom, a gyári szilótok jó, a karbont gyorsan levettem, most pedig egy notesztokban van. Így ha telefonálok, ott a fedele a fülem és a kijelző között, de így sem okoz galibát. Vagy BT fülessel használom, akkor meg pláne semmi problem...S ha már itt tartunk, akksiidő:
Egész nap telefonálok, wifi megy folyamatosan, ha irodán kívül, akkor 4G/LTE , viber, telefon, sms, mail, böngésző... Napi 12 órában, előző este feltöltve 40% alá sosem megy. Egy ilyen vékony készüléknél ez a teljesítmény sztem teljesen elfogadható. A töltő remek, durván 1 óra alatt feltölti este, s nincs problem.
Ha nem tudod napközben tölteni, de kéne, a powerbank segít....Szóval sztem tök jó telefon, gyári launcherrel, meg appokkal is teljesen működőképes, de lehet rajta javítani, ha szükséges.
/Halkan írom, a 2SIM+ SD is simán megy, megtaláltam a tuti, egyszerű megoldást, ha a második szett is működik, majd publikálom! /
-
gyozoetz
csendes tag
válasz Nincs név #3130 üzenetére
Munkához kell, sokszor régiek is és nincs energiám szelektálgatni folyton.
De nem is ez a lényeg, az eredti kérdés az volt, hogy lehet állítani, vagy sem.
Ileltve, h aki mást használ, és ott ez a funkció is él, s rendben van, akkor melyik ez az app?
A DSLR Camera app szimpatikusnak tűnik, de akkor venném meg, ha van értelme pl.. -
gyozoetz
csendes tag
válasz ittakary #3128 üzenetére
Nos a párezres 64es sd jó nagy átverés... Nem akarok nagyon offolni a topicot, van tapasztalatom, azok az olcsó kártyák nem 64esek... Van már rendes Kingstonom, most próbálom összehozni a 2 kártya+sd kombót, de sajnos valamiért nem műxik a fargott kártya, picit verem is a fejemet a falba...
Másrészt pedig az évek során több 100 gigányi képem gyűlt már össze, s nem látom értelmét mindig minden helyzetben hatalmas méretű képeket készíteni és eltárolni, mert a 64es is megtelik egyszer, s utána máshol ugyanúgy el kéne tárolni...
Ezért is kérdezgettem, kinek milyen más app vált be, csak nem jött válasz.. -
gyozoetz
csendes tag
válasz Yetike8102 #2998 üzenetére
Köszönöm Mindenkinek a választ!
Igen, a HDR volt a ludas, azt gondoltam naívan, 3 mód, s csak váltogatok köztük, így mindegyikre 1x nyomtm rá.. Így már világos, h funkciókról van szó...
Viszont mivel semmi más beállítás nincs, s én azért állítanék méreteket, meg majd sd kártyára akarom mentetni, kellene egy jó App.
Ahogy rákerestem a DSLR Camera Pro tetszett, egy rangsor közepe tájékán..
Egyéb ötlet/ tapasztalat? -
gyozoetz
csendes tag
A fényképezővel kapcsolatban lennének kérdéseim:
Eddig volt vaku, most egyszerűen eltűnt a beállítási lehetősége is. Bal oldalon megy a fénykép/video/panoráma..stb beállítás, a pontsorral előjön a tiszta kép/HDR/szépség opció, illetve a kameraváltó, s kifújt.
Ha bekerül az SDkártya, eleve arra akarom menteni, de ez így édes kevés...
Szal, mit ajánlatok? Felmerült itt pár alternatíva a kamera kezelésére...
Mi a tuti? S az app, vagy hekkelni kell vmit? -
gyozoetz
csendes tag
válasz Yetike8102 #2940 üzenetére
Pofon egyszerű..
Én is 2vel használom, céges+privát.
A hívásbeállításoknál beállítasz 2 különböző csengőhangot a 2 simhez, s már rá sem kell nézned a telóra..
Ha hívnak,majd azért megnézem, h mit ír ki, de arra emlékszem, hogy ha én hívok, akkor a hívott szám/névjegy fölé kiírja, hogy melyik simről hívok...Én azt nem tudtam megoldani, hogy a 2 cimlista valahogy elkülönüljön, mert nem tud 2 listát egyszerre megjeleníteni. Így 1 google fiókra szinkronizáltam a 2 listát, s egyszerre,vegyesen jelenik meg.
Mondjuk így 500 névből sokáig is tartana végigpörgetni a listát, a keresővel meg 3 karakter után megtalálom a keresettet... -
gyozoetz
csendes tag
Hekkelt még valaki simet sd kártyára? Hogyan szedem le a csipet a műanyagról? Le kell feszegetni?
Vagy körbevágom, s szétválasztem egy pengével mondjuk? -
gyozoetz
csendes tag
-
gyozoetz
csendes tag
válasz pedrobike #2805 üzenetére
Nekem Karbon van.
Kinézetre tökéletes, bár azzal is szokatlanul vékony az egész /nekem legalább is/
2 bajom van vele, ami még elgondolkodtató.
Az egyik,hogy csúszkál benne a teló 1-2 mm-t fel-le. Nemtom, h hiba, vagy direkt,h tompítson
Másrészt pedig a jobb oldali gomboknál úgy van kivágva, hogy védje azokat is gondolom, tehát az anyag nem ér véget az oldal vonalában, hanem picit kanyarodik felfele, így felülről nézve nagyjából annyira kinyúlik a gombok alatt, mint a gombok teteje. Ezáltal nehezebb megtalálni a gombot ujjal... -
gyozoetz
csendes tag
Sziasztok!
Nos, hozzám is megérkezett a vásárlás után járó 3 invite...
Ha valakit érdekel, PMben nyugodtan írjon! -
gyozoetz
csendes tag
Igen, tudom,h faragni kell, ami sajnálatos, de nálam alap a 2 sim, illetve a tárhelyszükséglet is...
Cserélnem kell a céges simet,aztán ha megvan az sd, belevágok..Közben lenne 3 technikai kérdésem:
-gugli keresősáv eltüntethető valahogy?
-a gyári gugli csoport analógiájára tudok vhogy mappát létrehozni?
-mail kliens híján mit használtok? a gyári samsung jó volt a cégeshez, szimpla, egyszerű megfelelne,ami reklámmentes, meg plecsnimentes,mint a gugli fiók..
Köszi! -
gyozoetz
csendes tag
-
gyozoetz
csendes tag
Én is csodálkoztam,h nincs új hozzászólás, bár tény, h engem is lefoglalt esténként a teló.. Jó szép, csak még szokni kell...
A kamera gyorsaságát imádom, de a beállításokig el sem jutottam még...
1 SIM van most benne, a sajátomat kicseréltettem nanora, a céges picit lassabban megy...Szerintetek valahogy megoldható, hogy 2 listában jelenítse majd meg a 2 kártyához tartozó címlistát?
Vagy elgalább az megy, hogy a SIM1hez tartozót arról hívja, a 2-höz tartozót meg arról?
Színbeállítást lehet ezközölni, vagy max csak egy is szám mutatja majd, h melyik kártyához tartozik?Micro SD: 64eset tennék bele, mert az már bőven elég, de már nem drága.Mindenképp Kingston,s gondolom Class10, az a leggyorsabb, ugye? Vagy itt nem számít annyira, max ha rámásolok 1-2 zenét, v filmet?
-
gyozoetz
csendes tag
Jelentem,megérkezett)
8:26kor vette fel a futár, 9:13kor a kezemben volt...
Gyakorlatilag kedd este rendeltem, s kedd reggel megjött./A jelzetthez képest 1 nappal később/.
Vámproblem nem volt. Szal a szállítás korrekt.
A csomagolások stílusosak, bár az elég fura, h egy zacskóba beszórták a telefont,meg a tartozékokat, s pá.
A telefon gyönyörű, viszont olyan hideg, hogy hagyom pár órát,míg felenged... -
gyozoetz
csendes tag
válasz Nincs név #2643 üzenetére
Nekem is ezt írja, az előbb regisztrálták, h megérkezett Bp-re.
A feldolgozás sztem holnapra tolódik, de ha még ma megkapja a futár,akkor is csak holnap reggel indul ki vele.
Én holnap délelőttre számítok.
Futár számát nem szokták kiadni, max hív,ha nem talál, s megbeszélheted vele, mikor hol tudod átvenni.. -
gyozoetz
csendes tag
Sziasztok!
Először is BUÉK!
Másodszor pedig... Nos, köszönöm a segítséget, a válaszokat, meggyőzött,h jóóó lesz ez nekem...
Úgyhogy még szilveszter előtt kattintgattam.. A karbon tok bejövős, s tényleg úgy néz ki, hogy az anyaga, nem csak a mintája karbon, ahogy utánaolvastam. Fólia is kellett rá egy professional, így 2500ért nem bírtam kihagyni a gyári headsetet.
Szal megrendeltem a telót és a szettet a 3 kiegészítővel..
Másnap jött a mail az OP-től, estére a státus complete-re változott, majd jött a mail a nyomonkövetésről...
Ma már Brüsszelben feldolgozták a csomagot, holnapra írják az érkezést... Kíváncsi vagyok..
A céges SIM 4G-s, a sajátomat még le kell cserélnem vodáéknál, aztán jöhetnek a tesztek..Lehet hülye kérdés, de 2 gugli fiókot kezel a 2 kártyához? A saját kártyámhoz tartozó számokat tuti tárolja a fiók, de a cégeset nem tudom..
Hja és van valami okosság esetleg smsek átrakására samsungról?
Uff,
Győző -
gyozoetz
csendes tag
válasz forgonati #2494 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ!
A magyar nyelv megnyugtatott, ez volt az egyik sarkaltos pont, a másik pedig a kártyák kezelése.
A HW nyilván combos, s ha egy jó appot tudtok javasolni a kamerához, a legtöbb dolog rendben van.Rootolni egyelőre nem szeretném, nem vagyok egy nagy ITs, bár azért talán megbirkóznék vele, de remélem a gyári SW is használható lesz, pláne, ha esetleg a 6os droiddal jön majd javítás kamerához, vagy ilyesmi.
Ami még agyalást okoz, a tok:
A gyári hátlap árát picit sokallom, bár a kevlar baromi jól néz ki, s egyedi, mint a telefon./Na jó, a bambusz is, de az nem tetszik annyira/
A leírás szerint az anyagára írja, h kevlar. Tényleg kevlárból van? A bambusz meg abból? Erről mi a tapasztalatotok? Mert ha tényleg kevlar, bírja a strapát, s ha nem nagyon csúszós, akkor azt is vennék már rá.
Eddig bőr fliptokot használtam, mert így az ace 4 is egész stílusosan néz ki, mindig körbe van védve a teló.
Szal vagy egy flipet rendelek hozzá /bár a lefele nyíló sztem praktikusabb/, meg egy Nilkint, s majd eldöntöm, melyik a tuti, vagy a kevlar marad kb annyiért,mint a másik 2, de ez lesz az igazán tuti.. -
gyozoetz
csendes tag
Sziasztok!
Nagy valószínűséggel ez lesz a következő telóm, de lenne pár kérdésem hozzátok, ahogy olvasom a fórumot, akadnak mélyebben hozzáértők és már tulajok is...
Egy rendes 2 SIMes telefont szeretnék venni, ami nem akadozik, meg lehet pakolni céges és privát használatú appokkal, és rendes képeket készít/ átlag user, melóhoz, nyaraláshoz kielégítő minőségben, nem egy tükörreflexxes fényképezőhöz mérten persze/
Samsung párti voltam eddig, S Plus, Ace4, így ezen a vonalon gondolkodtam, s ahogy látom, 100e-hez közel van olyan telefon,ami talán évekig jó szolgálatot tesz, s megfelel az elvárásoknak. Samsungból megfelelhet az A5 dual, emellett a P8 lite, vagy lenovo, amin még elgondolkodtam. Aztán elkezdtem nyomkodni őket boltokban... A P8 nagy és drága, a lite viszont e téren jó, de a kijelzője elég fakó, s állítólag gyenge a fényereje. A lenovo Z90 szuper lenne, de azért már ennyit nem adnék érte. P70,S90 kamerája elég szánalmasnak tűnik. Ment az agyalás, mikor ráakadtam az OPXre.
Akik a fenti telókkal kerültek közelebbi kapcsolatba, hova helyeznétek el a sorban? Hardverre, fényképezőre problémásságra gondolok, ezek tekintetében ár/érték arányban?Mivel telót még nem rendeltem kínából, érdekelne még az OPX-el kapcsolatban:
- A magyar nyelv full magyar, mindenhol, vagy vegyesen jelennek meg dolgok pl beállításokban?
-2 SIMet normálisan kezeli? Megadhatók a prioritások? /Nekem a céges SIM lenne az elsődleges, azt használom egész nap telefonálásra, mobilnetre, a sajátomat csak néha .../
-Jól láttam korábban, összefaragható a 2 SIM memóriakártyával? Láttam,h működik, de később sem okoz neki problémát?
-A fényképező nálam szempont, ennyi pénzért már szeretném, hogy egy nyaralást pl végigkattintgathassak vele... Olvastam, h samsung kamera van benne, na de elégséges a minősége egy átlagembernek?
- Én a fizikai gombok híve vagyok, a Huawei ezért sem lenne kedvenc, az OPXen,ha jól láttam beállítható mondjuk a standard samsung elrendezés, ugye?Köszönöm előre is, ha írtok nekem pár okosságot, tapasztalatot!
Győző
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Renault, Dacia topik
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Külpolitika
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat