Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OnePlus 2 tudnivalók röviden!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
Urak, ha valaki rendel a közeljövőben valamit az op-tól, bedobna nekem egy fehér power banket is a kosárba? Egész egyszerűen nem értem, ennyiért mért nem vettem meg magam is...
Nyilván a postaköltség arányos részét fizetem.
Bp. északi része lenne nekem kényelmes, errefelé melózok.
-
kcsa
veterán
válasz
Nakivagyok #1589 üzenetére
ha elég régi a sim kártyád, akkor túl nagy rajta az érintkező, nano méretűvé nem igazán lehet vágni. Egyébként múlt héten vágtam egy simán micro simmé, különösebb gond nélkül. Ráadásul ilyen spéci sablon nélkül
-
Zozicsek
tag
Nem tudok érdemben nyilatkozni így másfél óra birtoklás után. Bekapcsolás nélkül a dobozból kivéve egy órája töltőre tettem, még tölt.
Quick charge nincs, valamint gyanús, hogy nagy akksi -> sok töltés. Tapasztaltabb tulajok?
Baroc: na, akkor csak megjött. Nekem viszont muszáj dolgozni (akarni nem akarok, de hát az élet nem habostorta)
Nakivagyok: Én eddig három embernél láttam házi SIM vágást (mondjuk Mini-Micro irányban), ebből egy működött, a többinél nem lett pontos a vágás, pontatlan lett az érintkezés. Ez "a telefon random, de elég gyakran eldobja a hálózatot" hibát eredményezte. Ennek tükrében gondold át.
-
Nakivagyok
tag
Normál méretű SIM kártyát ezzel a módszerrel nano méretűre vágva működni fog minden rendesen a készülékkel? Sajnos a szolgáltató általi csere elég körülményes lenne számomra, mert nem az én nevemen van az előfizetés.
-
Mate
nagyúr
Néha megfordul a fejemben a vásárlás. Nagyjából tudom a hiányosságait a készüléknek, viszont olvastam valamiről ami nagyon elkeserített. Tényleg iszonyat lassan tölt fel a telefon?
-
bajaki
őstag
Basszus, kaptam egy meghívót a OnePlus fórumról. Csak a srác nem írta, hogy Singapore-os a meghívó, én meg a nagy izgalomban gyorsan claimeltem is, szóval továbbadni sem tudom.
Support cseréli esetleg global invite-ra szerintetek? Na mindegy, egy próbát megér.
-
Zozicsek
tag
Sejehajacsuhajja, megjött minden.
Telefon bekapcsolás nélkül töltőn, többiek futó megnézés után minden táskában. Nem kapcsolom még be, mert 1) nincs microSIM-em, ez mondjuk még nem lenne baj, de 2) a kollégák zokon vennék, hogy mostantól végig a telefonomat b@sztatom munka helyett.
Első benyomások:
-tejóistenhogyezmekkora (Xperia SP után)
-töltőkábel nagyon király
-powerbanknak ugyanolyan sandstone burkolata van mint a telefonnak, még mindig királyos
-flip tok jól néz ki, de majd csak este teszem fel
-francnak ekkora tok az USB átalakítóhoz?A csomag egy nagy DHL szatyor, természetesen minden doboz kicsit ütődve érkezett, nehogymá kartonba csomagoljanak egy rendelést/tekerjenek rá bubis fóliát.
-
doggie
aktív tag
válasz
OldSonyES #1577 üzenetére
Csak a saját tapasztalatomat tudom mondani 4G-vel és dual simmel kapcsolatban. Megyeszékhelyen élek, dolgozom és ahol eddig jártam környező településeken, ott is elég nagy arányban működött a 4G, pedig arra számítottam, hogy ott aztán mindenhol max Edge lesz. Dual simet is kipróbáltam, minden funkció és az adathálózat is rendben volt.
kcsa:
Mint látod nem ez volt a reakcióm, de leírtam a saját tapasztalataimat, hogy a másik része (A2001) is kapjon információt. -
kcsa
veterán
válasz
OldSonyES #1577 üzenetére
Az ország legnagyobb részén LTE800 van/lesz, szvsz ne engedd magad meggyőzni az önigazolást keresők által hogy jó lesz a kínai itthon.
A várható reakciót előre ismerem: minek az lte, kevés az adatkeret, öt másodperc alatt elhasználod, jó nekem a 3g is.
De akkor minek vennék csúcsmodellt?
-
-
aerosmith
őstag
Ezt gondolom láttátok:
http://mobilarena.hu/hir/oktober_12-en_erkezhet_a_oneplus_x.htmlTapasztalatok:
Akku jól bírja 1-másfél nap tényleg meglesz átlagosnál aktivabb használattal.
Nem melegszik jobban mint az 5s-em és nem kezelhetetlenül forró.
Waze bugos, ha elforditom a képernyőt marad álló helyzetben kivéve ha felhozom és leteszem a taskmanagert elfordítás után.
Tetszik hogy a hardgombokat bármire lehet konfigolni illetve az állapotjelző ledet is.
Gesztusvezérlés is poén, pláne a zseblámpa.
Ujjlenyomatolvasás király bár úgy tűnik jobban szereti ha a gomb felső részére teszem az ujjam az alsó részén kevéssé érzékeny.
Alapból van rajta képernyővédő fólia.
Nagyon tetszik hogy dualsimnél kártyánként be tudod állítani hogy melyikről menjen a voice és az adat.Kérdések:
Hogy lehet ébresztési csörgést kikapcsolni telóba belépés nélkül?
Érdemes-e bootloaderezni/rootolni?
hogy lehet kikapcsolni a google asszisztenst hogy ne jöjjön fel ha hosszabb ideig tartom nyomva az ujjlenyomat olvasót?
Hogy lehet leszedni a képenyő tetejéről a google keresősávot?
2 simnél mind a kettő aktív vagyis bármelyiken hívnak akkor kicsörög vagy kézzel kell váltani? -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Ha valakinek van/lesz meghívója, amit nem használ fel, akkor azt szívesen elfogadom.
Nincs lista a meghívóra várókról, mint anno OnePlus One-nál?
-
sztala
csendes tag
Hétfőn megrendeltem a TOZtól kapott meghívóval (köszönet még1x!) a telefont, a tracking szerint egyenesen Shenzenből küldtél, ma pedig on hold-ra rakták Leipzigben. Úgy néz ki már nem kapom meg a héten. :|
-
Nakivagyok
tag
Megrendelés leadva, remélem jövő héten megérkezik
-
Nakivagyok
tag
October 12 Open Sales
Buy the OnePlus 2 without an invite
One hour only
12-13:00 CEST -
Zozicsek
tag
Ha utána számolsz, a br 165k.-ból kijön, hogy bruttó beker ár + ÁFA. Cukorbogár.
A két-IMEI, két SIM-ről. DISCLAIMER: Semmilyen kutatást nem végeztem, úgyhogy ami most jön, az puszta spekuláció.
De én arra tippelnék, hogy a jogszabályok szerint a két SIM-es telefonhoz két IMEI szám kell, viszont a szolgáltatói hálózatok rendszerében nincs in- és on-line ellenőrzés arra, hogy éppen két SIM kártya ugyanazt az IMEI számot használja. Pláne, hogy a két kártya valószínűleg két hálózaton van, amik ezen a szinten meg pláne nem kommunikálnak egymással. A hatóságoknak meg nincs embere arra, hogy mindenkihez odamenjenek azzal, hogy "Két SIM-es telefonja van? OK, kérem mutassa a két IMEI-t". Arról nem is beszélve, hogy még ha ki is küldenék a komplett BRFK-t jogszabálynak nem megfelelő telefont vadászni, nem biztos hogy mit csinálhatnak, ha találnak egyet. Úgyhogy az "elvben tilos, de rohadtul nem nézi senki" állapotában vagyunk. Szerintem
OldSonyES: Szerintem akkor is menjen a return. Szívás lesz az Oxygen, nincs LTE, még lehet, hogy a support is oberkodni fog, ha baj van. Nem kell a feszkó.
-
mgy
senior tag
165e az emagos kínai??? Aztap.cs... :-O
---
Nem értem, hogy megy az egyimeis készülék. Egyszerre csak az egyik sim élhet? -
válasz
OldSonyES #1562 üzenetére
Nem tudjuk. Lehet, hogy egy hónap, de lehet, hogy három.
Mondjuk én igyekeznék a helyükben és karácsony előtt nagy meghívó osztást tartanék (úgy, hogy még az ünnep előtt az ügyfél kezében lehessen a készülék).Szerk. : ja, én csak az oszthatón pörgök, de persze van a fiókkal átadós.
-
OldSonyES
tag
Köszi, hogy óvatos voltál, én nem figyeltem oda. Az emagos tegnapelőtt jött meg, de csak ma bontottam ki, együtt a kettőt. Az emagos árában az a jó, hogy cégre vettem, így az áfa lejött a br. 164.900 ft-ból. Azt próbálom most csekkolni, hogy használatban van-e valami hátrány. Idáig az LTE korlátra hívták fel a figyelmemet, ez egy kicsit zavar, a dual sim nem gond. Az oxigen frissítést még meg kell oldani valahogy, de ha még kiderül 1-2 dolog, akkor holnap nekimegyek az emagnak.
Az igaz, hogy aki meghívóval vette a opt-t, az kap meghívót?
-
Musaka
senior tag
válasz
ittakary #1553 üzenetére
Ne vezesd félre a a forum lakokat.
Nekem is egy IMEI számos kínai A2001 a teló és megy a dual sim. Sok dual simes kínai teló egy IMEI számmal érkezik és EU ban vígan használható mindkét SIM kártya a telóban.A kollegának azért nem megy a OTA frissítés mert látszik hogy nem gyári kernel van az egyiken. Valószínű hogy a recovery is lett lett cserélve. TWRP vel felrakható a legujjabb full Oxy OS 2.1
-
Mate
nagyúr
válasz
OldSonyES #1549 üzenetére
1. A képet töröltem, mert látszódik rajta az imei szám. Szerintem jobb, ha nem rakod ki publikus helyre.
2. Felesleges is, mivel már kiderült a dolog. Az emag-os sajnos (vagy nem sajnos) kínai piacra szánt.
3. Mikor vetted a készüléket? Én ilyen ár mellet lehet inkább visszaküldeném emagnak a készüléket. Ennél olcsóbban vehetsz eu verziót, még ha kicsit várnod is kell rá. 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól. -
-
-
OldSonyES
tag
válasz
DjTaRsY #1551 üzenetére
Nem rémlik, hogy az emagon feltüntették volna, hogy kínai verziót árulnak, de gondolom, hogy ezzel rajram kívül sokan lesznek így. Ez az LTE "limit", amit említesz, nagy gáz, vagy ezzel lehet élni?
Az oxigén ráeröltetés nagyon bonyolult? Sajnos én csak viszonylagosan korlátozott tudással bírok az ilyesmiben.
-
OldSonyES
tag
válasz
ittakary #1546 üzenetére
IMEI számot egyet látok, kínai karakter az sok van... A meghívós dobozán két IMEI szám van és semmi kínai karakter sincs. Nem tudok képet küldeni, mert túl nagy lesz. Ezek szerint az emagos kínai, a meghívás eu verzió. Az emagoshoz külön csomagoltak adaptert. A meghívósban eu dugó volt. Ettől még kéne frissíteni az oxigént... Gondolom...
-
válasz
ittakary #1546 üzenetére
A build számból, de. Szóval az egyik international verzió A2003, a másik meg a kínai piacos (nem rossz értelemben) A2001.
Az A2001-en eredetileg lehet, hogy HydrogenOS volt, rajta rá Oxygen - t, aztán most nem akarja megenni az OTA frissítést.
Gondolom, manuálisan kell elvégezni.
-
OldSonyES
tag
Hali, egyszerre két OPT boldog tulajdonosa lettem. Amit meghívóval vettem, azon simán le tudtam frissíteni az oxygent, de ami az emagtol jött, azon bejelzi a frissítést, letölti, de a telepítés közben hibát jelez...😞 Többször próbáltam és mindig ugyanaz... Valaki nem találkozott ilyen problémával? Az esetleg lehet gond, hogy alacsony az aksi?
-
Arra legalább elég volt a hozzászólás, hogy olyasvalakinek tovább tudjam adni a meghívót, akinek jobban szívügye ez a telefon.
Peace!Vissza szoktam egyébként olvasni, csak ez a meghívó engem most elég nagy meglepetésként ért ahhoz, hogy a visszaolvasás gondolata kimaradjon. Elnézést miatta egyébként!
--------------------------------------------------------
@vin.pilu: Igen, valószínűleg várok inkább majd egy Snapi 820-as telefont valamikor jövőre.
Az azért mindenképp érezhető ugrás lesz Snapi 800-ról valószínűsíthetőleg. -
erik0306
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy miért van a style swap cover belső oldalán 2 kicsi fém csatlakozó? És esetleg hogy a gyárin miért nincsen? -
Szia!
Na ez nagyon hasznos infó volt most, köszi!
Erre végképp nem számítottam, hogy akár már 1-2 hét múlva itt is lenne.Erre úgy érzem nem vagyok még kész, jelentkező meg már most van rá és lehet életem egyik nagy baklövése, de átpasszolom a meghívót a már időközben privátban érdeklődőnek.
Köszi még egyszer!
-
-
Sziasztok!
Meglepődve néztem, hogy kaptam az imént egy meghívót (még valamikor a nyáron iratkoztam fel egy mobilarenás hír olvasása után, hogy miért ne).
Úgy tudom valamilyen szinten privilégiumnak számít ilyen meghívókat kapni (bár látom többetek kaptatok már szintén).
Jelenleg egy LG G2-est nyúzok már lassan 2 éve és bár inkább csak a (nekem) kicsi képernyője miatt gondolkodgattam a váltáson és bár az 5,5" sem egy jelentős ugrás, ha már kaptam meghívót, most mégis elgondolkoztam, mert mégis jó és egyedi készüléknek ígérkezik (az NFC és egyéb hiányosságai nem érintenek engem).Ha felhasználnám a meghívót, akkor kb mire számíthatnék úgy érkezésre?
Tudom persze, hogy senkinek sincs varázsgömbje, de az is elég, ha elődmodell alapján tudnátok nekem saccolni valamit.
Gondolom év vége vagy esetleg csak jövő év eleje. -
Zozicsek
tag
válasz
aerosmith #1524 üzenetére
Részemről a rendelés 2-án késő este lett leadva, a DHL 6-án késő este vette át Londonban (Heathrow), holnapra ígérik az érkezést. Ez így bő 2 nap különbség, én meg smucig voltam plusz 4000 HUF-ot beletolni (ennyivel lett volna több a plusz cuccok miatt).
USB adaptert rendeltem én is, alapvetően kicsit drágának érzem, viszont a design nagyon tetszik. Egyrészt szerintem szép, másrészt mivel az ilyen kábelek nem túl elterjedtek, praktikus hogy fel lehet tenni lakáskulcsra, aztán azzal együtt elhagyni. Így aztán egye kutykurutty, rendeltem egyet.
Keneseij: Te melyik tokot rendelted? Nekem is úton van egy átlátszó TPU tok meg egy matt fólia, csak ha előbb megkapod, esetleg tudsz szólni hogy mire számítsak
-
apacsay
tag
sziasztok, megkaptam én is, egyenesen Kínából London és Lipcse (?) érintésével..
A szép piros doboz sarka csúnyán benyomódva.. de legalább a telefon ép...
6 nap alatt ért ide a rendeléstől számítva ( benne egy hétvége )Első benyomás: bekapcsolás után a kijelző valahogy fásult, fáradt , kicsit tompa színeket ad vissza... De ez persze csak az én szubjektiv véleményem.
nézegetem tovább
-
Aki rendel a közeljövőben telefont, kérem írjon nekem! Megkérném hogy rendeljen nekem egy OnePlus One EU töltőt
Előreutalok!
Ellopták cégnél a OnePlus One töltőmet, és kell rendelnem egy újat
Viszont hiába írják hogy FREE SHIPPING, 2000Ft lenne a postázás...
-
marcee
addikt
válasz
aerosmith #1520 üzenetére
Basszus.
5-én rendeltem meg. (igaz, este)
8-án hajnalban váltott a rendelés processing-ről complete-re, ekkor kaptam tracking numbert, eszerint:
6-án vette át a dhl
7-én ~14h-kor megkezdődött a vámkezelés.Amúgy jól működik ez a meghívós rendszer. Korábban már írtam, hogy mindig is nagyon tetszett a O+O, de eleinte túl drága volt nekem, meg szeretem is az aktuális telefonom, ezért nem vettem. Utóbbi időben egyre inkább szerettem volna váltani, de nem akartam 100e-nél többet költeni telefonra, most már jó lett volna a One ára, csak hát megtetszett a Two. Ezért csak feliratkoztam meghívóra (450ezeredik voltam kb), végülis az nem kötelez semmire, közben lottót is nyerhetek. Mást nem tettem érte, de kaptam egy meghívót hétfőn, erre néhány óra tépelődés után meg is rendeltem. Szumma másfélszer annyiért, mint amennyit max költeni akartam (a plusz egy hátlap és a szállítás miatt). Konzumidióta vagyok.
-
aerosmith
őstag
válasz
Zozicsek #1507 üzenetére
Haha.
6-án rendeltem meg a telefont.
7-én feladták LONDON-HEATHROW - UK
Ma reggel fél 8kor megérkezett Pestre
Ma reggel fél 9kor felvette a futár és ma kiszállítja hozzám.Vagyis expresszel a megrendeléstől számított 2 napon belül megkapom.
Asszem megérte az a plusz 2000 Ft... -
Baroc
tag
válasz
Zozicsek #1510 üzenetére
Na, nem tudom hogy véletlen egybeesés, vagy a tegnapi chat eredménye, de beérkezett az EU-ba a teló (UK-Lipcse útvonalon), úgyhogy napok kérdése és házhoz jön.
OP Operator chaten annyit mondott, hogy már tranzitban van, és ma reggelre elvileg bejön EU-ba, ami így is történt. A fennakadásról nem tudott semmit mondani (
).
-
válasz
balazs1011 #1515 üzenetére
Jól csinálod, azt a részt én sem értettem.
-
balazs1011
aktív tag
-
Predike
csendes tag
válasz
balazs1011 #1511 üzenetére
Te is meg mások is akarták megvenni csak az USB átalakítót tőlem.
Ezé gondoltam írok a feedback mellett hogy aki tervez OP2 venni érdemes egyből egy átalakítót is venni merthogy pl PC vel nem fogod tudni máshogy összekötni és gyári megoldás tűrhető árban van.
Szal ja nekem van gyári átalakító, szép igényes semmi extra, teszi a dolgát. Ha mini usb 3.0 hoz kapcsolod ki is használja a speedet.
-
Keneseij
tag
válasz
balazs1011 #1511 üzenetére
-
balazs1011
aktív tag
Rendelt már valaki USB adaptert a telefonhoz?
Akár gyárit, akár utángyártottat.
Az utángyártott ugyan az a funkciókat tudja mint a gyári?
Melyiket és honnan érdemesebb rendelni? -
MartOOn
addikt
Szabadnap:
1 óra 10 perc Marvel Champions majd
1 óra 45 perc Real Racing 3 és a telefon maximum langyosnak, hangyaf@sznyit melegnek mondható. Az is csak a kamera körül a fém a többi max kezmeleg.
Dobtam ra még egy Antutut, 48ezer lett. Nem 55 de nem is veszes.
Képernyő idő 5 óra 10 perc. Itthon wifin.
Mindig meggyőz, hogy ne adjam el. Pedig nagyon raporogtem egy moto nexus 6-ra.Ezt csak azert mert mindenki ovakodik a snapi810-tol mondvan kenyérpirító. Hat oneplus vhogy csak megoldotta.
-
Zozicsek
tag
válasz
aerosmith #1506 üzenetére
Az expressz szállítás csak a dhl-re vonatkozik (azt rendelik meg), a rendelés feldolgozásra nem. Tehát a tény, hogy expresst kértél, nem akadályozza az OP-t abban, hogy egy hétig üljön rajta míg átadja a futárnak.
Innentől kezdve a kettő között a különbség minden más körülmény egyezése esetén maximum 2 nap, de inkább csak egy. Ergo szerintem kb fölösleges. Onnantól, hogy a DHL átveszi a csomagot, 1-1,5-2 hét, attól függően hogy mennyit kotlanak a vámon, ha kell.
Apropó. Baroc, nálad mi a helyzet?
-
berek21
őstag
A fentebb hirdetett meghívóm gazdára talált. Ha lesz még, akkor jövök.
Az One-nal én is így voltam mint itt páran. Kitartás -
berek21
őstag
Van egy trükkös meghívóm félig kész az okosság. A leggyorsabb privát kapja-marja. Start!
-
Zozicsek
tag
A dolog egyre furább, ugyanis az én szállítmányom már átment Heathrowról Gatwickre, sőt, ma reggel már onnan is elindult. Sőt, már becsült érkezés is van péntekre
Pedig te rendeltél előbb. Úgy néz ki, az OP rendelés teljesítési rendszere valami sokadik dimenzióban létezik aminek mi, egyszerű halandók, nem érthetjük a működését.
Pedig nálam nem csak a telefon van, megtoldottam egy type-c adapterrel, egy powerbankkal meg egy flip tokkal. Utóbbi kettőről tervezek írni ide az utókor illetve a fórumtársak számára, ha van rá érdeklődés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A csúcsmodell gyilkos készülék 5,5 hüvelykes Full HD kijelzőt, Snapdragon 810 SoC-t, USB Type-C csatlakozót, ujjlenyomat-olvasót és rendkívül kedvező árazást kapott, emellett számos más extrával is rendelkezik.
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- World of Tanks - OFF topic
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen autót vegyek?
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- PlayStation 5
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest