- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kurfürst
csendes tag
válasz
MasterMark #96 üzenetére
Elkezdtem gépelni, erre elszállt. Na, mégegszer röviden.
Internet megosztás - csak control panelből működött (ne tőlem kérdezd, miért), ötszáz menün átgázolva. Ez két éve volt, lehet azóta jobb, vagy WP-ról ténylegesen működik is (vö. iPad: BT kapcsolat engedélyez szifonnal. Done).
OneCloud. Röviden - nincs normálisan integrálva. Nincsenek lényegében funkciói. Ez jelenleg egy online tárhely, nem egy seamless cloud rendszer. Office 365-tel van többé kevésbé normálisan integrálva, de még egy sima szinkronizációval is bohóckodni kell
vö. iPad/iCloud: minden külön szarakodás nélkül minden eszközöd között minden szinkronizálva van a jegyzetektől a fotókon át az üzenetekig, felveheted a telefont tabletről, ha megnyitsz egy alkalmazást v. weboldalt telefonon, kijelzi a tableten is, és egy pöccintéssel ugyanott folytatod tableten minden nap komplett backuppal. Ha neadjisten kifogysz a tárhelyből, egy pöccintés és csak kisméretű képeket tárol helyben, a nagyokat cloudban de automatikusan letölti a nagyfelbontásut ha ránézel a képre. Új eszköz vásárlásakor a korábbi mentés migrációja pedig konkrétan addig tartott, amíg aláírtam a papírokat.Tárhely. Yoga 2-höz 32 Gybte volt a legnagyobb ami volt 2 éve. Win kapásból felzabál ebből 22 Gigát, + System Restore + volt rajta 2 profil + alap Office + néhány alapprogram. Marad kb. 2 Giga helyed, hurrá. 64 Gigás SD kártya volt mellé, ezt gyakorlatilag tárhelyként tudta csak kezelni, de néha annak sem és összeomlott a rendszer. System Updateket sem volt hajlandó az SD-re menteni, vagy onnan futtatni.
(Vö. 32 Gigás iPad - kb. 4 Gigát felzabál az oprendszer és minden más, az összes többi szabad).Skálázási gondok - ez a végső nonszensz. Lényegében nincsen skálázás. Ha a desktop méretet 10"-on próbálod használni, választhatsz a bolhabetűk és bolha ikonok között (sok sikert hogy a megfelelő menüre bökj), vagy aközött, hogy felrakod a nagyítást 200%-ra és akkor már elfogadható méretet kapsz, leszámítva hogy nem tudsz még az OK-ra sem bökni az ablakban, mert kilóg a képernyőről. Lehet vakon próbálgatni TAB-al.
Felugró billentyűzet? A (magyar) billentyűzet kiosztás szar, nem lehet rajta normálisan gépelni, annyira idióta az elrendezés. Ki akarsz fizetni egy pizzát bankkártyás fizetéssel? Kihívás lesz, mert a képernyőn megjelenő virtuális billentyűzetnél nem gondoltak már arra, hogy a ne takarja ki az épp aktuális adatmezőt, hanem csússzon lejebb a kép annyival, hogy pont azt lásd, amit éppen gépelsz...
És mehetnék tovább, pl. hibernáció (lassú, sok helyet foglal, akkut zabál, instabil) , energiagazdálkodás (2x akkora akksival ugyanakkora üzemidő, mint az ipadnél) és a többi. Hidd el, én próbáltam ezt a rendszert szeretni. Tényleg próbáltam, de fel kellett adni. Mentségemre szólva, amikor vettem, az iPad sokkal drágább is volt, és tablet only módban működött, a legutolsó iOS-el, almás módon továbbra is korlátozott, viszont jól használható file rendszerrel (amibe az összes Cloud rendszer bele van integrálva, egy helyen látod a Drive-ot, OneDrive-ot, iCloud-ot és a helyi fileokat) viszont keményen rágyúrtak arra, hogy simán kiváltson egy laptopot is, és az ár is kellően barátságos lett.
-
válasz
MasterMark #78 üzenetére
Tudom, hogy asztali W10 van rajta, a gond éppen az, hogy desktop W10 nem a legjobb tablet használatra, mert a modern appok gyatrák. Ha meg klasszik alkalmazásokat akarok futtatni, szerintem jobb megoldás egy hasonló méretű subnotebook.
-
laposonly11
senior tag
válasz
MasterMark #88 üzenetére
Szerintem az a gondja hogy alapjáraton Alma fan, vagy nem izgatja az ár-teljesítmény!
"i5 SSD vel", nekem is volt hasonló i3-al, ez az ahol már sem a sebességtől sem a mikrolagoktól nem voltam idegbajos, viszont szerintem ez már nem tablet, hanem kicsi laptop, ami tabletnak álcázza magát. Csak a tablet szerintem az ami max 700g nem pedig 1,2-1,5kg, 7-10 órát megy egy feltöltéssel (magyarul kibír egy teljes munkanapot), nem csak 3-5-öt, és nem kell bele visítozó kismalac (passzív hűtése van)!
-
Kurfürst
csendes tag
válasz
MasterMark #78 üzenetére
Elvileg mindenre, a gyakorlatban meg semmire. Az egész desktop win úgy ahogy van tökéletesen alkalmatlan bármilyen tabletes alkalmazásra. Ott kezdődik hogy az ablakok méretezését sem tudták normálisan megoldani, minden vagy túl nagy, vagy túl apró, a Windows Store kong az ürességtől, az Atom meg baromira kevés mindenre. A Windows elfoglalja a fél tárhelyed. Egy egyszerű internet tetheringet, BT csatlakozást megoldani baromi macerás. Volt Win10 tablet, soha többet. Vettem egy kicsi 128 Gbyteos iPadet, meg hozzá egy Zagg hordtok és BT billentyűzet kombinációt 100 extra dodóért, és mindenre is jó. Gyors, csodaszép képernyő, az 2018-as verzión pedig használhatod a tollat is, ha akarod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PocketBook Touch HD 3 (PB632) e-könyv olvasó, Spicy Copper színben, tokjában - kiváló állapotban!
- Xiaomi Pad 6 128/8GB Silver
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest