- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Mi a helyzet a most (itthon) boltokba kerülő Go változatoknál a Windows S cserélési lehetőségénél?
Fontolgatom, hogy vásárolok egy ilyen készüléket, de csak akkor jöhet szóba ha upgradelhető a Win legalább Home-ra.
Első sorban 8/128 érdekel, de ha van információ a 4/64 változatnál az is érdekelne.
Köszönöm előre is válaszokat!
-
zsolidodd
senior tag
-
bolcsodal
addikt
Hali! Napi szinten nyúzta a párom. Firefox, Office és legutóbb e-book olvasásra használja.
Vettünk, hozzá egy flip-tokot, ami billzetestől befogadja, így már nem félti annyira (de azért a súlya is megnőtt vele jelentősen).
Lejött rá a friss 1809 Win10 verzió, eddig nem tapasztaltam semmi különöset vele kapcsolatban.
Ami nem szoktunk tesztelni az a videokonferencia, de majd ráveszem néhány skype hívásra..
BÚÉK!
-
aldork
csendes tag
Sziasztok!
Hol érdemes beszerezni a készüléket?
-
bolcsodal
addikt
2 év garanciával vettem gondolom a viszonteladón keresztül érvényesíthető. De majd megsasolom ezt a Microsoft regisztrációt.
Egyenlőre a párom teszteli. Most megtetszett neki a Surface Pen is lol. Egyik kollégája mutatta neki egy Surface Pro társaságában. Gondolom ez lesz a köv beruházás..
Ez a Type-cover egy érdekes jószág. Nehezebb a tabletnél, egész kellemes gépelni rajta. Ha készülék mögé hajtod nem érzékeli a billzetlenyomást (ötletem sincs hogy oldották meg) és tabletként lehet megint használni.
Én a németektől venném. 579 euróért láttam legutóbb a "nem Pro" win10 verziót 128/8GB.
A proci azért nem egy erőgép. Kb 4X lassabb, mint egy Core i7/Ryzen 2700U szóval itt azért vannak kompromisszumok, de az NVMe SSD és a dual channel memória segíti az életérzést.
Dokkolóra még nem érkezett igény.
-
#hpq
aktív tag
válasz
bolcsodal #117 üzenetére
Szia!
Alapvetően a kompakt mérete miatt fogott meg nagyon és valamikor teljes értékű gépnek használnám ha már windows-os. Amazonról őszintén szólva még nem rendeltem, valószínűleg az amazon.co.uk-ról megrendelem amennyiben végleg eldöntöttem. (Persze ha onnan érdemes.)
Garancia, hogy működik rá? Úgy tudom, hogy be kell regisztrálni a Microsoft oldalán és ha bármi probléma van akkor feléjük kell jelezni, persze ha ez működik Magyarországon.
Várom a további tapasztalatokat amennyiben lesz!
-
bolcsodal
addikt
Én a helyedben Amazonról venném. Mivel hozzánk nemnagyon szállítanak, egy itteni szürkeimportost fogtunk ki (elnézve az árát). A billzet most érkezett az USA-ból, mert idefelé csak hottentotta kiosztás érhető el. Ami döbbenetes, hogy a billzet nehezebb a tabletnél...
Elkezdjük tesztelni billzettel, de szerintem teljes irodai szerepre vékonyka lehet. Egy 15.6-os laptoppal többre mész. Nekünk az ultra hordozhatóság volt inkább szempont.
Benchmarkok alapján egy régi core2 duo szintjét hozza gyors ssd-vel és tablet funkciókkal.
-
#hpq
aktív tag
válasz
bolcsodal #115 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a bő leírást!
Nagyon örültem, hogy írtál róla tapasztalatokat, egy ideje már nézegetem "keresem" ezt a gépet, mivel nekem is hasonló konfigurációra lenne szükségem.
Keresgéltem a magyarországi webshopokba illetve üzletekbe de, sajnos csak az olcsóbb változatból találtam azt is szerintem "túlárazva".
Megkérdezhetem, hogy hol tudtátok beszerezni, illetve honnan lehet rendelni?Annyi kérdésem lenne a készülékkel kapcsolatban, hogy dokkolót nem terveztetek venni hozzá, valamint az eddigi tapasztalatok alapján ki lehet váltani vele egy iroda felhasználásra szánt notebook-ot?
Előre is köszönöm a választ!
-
bolcsodal
addikt
128GB/8GB Business változatot sikerült megcsípnünk egy hete kb. (kb 599 dolláros áron).
Alapvető különbségek a 64GB/4GB változattal összehasonlítva:
1. Win10 Pro fut rajta a dobozból kivéve.
2. Dupla háttértár ami gyorsabb is (eMMC vs NVMe?)
3. 4GB vs 8GB RAM. No comment.Már ez a három különbség is nehezen összehasonlíthatóvá teszi a két készüléket. Én egyetértek a legygakoribb véleménnyel, nem érdemes a kisebbre pénzt áldozni.
Nekünk a Pro verzió fontos volt a Bitlocker miatt, ha ez nem szempont a non-Business verzió olcsóbb egy hajszállal.
Néhány gondolat a használatba vételről:
1. Online account-tal jelentkeztünk be. Az első lépések problémamentesek voltak.
2. Főleg irodai használatra és e-book olvasásra használjuk. Játék nem szempont.
3. A készülék képernyőátlója/tömege is szempont volt. Ez döntött a Surface Pro (Core M3/4GB RAM) változattal szemben ami csak kb 200 dollárral volt drágább (nyilván discount árról beszélünk).
4. USB-C nincs a kisebbik Surface Pro-kon.
5. A billzet még úton van, Surface Pen-re nincs szükség.Ami tetszik:
1. Hihetetlenül könnyű, még a Surface Pro-khoz képest is. Ha ez fontos, akkor érdemes elgondolkondi rajt.
2. Gyors, reszponzív windows felület.
3. Látványos akkuidő (e-book olvasáshoz király).
4. Produktivitásra kihegyezve, bár a billzet még úton van, ígéretesnek tűnik.Ami nehézség:
1. Appok hiánya. Leginkább az E-pub readerek sűrűsége a töredéke a Google Play-en találhatónak.
2. Google ökoszisztéma érthető okokból nehezen integrálható, de azért a Google-app-al kompatibilissé lehetett volna tenni (laptopon símán fut). Itt is inkább a Google Books a fájó hiányosság.
3. Youtube app-ok sem rohannak feléd tárt kezekkel. Böngészőből pedig tudjuk, hogy nem ugyanaz az élmény.
4. A legújabb 1803-as Windows-ból kivezették a "HomeGroup" szolgáltatást. Megosztott könyvtárak kezelése nehézkessé vált.
5. EDGE....no comment. Firefox fut rendesen azért. Chrome-ot nem próbáltam (nem az én cuccom).
6. Nehéz rá védőtokot találni, ami kompatibilis a billzettel.Röviden talán ennyi.
Folyamatos teszt alatt a cucc, ha van kérdés szóljatok.
-
aldork
csendes tag
Sziasztok!
Akinek van ilyen készüléke, egy-két mondatban le tudná írni, mik a tapasztalatok? Esetleg, hogy érdemes-e a 4 helyett 8gb-os verziót venni?
És a legfontosabb: honnan érdemes megvenni? Mert soha nem próbáltam az alzát, meg társait, és eléggé ódzkodok is tőle.
Válaszotok előre is köszönöm! -
BrezaJ
csendes tag
Az új pentium procirol meg valós felhasznalasban semmit nem tudunk, én egy gépet nem találtam amiben ez a modell van.
-
BrezaJ
csendes tag
Ja és a Surfacet ne más gyártók gepeivel való tapasztalat alapján írjuk már le (lenovo Acer etc) mert teljesen más az optimalizálás és hardverelemek is sok esetben. (nem csak a CPUra gondolok itt hanem alaplap és társai, hűtés, stb.) Fura az alapján leirni a Surfacet hogy mi történt egy Lenovo vagy bármi más gépen. Persze jön az érv hogy a Windows az Windows mindenhol de ez nem igaz, mint ahogy Android, macOS, iOS funkciók és képességek és megvalositasok se egyeznek különböző gyartmanyokon. Sok bújik a részletekben. Ami simán jól működött a Surfacemen az pl asszony Acer Windows tabletjen, vagy haver Lenovo miix gépen közel sem olyan volt.
-
BrezaJ
csendes tag
Szerintem felesleges iPad kontra Surface hasonlitgatás. Teljesen más liga. Én használtam Surface RT, Surface 2, Surface Pro 3, iPad, iPad Pro 9,7. Az előbbi vonal teljes mértékben a produktivitas/hordozható PC vonal, bizonyos kompromisszumokkal (teljesítmény, kis kijelzo). Az utóbbi meg mobil OS élmény, filmnezes játék, böngészés... Most beleraktak pár produktivitas funkciót de ugyan úgy ahogy Surface/Windows félkarú mobil OS az iOS meg félkarú "desktop". Teljesen más a kettő, de ez jó is, mert a user eldontheti mire kell elsősorban a gép. Most annyi az extra hogy Surface olcsóbb induló árat kapott azoknak akiknek nem kell a lehető legjobb CPU teljesítmény. Mindig is "tularazott" volt, az RT pl drágábban nyitot jóval 32 GBon 6 éve!
-
Kurfürst
csendes tag
OneDrive. Oké, elírtam. Miután másodszor kellett begépelni, nézd ezt el nekem.
Ebben mi a Yoga specifikus probléma? SD kártyát nem volt hajlandó kezelni a rendszer frissítésekre. Ez Win probléma, nem hardver. Ha valami, a hardver rendben volt.
A gyenge a hardver stb. résszel azért nem értek egyet, mert ez megint egy Win rendszer erőforrásigény probléma, nem kellene hardverkérdésnek lennie. Az Atomban is lenne bőven elég kraft... mihez is? Hogy megnyisson egy alkalmazást? Betöltsön egy weboldalt normális sebességgel? Tényleg nem akarok folyton erre az összehasonlításra visszatérni, de az iPadon ugyanez flottol és supersmooth megy fele vagy talán ugyanannyi RAM-al, meg egy gyengébb procival, akkor az nem a hardver hibája, hanem az oprendszeré. Csak mondok egy példát, jelenleg 46 böngészőablak van a Safariban. Próbéld meg ezt Windows alatt egy Surface-n, elvérzik. Oké, az alma is trükközik vele, de ha a végeredmény jobb, kit érdekel?
Tethering - azért kell (vagy legalábbis érdemes) BT-n keresztül megosztani, mert lényegesen kevesebbet fogyaszt, mint a Wifis megosztás. Lehet Wifin ment volna könnyebben is, de itt meg az üzemidőt dobod ki..
-
laposonly11
senior tag
Win 10 tényleg nem könnyű tablet módban, állandóan félrenyom az ember valamit.
A helyhiány problémádat nem értem, minden tableten van SD kártya port... A multitask gondot sem értem, nekem is Lenovom van, tucat böngésző ablak nyitva + word/excel esetleg még photoshop és kezelhető egy atom z8350 el 4GB ram mellett, de 2GB verzióval sem volt gond. Az más kérdés hogy ilyenkor mikrolaggol ezerrel az atom, és van hogy eltelik 10 másodperc mire másik ablakot nyitsz.A topik viszont pont olyan hardverről szól, ami az eddigi atomok fogyasztásával már egy remélhetőleg corei proci szintjét hozza.
A win 10 vs. iOS nem igazán tartozik ide, főleg hogy te úgy érvelsz hogy régebbi hardvert vettél, ha PC fronton vezek régebbi hardvert szinte filléres olyankor a vétel."Ha iOS-OSX eszközöd van, szinkronizál mindent mindennel, WiFi jelszót automatikusan megosztja ésatöbbi."
Az szerintem nem biztonságos ha a Wifi jelszót automatikusan megosztja egy másik eszközzel, csak mert abba is beléptél a fiókoddal.
De a Win 10 is szinkronizál mindent mindennel, pl. elkezdtem egy youtube videot a tableten és a laptopon megynyitva az oldalt, ott folytatta ahol a tableten abbahagytam.
-
consono
nagyúr
válasz
Kurfürst #100 üzenetére
Tudom, hogy Apple, meg minden, de hívjuk már OneDrive-nak a OneDrive-ot, ne OneCloudnak... Ahogy olvasom neked sok bajod abból volt, hogy Yogád volt, nem csak a Win 10 volt a probléma. Ezt a tetheringet meg nem is értem, hogy mit akartál csinálni. Bekapcsolom a hotspotot az iphone-on és a wifi kapcsolatok között ott lesz, kapcsolódik simán. Miért kell ehhez BT?
Végül is mindegy, nem vagyunk egyformák, szerencsére van választási lehetőség, mindenki megtalálja a neki megfelelő platformot.
-
Kurfürst
csendes tag
"Szerintem az MS nem épp a ipad ellenfelének szánta a Go-t. Oktatási szegmensben inkább a Google-al és a Chromebook-al megy a csatározás."
Az előzőt lehet hogy nem, mert akkor az iPad egy meglehetősen korlátozott, alapvetően tartalomfogyasztásra alkalmas tablet volt csak. Ez annyiban változott, hogy az Apple felvette a kesztyűt és rácuppant az oktatásra (látszik is a reklámkampányon), kinyitották a rendszert, és az egész szoftveres oldalról is megvan támogatva rendesen (pl. gyári van - egész használhatóan tűnő - app arra, hogy a tanár online leckéket toljon át).
Mivel az ára is lement 400 USD körülire (329 - 429), ez bizony most egy Surface Go killer. A Chromebook egy más tészta, mellette szól az ára, de kérdés hogy a google saját rendszere meg az egész online/cloud only koncepció mennyire jön be, hardver/teljesítmény pedig az olcsóbb árszegmensben, khmm, elgondolkodtatja az embert.
-
Kurfürst
csendes tag
válasz
MasterMark #96 üzenetére
Elkezdtem gépelni, erre elszállt. Na, mégegszer röviden.
Internet megosztás - csak control panelből működött (ne tőlem kérdezd, miért), ötszáz menün átgázolva. Ez két éve volt, lehet azóta jobb, vagy WP-ról ténylegesen működik is (vö. iPad: BT kapcsolat engedélyez szifonnal. Done).
OneCloud. Röviden - nincs normálisan integrálva. Nincsenek lényegében funkciói. Ez jelenleg egy online tárhely, nem egy seamless cloud rendszer. Office 365-tel van többé kevésbé normálisan integrálva, de még egy sima szinkronizációval is bohóckodni kell
vö. iPad/iCloud: minden külön szarakodás nélkül minden eszközöd között minden szinkronizálva van a jegyzetektől a fotókon át az üzenetekig, felveheted a telefont tabletről, ha megnyitsz egy alkalmazást v. weboldalt telefonon, kijelzi a tableten is, és egy pöccintéssel ugyanott folytatod tableten minden nap komplett backuppal. Ha neadjisten kifogysz a tárhelyből, egy pöccintés és csak kisméretű képeket tárol helyben, a nagyokat cloudban de automatikusan letölti a nagyfelbontásut ha ránézel a képre. Új eszköz vásárlásakor a korábbi mentés migrációja pedig konkrétan addig tartott, amíg aláírtam a papírokat.Tárhely. Yoga 2-höz 32 Gybte volt a legnagyobb ami volt 2 éve. Win kapásból felzabál ebből 22 Gigát, + System Restore + volt rajta 2 profil + alap Office + néhány alapprogram. Marad kb. 2 Giga helyed, hurrá. 64 Gigás SD kártya volt mellé, ezt gyakorlatilag tárhelyként tudta csak kezelni, de néha annak sem és összeomlott a rendszer. System Updateket sem volt hajlandó az SD-re menteni, vagy onnan futtatni.
(Vö. 32 Gigás iPad - kb. 4 Gigát felzabál az oprendszer és minden más, az összes többi szabad).Skálázási gondok - ez a végső nonszensz. Lényegében nincsen skálázás. Ha a desktop méretet 10"-on próbálod használni, választhatsz a bolhabetűk és bolha ikonok között (sok sikert hogy a megfelelő menüre bökj), vagy aközött, hogy felrakod a nagyítást 200%-ra és akkor már elfogadható méretet kapsz, leszámítva hogy nem tudsz még az OK-ra sem bökni az ablakban, mert kilóg a képernyőről. Lehet vakon próbálgatni TAB-al.
Felugró billentyűzet? A (magyar) billentyűzet kiosztás szar, nem lehet rajta normálisan gépelni, annyira idióta az elrendezés. Ki akarsz fizetni egy pizzát bankkártyás fizetéssel? Kihívás lesz, mert a képernyőn megjelenő virtuális billentyűzetnél nem gondoltak már arra, hogy a ne takarja ki az épp aktuális adatmezőt, hanem csússzon lejebb a kép annyival, hogy pont azt lásd, amit éppen gépelsz...
És mehetnék tovább, pl. hibernáció (lassú, sok helyet foglal, akkut zabál, instabil) , energiagazdálkodás (2x akkora akksival ugyanakkora üzemidő, mint az ipadnél) és a többi. Hidd el, én próbáltam ezt a rendszert szeretni. Tényleg próbáltam, de fel kellett adni. Mentségemre szólva, amikor vettem, az iPad sokkal drágább is volt, és tablet only módban működött, a legutolsó iOS-el, almás módon továbbra is korlátozott, viszont jól használható file rendszerrel (amibe az összes Cloud rendszer bele van integrálva, egy helyen látod a Drive-ot, OneDrive-ot, iCloud-ot és a helyi fileokat) viszont keményen rágyúrtak arra, hogy simán kiváltson egy laptopot is, és az ár is kellően barátságos lett.
-
válasz
MasterMark #78 üzenetére
Tudom, hogy asztali W10 van rajta, a gond éppen az, hogy desktop W10 nem a legjobb tablet használatra, mert a modern appok gyatrák. Ha meg klasszik alkalmazásokat akarok futtatni, szerintem jobb megoldás egy hasonló méretű subnotebook.
-
VivienR
tag
Kíváncsi leszek az akku üzemidőre... Az SP4-emen egy kicsit sovány tud lenni a 4-7 óra, de jegyzetelésre ideális lenne egy Go verzió.
-
Gusztáv
addikt
Szerintem az MS nem épp a ipad ellenfelének szánta a Go-t. Oktatási szegmensben inkább a Google-al és a Chromebook-al megy a csatározás.
Az általad írt anomáliákat én nem tapasztaltam, OneDrive, wifi megosztás nekem mindig működött (WPs telefonnál még azt is tudta, hogy a gépről aktiváltad a telefon hotspot funkcióját). Jelszó, előzmények, aktív lapok szinkronizálása már Win10 és Android között is megy, windowsos gépek között meg már 1000 éve.
Persze mindenki máskép használja az eszközöket, én pl mindig a type cover-el használom a Surface-t, nagyon ritka hogy tabletként (max videózás, olvasás vagy jegyzetelés). Nekem a Go-ban az tetszik, hogy pici, így tényleg mobilis, viszont megtartották a Win10 Pro lehetőségét, és a TPM-et így akár vállalati környezetben is használható.
-
MasterMark
titán
A saját OneCloud rendszerével nem működik normálisan együtt, egy telefonról internet megosztást kínszenvedés összehozni.
Itt most mi nehéz egy internet megosztáson? Benyomom a megosztást telefonon, és magától csatlakozik rá a windows. Mi ezen kínszenvedés? OneCloud alatt mire gondolsz? Mi nem működik?
Kicsit túlreagálod a dolgot, nem tökéletesen alkalmatlan a Win 10 tablet használatra, csak nem annyira kiforrott mint egy iOS ez tény...
szerk.: Arról már nem is beszélve, hogy kevés tárhellyel veszel valamit, ami kevés a Windows-nak, azért az nem a Windows baja elsődlegesen.
-
Kurfürst
csendes tag
válasz
laposonly11 #89 üzenetére
Nem, az zavar hogy a 90-100-ezres (amúgy Lenovo, nem MS) Win 10 tablet konkrétan alig volt használható, hiába volt amúgy egy nem is rossz hardver mögötte, a Windows tablet tabletkénti használatra úgy ahogy van egy rakat kaki. Ez egyedül az oprendszer hibája. Pedig én próbáltam másfél éven keresztül értelmet adni, nem lehetett. Kongóan üres winstore, félkésznek is alig nevezhető GUI, skálázási hibák, a Win10 óriási erőforrásigénye és a többi. Volt hogy a saját Windows Update nem ment fel hely hiányában. A saját OneCloud rendszerével nem működik normálisan együtt, egy telefonról internet megosztást kínszenvedés összehozni. Lassú volt. Beláttam, hülyeség erőltetni, ami egyszerűen nem működik. Sikerült eladnom 30-ért, buktam rajta 60-at.
Ezután vettem egy (sima, nem pro) iPadet 128 gigával, amiből alig a felét használom ki egyelőre, és dacára annak hogy a viszonylag ősrégi, a 6S/SE proci van benne, ami talán az Atom szintjét sem éri el, meg fele-harmad annyi ram, és az egész került 140-be. Ehhez képest lassulás nincs, minden flottul megy, minden clould rendszer frankón intergrálva, egy BT billenytyűzettel simán kiváltotta nálam a laptopot, megy split screen, megy a multitask. Reccenés nélkül. Egy sok éves hardveren. Office 365 van hozzá, amit lényegében ingyen is letölthetsz és használhatsz (pár funkció le van butítva, amúgy az asztali licenceddel ez is megy). Ha iOS-OSX eszközöd van, szinkronizál mindent mindennel, WiFi jelszót automatikusan megosztja ésatöbbi.
Nehéz lesz ezekkel a tapasztaltokal felvértezve belátni, hogy a Surface Go hogyan fog ezzel a 429 USD-s, 128 Gigás iPaddel versenyezni, úgy hogy ha rádobsz 50-100 dollárt már tokod és egy jó minőségű wireless billentyűzeted is van hozzá, ugyanannyiért, amiért a Surface-t megkapod. Egy tablet használatra alkalmatlan GUI-val, egy desktop oprendszerhez elégtelen Atom-szint procival, meg egy 10”-os , amúgyis gyengébb kijelzővel. Mert ez a kombó rendes notebookként való használatra (amire elsődleges használni lehetne) kevés, és gyenge, tabletnek meg ugye kb. alkalmatlan a cucc a Win10 korlátai miatt...
-
-
consono
nagyúr
válasz
Hieronymus #92 üzenetére
-
Nyilván az Atom és a Go-ban lévő processzor sem elég mindenre.
Bár egy táblagéptől nem is szabadna elvárni, hogy minden feladattal, zökkenőmentesen elboldoguljon.
2-4 Watt fogyasztás mellett nem szabad csodát várni, aktív hűtés nélkül.A kijelző mérete okán és a Windows skálázási problémáit is beszámítva, az aktív pen nélkülözhetetlen társ.
Én notebook helyett használok táblagépet. Minden másra ott a desktop.
-
válasz
Tabletkategóriában nem nehéz alma-fannak lenni, én is majdnem elcsábultam nemrég - aztán meggyőztem magam, hogy feleannyi teljesítmény is elég lesz harmadáron.
-
MasterMark
titán
válasz
Az egyértelmű, hogy az iOS ezerszer jobb user experience tableten, mint egy asztali windows, mint ami a neve is mutatja asztali. Bár próbálgattam a tablet módját, de nem nagyon van még az kiforrva rendesen. Bár az alap gesztusok jól működnek.
A többivel egyetértek, ez inkább egy laptop ami tablet, és inkább laptopként használható jól. Ettől függetlenül tabletként meg bármire használható azon az áron, hogy kényelmetlenebb.
-
laposonly11
senior tag
válasz
MasterMark #88 üzenetére
Szerintem az a gondja hogy alapjáraton Alma fan, vagy nem izgatja az ár-teljesítmény!
"i5 SSD vel", nekem is volt hasonló i3-al, ez az ahol már sem a sebességtől sem a mikrolagoktól nem voltam idegbajos, viszont szerintem ez már nem tablet, hanem kicsi laptop, ami tabletnak álcázza magát. Csak a tablet szerintem az ami max 700g nem pedig 1,2-1,5kg, 7-10 órát megy egy feltöltéssel (magyarul kibír egy teljes munkanapot), nem csak 3-5-öt, és nem kell bele visítozó kismalac (passzív hűtése van)!
-
Kurfürst
csendes tag
válasz
MasterMark #78 üzenetére
Elvileg mindenre, a gyakorlatban meg semmire. Az egész desktop win úgy ahogy van tökéletesen alkalmatlan bármilyen tabletes alkalmazásra. Ott kezdődik hogy az ablakok méretezését sem tudták normálisan megoldani, minden vagy túl nagy, vagy túl apró, a Windows Store kong az ürességtől, az Atom meg baromira kevés mindenre. A Windows elfoglalja a fél tárhelyed. Egy egyszerű internet tetheringet, BT csatlakozást megoldani baromi macerás. Volt Win10 tablet, soha többet. Vettem egy kicsi 128 Gbyteos iPadet, meg hozzá egy Zagg hordtok és BT billentyűzet kombinációt 100 extra dodóért, és mindenre is jó. Gyors, csodaszép képernyő, az 2018-as verzión pedig használhatod a tollat is, ha akarod.
-
Gusztáv
addikt
Nekem is volt Surface 2-m, nagyon szerettem, böngészésre, tartalom fogyasztásra, Office-ra tök jó volt. Csak az akku egyik pillanatról a másikra meghalt (vagy a táp, ki tudja).
Most egy 4 Pro-t használok, hasonló dolgokra, mondjuk SketchUp + render is simán megy rajta, ha épp szükséges.
Ha kijön a GO-ból az LTE verzió, akkor én valószínűleg beszerzek egyet hurcolós gépnek, mert a céges HP x2 1012-vel még mindig nem sikerült megbarátkoznom. -
consono
nagyúr
válasz
laposonly11 #83 üzenetére
Van ott 2MB L3 is, lehet, hogy az kompenzál... Nekem pont a nagy felbontás hiányzik, bár 10"-on a full HD is elég.
-
laposonly11
senior tag
válasz
laposonly11 #83 üzenetére
Ja nem, van itt 2 MB cache csak elírták a notebookchecken:
[link] -
laposonly11
senior tag
válasz
t72killer #79 üzenetére
Kiváncsian várom a teszteket, remélem hozza a több mint dupláját single és multi coreban, viszont az adatok alapján nem akar ez erős proci lenni: [link]
Atomnak van 2 MB chache az "Aranyos" procinak csak 512 KB,
bár kérdés minek több ebben a kategóriában, lehet inkább az Atomnak van feleslegesen sok.
Parasztvakításnak tűnik a proci hiszen még mindig 14 nm, így régit kapunk átnevezve.
Én azt mondom az egyedüli pozitívum az extra felbontású kijelző, ami rendkívül
kényelmessé teszi a melót (bár 10 colon apró betűket lesni, lehet hogy a fogaim közé kéne rakni a billentyűzetet?), a sebbességről nem merek álmodozni, megvárjuk a teszteket.
-
-
DummyBoy
senior tag
Nekem van Surface RT-m is még, imádtam, szokásos GoTo tablet volt szállodázáshoz, mert volt rajta HDMI kimenet, és lehetett bármit nézni a hoteles TV-ken, plusz alap munkafeladatokra jó volt. (Pedig arra aztán tényleg semmi app sincsen ...)
Aztán vettem egy Xiaomi MiPad 2-t, amin van Win10 és Droid is, vicces, de a végén a Win10 lett a befutó, mivel játszani nem nagyon játszottam rajta, viszont utazás közben melóhoz nagy sgeítség volt, egyszerűen jobban tudtam használni Windows módban..
Sajnos a Win áruház ahhoz sem a legjobb, de ettől függetlenül, ha a felhasználási terület olyan, akkor a win10 sok esetben jobb is lehet mint a droid.
-
válasz
laposonly11 #77 üzenetére
SzVSz amíg nem csomagolsz ki nagyobb zip/rar fájlokat, szerkesztesz képeket és hasonlók, addig nem sok különbséget fogsz látni az atom kárára
.
-
laposonly11
senior tag
válasz
t72killer #54 üzenetére
Nekem van egy Lenovo IdeaPad Miix 320-em most kb. 85 000 a bolti ára) a 4 magos z8350 atom 4gb + 64 eMMC, tökéletesen elég munkára office + photoshop és ezt bírja 7-9 órán át. Ez az új Surface GO annyival jobb hogy egymagon sacc per kábé dupla olyan gyors, de a különbséget egyszerű feladatoknál nem veszed észre (vagy igen?), és kétcsatornás a memóriája (ami pl. játékok alatt nem felezi a sebességet, de ki a fene vesz játékra egy 10 colos tabletet?), amiért szerintem nagyon megéri a pénzét 125E, az a felbontás "1800x1200", viszont ilyen felbontásom gyanítom hogy amennyivel gyorsabb a cpu, intel HD a jelenlegi 8000 atomoknál, annyival eszi meg a teljesítményt a magasfelbontásna így már megéri a mivel az ebben az árszegmensben elég zavaró az 1280x800p, sőt kevés már akkor is ha egy word + valamit nyitok mellé.
-
Ezzel is az lesz a baj, mint a sima Windws tabletekkel: nincs rá applikáció (és nem, a w32 származék programokat továbbra sem tekintem annak). Van itthon Windows-os tabom, szerettem, mert gyors volt, de egyszerűen semmire, de semmire nem lehetett használni böngészésen túl. Végül vettem egy Samsungot, ahol a Play áruhéz jelenléte miatt mindenre van megoldás. A klasszikus Áruház egy hulladék, sajnos.
-
gergejly
aktív tag
A 400 dollárból biztos lesz itthon 160 ezer legalább
-
consono
nagyúr
válasz
moleculez #72 üzenetére
Én a másik oldalon (Windows) vagyok hasonló cipőben: a céges notebookot csak a meló miatt veszem elő, de 2-3 éve már 10"-es 2in1 Windowsos gép a fő masinám. Már a másodikat nyúzom, mindkettő Atomos volt, mindkettőhöz használok tollat is, nekem bejön ez a világ. Tetszik az iPad is, nem tagadom, főleg a Pro, de funkcionalitásban kevés nekem (pl. a 3d printert arra nem tudnám rádugni, de az R Studiót sem tudom megoldani). Tény, hogy lehetne optimalizálni a Windows 10 touch részét, ebben jobb volt a 8.1 (görgethető, horizontális start menü, az IE normálisan kézzel kezelhető volt, normális méretű gombokkal, stb.), de így is élhető, főleg tollal, a kisebb vezérlők miatt.
-
moleculez
veterán
12.9-es iPad Prom van, 256gb, a laptopot tényleg csak azért veszem elő, mert VS Code nincs iOS-re. De ha Winnel kéne gyorsan valami, azért ez igencsak a listán lenne.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Azért egy iPad Pro sem olcsó. A magyar árakat inkább ne nézzük mert azokat elég furán kalkulálják mindkét cégnél.
A legkisebb iPad Pro (10.5 inch) 64GB tárhellyel 650 dollár kiegészítők nélkül. 128-as verzió nincs, a 256-os pedig már 800 dollár.
Szerintem most jól árazott az MS ezzel...vagy legalábbis sokkal jobban mint korábban. Ha már eredetileg is ezt tették volna, a Surface termékcsalád egy sikertörténet lett volna.
Persze a Surface nem igazán nevezhető az iPad/iPad Pro konkurenciájának, mivel az OS-t és a szoftvert tekintve teljesen más úton járnak. Az előbbit a Windows miatt veszik, az utóbbit meg azért mert kva jól használható tabletként, és milliónyi hasznos tabletre optimalizált app van rá. Mindkettőt tudnám használni, de mindkettőt más dologra.
Teljesen őszintén szólva, otthonra iPadot vennék, de munkára talán inkább Surface-t. Az Apple-nek dolgoznia kell még kicsit a "pro" vonalon, az MS-nek meg komolyabban rá kellene feküdnie a tabletes alkalmazásokra és ki kellene kényszeríteniük a fejlesztőktől azt hogy ők is 100%-osan Surface-re írjanak tabletes alkalmazásokat. A két cég közül szvsz az Apple jobb irányba tart (végre) és komolyabban veszik az egész dolgot.
Az MS talán jobban járna ha újra elővenné a 2 külön OS irányt, amit anno pont a Surface-el kezdtek el.
-
-
totgab02
junior tag
válasz
moleculez #57 üzenetére
10"-on azert eleg nehez elferni, ha komoly dologra hasznalja az ember, szamomra legalabbis meglehetosen kenylemetlen volna rajta huzamosabb ideig szovegszerkeszteni, tablazatkezelni akar, nem is beszelve a csoportos filmezesrol ahol jo par meterre elorebb szokott lenni az adott kijelzo, nem tudom ti hogy vagytoj ezzel. Na meg a billenytuzet 10 colon?
-
-
Gusztáv
addikt
válasz
Hieronymus #26 üzenetére
Ez azért emberre válogatja. Visszagondolva, hogy az elmúlt 2 évben mennyit használtam a Surface 4 Pro-n a tollat, és simán meglennék nélküle. De a type cover az kihagyhatatlan.
-
troviko
senior tag
Én örültem, mikor jöttek az első hírek a 400 USD-s Surfaceről, meg a jóárasított billentyűzetről (a toll meg az egér nem érdekel, előbbi nem kell, utóbbiból van pár).
Az első hírek még arról szóltak, hogy vélhetőleg Core M-el jönnek, és Windows Por-val.Erre jött a bejelentés és a hideg zuhany. Az "olcsó" Surface 400 USD, azaz 450 euró, plusz vám és áfa. Az KB. 200 ezerről indul. És ez még a 64 GB-s eMMC-s, ami kvázi használhatatlan mind tárhely méretét, mind a sebességét illetően. Jah, és akkor még billentyűzet nincs, ami kb még 40K, de ha feltételezzük, hogy ehhez olcsóbb lesz, akkor 30K.
A fentiekből látszik, hogy inkább a nagyobb tárhelyeset érdemes venni, ami 250-260K. + billentyűzet, és már ott is vagyunk a közel 300 ezer forintban.
iPad Prot ennél lényegesen olcsóbban lehet kapni, márpedig ez a sima, 120K-s iPad-ek ellen indult volna.
Erre még jön egy (lényegében) Atom processzor, ami kvázi egy hulladék. Kb. kuka.
Gratulálok a Microsoftnak, egy kvázi 300 ezer forintos termékkel akar versenyezni egy150 ezer forintos termék ellen (mert vegyük ott is a 128 gigásat, úgy fair). És az egész úgy indult, hogy jön az iPad killer surface 399 dollárért.
Szép marketing húzás volt, de ezt a tabletet már most el lehet temetni ennyiért. Ha billentyűzettel együtt kihozták volna 150K-ból, azt mondom, igen, esélyes, hogy sláger termék legyen, dupla ennyiért esélyes, hogy szép kövér bukás lesz belőle. Egyszerűen radikálisan túlárazott.
Legalábbis a világ egyik felének. Ahol meg nettó 2000 euró a minimálbér, ott meg megveszik a Pro-kat, (vagy akinek nem kell semmi komoly, az vesz egy 300 dolláros iPad-et) szóval ez megint csak egy olyan termék, aminek nem látom a felhasználói bázisát.
Jól indult, de végül csak egy túlárazott marketing lőzung lett belőle. Kár érte.
-
flatline#2
tag
Ez itt az official flame topic, vagy mi történt a hozzászólások kb 30%-ával?
-
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Ennek az árát nem tartom olyan vállalhatatlannak mint a korábbi surface tableteknél. Nem olcsó, de végre inkább ipad és nem macbook ára van.
-
moleculez
veterán
Ez azért beleköphet az iPad 2018 levesébe, az eplen indul. iPad Pro azért köszöni nem félti a piacát. Sokoldalúbb, mint az iPad, és az nem mindegy. Egyetemi, tanulós gépnek kiváló, jobb mint egy azonos áru konzumer vacak laptop (TN Film kijelző, műanyag rettenet, HDD stb...). Kezd kialakulni valami verseny, és ez jó! Ez Pentium proci mit tud, nem halottam róla eddig?
-
válasz
Bluesummers #55 üzenetére
Munkahelyre tökéletes lenne a minimumverzió is (jegyzetelés, előadás). A magánjellegűben kerül elő az igény az LTE-re, nagyobb tárhelyre, gps-re.
Nem értem, mit szenvedsz amúgy, az alapverziónak megfelelő wifi-s Tab S3, ami ennél lényegesen gyengébb vassal van kitömve civilizált eladónál (ami nem hajt el, ha gariproblémád van) 460EUR környékén kezdődik/kvázi azonos árkategória (csak harmada erősségű SoC). Sima wifi-s ipad kicsit olcsóbb.
-
-
Ja, meg az a "400" USD-ben van, amikor 1.17 az EURUSD. Azaz reálisan 410EUR lenne a német ára.
A bajaim a cuccossal, ami miatt mégse lesz instant get:
- a winfosch maga, ami nem elég, hogy erőforrászabáló, de 30GB-ra terpeszkedik (=ha kell egy kicsi háttértár, a 128GB-os modellt kell venni)
- LTE verzióról még csak regélnek, tuti jól megkérik annak is az árát
- GPS-ről szó sincs (térképezek, ergo külső gps-el kéne szerencsétlenkedem) -
válasz
Hieronymus #50 üzenetére
Ez egy Kaby lake core proci, olyasmi, mint a korábbi Core-M-ek: többmagos felhasználásban kicsit jobb a csúcs atomoknál, kevés (1-2) szálom agyonver minden atomot és belőlük származtatott celeroncs-pentium kacatot. ARM procikkal hasonlítva valahol a csúcs Apple SoC környékére saccolnám.
A baj nem ez, hanem a winfosch, ami meg is eszik ennyi erőforrást.
-
válasz
t72killer #44 üzenetére
Tegnap kerestem, de nem találtam használható összehasonlító tesztet ehhez a processzorhoz.
A nagytesójához, órajel arányosan viszonyítva, elég lehet.
Főleg akkor, ha a teljesítményelvárás nincs jelentősen túlemelve, a táblagépek teljesítményéhez viszonyítva.Majd jönni fognak a tesztek és az induló ár is normalizálódhat,
-
-
totgab02
junior tag
Amugy toll meg billentyuzet egyik masik termeknel se jar hozza alapbol de javitsatok ha tevedek(ipadnel meg mediapadnal asszem tuti nem.)
Szoval ez nem ordogtol valo dolog, nem kell hasra esni, de azt viszont vagjatok hogy ez a 400 áfátlan ár nem?
-
válasz
Bluesummers #46 üzenetére
449EUR olyan sok pénznek számít
? Ez feleannyi, mint egy csúcsteló ára/ennyiért mérik a jobbféle chinaphone-okat (hüjevej & Co).
-
Mondjuk aludtam rá egyet ... végülis igazatok van. Valaki erre ad ki sok pénzt, valaki meg Ford Mustangra.
Igazatok van. Vegyétek! -
-
XuChi
addikt
Nem az a szomorú, hogy elkérnek 1200€-t érte, hanem hogy megveszik!
Évről évre egyre drágábbak a műszaki cuccok, csak sajnos a fizetések nem követik az általános áremeléseket. 1000€-t egy telefonért ? 1500€-t egy laptopra ? 40 milliót egy panel lakásra ? És ez csak rosszabb és rosszabb lesz. Ilyen árak mellett a minimálbérnek nettó 350k-nak kellene lennie!
Csak hogy ON is legyek. Szerintem ezzel a hardverrel ez nagyon túl van árazva. Javíthatatlan is. Gondolom egy év garis, ha utána baja van —-> kuka. Bár nem lep meg. Kényszerítetten újat vetetnek az emberrel.
-
consono
nagyúr
Kíváncsi leszek, ez mennyi lesz az Alzán, mert erre lecserélném a Transformer Minimet...
-
-
válasz
macilaci78 #16 üzenetére
Mehet rá az ubuntu
Amúgy fel lehet operálni rá egy LTSB-t oszt csókolom.#14: egyáltalán tudod milyen eszközről beszélsz? Ez egy jegyzetelős-rajzolós tablet ipad pro (800EUR) és tab s4 (kb 600EUR lesz) helyett. Mondjuk gáz, hogy a stylust külön meg kell venni, szvsz ezeknek az írás-rajzolás a fő felhasználási területe, minimaltopból/hibridből tucatnyit lehet kapni, cerkás megoldásból elég sovány a kínálat.
A golyóid meg eléggé el vannak kényeztetve, ha egy becsomagolt 6W-os cucc megsüti őket. -
NGA
addikt
De miért is kell megvenned a full pakkot? Ha nem használsz tollat, akkor azt nem veszed meg. Billentyűzet sem kell, ha nem gépelsz rajta sokat. Azt veszed meg, ami kell. Én is néztem bután, a 32e Ft-os Apple Pencil árán, de megvettem, mert kellett. De ha valaki nem rajzolgat, vagy nem akar menőn jegyzetelni, akkor feleslegesen kidobott pénz. Használtan is lehet kapni surface pent kb 10e-ért sokszor.
-
-
logitech1
tag
Nem rossz az ára.
-
XplodR
csendes tag
Ezen én is elgondolkodtam, hogy asus helyett ezt veszem iskolakezdésre, főleg hogy tölthető usb c-n is
-
Raymond
titán
"komolyan mondom, még lehet veszek is egyet"
Hmm...
"a legolcsóbb – 4 GB memóriával és 64 GB tárhellyel szerelt – modell 399 dollárba kerül"
Ez csak a tablet. Ha billentyuzet is kell akkor +$99 es ha a toll is akkor meg +$99
Bonusz:
"Vom durch zu viele Leaks verursachten Frühstart in den USA am Dienstagmorgen noch überrascht, hat Microsoft das Surface Go jetzt auch für Deutschland offiziell angekündigt. Die Konfiguration mit 4 GB RAM und 64 GB Flash-Speicher wird hierzulande 449 Euro kosten und damit 10 Euro teurer sein als das aktuelle iPad mit 128 GB – in den USA liegt das Einstiegsmodell 30 US-Dollar darunter. Das Modell mit 8 GB RAM und 128 GB Flash kostet 599 Euro und damit 150 Euro Aufpreis."
-
"memóriából pedig kiszereléstől függően 4 vagy 8 GB-ot kapunk" - jéé, ezt nem végzik ki 1GB RAM mal, és tényleg használható lesz? És még a proci se valami csontra lebutított atomhulladék, amit egy középkategóriás snapdragon is elver? Csalódtam az IT iparban, hol lesz itt a tervezett avulás, mi lesz a fogyasztói társadalommal, ha egy 2évnél tartósabb terméket raknak a piacra??
"Támogatja a külön beszerezhető Surface Pen tollat is" - komolyan mondom, még lehet veszek is egyet
-
Silεncε
őstag
Tetszene, de valszeg ez se lesz elérhető itthon (ahogy a többi Surface gép sem)
-
Petykemano
veterán
.
-
Petykemano
veterán
Ilyen 6W-ot tudna a Ryzen is? 2(+2) magos. Valami madár néven...
Láthatólag a Stoney Ridge nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. -
Magyar billentyűzet gondolom, nem lesz, pedig sokat dobna az itthoni eladásokon. Egy vevőt legalábbis biztosan buktak ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- PocketBook Touch HD 3 (PB632) e-könyv olvasó, Spicy Copper színben, tokjában - kiváló állapotban!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest