- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kurfürst
csendes tag
válasz
laposonly11 #89 üzenetére
Nem, az zavar hogy a 90-100-ezres (amúgy Lenovo, nem MS) Win 10 tablet konkrétan alig volt használható, hiába volt amúgy egy nem is rossz hardver mögötte, a Windows tablet tabletkénti használatra úgy ahogy van egy rakat kaki. Ez egyedül az oprendszer hibája. Pedig én próbáltam másfél éven keresztül értelmet adni, nem lehetett. Kongóan üres winstore, félkésznek is alig nevezhető GUI, skálázási hibák, a Win10 óriási erőforrásigénye és a többi. Volt hogy a saját Windows Update nem ment fel hely hiányában. A saját OneCloud rendszerével nem működik normálisan együtt, egy telefonról internet megosztást kínszenvedés összehozni. Lassú volt. Beláttam, hülyeség erőltetni, ami egyszerűen nem működik. Sikerült eladnom 30-ért, buktam rajta 60-at.
Ezután vettem egy (sima, nem pro) iPadet 128 gigával, amiből alig a felét használom ki egyelőre, és dacára annak hogy a viszonylag ősrégi, a 6S/SE proci van benne, ami talán az Atom szintjét sem éri el, meg fele-harmad annyi ram, és az egész került 140-be. Ehhez képest lassulás nincs, minden flottul megy, minden clould rendszer frankón intergrálva, egy BT billenytyűzettel simán kiváltotta nálam a laptopot, megy split screen, megy a multitask. Reccenés nélkül. Egy sok éves hardveren. Office 365 van hozzá, amit lényegében ingyen is letölthetsz és használhatsz (pár funkció le van butítva, amúgy az asztali licenceddel ez is megy). Ha iOS-OSX eszközöd van, szinkronizál mindent mindennel, WiFi jelszót automatikusan megosztja ésatöbbi.
Nehéz lesz ezekkel a tapasztaltokal felvértezve belátni, hogy a Surface Go hogyan fog ezzel a 429 USD-s, 128 Gigás iPaddel versenyezni, úgy hogy ha rádobsz 50-100 dollárt már tokod és egy jó minőségű wireless billentyűzeted is van hozzá, ugyanannyiért, amiért a Surface-t megkapod. Egy tablet használatra alkalmatlan GUI-val, egy desktop oprendszerhez elégtelen Atom-szint procival, meg egy 10”-os , amúgyis gyengébb kijelzővel. Mert ez a kombó rendes notebookként való használatra (amire elsődleges használni lehetne) kevés, és gyenge, tabletnek meg ugye kb. alkalmatlan a cucc a Win10 korlátai miatt...
-
válasz
Tabletkategóriában nem nehéz alma-fannak lenni, én is majdnem elcsábultam nemrég - aztán meggyőztem magam, hogy feleannyi teljesítmény is elég lesz harmadáron.
-
MasterMark
titán
válasz
Az egyértelmű, hogy az iOS ezerszer jobb user experience tableten, mint egy asztali windows, mint ami a neve is mutatja asztali. Bár próbálgattam a tablet módját, de nem nagyon van még az kiforrva rendesen. Bár az alap gesztusok jól működnek.
A többivel egyetértek, ez inkább egy laptop ami tablet, és inkább laptopként használható jól. Ettől függetlenül tabletként meg bármire használható azon az áron, hogy kényelmetlenebb.
-
consono
nagyúr
válasz
laposonly11 #83 üzenetére
Van ott 2MB L3 is, lehet, hogy az kompenzál... Nekem pont a nagy felbontás hiányzik, bár 10"-on a full HD is elég.
-
laposonly11
senior tag
válasz
laposonly11 #83 üzenetére
Ja nem, van itt 2 MB cache csak elírták a notebookchecken:
[link] -
válasz
laposonly11 #77 üzenetére
SzVSz amíg nem csomagolsz ki nagyobb zip/rar fájlokat, szerkesztesz képeket és hasonlók, addig nem sok különbséget fogsz látni az atom kárára
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest