- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Huawei P30 Pro - teletalálat
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos1988
addikt
Kilenc napos ujonc freemailes cimmel
En is venni akartam uj vga-t itt, par kari meg is tetszett, de csak ilyen "friss" reges ujoncokat lattam - nemelyik feltunoen olcson arulta a cuccost - es hat ilyenektol nem igazan merek vasarolni (mint sokan masok), ezert maradtam a boltnal. Amugy pedig 34k alatt nemigen lattam magyarorszagi boltban vasarolhato hd4830-at (pixmaniat ne szamoljuk bele (semmibe se)...)
-
Myers
senior tag
Hány darab van belőle? Kettőt kérnék. Ja, hogy csak egy van, az is elkelt.
Szvsz elég nevetséges ilyen egyedi, 1 darabos dolgokra hivatkozni, mint ár.Látom még tart a gyűzzük meg egymást háború.
Szvsz 98gt, 4830 egy kategória, ugyanazon az áron. Kinek mi tetszik azt veszi.
-
[CS]Blade2
addikt
ASUS EN9800GT 28K A termék teljesen új 2 év garanciával.
Ez azért drágább 1K-val, mert ez ASUS, és a nevet is meg kell fizetni ASUSéknál.Kereshetnénk itt egész nap árakat, mindig lenne olcsóbb, hisz, naponta változnak az árak a jobb boltokban.
Az előzőben egy szinte mindenki számára elérhető webáruházból hoztam az árakat, a futárköltség is hozzámenne mind a 7 márka esetén, szóval jó viszonyítási alap. -
ProEvoFan
nagyúr
de ez nem a hivatalos ára, ezeket csak szerencsével lehet kifogni, mint már írtam szerintem az IPON a mérvadó [link] szoktam nézegetni az árlistákat és a legtöbb helyen mindig az IPON árak körül mozognak a hardwer árak
refi HD4850et meg már lehet kapni 43Kért...5-6K meg nem sok a több teljesítményért -
Iron Funeral
őstag
Nem tudom, hogy hívják ezt a világot, de itt élek, nyílt titok az hogy az nV segít a fejlesztésben, ha ez neked lezsírozás akkor ok, majd emlékezz rám következő alkalommal amikor valami hibát csinál egy játékban a Radeon
Arról, hogy az nV lezsírozza a dolgokat, a Mestereteknek (
), Abu-nak más véleménye van...
melyik világban élsz... pff
-
-
whiz
aktív tag
Nem veszed észre, hogy nem istenítem az nv-t (hw fronton jelenleg nincs is miért), és az atit is azért "szidom", mert TÉNYeim vannak. Oké, akkor csak az én problémám (mellesleg nem), így jártam. Bocsánat, hogy meg mertem jegyezni, és ezzel sértettem pár fanatikust, akik mondatot értelmezni nem tudnak, és állítanak meg feltételeznek marhaságokat (= nem, nem egy éve volt, de mellesleg egy éve is szar volt az x1950pro-m vista alatt, pont úgy mint 2 hónapja a 3850, ja és nem 1 éve láttam először számítógépet).
-
whiz
aktív tag
Nyugodtan címezd nekem. Gyere el nyugodtan, hozz egy atit, és mutasd meg, hogy tökéletes vista64 alatt. Aztán akkor fejet hajtok, ha tényleg. De hülyeséget légyszíves ne ugass a vakvilágba, mert attól nekem is felmegy a pumpa. Nem 10éves vista, nem tudod milyen programok, ja és én nem általánosítottam, csak mondtam egy szempontot, miért lehet az, hogy mégsem vesz mindenki atit a mai világban. End.
("vagy sok szar drivert kell összeszedni" - ha flémelni szerettem volna, erre meg azt írtam volna, hogy atinál nem nehéz...)
-
g@bo
nagyúr
x2-esek ára baráti, x4 is, ha nem lenne intel viszonyítási alap.... de intel komolyabb prociai pl 9450 9550... elég durva áron vannak az x4 gyengeségei miatt.
a q9300 q8200 megoldások nem jönnek be.ennyit a procikról.
8800gt-t meg nem cserélem le, amig ki nem hal. ezt lóvéval nem lehet győzni. pont egy éve, kari előtt volt a 8800gt hiszti.
olcsó, és bivaly proci kéne...
-
64b0r
aktív tag
"...hogy az nV eztán nem tud majd annyi gyártót pénzelni hogy a tesztek ugyanígy hozzák ki a fizikailag gyengébb kártyáit egysávra az ATi-val."
Szerintem az nV-nak még mindig jóval nagyobb a pénzmagja, mint AMD-nek, és nem fogja őket földöz b@szni egy-két veszteséges negyedév, annál jóval nagyobb cég ez. Ráadásul az OEM piacon gyakorlatilag 10ből 9 gépben nV van, szóval akkora nagy bajban nincsenek.
Én is rohadtul örülök, hogy végre fogást talált rajtuk az AMD, mert nV a 8800GT óta nem csinált semmit, csak ugyanazt adta ki különböző formában (9600GT, 9800GT/GTX stb).Az új széria körül meg akkora a kuss, hogy csak na, szerintem kukázták a további modellek fejlesztését abból a szériából, és átcsoportosították az erőiket a későbbi fejlesztésekbe. Ja, meg visszahivták a kétéves fizetett szabadságról a fejlesztőmérnökbandát.
MOD: Ja, és elfelejtettem reagálni a címre is: "HD 4830 - egy újabb aduász?"
lol, ennyi aduász nincs is egy pakliban! -
hackeeeee
Jómunkásember
Kb ugyanez megy az én baráti körömben is. Van már olyan, aki nagynehezen kipróbálta a Vistát, és kellemesen csalódott, de van még pár barátom, aki megrögzött XP júzer, ők sztem kifogják hagyni a Vistát, és alapból majd Win7-re fognak váltani. Mert sztem mire eljön a DX10.1-es korszak, addigra talán már a Win7 is megjelenik. Remélhetőleg.
-
antikomcsi
veterán
Nos, ha olcsóbb, kérlek mondd el, hogy hol, mert pár gépet megint össze kell raknom, és a 4830 nem egy rossz alternatíva ebben az árkategóriában. De elég költségérzékenyek a vásárlóim, igy minden terméken meg kell fokjam azt a 2-4K-t.
Játék közben nem hiszem, hogy elsődleges szempont a fogyasztás, inkább a stabil teljesítményt helyezem előtérbe.
2D-ben, már előveszem a fogyasztás témát, ilyenkor átállítom a kártyát energiatakarékos üzembe, ezzel sok W-ot megspórólva az éjszaka.
Csak a magam példáját hozom fel nekem alapn 254W-ot fogyaszt a gépem monitor nélkűl a konnektor felől, ha energiatakarékosra kapcsolom a gpu-t akkor ez 94W-ra esik vissza.
Igaz ebben benne van az is, hogy a cpu-t is diétára fogom. Csupán a vga lekapcsolásával 100-110W-ot nyerek.A DX10.1-et még mindíg nem tartom ütőképes adunak, azértsem mert kevés ilyen játék van, és a jövőre megjelenő 3 sem fogja előbbre vinni, ugyanúgy ha kijön az nv dx11-el az se lesz világmegváltó.
Másrészt nagyon sokan használnak xp-t, bár nem értem miért semmi baj nincs a vista sp1-el, és nekik hiába van ati 3-4000-es sorozatú vga-juk.
Akiknek építem a gépeket azok évekig szeretnék használni, semmit nem tudnak ati-nv, amd-intel csatákról, őket a tesztek nem érdeklik.
A tény az, hogy nem láttam jelentős különbséget attól, hogy ati, vagy nv kártyával raktam össze a gépet, normál otthoni felhasználásra. Atinál egyvalami hiányzik nekem, ami felvenné a versenyt az nv féle hybrid sli-vel.
Szerk abból a postból pl lemaradt ez:
GALAXY 9800GT 512MB Xtreme Tuner PCIE bruttó 32.410.-Az ilyen hozzászólásokat úgy állítja össze az ember, ahogy a szíve diktálja.
-
rumkola
nagyúr
Teljesen korrekt a teszt, mi is hasonlóakat mértünk (4830-at kihagyva, mert az még nem volt a kezeim között).
2 dolog miatt repült ki a gépemből a 4850 és lett helyette újra 9800GT.
1. driverek /Akárki akármit mond, ati oldalról olyan driverhibákba és instabilitzási gondokba szaladtunk bele, hogy minden jóérzésű embernek égnek áll tőle a haja. Ezt megengedhetetlennek tartom. Szuper hw pocsék szoftveres támogatással. Természetesen mindjárt kommentel 50db ati júzer, akinek soha semmi baja nem volt, de ezt már megszoktam. Elég bemenni bármelyik ati topikba és körülnézni/.
2. tuning /nekem fontos és ebben nagyon elmarad az ati/
-
antikomcsi
veterán
Ne haragudj, de Veled nem fogok társalogni-vitázni, mert nem lehet értelmes keretek közt, annyira elvakúlt vagy, és nem tudod reálisan nézni a dolgokat. A tények ezek sajnos.
Nem vagyok sem nvidiás, sem atis, a gépeket minig a felhasználó igényei szerint rakom össze vegyesen, némelyiket ati, némelyiket nv kártyával.
Mindegyiknek megvan a maga előnye, és hátránya is. A tény még az is, hogy nem mondanám jobbnak a 4830-at, kb. egy teljesítményt nyújt, viszont nem olcsóbb, hanem drágább, valamivel.
És nehogymár attól az óránkénti 5W plusz fogyasztástól sz@rabb legyen a konkurencia kártyája, mert ez vicces elgondolás, ez kb annyi, hogy 200 órányi játék után 40 forintal több a villanyszámla, amit alapjáraton bőven megspóról. Legalábbis értelmes felhasználás esetén.
Nem kell fellengzősen bárkit leszólnia itt senkinek, nekem sem, és Neked sem, nem ez itt a megoldás.
(#55) Aggregátor
Ja igaz, hogy egy 10K-val drágább a 9800GTX+ de ne is mérd a 4830-hoz, mert fölösleges. A 9800GTX+ nak ott van a vele egy árban lévő 4850 ami viszont jobb az nv karinál, ezt ehhez mérjük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest