- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
hát, akkor érdemes lenne beérni a "Full Dynamic Lighting" beállítással, és nem kellene az Enhanced megoldást piszkálni
nem értem, miért van, ha egy játékban megjelenik egy next gen jellegű effekt, akkor azonnal egy kisebb hadsereg kezd panaszkodni, hogy miért nem megy az aktuális upper-midrange hardveren...
még egy megjegyzés az architektúrás témához, aztán befejezem: ahhoz, hogy a 4830 halálra verje a 9800GT-t, legalább olyan elvakultan ATI-barát játékra van szükség, mint amivel most nVidia oldalon a Crysis-t és a Far Cry 2-t vádoljátok (nyilván nem is alaptalanul). nem szabad elfelejteni, hogy a VGA-k nem csak a shader tömbökből állnak - textúrázás tekintetében a 4830 még mindig lényegesen a 8800GT mögött van, és amíg a játékok nem térnek át a 16 bites színinformációk használatára, addig a render backendek / ROP-ok tekintetében is kb. egálban van a két kártya. ezek mind beleszólnak a teljesítménybe, és hiába van duplaannyi GFlops az RV770LE-ben (btw. a VLIW felépítés miatt ez biztosan jóval kisebb %-ban kihasználható, mint a G92 különálló stream processorai), a kártya többi része vissza fogja húzni a fene nagy szárnyalást.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Meg lehetne ezt csinálni gyorsra. Gondolom az idő pénz és nem tudták optimalizálni. Most elvileg, hogy lejárt a TWIMTBP programjuk, így nem akadály lecserélni az elavult eljárásokat újakra, így a patch-ek kiadásával folyamatosan gyorsulhat majd a program. A natív DX10.1 render már megvan, lehet azt tovább is pofozni.
Dark KillerX: A konzolos eladásokból visszajön a pénz ... a PC az sajna le van szarva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát a Stalker-ben ennyire képes egy GTX 260 és egy HD 4870. Egyedül a HD4870x2-ő az ahol el lehet engedni a gyeplőt felbontásilag. Elvileg még jönnek Engine update-ek a CS-hez ... lehet a sebességet növelni. Most, hogy van DX10.1-es natív render a motorban, szépen át lehet írogatni a LOD utasítások használatával a textúraszűréseket. Ez alapból +20-30% boost.
rocket: A DX10 SDK techdemók arra valók, hogy a fejlesztők tanuljanak az anyagokból, hogy a jövőben amikor ők használják fel a játékokban az eljárásokat, akkor jó sebességet érjenek el vele.
-
RapUGround
tag
Lefizetett szöveg így ahogy előbb írtam lehet szánalmas lehet. De akkor az NV kártyák felfuttatása volt szánalmas, a mellékelt DX10 demokkal amik valahogy csak NV kártyán muzsikáltak. Ha nem is az össze játék de elég volt hozzá pár játék ami miatt sokan NV kártyát vettek és így a játékfejlesztők késöbbi játékai ahhoz igazodtak, hogy ha DX10 és sok NV tulajdonos volt akkor inkább arra vették az irányt. Remélem kielégítő.
-
RapUGround
tag
Én csak egy dolgot tudok mondani. Azért jó még mindig a 8800-as széria, mert az Nv lefizetett mindenkit akit lehetett, hogy csak DX10-esek legyenek a játékok. Amelyik DX10.1-et támogat ott egyelőre az NV szutyok. Ez van!!! Csak mára már a játék fejlesztők inkább DX10.1-hez fognak nyúlni, mert elvileg mint "irták" könyebb fejleszteni rá. DX10.1 támogatás miatt ATI logos játékok fognak jönni a jövőben. Az előző generációs kártyáknak meg volt a maga bajuk. De ott is inkább az NV logoról beszélhetünk. Elvileg az ATI kártyák DX10-hez készültek az MS segítségével. Míg az NV akkori jó anyagi helyzetét kihasználva a játékfejlesztőket pénzelve úgy íródtak a játékok, hogy az ő kártyájuk felépítését aknázza ki jobban mint az ATI-ét. Erre most a HD48xx széria az amelyik már képes hozni azt a teljesítmény hozni az NV-s játékokkal mint anno az NV. De most jönnek az ATI logós játékok DX10.1-el ami arra enged következtetni, hogy lehetnek még tartalékok az ATI oldalán. Amíg nincs az NV-nél DX10.1 addig vagy lassabb lesz egy azonos teljesítményű rendszer vagy csúnyább. Ez nekem magán véleményem, olvasgattam erre-arra régről mostról és ez a meglátásom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem akarok belefolyni ilyen driver vitába, de tudod, hogy hány fejlesztő nincs megelégedve az NV meghajtókkal. Még ez a 180-as driver sem engedélyezi az összes DX10 effekt futtatását a GF karikon, pedig lassan egy éve könyörögnek a programozók ezért. Ehhez képest az AMD driverei már rég engedélyezték az összes DX10.1 fícsört és a 8.12-vel teljes lesz a tessellator, és a Stream Compute támogatás is. A 9.1-es catalystben pedig benne lesz az összes OpenGL 3.0-ás kiterjesztés támogatása.
Ennyit a hihetetlen komoly nv driverekről.Ez lesz a zöldeknek a másik csapás, akik komoly DX10-es stuffot fejlesztenek, azok Radeonra lettek kényszerítve támogatás hiányában.
-
érdemes megfigyelni, hogy ebben a topic-ban nem Abu jósolgat, hanem az egyre szaporodó ATI fanboy tábor. de ugyanott tartunk, mint egy éve a 8800GT megjelenésekor: a még meg nem jelent játékok kapcsán hülyézik le az nVidia vásárlókat
A teszt teccett, már csak azért is, mert "mellékesen" tartalmaz egy friss 4850 VS 9800GTX+ összevetést is - a júniusi 4850-es teszttel ellentétben most 8xAA nélkül. nagyon kiélezett a verseny mindkét kategóriában, most adott a lehetőség a driver-fejlesztők számára, hogy megmutassák, mit tudnak
LK: igazad van, ami jár, az jár: én anno áprilisban sűrűn köszöngettem az ATI-nak a 9600GT árát
-
whiz
aktív tag
2 dolog miatt repült ki a gépemből a 4850 és lett helyette újra 9800GT.
1. driverek /Akárki akármit mond, ati oldalról olyan driverhibákba és instabilitzási gondokba szaladtunk bele, hogy minden jóérzésű embernek égnek áll tőle a haja. Ezt megengedhetetlennek tartom. Szuper hw pocsék szoftveres támogatással. Természetesen mindjárt kommentel 50db ati júzer, akinek soha semmi baja nem volt, de ezt már megszoktam. Elég bemenni bármelyik ati topikba és körülnézni/.
2. tuning /nekem fontos és ebben nagyon elmarad az ati/Na ezért váltottam én is, csak 1-el kissebb súlycsoportban (3850 vs 9600GT). Igaz a 3850 sebessége is elég lett volna, szóval nem érdekes, hogy valójában árakat nézve a 3870 lett volna az ellenfél.
És biztosan fogok még venni Ati-t, de az majd akkor lesz, amikor megtanulnak drivert írni végre (érdekes pl. anno 9800pro-hoz elég gyorsan összejött, szerettem is azt a kártyát), és nem minden 2. havertól fogom hallani, hogy mit össze szív a csodacuccosával, mint ahogy engem is gyorsan felidegesített. Igen, Vista64 alatt történt mindez. Lehet szidni a Vistát, de az NV érdekes módon pöpecül megy alatta, akárcsak XP-n (ott a radeon is jó), szóval ez nem a Vista sara.
Szerencsére nem nagyon játszok olyasmivel, ami igényelné ezeket az atomúj fejlesztéseket. -
Bluegene
addikt
a 3850-essel semmilyen a 4850-essel összesen 3 driverhibával találkoztam:
1. a Mass Effectnél 1X összvissz csíkózodott a háttérben a víz, egyetlen pályán egyetlen helyen, következő drivernél javítva(kábé 3 mp-ig látod aztán mész tovább)
2. Vista alatt az FC2 laggolt, XP alatt kellett tolnom úgy jó volt
3. COD5-ben bizonyos szögekből a víz szélén vékony fehér csík, épphogy észrevehető
mindenesetre AC, turok, Crysis, Crysis WH, Stalker CS, MSFS, TDU ezek nálam hibátlanul futottak, a COD5 és a ME pedig 1600X1200-ban fullon szaggatásmentesen tunning nélkül úgyhogy elnézhető ez az apróság a látvány kárpótol, FC2-t pedig XP alatt helytállt
szerintem az emberek és az nvidia marketinggépezete fölfújja ezeket az apróságokat, valljuk be ha nem beszélnénk róla észre sem venné a 90%, de ha a neten megjelenik a képe akkor 1ből mondja h igen ez így van, persze az nvidiával is előfordul ez az, sorold te milyen hibákat találtál
tunning: nekem 700/1100-ig húzható a 625/1000-ről 40%-os gyári ventivel 85 fokig kúszik fel és nem hangos, tudom az nvidia jobban húzható
korábban más volt a szitu, az nvidia első osztályú munkát végzett az új driverjeivel
, de jön az ati válasza a 8.12-es ill 9.1-es driverrel, úgy januárban visszaáll minden a régibe
#103 FeeFex: sajna a Heroes V kimaradt
-
tzsolesz
nagyúr
Pluszban lehet játszani mindegyiket képcsöves TV-én is, meg FullHD LCD monitoron is. Csak éppen nem ugyanaz a minőség.
De amúgy igazad van, mindenki tud majd vele játszani szerintem is.Kezd az az érzésem lenni, hogy NV fanok kezdenek konzervatív, maradi felfogásban ringatni magukat....
Abu85: Egyébként az AMD is átvált unszimpatik módba, a Battleforge-ban olyan grafikai- és sebességelőny lesz a DX10.1 módban, hogy az nem az API-tól lesz
Ezt kifejtenéd bővebben, nem értem.
-
FefeeX
veterán
Persze, előfordulnak driver gondok - nálam mondjuk már jó ideje nem, azelőtt is csak annyi volt hogy V64 alatt eszközillesztő újraindult - ami biza betudható a 64bites oprendszernek is. Vagy a fene tudja. Mindenesetre ez 2 driverrel fordult elő, előtte, utána, köztük nem.
Túlhajtás meg...
1. az átlagfelhasználónak nincs szüksége túlhajtásra, sőt nem is szívesen hagyja úgy huzamosabban a gépét, mert félti pl. hogy belerakott pár százast és nehogy már füstbe ment terv legyen
2. azért veszek drága hardvert hogy ne kelljen még rángatni, kényelmesebb ez így, van jobb dolgom is szabadidőmben mint a tuninggal szívni...
3. se magasabb villanyszámlára, se plusz fps-re nincs szükségem jelenleg, márpedig a kettő a túlhajtásnál erősen összefügg, minden maxon fut, minek barbárkodjak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Assassin's Creed Odyssey
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest