- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
anand, oldal alja a lényeg. GTX480, 64.1dbA; GTX480 SLI, 70.2dbA.
anand, megint oldal alja: 6990, 70.2.dbA, 6990 OC 77.3dbA.szerintem ez tökéletesen illusztrálja a helyzetet.
"Irtózatosan komoly házhűtés kell az OC BIOS mellett."
csodálkoztam is, miért jött ki egyik gyártó egy átmatricázott 4000res Deltával, illetve mi volt az 5400as Scythe Gentle Tyhoon (Nidec, továbbfejlesztett 2BB) megjelenésének oka.főleg, hogy utóbbi időben szinte minden pcoriientált gyártó az ultrahalk nulla légnyomású ventiket nyomja nagyobb házakon megvan a 3be 3ki lehetőség, 400-450m3/h be és ugyanannyi ki még halláskárosulás nélkül megoldható (vicc, hogy lehet a vidkari még mindig el fogja nyomni a többi ventit), annyi meg elég egy nagytorony pár másodperc alatti átszellőztetéséhez is.
meg igazából a kialakítása miatt nem igazán van ötletem, hogy melyik ház lenne jó neki. raven/fortress kiesik, pedig alapvetően ide túlnyomás kéne, és lehetőleg nem az alaplapra felülről (pl HAF széria).
hja, 300Wos határ okkal lett meghúzva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
proci985 #172 üzenetére
Így van. 400 watt fölé menni overkill. Van már aki leírta, hogy alapból tök jó a kártya, meg minden, de az OC BIOS aktiválásával egyrészt hangorkánt kap ... 115 fokos GPU hőmérsékletekkel, és a házon belüli egységek hőmérséklete is 20-30°C-szal nő (a tuningolt Core i7 procija ki is fagy, tuning nélkül ok, de forró). Irtózatosan komoly házhűtés kell az OC BIOS mellett. Gyakorlatilag a feature sok esetben használhatatlan. Szó szerint porszívó lesz a kártyából, mármint a hang alapján. Őrült tuningosoknak ez lehet, hogy megéri, de alapvetően nem használható az OC BIOS otthoni körülmények között.
Nem véletlenül van az a 300 wattos határ meghúzva. -
proci985
MODERÁTOR
ez meg a másik.
bár szerintem itt annyi a változás, hogy ezerdarabos méregdrága limitált kártya sem lesz: ha nem lenne megfelelő mértékben gyorsabb, akkor senki nem fizetné ki a prémiumot. ha viszont emelik az órajelet, akkor emelni kell feszt. ha emelik a feszt, akkor a valszeg szivárgó chipek miatt méginkább az egekbe fog szökni a fogyasztás. 450-500W a gyári érték második biossal, szóval talán 600W alatt tudna maradni a limitált verzió. kérdés a hűtés, kérdés a PCB, kérdés a környező alkatrészek, kérdés hogy akkor már nem lenne egyszerűbb csinálni egy GTX580x2őt, mert az is kb így fogyasztana.
hm, szóval akkor az a gyűrű gyári tartozék. köszi a felvilágosítást.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
proci985 #170 üzenetére
Feleslegesen várnak páran aftermarket verziót. Nem lesz a HD 6990-ből. Elsősorban azért mert nincs értelme. Ez a darabszámra vezethető vissza. Egyetlen gyártó csinálja kártyát, mégpedig a TUL. Tőlük veszi mindenki. Nyilván az ár azonos, hogy senkit se érjen hátrány. Az AMD felügyeli ezt.
Amiért pedig nem lesz, az az, hogy a HD 5970 eladása is 70%-ban OEM csatornákon történt, és a HD 6990-nél sem várnak mást. Oda a gyártók mindig referenciákat rendelnek, vagy ha nincs referencia, akkor egy beszállítótól hozzák. Ha valaki aftermarket verziót akar csinálni, akkor kérhet rá engedélyt az AMD-től, és valszeg meg is kapja, de anyagilag nem fogja megérni, mert darabszámra viszonyítva ebből a termékből irtózatosan kevés megy el. Tökéletesen felesleges külön gyártósort építeni neki, és azt fenntartani. Anyagilag jobb egy gyártónak kiadni, és tőle venni mind. Ezért nem volt olyan kártya a csúcskategóriában, amin változtattak volna a gyártók. Egyéni akciók voltak 1000 darabos limitált példányszámban, heroináron. Na úgy már megéri, de itt egy relatíve nagy mennyiségben gyártott termékről lenne szó. Mondjuk a nagy mennyiségnél úgy érdemes gondolkodni, hogy a teljes VGA-piac 2%-át teszi ki a 300 dollár feletti áron értékesített kártyák. Ez meg 700 dollár ugye.Nem jelent sokat a fémlap. Annak lényegében az lenne a fő célja, hogy a lesarkazást megakadályozza. Erre az AMD nem fémlapot használ, hanem egy fémgyűrűt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
yakuza.tora #165 üzenetére
kettővel későbbire válaszolva igen
szarkazmus volt. a 6990 hűtésével kapcsolatban a költséghatékonyság, mint szempont felmerülése volt a kiváltó ok.
meg az is, hogy páran várnak ebből aftermarket verziót légen. hogy az majd jobb lesz. amin lehet javítani, az talán a légszállítás, de úgy meg mind a 375-500W a házban maradna (ennél erősebb blowerrel együtt a kártyát asztalon már csak zajvédő eszközben lehetne használni). highend házak ennyivel elbírnak, de kérdés, hogy pl az alaplapi hangkeltő (jellemzően a pciE_x16_1 környékén) hány hónap után kapitulálna? vagy a hálóchip. víz megoldás lehet, de a blokk garantáltan méregdrága lesz. hát még egy megfelelően erős vízhűtés mellé...
és akkor persze legyen valami gyártói limitált OC edition is... mert végülis talán még pont beleférnének a pci szabványba duplájába, ami két chipnél akár még indokolható is. (megint szarkazmus
)
apropó, egy kérdés: van valakinek ötlete, hogy miért nem használ az AMD a VGAkon heat spreadert? intel és amd procikon valamint nv videkarikon van, szerintem azzal még lehetne javítani egy picit a kártyák hűtésén.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezt beszéld meg a gyártókkal. Az én információim tűluk van. Mást erre nem tudok mondani. Ha neked mást mondanak, akkor írd meg a logoutra.
A hosszabbik leírás, ha jól tudom az AMD álláspontja, de nem ők adják el neked a kártyát. Ezért volt az egészből vita, hogy az AMD ezt írta, míg volt olyan gyártó, aki visszakérdezett, hogy miért engedélyeznének olyan opciót a terméken, ami tönkreteheti? Innen indult az egész, mert ha mindenki egyet mondana, akkor nem lenne kérdés. Arról egyébként beszámolt a Sapphire, hogy törvény írja elő, hogy olyan funkciót nem rakhatnak a termékre, ami egy esetleges meghibásodást okozhat az adott eszközön, és nem terjed ki rá a garancia.Szintén egy infó a britektől: In the UK AMD cannot void the warranty where the feature concerned is designed by them for the customer to use and is with in the designed and advertised parameters of the card working normally. By Law the Bios switch position 1 and 2, and consequences of use thereof, are covered during the first 12 months of use.
There is no legal obligation for AMD to offer a guarantee beyond the first 12 months however.
Az időtartam egyes országokban változhat.
Az persze igaz, hogy ez a törvény nem az AMD-re, hanem a gyártókra vonatkozik. -
rocket
nagyúr
Ez a resz nem azt jelenti amit te leirtal:
"AMD graphics cards are intended to be operated only within their associated specifications and factory settings. Operating your AMD graphics card outside of specification or in excess of factory settings, including but not limited to overclocking, may damage your graphics card and/or lead to other problems, including but not limited to, damage to your system components (including your motherboard and components thereon (e.g. memory)); system instabilities (e.g. data loss and corrupted images); shortened graphics card, system component and/or system life; and in extreme cases, total system failure. AMD does not provide support or service for issues or damages related to use of an AMD graphics card outside of specifications or in excess of factory settings. You may also not receive support or service from your system manufacturer."
Egy masik:
"AMD’s product warranty does not cover damages caused by overclocking,
even when overclocking is enabled via AMD software and/or the Dual-BIOS
Function on the AMD Radeon™ HD 6990. "Ebben se latok sehol olyat ami arra utalna, hogy a VGA kivetelevel a szamitogep tobbi alkatreszerol lenne szo.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
yakuza.tora #165 üzenetére
Ez így van. A Voltera egy mocskos drága PWM. Valahova kell, de az nem a HD 6950-70. Azért használnak már ezekre a gyártók DrMOS-t. Mondjuk nem a Voltera kiváltására készült, csak olcsóbb és ellátja ugyanazt a feladatot.
De szerintem proci985 csak szarkazmusból írta ezt. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az összes. A sárga matrica arra hívja fel a figyelmet, hogy olvasd el a kártyához mellékelt manualt. Mindenki ad hozzá egy részletes leírást, ami több oldalon keresztül részletezi az OC-BIOS használatának lehetőségeit.
Röviden és tömören le van írva a cikkben, hogy mi a lényeg. A gari nem ugrik, ha átkapcsolod a BIOS-t, de a gyártó nem vállalja a felelősséget a számítógép egyéb komponenseiben okozott esetleges károkért, vagy az elégtelen házhűtés okozta stabilitásproblémákért.
-
Pero
senior tag
nincs a sárga matricán hogy ha hozzányúlsz ugrik a gari.
de aszem erről itt PH-n is volt cikk -
rocket
nagyúr
Nem tudom melyik gyartok allitjak, hogy nem ugrik a garancia ha valaki hasznalja a BIOS kapcsolot.
Sarga matricaval van leragasztva a BIOS kapcsolo, ha azt megserted akkor ugrott a gari.
Sot egyatalan nem garantalja az AMD, hogy mukodik a 880mhz-en a kartya, igy ez tenyleg lutri. -
Pero
senior tag
hát mivel az OC eleve nem támogatott hivatalosan ezért hivatalosan semmilyen tápot nem fognak hozzá ajánlani. de a sima hasztnálathoz az AMD oldalán mindent meg lehet találni.
-
zH.
senior tag
érdekes ez a dual bios garincia ügy, mindenesetre én feleslegesnek tartom egy ilyen kártya tuningolását. azt viszont megnézném milyen tápokat ajánlanak mellé oc-ra.
-
Pero
senior tag
befutottak az első árak amiket gyorsban találtam. van itt még Sapphi is az picit több
-
CyDoN
senior tag
Ittvan pár érték
A tesztben szereplő sapphire 175-180k körül lesz -
D-evil
aktív tag
az 5970 azért ott van a 6970 előtt
egyébként akinek nem cf-es alaplapja van akkor jobban megéri 6990et venni.ugyebár.
azért én megvárnám a ph-s tesztet hogy a 6990 akkor most mivel is van egálban: 6970cf vagy 6950cf.plusz azt is megvárnám hogy mennyibe fog itthon fájni forintban.
majd ezekután az infok után lehet elmélkedni mi éri meg jobban mire mikor mennyiért kinek mibe. -
torma1981
veterán
Jó de most minek erőlködni olyan játékokkal amik szarul vannak megírva? Amik 1 millás gépen sem mennek? Én 1 játék kedvéért nem veszek 200k-ért kártyát,procit stb.Pl GTA 4 Egyáltalán nem éri meg. Inkább játszik kicsit gyengébb felbontáson és nem 16x élsimítással hanem csak 4x. A különbséget úgysem veszed észre. A gyártók csatája meg tényleg elég aljas sokszor amin mi vásárlók vesztünk folyton.
-
Landon
addikt
válasz
torma1981 #150 üzenetére
Én ezzel nem értek egyet egészen. Szerintem aki "komolyan" foglalkozik gépfejlesztéssel annak egyszerűen be KELL látnia, hogy ez az egész egy rettenetesen gyorsan értéktelenedő dolog. Való igaz hogy a középkat. a legjobb ár/érték arányban, de azzal kompromisszumokat fog kelleni kötni sajnos. Oké, hogy ezt meg azt bírna de NINCS ilyen! Semmi sem fekete-fehér, mindíg is lesznek olyan játékok amik szarul vannak megírva és még a csúcskategórián is "szenvednek" lásd metro. Namost én azért akarok csúcskategóriát venni hogy egy jó darabig ne legyen gondom. Tudom, jól hogy ha nem lenne az nVidia akkor 2x6950-el jövő ilyenkorig lazán ellenék feltételezhetően. De mivel sajnos van ezért lehet jobban járnék nV VGA-val. És nem azért mert vérpistike vagyok hanem azért mert hiába tud a 2x6950 dupla annyit mint egy GTX580, a "TWIMTBP"-s játékok akkor is jobban fognak menni nV alatt hogy ha 2x6990-est rakok a játék alá... Ezzel pedig nem lehet mit kezdeni, ez van. Ez egy kikerülhetetlen kockázat/tényező mert mindig is lesz olyan ami ezen vagy azon megy jobban és sajnos a tendencia az hogy nV középkategórián tökéletesen megy holott AMD csúcson is botladozik... lásd anno Shift pl. Csak 2 hónapot kellett várni a javító patchre... nyilván nem az nV keze volt a dologban.
De egy csomó más játéknál uez megfigyelhető sajnos. :\ Na ezek azok a dolgok amik miatt nem tudok dönteni egyenlőre.
-
torma1981
veterán
Régen a 8800 GTX-el simán kihúztam 3 évig. És akkor is futtatak szépen a játékok rajta nem min grafikán. Most akkora a rohanás ,hogy alig lehet követni.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Értem. Van benne igazság. Személyem szerint h a a vga piac fejlődése lassulna, akkor a megjelnő játékok grafikailag nem lépnének túl azokon, és nem követelnének egyre erősebb és erősebb kártyákat, mivel nem lenne ami kiszolgálná ezeket az alkalmazásokat. Nyilván ez pénztárcakímélő lehet, mivel a megjelenő gémhez nem kell évente vagy fél évente új videokártyát vásárolni, hanem a 3 évvel ezelőtti kártyán is szépen megy.
Más szemszögből nézve ez direkt ki van találva, a fejlesztők egyre durvább grafikai motort készítenek, ami húzza maga után a vga-piacot (és ezáltal a fejlődését is), a pénztárcánkból meg a pénzt csalja ki. (márakinél).
-
torma1981
veterán
Nem úgy értem. Kb 1 évig lesz 170k-ért csúcs kártyád. Utánna 7-es sorozat. Jobban megéri középkategóriát venni és azt cserélni évenként. Sokkal kevesebbet vesztesz rajta. A 6-os sorozat nem sokkal jobb mint az 5-ös. Tesztek alapján 5-10fps a különbség ezt meg játék alatt úgysem veszed észre.
-
orbano
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #147 üzenetére
lehet leállna, lehet másképp alakulnának a dolgok, ha az emberek nem vásárolnának meg folyton mindent. nem mondom, hogy biztosan jobb lenne, csak mondtam, hogy nem _feltétlenül_ lenne baj.
-
Landon
addikt
6990 az nem 23 6970-el egyenlő. Épp tegnap néztem teszteket mert én is 6990-en gondolkodom de most már majdnem biztos vagyok benne, hogy 2x6950 lesz. 2x6950=6990.
Nézzétek a teszteket. Ha sikerül ráadásul unlockolni 6970é (amit egy 6950cf esetén fölöslegesnek tartok) akkor még durvább. Ha a zöldeket nem vesszük akkor kb így van a sorrend: 6970CF, 6990/6950CF, 6970...
-
orbano
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #145 üzenetére
mondjuk ez nem feltétlenül lenne baj
-
torma1981
veterán
Sziasztok!
Szerintem felesleges ilyen csúcs kártyákat venni. 160-180k-ig. Nemsokára jön a 7-es sorozat.Jövő ilyenkorra itt lesz. Most nem 60Fps-sel fut a játék hanem csak 40. Úgysem veszed észre játék közben. 5870-el kihúzom még egy darabig.
-
VBalu987
csendes tag
Sziasztok!
Én csupán 1 dolgot nem értek.
Miért nem adták ki 6 mini DP-tal. S hozzá adtak volna néhány átalakítót. 6 mini DP -> DVI
3 DVI-> HDMI, 3 DVI-> 15 pin DSUB s sanyiKis megjegyzés, kell sztem egy kis idő, s jönnek a vizes megoldások is. Mert ez így sztem bűnronda. Ez már nem kártya, hanem tégla.
Üdv,
-
proci985
MODERÁTOR
hosszra 312 mm a max. igazából a dolog onnantól gáz, hogy nem lesz ház, amibe beférjen a kártya.
szélességre megint van egy határ, ami fölé nem lehet menni (ld az MSI thunder kártyák). PCB drága, attól meg mag a hőtermelés nem lesz kisebb, hogy picit nagyobb területen fog esni.
hatékonyabb venti... alapvetően egy valszeg 20W fölötti fogyasztású talán 8cm átmérőjű blowerről beszélünk. axiálisnak nincs hely, nagyobb blowernek nem igazán. valamennyit a csapágyazással/motorral/lapátok kialakításával lehet nyerni, de nem 20-30 decibelt.
egyébként meg szerintem alapvetően inkább a fogyasztást kellene csökkenteni, és mindjárt megoldódna a probléma
Landon: a voltera vrm, az a költséghatékonyság biztos jele
a vapor chamber detto. a spec hővezető anyag a gpu és a borda között megintcsak. elnézve a W/deltaT értéket, a hűtője jelenleg a legjobb piacon lévő léghűtő.
nézd meg az alkatrészeket, ez minden, csak nem olcsó.
-
Boxi88
őstag
válasz
LackoMester #3 üzenetére
Igen, ez így korrekt!
-
yakuza.tora
addikt
válasz
Whit3Rav3n #112 üzenetére
"CPU limites helyzet"? Azért egy csúcs vga-val nem 800x600-ban játszik az ember! Ha feltolod fullHD-re és a felbontást is felhúzod, akkor a csúcs vga-d sem fog már annyira vigéckedni!!!
-
Landon
addikt
Láttad az egy slot-os GTX570-et?
Szerintem az a kártya tartja jelenleg a hossz csúcsot. Félelmetes.
Nem akarok nagy szavakat használni de szerintem szép lassan el lehetne kezdeni gondolkodni a jelenlegi "hagyományos" (réz, alu bordák, heatpipe-ok, rajtuk ventillátorokkal) hűtés átalakításán, újításán. Bár ez biztos nem egyszerű, meg már elég sok kártyát eljátszottak ill. ugye ott van a költség hatékonyság is...
Kenwood3: Szerintem az AMD uralkodásának a vége mintha már elkezdődött volna az 580-asok miatt. Nem akarok hülyeséget írni, de mintha a legújabb statisztikák/eladások is ezt mutatták volna ha jól emlékszem.
-
grc999
tag
"ha pedig az árazásban sem lesznek majd komoly különbségek, akkor a márka iránti szimpátia, illetve a matrica vagy a doboz szépsége lehet döntő tényező." ezt is megéltük
-
zuchy
őstag
Még két lehetőség van, növelni a kártya szélességét és hosszát, bár a hossza már így is hatalmas. Lehet, hogy a kártya szélessége is meg van határozva az OEM miatt. Bár mintha a kártya kicsit szélesebb lenne, mint a többi.
Talán hatékonyabb ventivel lehet jobb légszállítást elérni, miközben a zajszint alacsony marad viszonylag. Bár nem is baj ez a limit, a hely limit. -
Landon
addikt
válasz
kenwood3 #127 üzenetére
Nekem erősen az a gyanúm, hogy az 590 meg fogja fogni a 6990-est.
Kérdés értelme van e... Nézzük az árára ható negatív dolgokat: 2 gyártó gyártja, mindkettő híres a borsos árairól. Még nagyobb fogyasztás mint a 6990-nek tehát OEM gyártók kilőve. Feltételezhetően limitált lesz... = horribilis ár.
És ha jobb is lesz, annyival nem lehet jobb a 6990-nél, hogy megérjen érte 3 zsák pénzt kiadni. Persze ezek csak az én elképzeléseim...
-
RootRulez
félisten
Hozzátok is befuthatna egy teszt erejéig.
Szépek!!
-
kenwood3
addikt
nagyon jó kis karik csak kár , hogy nem lehet vmi spécibb hűtővel venni
ha ilyenem lenne engem tuti nem érdekelne a tuning , mivel úgy sincs olyan ami nem menne rajta
kíváncsi leszek az nv a GTX 590el fogja-e ezt verni -
Góliát
őstag
A Gigabyte jól néz ki.
-
Speed®
titán
Figyelembe véve a gyári bordák méretét, brutál hangja lesz, úgyhogy elkél majd az aftermarket hűtés..és egy FC H2O blokk való rá..
Léghűtéssel ennyi hőt optimálisan eliminálni elég nehéz..persze lehetne, ha akarnák, ill. a CF miatt nem kötné meg a kezüket a 2 slot vastagság.
Részemről leginkább egy Accelero Xtreme megoldást tudok elképzelni, kivezetések felé megdöntött ventikkel, hogy kifújjon valamennyi hőt. -
Landon
addikt
Srácok Ti árról mit gonodltok? Mi az a 200 alatt?
Bár mire az hozzánk bejön lehet pont 200 lesz... annyit meg nincs VGA ami megér.
Egyszerüen olyan "gyorsan" elévül, hogy nem éri meg...
-
F e Z o
veterán
Kíváncsian várom, milyen ötletekkel rukkolnak elő a gyártók, ha nem referencia hűtést kell kitalálniuk. Azért 375W az mégis tekintélyt parancsoló.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #108 üzenetére
1. Full HD-ban jóval kissebb a különbség. 2. Az AMD-s rendszer nem is kerül 2x annyiba, tény, hogy, jobb az I7 konfig, de messze nem annyira, mint amennyivel drágább...játékra meg aztán pláne nem...
-
Devid_81
félisten
Ha a tuningolt VGA-m miatt történne valami a gépemmel eszembe sem jutnak verni az asztalt a gyártónál.
Ez az óvintézkedés is csak a kifinomult és logikus gondolkodású amerikaiak miatt van. -
Jól sikerült.A gariztatást is jól megoldottát,érdekes,de tetszik.
A hűtés meg alap,hogy kevés lesz..nagyon kevés. -
Landon
addikt
válasz
Whit3Rav3n #113 üzenetére
Újrakérdezés
Mi van ma rosszul optimalizálva multicore CPU-kra?
Ma az a tendencia, hogy próbálják minél jobban kihasználni a multicore által nyújtott lehetőségeket. A PhysX az direkt van úgy elszabva ahogy kell.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
#17283328 #110 üzenetére
Ja persze ha az ember nem csúcs vga-t használ akkor elég az amd is, ha az embernek nincs pénze sandy bridge vagy i7-re akkor csak az éri meg. Csak figyelembe kell veni hogy ha valaki Phenom rendszer alá akar rakni csúcs vga-t vagy vga-kat akkor azt sokszor eléggé meg fogja fogni a proci, cpu limites helyzetekben jóval alacsonyabb lesz a min. fps és így nem lesz igazán kiegyensúlyozott a teljesítmény.
-
Landon
addikt
válasz
Whit3Rav3n #108 üzenetére
Na igen de manapság ha a PhysX-et nem számítjuk (arra amúgy is ott van az nV számolásra) akkor hol kell akkora CPU számítási erő?
-
törölt tag
válasz
Whit3Rav3n #104 üzenetére
Persze az intel jobb,gyorsabb fejlettebb ezt nem is vitatom de az árakat elnézve akinek keskenyebb a pénztárcája annak egy középkat. gamer gépbe egy x4 is tökéletes az amdtől is. Volt egy teszt itt ph-n -igaz nem a csúcskategóriából- hanem épp azt vizsgálták mit érdemes tenni egy hd6850/70alá vagy gtx460 alá és ott bizony az jött ki,hogy tök mind1,hogy phenomII x4 vagy corei5 nem volt számottevő különbség.. a csúcskategóriában azonban sajna nem versenyképes az amd. Ha csinálna olyan procikat mint vga-kat lenne izgi a dolog
-
csatahajós
senior tag
válasz
DemonDani #43 üzenetére
Ezzel azért vitatkoznék, van pár cím ami simán "megfekteti" a 6970-et még FullHD-ban is (pl Civ 5 felnyomva max tesszellációval, ill. egy két rétegjáték amit itt a kedves olvasóközönség nem is igazán ismer). A "megfekteti"-t itt úgy értem, hogy sokszor beesik az fps 20 alá is, ami azért tud zavaró lenni.
Az minden esetre biztos, hogy jelenleg kevés dolog van amihez nem elég egy 6990 egy monitoron. Eyefinitiben már más a tészta azzal is azért.
Ezen felül nemsokára jön a Buldi, év végén az LGA 2011-es Sandy-k, a platform limiten ez azért majd segít valamelyest.
-
Landon
addikt
válasz
Whit3Rav3n #104 üzenetére
Persze de amit írtak a tesztben is, hogy 60FPS felett ki nem -ja le a cpu limitet?
-
Angel1981
veterán
Szokás szerint az XFX tetszik legjobban.
-
csucsbicep
nagyúr
Vmi brutál egyedi hűtésű példány jöhetne.
-
törölt tag
Én nem is arra írtam,hogy használja a 6magot amelyik a 4et sem tudja. hanem amelyik a 4et használja használjon 6-ot meg az,hogy a 'régi' játékok nem használnak annyi magot ki feltételezem csúcsgéppel nem a régi játékok használata a cél hanem az új fejlesztéseké ami már használ annyit.
-
Pero
senior tag
válasz
KKaresz45 #88 üzenetére
ahogy lesz 28nm sztem utána nem sokkal jön majd a 7xxx széria de ahogy a TSMC áll vele ez idén nem hiszem h elér hozzánk felhasználókhoz.
ami meg a kiváltást illeti azért Prociba integrálva még egy jó darabig nem lesznek középkategóriás GPU magok integrálva szóval nem féltem a vga piacot.
az h az alsó rész megszűnik meg szerintem nem is baj. -
törölt tag
válasz
KKaresz45 #88 üzenetére
Kérdés az,hogy kinek meg mire lesz elég a fusion meg a cpu-ba épített vga,meg ezek a rendszerintegrált sz@rok mikor ezeknél már az is teljesítmény ha le tud játszani egy fullhd filmet blurayről nem is beszélve...majd ha lesz gtx5xx vagy hd68xx szintű megoldás akkor jó. De addig jóideig marad a desktop vga...
-
KKaresz45
senior tag
válasz
yakuza.tora #77 üzenetére
Én azt is kétlem, hogy egyáltalán lesz 7XXX-es széria, de ha lesz is, nem fogják elkapkodni. Teljesen átalakul a VGA piac, jópár cikket lehet ezzel kapcsolatban olvasni. Itt fusion van meg platformosás.
A CPU mellé tokozott GPU-k lesznek, az AMD nem fog a saját termékeinek konkurenciát csinálni további VGA-kártyákkal. Ha még hozzávesszük, hogy az Nvidia is teljesen visszaveszi desktop fejlesztéseket, és a mobil fejlesztésekre koncentrál, akkor már tényleg semmi sem hajtja az AMD-t, hogy új szériát hozzon ki. Jó ideig a 6XXX-ekkel kell majd beérni.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Kártyától függ. Én pl hd 5970-el váltottam core 2 quad-ról i7-re. A core 2 quad kb olyan gyors mint a Phenom 2. Ott pl sok helyen 50-100%-os volt az fps növekedés cpu limitált helyzetekben, az átlag fps-t is szépen megdobta. Gyors kártya mellett nagyon sokat számít egy gyors cpu mert hiába az erős kártya ha a rossz multicore kihasználtság miatt folyamatosab bedroppol az fps helyenként és ezért sok helyen belassul a game hiába fut egyébként szépen.
-
törölt tag
Én is ezt tapasztaltam... haver gépe kb.egy az egybe olyan mint az enyém csak neki i5-je van...full hd-be kb megegyező az fps szám min fps-ben, ugyanakkor max fpsek nekem magasabbak amdvel! meg ha 4 magot tud használni egy game akkor 6ot miért ne tudna...lásd gta4 pedig nem is éppen mai game...
-
Landon
addikt
válasz
Whit3Rav3n #81 üzenetére
Igen ezzel nagyjából én is tisztáben vagyok de még is manapság mindenki azt mondja, hogy aki nem 3DMark-ozni akar csak játszani annak annyira még sem gond az AMD-s platform. Ill. akkora hatalmas egetverő különbség nincs.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Nem tudja felvenni az x6 a versenyt az i7-el mert egyrészt a játékok szarul használják a 6 magot, másrészt azonos órajelen az i7 közel 50%-al gyorsabb magonként az x6-nál szóval csak ilyen minden magot fullra kihasználó szoftvereknél tud az amd az i7-hez feljutni de ez játékokban sosem fordul elő. Sajnos az amd nem jó választás jelenleg high end gamer rendszrekhez mert túl gyenge magonként és a mai játékokban még az számít leginkább.
-
Xaels
félisten
válasz
yakuza.tora #77 üzenetére
Ősz vége(Október-November, ugye 6XXX debütálása) anno 4XXX esetén Június - Augusztus volt a megjelenés
. Meg inkább a BF3 a mérvadó, az még akár csúszhat is...
-
Landon
addikt
Értem, köszönöm!
És szerintetek az árcédula mennyi lesz kb? Nekem 160 a lélektani határ... ebbe reménykedem, hogy akörül kb megáll. Illetve nagyon sokat gondolkodom, hogy kivárjam e az 590-est az árak miatt is ill. h kiderüljön az mit tud... bár mivel az még limitáltabb lesz ezért gondolom az 200k felett lesz biztos és pár db csak.
Knx88 Hát igen basszus ez a másik ami miatt elgondolkodtató hogy van e értelme...Elég limites lehet a cucc... Guru3D_n 3.7-es i7-nél is bottleneck volt, de ott írták azt hogy ameddig a bottleneck 60FPS felett jön elő addig kit érdekel és ezzel egyet is értek csak fene tudja nálam hogy lenne... Mit gondoltok?
Egyébként Knx88 nem tudom amit írtál szarkasztikusan írtad révén, hogy esélytelen a dolog vagy komolyan kíváncsi vagy?Olvastam már, hogy 4GHz-n a X6 fel tudja venni a versenyt az i7-el bár ennek nem tudom mennyire lehet hinni...
-
Xaels
félisten
válasz
#17283328 #60 üzenetére
Én 30-ért vettem az 5770 Vapor-X változatát és leginkább Battlefield: Bad Company 2-öm vele és FullHD felbontás mellett 22"-on annyira nem recésedik a kép, hogy AA-ért könyörögjek, de ahhoz, hogy multiban folyamatos és élvezhető maradjon a játék már sajnos kompromisszumokat kell kötnöm. Jelenleg őszig(BF3-ig) várok a fejlesztéssel, addigra esnek még az árak, ha meg kijön a 7XXX-es széria addigra az Ati-tól akkor meg pláne esnek, de addig nem láttam semmi olyat ami nem menne élvezhetően ezzel a kártyával.
-
Giot
addikt
Matrica:
1. Sapphire
2. Msi
3. XfX
4.Giga -
Nem hinném,hogy lesz ilyen kártyám,pedig fene nagy kedvem lenne kipróbálni,de a házamba se férne be,a tápom kevés hozzá,no meg a pénzem sem bírná el
-
Landon
addikt
Elképzelhető, hogy egy ilyen "állat" fog kerülni a gépembe de egy valami aggaszt amiről még nem tudtam meggyőződni: Corsair HX750-es tápom van. Az AMD oldalán az ajánlott a 750W vagy magasabb. Kérdés: a jelenlegi tápommal lehetőségem lesz akár az OC-s BIOS futtatására is problémák nélkül? Vagy inkább a táp csere lenne a biztosabb. Utóbbi esetben sajnos akkor felejtem a 6990-est.
Tudom, hogy a corsair tápok nagyon erősek és sokat bírnak de ennél a kártyánál már nem vagyok biztos, hogy minden tökéletes lenne.
-
törölt tag
válasz
yakuza.tora #68 üzenetére
Akkor gondold el mennyire lehet hangos a 6990...
-
yakuza.tora
addikt
válasz
broken9191 #32 üzenetére
Na arról azért tudnék neked mesélni, hogy mennyi re volt halk a Sapph 6970 ref hűtője!
Le is cseréltem egy AC Xtreme-re!Keldor papa: Hát éppen ezért lep meg, hogy ennyien kiadják ezt a karit...
-
proci985
MODERÁTOR
kelleni fog, anandos mérések szerint még a GTX480hoz képest is baromi hangos még default clockokkal is, hát még OC clockokkal.
és ezzel csak az a baj, hogy a hűtése kb a maximum, amit ki lehet hozni légen: a 375Ws tdp stimmelőnek tűnik, második biossal pedig 450-500Wot mértek anandék. utóbbiba konnektor felől beférne a gépem kétszer, húzott quadostul
másik probléma, hogy a házba is fúj. tehát igazából kérdés, hogy melyik ház lenne megfelelő, talán egy HAF X megfordított első ventivel már megtenné.
igazából mérnöki szempontból ez a kártya szerintem ugyanúgy mestermű, mint volt a 7900GX2, az Ares, a GT480 vagy az XFX5970 4gb.
egyébként meg a 6950CF olcsóbb, hűvösebb, sokkal halkabb és nem érezhetően gyorsabb, a 6970CF meg árban kb ugyan annyi, hűvösebb, sokkal halkabb és gyorsabb. x58on CF szokott lenni, i5ön szintén, SBn szintén, modern AMDken szintén, másra meg nem hinném, hogy bárki is venne egy 200ks vidkarit. mAtx formátum meg kisházban talán lenne értelme, de ekkora hőtermelésre talán az Antec P180 mini elég. mármint csak az.
yakuza.tora: OC órajeleken legalább 100Wal többet eszik, mint a Mars és az Ares. sőt, még a legendás tantalumos GF100-512 tesztkártyánál is (az egyetlen teljes értékű "GTX512", amit valaha teszteltek).
elnézve a hűtési megoldásokat, ennél két socketen egyszerűen nem lehet jobb hűtést/PCBt építeni. Voltera VRMek (digis, mint eddig a 2900xt, 69x0 és GF100 esetén, illetve pár DFI és EVGA lapnál), metal pad a vapor chamber alatt a legjobb hőátadás miatt, valszeg a GTX480 20Wos deltájánál is erősebb venti, és 500Wnál még mindig 100fok alatt volt, tehát 500Wra tud kb 70es deltaTt, ami deltaT/Wos arányban kb minden piacon lévő léghűtőt, beleértve az ACC Extremet és a TR HR03GTt agyonver.
ventit nem lehet erősebbre cserélni, hűtést CFX lehetőségének megtartása mellett nem lehet javítani (nincs hely), ez ennyi. még nagyobb tuningnál már 600-700Wról lenne szó, szóval szerintem még extralimitált szériának se lehetne megoldani.
-
keIdor
titán
válasz
yakuza.tora #65 üzenetére
Igen, de ezekből szerintem max eladnak 10.000-et és ennyi. Nem sokan fognak venni ilyen VGA-t. A piac 0,001%-át érdekli.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
Silentfrog #7 üzenetére
Az ár szerintem nem idegesíti az AMD-t. Példának ott az ASUS ARES!
Inkább arról lehet szó, hogy nem akarják, hogy elöntse a netet egy 6990 elhalálozási pánik. A fő hangsúly azon van, hogy a nyákba nem piszkálhatnak bele az egyes gyártók. Nem véletlenül! Ezek a magok már eleve ki vannak feszítve. olyan bődületes tartalék nem igazán vannak benne, hogy érdemes legyen a gyári tuning beállítások fölött hajtani. Ha mégis megteszi az ember, valszeg komolyan csökkentheti vele a kártya élettartamát.
Nyilván, később jön majd egy két óvatos csemege. Szerintem az ASUS biztos, hogy kidob egy "csakazértismivagyunkafaszagyerekek" edísönt.
Az viszont meglepett, hogy mindenki a temeti a desktop vga piacot, meg ugye a rohadt drága is ez a kártya, ehhez képest 9 gyártó is rajthoz állt ezzel a karival...
-
keIdor
titán
Kár, hogy annak idején nem volt GTX-490, ami két GTX-480-ra épült volna. Megismerkedhettünk volna a világ első 600W-os kártyájával. Aki meg pluszba feszt is emelt volna rajta, egyből 700W.
Abból kettő darab és máris többet fogyasztott volna a PC, mint nálunk a klíma, porszívó, hajszárító vagy mosógép. 2000W-os táp meg ajánlott lett volna.
-
- = Zk = -
félisten
asus puritánsága hajat meresztő
mivel sapphire párti vagyok, igy....! FB-n tegnap postolt egy videót a Sapphire a 6990-ről. meglepődtem, mikor egy nagydarab, kopasz, körszakállas, fülbevalós csóka, elmagyarázza a kártyát, és pár érdekességet rólaahogy olvastam, a full hd+full nem gond eme kártyának. remélem, egy 6870-nek sem lesz majd gond a full hd+medium/full beállitás
(ezt tervezek, az 5770 helyett)
-
atti_2010
nagyúr
Itt fogyott el az Nvidia mert erre nem fog tudni válaszolni, vagy csak nagyon későn.
-
elmelet45
tag
Végre azért már játszható Metro 2033 is 2560x1600-n dx11 módban HD6990-el
csak a 26-27 FPS rohadt kevés még, bár CF-ben felpörög 40-50-re.
Crysis 8X-os AA + 2560x1600 + Enthusiast grafika alatt már 30 FPS-sel fut, azért szép.
Ilyen beállításhoz már kell minimum 2GB vram, 1GB-tal esélytelen, pl: 5970-nel is ha úgy nézi a játék hogy GPU-ként 1GB-ot tartalmaz.
Manapság már 1280x1024-hoz kell min 1GB Vram tesztúrák miatt.
Ha még az idén kijönnek a HD7000-sek, akkor búcsút mondhatuk ennek a karinak is.
Egy GPU-s7970 közel lesz a 6990 teljesítményéhez, és árban 100k lesz, az lesz a nem semmi ismét, Nvidia majd valamikor jövőre tervez.
Kérdés az is hogy mikor lesz mondjuk 3 vagy 4 gpu-s kari, és meddig növelhető a tranzisztorok, illetve, a stream procik/shaderek száma, nem-e lehetne több gpu magra megosztani, attól még lehet kisebb fogyasztás, úgy mint a CPU-knál amikor megjelent a Core 2 széria akkor fele annyit evett mint a p4. -
Xaels
félisten
válasz
#17283328 #52 üzenetére
[link] 4xAA -ig nincs is gond, de felette már megnézném milyen eredmény jönne ki(majd a PH-s teszt úgy is 8x-essel nézi). Metro2033 és Crysis alatt azért izzad rendesen(ezeket nem hiszem, hogy 3 monitorral élvezetesen vinné), persze lehet jönni, hogy egyik sem valami nagy szám és optimalizálatlan, de a jövőben kijövő játékokról sem tudjuk előre megmondani mire lesz alattuk képes.
-
-
paprika
aktív tag
Engem valahogyan nem is izgat ez a kártya
Meg egyszerűen nem bírom a sok okoskodót olvasni . Elég nekem még a 4870
Maj 1-2 hónap múlva újítok valamit . GTX 570 vagy valami ATI . Totál mind1 mi van a gépemben.
-
Xaels
félisten
-
törölt tag
válasz
megint én #44 üzenetére
Ha sikerult volna elolvasni hirt, olvashattad, hogy egyelore csak referenciamodelleket lehet forgalmazni, modositasok nelkul. Gyartok keze meg van kotve.
Sajat magadnak megvalaszoltad a kerdesedet. Igen, AMD korlatozza a lehetosget egyelore, majd egyedi huteses verzio is. Hogy gtx 560 miert jelent meg egybol sokfele hutessel? Talan mert masik gyarto termeke, aki startkor meg nem korlatozta a modositasokat.
Szerinted ha nem lenne kitesztelve akkor hogyan kerulhente egyaltalan piacra? Az oemek is kitesztelik, szoval ha ott megfelel, akkor a refhutessel is megfeleloen fog uzemelni, max durvan hangos lesz... vizesblokk is lesz majd ra hamarosan.
-
megint én
őstag
Bocs, ha már elhangzott volna... De sehol egy vízhűtéses, vagy 3 ventis??? Mi ez a sok 1ventis ref?
Látom elhangzott. De azért meglep, miért van, hogy PL a GTX 560ra mindenféle volt, erre meg nem. :S
AMD korlátozza a lehetőségeket? Talán nem tesztelték ki eléggé mi is kéne rá? Vagy minek tudható be? -
DemonDani
addikt
ha van 3 monitorod akkor kell.
ezt csak irtó nagy ökrök teszik majd be 1 monitor alá aki senki nem tud mit kezdeni a poénével már...egyrészt iszonyatosan platform limitált 2560 4AA alatt fölösleges sok extra kakaóban reménykedni,
másrészt egy 6970 vagy 570 bőven elég mindenre, nincs ami szégyenbe hozná 1 monitoron... -
Entryy
aktív tag
Vizes verziók nincsenek?
-
Xaels
félisten
"vélhetően újra az AMD-hez kerül vissza a leggyorsabb VGA titulusa." - eddig is náluk volt az 5970-es személyében...
Amúgy szerintem év vége felé (BF3) kiderül, hogy kell-e ez a kakaó vagy sem. Ha abba a játékba beletesznek mindent amit ígértek, akkor ott meg fog szerintem izzadni, C2-nél szerintem egy cseppet sem.
-
törölt tag
-
Tomcat
őstag
Nekem nagyon tetszik a Sapphire, akár kettőt is elfogadnék a gépembe.
Csupán annyi a gond hogy a 3DMark pontvadászaton kívül pillanatnyilag másra még nem igazán van szükség ekkora teljesítményre. (Talán majd a Crysis 2 igényli.) Ha mégis az ellenkezője történne, amit a konzol garfikai limitáció miatt kétlek akkor talán fogom érezni szükségét a váltásnak. Egyébként fölösleges pénzkidobásnak tartom.
Ennek ellenére örülök hogy van fejlődés a teljesítményben és vélhetően újra az AMD-hez kerül vissza a leggyorsabb VGA titulusa. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
broken9191 #28 üzenetére
Akkor nem szóltam. Én még a legelső FERMI effektusnál tartok.
-
törölt tag
válasz
broken9191 #32 üzenetére
Akkor én meg se szólalok a 64fokos gtx460ammal
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
broken9191 #32 üzenetére
Ahány teszt annyi hőmérséket. Annak idején tény, hogy az NV képes volt értelmesen vezérelni a ventiket, ez a G80 idején már megmutatkozott.
Mellesleg, ha 1 GPU ~80 fok, akkor a 2 GPU-val a ~90 fok az sok?
-
Xaels
félisten
Design-osak, de nekem spórolják le róla a matricát és a sok felesleges sallang sem kell a dobozba, csak a kártyát adják ide garanciapapírral(persze a csomagolás stb. költségével csökkentve) a többit megoldom
-
törölt tag
Szépek és rettenet erősek, de ez már tipikusan az a kategória, ami már azért nem érdekel igazán, mert egyrészt megfizetethetetlen és legfeljebb .jpg-n látok ilyen kártyát, a való életben soha... a teszteken látott eredményeket biztosan szájtátva fogom konstatálni, de legfeljebb ennyire érdekel csak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
broken9191 #24 üzenetére
Ezt úgy mondod, mintha a jelenlegi 1 GPU-s refhűtős kártyák nem "nyalnák" a ~90 fokot...
-
zolyee
tag
Nagyon ütős lett a 6990!
Kiváncsian várom az Nvidia válaszát! -
capulet75
addikt
Mint ha nem lenne tökmindegy h milyen matrica van rajta. Általában amúgy is csak a nyákot lehet látni, ha látni.Arra az oldalára találhatnának ki valamit.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
broken9191 #24 üzenetére
Hát az nagyjából ki is gyulladna, ha csak nem szigorúan vízhűtéssel dobják ki.
-
-
marositech
senior tag
Váó!
Ezekben mi a különbség? A matrica!
Remélem azért lesznek egyedi hűtési megoldású HD 6990-k.
Azokat várjuk szeretettel. -
tzsolesz
nagyúr
Uff. Megjöttek a csúcsok is végre a 6000-es szériából.
Nah, lehet bugyit felkötni hozzá a konkurenciának, ahogy elnézem a GTX580 igen messze van tőle.
Csak is 2 gpu-s lehet az ellenfele. Jól számolom, hogy GTX560 SLI megoldás kevés lesz ellene? -
Asus minimál design a legjobb. A gyári hűtő úgy szép, ahogy van, nem kell rá mindenféle bohóc matrica. Egy Asus logó és marad ugyanolyan elegáns, mint ahogy azt az AMD megtervezte. Persze szigorúan SZVSZ, sokaknak meg pont a gyáritól eltérő matricázás tetszik.
-
peterm711
aktív tag
illetve a matrica vagy a doboz szépsége lehet döntő tényező
ja aki ilyen kártyát vesz az általában e két tényező alapján szokott dönteni
szépek lettek a kártyák -
mpierre
veterán
Újra virágozni fog az vga hűtők piaca. Hatalmas bordákkal fűszerezve...
-
Mikorra várható teszt?
-
törölt tag
Én még mindig nem tudom feldolgozni,hogy miért nem lehet a világ eddigi leggyorsabb vga-jához valami pofás hűtőt tervezni,egyszerűen nem fogom fel,hogy ehhez a karihoz ezt tényleg komolyan gondolják? Más...mire lesz normális driver addigra nv is bejelent valamit..
-
smkb
őstag
Érdekes dolog ez az 699 usd MSRP... neweggen 709-749 közt figyelnek... de ezt gyakran eljátszák mindkét oldalról, hogy az MSRP csak marketing.
-
Silentfrog
veterán
Annak,hogy referencia kártya és semelyik gyárto nem nyulkálhat bele,annak mi értelme?
Álatalában jobb szokott lenne ha kap egy egyedi hütést a kártya.
Vagy azért,hogy az egyedi kártyák megnyomják az árat,és nem szeretné a gyárto,hogy sokkal többért adják a termékeiket? -
flexxx2
őstag
Na végre, máris rohanok venni egyet
-
subaruwrc
félisten
az xfx sem csúnya, de nekem az MSI tetszik a legjobban
már ha ez érdekel valakit
ref megoldás az összes elméletben, de biztos lesz gyártó roszabb hibaszázalékkal.. -
-
LackoMester
addikt
Igazából ez teljesen normális.
Akinek a gyári OC kevés, és hazavágja a kártyát akkor gáz, és így járt. -
adorjant
őstag
Az óvintézkedést megértem,őrült sokat fogyaszthat húzva...
De azért valamilyen szinten durva,2011-et írunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elektromos autók - motorok
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest