Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz proci985 #172 üzenetére

Így van. 400 watt fölé menni overkill. Van már aki leírta, hogy alapból tök jó a kártya, meg minden, de az OC BIOS aktiválásával egyrészt hangorkánt kap ... 115 fokos GPU hőmérsékletekkel, és a házon belüli egységek hőmérséklete is 20-30°C-szal nő (a tuningolt Core i7 procija ki is fagy, tuning nélkül ok, de forró). Irtózatosan komoly házhűtés kell az OC BIOS mellett. Gyakorlatilag a feature sok esetben használhatatlan. Szó szerint porszívó lesz a kártyából, mármint a hang alapján. Őrült tuningosoknak ez lehet, hogy megéri, de alapvetően nem használható az OC BIOS otthoni körülmények között.
    Nem véletlenül van az a 300 wattos határ meghúzva. :))

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz proci985 #170 üzenetére

Feleslegesen várnak páran aftermarket verziót. Nem lesz a HD 6990-ből. Elsősorban azért mert nincs értelme. Ez a darabszámra vezethető vissza. Egyetlen gyártó csinálja kártyát, mégpedig a TUL. Tőlük veszi mindenki. Nyilván az ár azonos, hogy senkit se érjen hátrány. Az AMD felügyeli ezt.
    Amiért pedig nem lesz, az az, hogy a HD 5970 eladása is 70%-ban OEM csatornákon történt, és a HD 6990-nél sem várnak mást. Oda a gyártók mindig referenciákat rendelnek, vagy ha nincs referencia, akkor egy beszállítótól hozzák. Ha valaki aftermarket verziót akar csinálni, akkor kérhet rá engedélyt az AMD-től, és valszeg meg is kapja, de anyagilag nem fogja megérni, mert darabszámra viszonyítva ebből a termékből irtózatosan kevés megy el. Tökéletesen felesleges külön gyártósort építeni neki, és azt fenntartani. Anyagilag jobb egy gyártónak kiadni, és tőle venni mind. Ezért nem volt olyan kártya a csúcskategóriában, amin változtattak volna a gyártók. Egyéni akciók voltak 1000 darabos limitált példányszámban, heroináron. Na úgy már megéri, de itt egy relatíve nagy mennyiségben gyártott termékről lenne szó. Mondjuk a nagy mennyiségnél úgy érdemes gondolkodni, hogy a teljes VGA-piac 2%-át teszi ki a 300 dollár feletti áron értékesített kártyák. Ez meg 700 dollár ugye. :D

Nem jelent sokat a fémlap. Annak lényegében az lenne a fő célja, hogy a lesarkazást megakadályozza. Erre az AMD nem fémlapot használ, hanem egy fémgyűrűt.

• yakuza.tora

addikt

válasz proci985 #140 üzenetére

"a voltera vrm, az a költséghatékonyság biztos jele" - Én úgy tudtam, hogy pont a Texas Instruments által a Voltera kiváltására gyártott fesszab. készült a költséghatékonység jegyében! :U

• zuchy

őstag

válasz proci985 #67 üzenetére

Még két lehetőség van, növelni a kártya szélességét és hosszát, bár a hossza már így is hatalmas. Lehet, hogy a kártya szélessége is meg van határozva az OEM miatt. Bár mintha a kártya kicsit szélesebb lenne, mint a többi.
    Talán hatékonyabb ventivel lehet jobb légszállítást elérni, miközben a zajszint alacsony marad viszonylag. Bár nem is baj ez a limit, a hely limit.

• Landon

addikt

válasz proci985 #73 üzenetére

Értem, köszönöm! :) És szerintetek az árcédula mennyi lesz kb? Nekem 160 a lélektani határ... ebbe reménykedem, hogy akörül kb megáll. Illetve nagyon sokat gondolkodom, hogy kivárjam e az 590-est az árak miatt is ill. h kiderüljön az mit tud... bár mivel az még limitáltabb lesz ezért gondolom az 200k felett lesz biztos és pár db csak.
    Knx88 Hát igen basszus ez a másik ami miatt elgondolkodtató hogy van e értelme... :F Elég limites lehet a cucc... Guru3D_n 3.7-es i7-nél is bottleneck volt, de ott írták azt hogy ameddig a bottleneck 60FPS felett jön elő addig kit érdekel és ezzel egyet is értek csak fene tudja nálam hogy lenne... Mit gondoltok? :)
    Egyébként Knx88 nem tudom amit írtál szarkasztikusan írtad révén, hogy esélytelen a dolog vagy komolyan kíváncsi vagy? :) Olvastam már, hogy 4GHz-n a X6 fel tudja venni a versenyt az i7-el bár ennek nem tudom mennyire lehet hinni...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés