Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz zuchy #132 üzenetére

hosszra 312 mm a max. igazából a dolog onnantól gáz, hogy nem lesz ház, amibe beférjen a kártya.

szélességre megint van egy határ, ami fölé nem lehet menni (ld az MSI thunder kártyák). PCB drága, attól meg mag a hőtermelés nem lesz kisebb, hogy picit nagyobb területen fog esni.

hatékonyabb venti... alapvetően egy valszeg 20W fölötti fogyasztású talán 8cm átmérőjű blowerről beszélünk. axiálisnak nincs hely, nagyobb blowernek nem igazán. valamennyit a csapágyazással/motorral/lapátok kialakításával lehet nyerni, de nem 20-30 decibelt.

egyébként meg szerintem alapvetően inkább a fogyasztást kellene csökkenteni, és mindjárt megoldódna a probléma:)

Landon: a voltera vrm, az a költséghatékonyság biztos jele:) a vapor chamber detto. a spec hővezető anyag a gpu és a borda között megintcsak. elnézve a W/deltaT értéket, a hűtője jelenleg a legjobb piacon lévő léghűtő.

nézd meg az alkatrészeket, ez minden, csak nem olcsó.

• Landon

addikt

válasz zuchy #132 üzenetére

Láttad az egy slot-os GTX570-et? :) Szerintem az a kártya tartja jelenleg a hossz csúcsot. Félelmetes.

Nem akarok nagy szavakat használni de szerintem szép lassan el lehetne kezdeni gondolkodni a jelenlegi "hagyományos" (réz, alu bordák, heatpipe-ok, rajtuk ventillátorokkal) hűtés átalakításán, újításán. Bár ez biztos nem egyszerű, meg már elég sok kártyát eljátszottak ill. ugye ott van a költség hatékonyság is...

Kenwood3: Szerintem az AMD uralkodásának a vége mintha már elkezdődött volna az 580-asok miatt. Nem akarok hülyeséget írni, de mintha a legújabb statisztikák/eladások is ezt mutatták volna ha jól emlékszem.

Új hozzászólás Aktív témák