Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsombe
senior tag
Frissült a BBM 2.1.0.40-es verzióra, néhány újdonsággal, mint pl. a matricák. Jó lenne ez az app, de szörnyű, hogy 160 mega memórát eszik és az akksit is zabálja.
-
l.sebestyen
senior tag
asszonynak a droidra akarom feltenni, én nem regisztráltam hetekkel ezelőtt, hogy elsők között feltehessem, de mégis, kb. mennyit kell várni, tegnap tettem fel azóta az az üzenet, hogy várjak mailban az értesítésre.
-
bok92
addikt
Megjelent! Igaz egy hónap késéssel...
-
cairojack
aktív tag
Hát ez komolyan szánalmas. Lassan egy hét telt el, oszt a BBM még sehol. Most ment el a kedvem az egésztől. Ha már egy nyomoronc appot nem tudnak határidőre feltölteni, jobb ha csődbe is mennek. Az "űberprofi" BB a vállalati szektor felé akar fordulni? Hát ezzel a teljesítménnyel csak lejáratják magukat.
Persze megértem, hogy adódhatnak hibák. De 6 nap alatt nem tudják kijavítani? És lapítanak, ahelyett, hogy mondanának valami új céldátumot. Ekkora égést. -
papeti01
senior tag
szerintetek mennyi még az a kis türelem....????
(nem csoda, hogy csődbe mentek, pedig szerettem őket)
-
cairojack
aktív tag
Én még mindig nem találom az appot. Én vagyok zizi, vagy tényleg nincs még?
Más:
(Függetlenül attól, hogy már a BB-t is lenyelte az NSA).
Az embereket azóta zavarja a megfigyelés, amióta világ a világ. Ha nem így lenne, nem találtuk volna fel a függönyt, hogy mást ne mondjak.Amiért a sok nép nem megy az utcára az NSA-s balhé miatt, az az, hogy szegények olyan sötétek, hogy a 99%-uknak gőze nincs róla, hogy ŐT is megfigyelik, és hogy miket tudnak róla. A maradék 1% nagy része meg beveszi az évtizedek óta nyomatott kamu dumát, hogy "Akinek nincs mit rejtegetnie..." meg "Csak anonim adatgyűjtés..." "Csak statisztikai célzattal..."
Persze. Még az is lehet, hogy tényleg így van. Most még. De semmi nem garantálja, hogy mindig így lesz, csak amikor már nem így lesz, késő lesz pampogni. De hát 1 napnál, vagy 1 hétnél előrébb gondolkozni (főleg ilyen kérdésekben) "úri huncutság".
Mivé lesz a világ (és még csak nem is látják)...
-
kolosanyi
veterán
válasz
wertigo1984 #119 üzenetére
Hogyne menne, már két hete beteg vagyok. Nagyon utálom, hogy nem tudok edzeni, majd a héten már talán. K*csög influenza...
-
Cheesy
őstag
Van az az univerzálisan, kapásból visszadobott válasz, ha valaki a magán dolgaiba nem akar betekintést engedni, hogy "há' mi olyat írsz, amit nem láthat senki?!". Az ilyen választ adókra, akik ilyenkor valahogy abszolút toleránsak a nagy testvérrel szemben, kíváncsi lennék mit reagálnának egy olyan szituációban, amikor egy barátjukkal beszélgetnének négyszemközt olyan dolgokról amik csak rájuk, vagy egy szűk körre tartoznak és valaki odaáll közvetlen melléjük, közéjük, hogy hallgathassa mit mondanak. A valóságban ez képtelenség, a virtuális világban meg gyakorlatilag ezt akarják ráerőltetni az emberekre.
A BBM volt az utolsó ilyen "mentsvár", most hogy kidobták az androidosok és az almások elé a lehetőséget, hogy használhassák, ennek annyi. Talán még két BB telefon (nem BB10-es) közti BBM kommunikáció titkosítva marad, de az android és amobil ujjlenyomat olvasóios eszközökön (ha hinni lehet a híreknek) gyakorlatilag nulla akadálya van a lehallgatásnak/logolásnak. -
kolosanyi
veterán
Asszem India volt. Persze, Indiának nem ad hozzáférést, de nyilván usákia kibulizta, akárcsak a többi nyugati állam. Nem hinném, hogy mi kivételek lennénk, persze biztosat nem tudok. De egyébként is mindegy, ha nem ad önszántából, akkor - lásd a kémbotrányt -, megszerzik másképp a hozzáférést.
(#117) Econ
Hát te nagyon okos vagy, hogy így ki tudtad forgatni a szavaimat...
Nyilván nem okoz örömet, hogy megfigyel(het)nek, fura perverzió is lenne, ha erre izgulnék. Ennek ellenére, az egyetem befejeztével hivatásos tiszt leszek, ami megkövetel egy "kifogástalan életvitelt", meg egy rakás egyéb marhaságot. Akármilyen is az aktuális megfogalmazás, a lényeg az, hogy egy tiszt bizony más (kellene, hogy legyen), mint Gipsz Jakab az utcáról. Nem fér bele az "életvitelbe" az, hogy az illetőről kikerül a napiszarra egy kép, ahol éppen ruha nélkül hugyozik egy házibuliban. Persze, hogy nem, hisz - akár egy rendőr, katona, katasztrófavédelmi tiszt - szabályokat tartat be másokkal. Pont emiatt kell a rendszerből kiszűrni az ilyen munkakör ellátására alkalmatlanokat, ezt pedig csak úgy lehet hatékonyan megvalósítani, ha megfigyelik az adott személyt. Gondolom nem örülnél, ha egy szélsőséges időjárási körülmények miatt elrendelt minősített helyzetben én lennék az a katasztrófavédelmi tiszt, aki a te ellátásodat szervezi az erre alkalmas befogadóhelyen és részegen vagy egyéb tudatmódosító szer által befolyásolt állapotban jelennék meg. Nem, nem teszek ilyet és más tiszt se tegyen, nem méltó az egyenruhához. Erről nagyjából ennyi a véleményem.
A meglepetésekre meg inkább nem írom le azt, ami elsőre az eszembe jutott, nem akarlak megbántani. Maradjunk annyiban, hogy igyekszem úgy élni az életem, hogy ha megfigyelnek se tapasztaljanak kifogásolható dolgokat. -
törölt tag
válasz
kolosanyi #104 üzenetére
"Ne vedd bántásnak, de mi olyan titkos, hogy neked a chatelésed se láthatja senki? Én mondjuk úgy vagyok vele, hogy pont nem érdekel, mibe néznek bele (amúgy is lehallgathatnak, mint NKE hallgatót, sőt, hallgassanak is le, mint tisztképzésen résztvevőt)."
Ezek szerint vannak olyanok, akiknek valósággal örömöt okoz, hogy titkosszolgálati megfigyelés alanyai lehetnek.
De az a legjobb rész, hogy "mi olyan titkos"?
Hát, neked még tartogathat néhány meglepetést az élet.
-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
Nem igazán értelek. Egyik oldalról leírod, hogy tudod milyen ha lehallgatnak, másik oldalról meg az én egyéni szoc problémám, hogy kivel mit osztok meg? Hol az összefüggés? Bocsi, tényleg nem értem, mit akarsz ezzel.
A megosztásra meg: nos nem lehetsz olyan naiv, hogy azt gondold, más csatornákon nem figyelhetnek meg. Nyilvánvaló, hogy az internetes kommunikáció ugyanúgy megfigyelés alatt áll, a szolgáltatónak kötelessége hozzáférést biztosítani a mindenféle elhárító, biztonsági stb. hivataloknak, amik csak léteznek. Ez alól a BB se kivétel.
Az alkalmazáshoz meg annyit, hogy valószínű nem is fogom letölteni, mert minek. Számomra semmi pluszt nem ad egyik im szolgáltatóhoz képest se, akkor meg minek fogyassza a tárhelyem? Biztos van olyan ember, aki nagyon örül most, hogy nyitottak más platformok felé is, elhiszem, hogy van aki használja majd, csak szerintem kevesen lesznek ilyenek. Nem értem, hogy miért véditek ilyen sokan foggal-körömmel ezt az alkalmazást. Akinek tetszik, használja, akinek nem, az le se tölti.(#111) BenHans
Akkor nem figyelnek meg, ha nem akarnak. Ez nem kedv kérdése, tény. Jöhetsz itt mindenféle proxyval, meg titkosítással úgyis megvan a módjuk rá. Nem tudsz eltűnni, lehetetlen. Innentől teljesen mindegy, hogy me -
BenHans
addikt
Egyetértek, de annyit még hozzátenék, hogy elvből nem akarom hogy lehallgassanak. De látom, már eljött az az idő, hogy nem kell az emberek száját befogni, saját érvekkel befogják maguknak.
Régebben ezt a szöveget a politika pumpálta, hogy akinek nincs titkolnivalója annak úgysincs félnivalója...
Egy általam kedvelt idézet, ami találó annak, aki érti: "Talán naiv dolog azt hinni, hogy aki nem panaszkodik, nincs is panasza." (Jodi Lynn Picoult)
Nem elég, hogy a "felsőbb hatalmak" ha úgy tetszik nekik már a házból sem kell kilépni és 2 másodperccel fingás után már tudják mit ettünk... de persze ha már úgyis ez van, akkor "ugyanmá" mit számít ha lehallgatnak.
-
Gyerekek! Sem én sem vagyok tökéletes, sem a világ.
És igen, vannak titkok - sajátosságok amik senki másra nem tartoznak.
Ennyi! Taps! Meghajlás, függöny le!
-
iSonic
addikt
válasz
kolosanyi #104 üzenetére
Már meg ne bántsalak, de például vannak ismerőseim akiknek a szülei a KBH (Katonai Biztonsági Hivatalnál) dolgoznak és szépen lehallgatják őket.. stb.. köbö napi rendszerességgel dumálunk telón haverommal és olyan szépen visszhangzik a telefon, hogy már kiszakítja a dobhártyámat.. és igen is vannak az embereknek olyan dolgai amit rohadtul nem akar mással megosztani.. lehet neki is van olyan dolga ami másra nem tartozik, az meg egyéni szoc dolog, hogy te meg mit osztasz meg kivel..
másik dolog ami általános: Ha nem tetszik a BBM, nem kell letölteni..
-
consono
nagyúr
A megjelenés előtt lett már 1.1 millió új BBm user, egy kikerült leak miatt, ami okozott egy csomó gondot. Jelenleg ezeknek a problémáknak az elhárítása van folyamatban, a leak, ki lesz tiltva és ha már minden megy akkor jön csak a hivatalos app.
-
lezerpiramis
őstag
Azert a BB-nel is csak a BES eseteben beszelhetunk valodi titkositasrol. Vajon mennyire titkos az a level, amely ugyan BIS-en megy, de egy ingyenes szolgaltato fiokjabol (es egy masik ingyenes szolgaltato fiokjaba)? Pont annyira: semennyire
-
kolosanyi
veterán
válasz
Polarstar #99 üzenetére
Ne vedd bántásnak, de mi olyan titkos, hogy neked a chatelésed se láthatja senki? Én mondjuk úgy vagyok vele, hogy pont nem érdekel, mibe néznek bele (amúgy is lehallgathatnak, mint NKE hallgatót, sőt, hallgassanak is le, mint tisztképzésen résztvevőt). Nem beszélek olyan dolgokról nyilvános csatornákon, ami kényes, ilyen egyszerű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- Milyen egeret válasszak?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nyaralás topik
- E-roller topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest