- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
E1even
senior tag
válasz
Neovenator #193 üzenetére
Hát ez 'urva jó - "...vagy náthás, vagy nagyon sokat kólázik...de nem a pepsi fajtából...".
-
Lacccca87
addikt
Csak nekem tűnt fel hogy olyan amatőr szerű volt az egész rendezvény? Az az indiai csávó aki pofázott meg olyan szinten érdektelenül adott elő mindent hogy az már fájt, ezen felül a beszédtempók is kb olyanok voltak mintha harapófogóval húzták volna ki belőlük....
Arról már ne is beszéljünk hogy majdnem minden előadó rendelkezett valamiféle beszédhibával (pösze,sejpít stb...) -
TTomax
félisten
Most akkor kicsit félve kérdezem???Mi debütált?Mert az rendben,hogy bárki nézheti,de ha nem lát semmit...
-
válasz
Menthirist #187 üzenetére
bár, amennyiben jól látom, most a 7970 ghz vapor-x edition 380 usd körül van, ami kb megegyezik a 110k-s itthoni árral. a 280x-re meg 300-at mondtak, ergo olyan 85 körül lehet áfával... akkor lehet mégis várni kellene egy kicsit... de nem vagyok egy türelmes alkat, és várok már vagy 1.5 hónapja
-
Nah akkor ahogy látom 7950 Vapor-X lesz belőle cirka 80k-ért házhozszállítással (a 7970 vapor-x 30k-val lenne drágább :S +30% árat nem ér meg nekem a +15% CU)
És ez akkor valahol a 270X és 280X között lesz (túlhúzva inkább 280X) ha jól értem (a 270-esben talán 1536 shader proci van a tippek szerint, a 280-ban 2048, a 7950-ben meg valami 17xx)... bár lehet egy árat azért várok a 280x-re -
Komplikato
veterán
válasz
Neovenator #185 üzenetére
"Ami viszont remek lenne végre valahára, meg Win 8.1 meg új WDM anyámkínja, ha megoldanák: kapcsoljon le teljesen a dVGA, ha csupán az IGP van használatban..."
Én sem értem miért ne lehetne megoldani, notebookokban már elég régen megoldotta mindkét gyártó.
Ráadásul ugye PCI-E 2.1 (vagy 2.2?)-től le lehet kapcsolni és vissza az eszközt teljesen. Ugyebár lehet notira asztali kártyát kötni Express-Card foglalaton keresztül és ott is meg van oldva szoftveresen, hogy lekapcsoljon ha nem kell. Viszont notinál nem tudom mennyire van külön HW megoldva a dolog asztali megoldásokhoz képest? -
Neovenator
senior tag
válasz
Jester01 #184 üzenetére
Lehet, hogy ennél lejjebb nem tudták, tán majd a legközelebbi csíkszélesség váltásnál...vagy akkor se.
Ami viszont remek lenne végre valahára, meg Win 8.1 meg új WDM anyámkínja, ha megoldanák: kapcsoljon le teljesen a dVGA, ha csupán az IGP van használatban...nem hiszem el, hogy iszonyúan nehéz lenne megoldani, eddig mégis tojt rá mindenki, pedig kevesebb hő, kevesebb pocsékba ment áram, kisebb zaj. Ettől kezdve pedig az idle fogyasztás se lenne probléma, mert optimális esetben nem lenne olyan. -
Jester01
veterán
válasz
Neovenator #181 üzenetére
Például az idle fogyasztást lejjeb küzdhették volna.
-
válasz
Komplikato #179 üzenetére
hát ha olcsóbb, olcsóbb, nekem csak jobb
80k körül tervezek vga-t venni, de a 100 még beférne. az hogy ez 7950 vapor-x (85k körül, és ahogy láttam, simán ki lehet belőle hogyni +20-30%-okat húzással), vagy 7970 (bár ennek a ghz változatát 105k körül láttam), esetleg 280X, nem lényeges
ha jön egy 7970 ghz szintű kártya 7950 árán 280x néven, akkor az lesz
sajnos elég széles a hézag a 280x és a sima 290-es ára között (gyanítom utóbbi 300 helyett lesz vagy 500-550 usd, ha 600 a 290X elvileg), viszont nem akarok 130-as vga-t venni csak a truesound miatt... -
Neovenator
senior tag
válasz
Menthirist #178 üzenetére
Nagyjából, plusz amit kifelejtettél, a hatékonyabb powerplay, 8-9 teljesítmény/energia szint a korábbi 3 helyett. Az eredmény tisztán látható a Bonaire-en [7790] (a Cape Verde-hez képest fogyasztásban), ami ennek a generációnak előfutára volt.
-
Jester01
veterán
válasz
Malibutomi #173 üzenetére
Pletykák voltak, de reménykedni még lehetett. 7000-est vehettem volna a nyáron is, azt hittem lesz valami nem-csúcs újdonság is.
-
Komplikato
veterán
válasz
Menthirist #178 üzenetére
"az R9 280X ezekszerint egy 7970 GHz editionnak felel meg (árban is)"
Ez azért érdekes, mert amikor ezt kérdezte valaki az Asus Magyarországtól FB-n, akkor határozottan állították, hogy jóval olcsóbb lesz. Konkrét árat nem írtak.
Viszont a 260X ami egy HD7790 megfejelve új UVD/TrueAudio-val, az nekem gyanusan HD7850 árban van, nem?
Amúgy mi a fityfenének lenne GCN 2.0? DX 11.2-t az 1.0 is tudja, OpenGL 4.4-et ... A gyártók meg vigyáznak, hogy a következő csúcsgeneráció gyök kettővel legyen csak gyorsabb. -
Szóval gyakorlatilag nincs gcn 2.0... ugyanolyan gcn magokból raktak még többet a 290X-be ha jól értem.
VGA vásárlás előtt állok, és arra vártam, hogy mi legyen, 7950, vagy valami új R9-es sorozat... szemeztem az R9 280X-el, de ezekszerint:-Mag ugyanaz, esetleg órajelben lehet eltérés, de azt ugye egy kis tuninggal ellensúlyozni lehet
-az R9 280X ezekszerint egy 7970 GHz editionnak felel meg (árban is)
-Egy húzott 7950 Vapor-X-el kb 85k-ból ki lehet tudtommal hozni egy 7970-es tempót
-Szóval kb mindegy hogy mit veszek 80-100k körül amd téren, mert az mindenképp valami Tahiti Pro/XT magos cumó lesz, és jön rá minden (kivéve a trueaudio-t), amiről most szó volt (pl mantle)jól értem?
ui: erre a mantle-re nagyon kíváncsi leszek hogy mire képes, mert telitalálat lenne ha a sok jelenlegi gcn architektúrás vga esetén is jelentős pluszokat el lehetne vele érni (és szerintem a steam os is hasonlóra építhet, tekintve hogy azt mondták elérhető más os-ekre is)
-
törölt tag
Pedig tök egyszerű eligazodni a VGA/CPU piacon.
vga legyen 100 ezerért
cpu meg vagy 50 értigy tuti futni fog a BF4
-
E1even
senior tag
válasz
Neovenator #175 üzenetére
Az Update 38-ban találsz róla egy kis ismertetőt, érdekes lesz, az egyszer biztos.
Nagyon várós, hogy mit hoznak ki belőle. -
Neovenator
senior tag
Hm, ez a MANTLE érdekes lesz...erről valami közelebbit, valaki? Előrelátható támogatottsága, lehetséges felhasználási területek?
-
válasz
Malibutomi #171 üzenetére
Köszi, ez elég részletes
-
Jester01
veterán
válasz
Malibutomi #171 üzenetére
Tehát az egyetlen új az a 290X lesz, jól értem?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
FrozenThrone #162 üzenetére
The Radeon R7 250 which will cost $99 is based on Oland GPU. This is an entry-level model which won’t support the new TrueAudio technology.
The Radeon R7 260X is the first card to support TrueAudio. The R7 260X is based on Bonaire GPU, this is a HD 7790 rebrand which was launched earlier this year. These cards will cost starting from $139.
Moving on to R9 270X with Curacao GPU we have a price tag of $199 and at least 2GB GDDR5 memory. The R9 270X is a direct rebrand of the HD 7870.
The Radeon R9 280X is Tahiti XT based model. This card, just as 270X, won’t support TrueAudio (that’s because Tahiti is 2y old). The price tag is $299, meaning it will replace HD 7970 GHz Edition which is currently available for this price.
The fastest graphics card is R9 290X equipped with Hawaii GPU. As you can see it has 4GB memory by default. Some sites claim it will be available with 6GB memory later. The price was not confirmed yet, but since there’s a special BF4 bundle coming in early October we will learn the price very soon. Anyway Softpedia says it will cost $599 and I think we can stick to that for now.
-
Komplikato
veterán
Én mint volt Diamond Monster tulaj, simán elhiszem. A Creative EAX a fasorban sem volt, amikor a Vortex 2 (és 3) simán megcsinálta sima sztereó fülesen azt, amit a Creative akkor még 5.1-ben SEM.
Nocsak, a Battlefield 4 adatlap alapján simán lehet az RX290-el elmegy 60FPS-ben 4K-val? Ha két darab 7990-el elment, akkor azzal is el kéne neki, nem?
-
Komplikato
veterán
Az egy dolog, hogy semmi lényegi infó, csak pár stúdió önfényezése volt, de az egyetlen értékelhető eddig Chris Roberts volt szerintem. Az AMD techdemó meg szokás szerint béna volt. Az a Lichdom meg valami katasztrofálisan félkész, fantáziátlan izé volt. A Thief érdekelt volna, abból semmit sem láttunk. A Murdered-ről meg csak egy adatlap volt. De a Star Citizenben alfa verzió létére a hajó összes funkciója ment a pilóta szék, lift, létra,hibernáló rész, mentő kapszula, ágyútorony, de még a budi és zuhanyzó is.
Az AMD TrueAudio meg bíztos über fasza, de ezt nem egy önfényező videóból fog kiderülni ...
Az meg kifejezetten aggaszt, hogy a meghívottak a DX11 vagy 11.1 támogatásról regéltek, miközben a GCN ugye már DX11.2-es.
Az határozottan érdekes, hogy a Frostbite motor mellett a CryEngine nagyon sokat volt emlegetve. -
Gausz
aktív tag
Már lassan 2 órája megy a GPU tech-day, aminek örülök, hogy végre a felhasználók is "részt vehetnek" egy ilyen rendezvényen, tényleg értékelem, más cégek is csinálhatnának ilyet. Szerintem user-friendly megközelítés.
De az 1 óra csúszás az gáz volt és az azért zavar, hogy ennyi idő után csak a GPU-ról nem esett szó. Na jó, megtudtuk, amit eddig is tudtunk, hogy mik lesznek az elnevezések, pluszban kaptunk hozzá árat, 3dmark eredményt, de ez nem sok.
Megtudtuk, hogy már a radeon az új hangkártya, vagy mi, mások pedig a játékaikat demózzák...
Eddig csalódás az egész... -
Gausz
aktív tag
Ez a hangcucc pontosan micsoda? Már ph-n is volt szó ilyesmiről, de tényleg azt akarják nekem bedumálni, hogy 2 hangszóróval 7.1esnek megfelelő hangot tudnak adni?
-
atti_2010
nagyúr
Ahogy lejár az NDA tele lesz az internet táblázatokkal amik megmagyarázzák spec szerint, nem kell besz@rni.
-
-
.mf
veterán
válasz
joysefke #159 üzenetére
Szerintem ez is tök logikus.
250, 260, 270, 280, 290. 2 mint 2. gen, 5-6-7-8-9 a családon belül elfoglalt hely.
Az R7 és R9 előtte csak annyi célt szolgál, hogy alsótól középkategóriásig (R7) vagy közép- és felsőkategóriás (R9). Köv. felsőkat kártya így pl. R9 390X lesz. -
joysefke
veterán
ezek a hülye modellszámok bazz
A régi teljesen logikus volt, erre elcseszik.
J
-
.mf
veterán
AMD lists out a new product stack
R7 250 and R7 260 under $150, R9 270X under $200, R9 280X $299, and R9 290XNa már csak a spec és teljesítmény hiányzik... mindenesetre végre egy kompetitív árazású generációnak néz ki.
-
asvald
senior tag
Tiszta olcsóság lesz
pápá 7950 /70
-
Gausz
aktív tag
Megjavult.
[link] -
Gausz
aktív tag
válasz
marcell991 #152 üzenetére
Nálam is az volt, de a lap alján van még egy link, bár fél órával a lemaradva az onlinetól...
[link] -
Malibutomi
nagyúr
Update 21
The R9 290X has 2816 SPs and costs $600! -
marcell991
tag
Nekem most azt írja, hogy offline
-
Malibutomi
nagyúr
Asszem valaki nagyon ki lesz rúgva...
-
Ninja760
csendes tag
Nekem is karikázott , utána úgy tűnt hogy jó lesz most meg semmi
-
asvald
senior tag
-
Gausz
aktív tag
A netemmel van gond, vagy nálatok is csak karikázik a video közepén és állandóan elmegy a hang?
-
http://www.livestream.com/amdlivestream?t=637320
-
mg105
senior tag
-
kopidoo
senior tag
http://www.livestream.com/amdlivestream?t=637320
-
Honzi
senior tag
-
Puma K
nagyúr
Még mindig elérhetetlen az élő stream?
-
Neovenator
senior tag
válasz
egyedülülő #138 üzenetére
Igen, de legrosszabb esetben pedig behoznak egy VGA-nak kinéző nyák-ot borítással...láttunk már ilyet mástól.
-
egyedülülő
őstag
válasz
Neovenator #137 üzenetére
A bemutatóra készült kártyákat egy nvidia kommandó elrabolta és a színfalak mögött épp véres tűzharc folyik, hogy visszaszerezzék őket. Majd egy vértől csöpögő, több lőtt sebből vérző amd kommandós behozza az emelvényre a karit, a feje fölé emeli és holtan esik össze megdicsőülve.
-
Neovenator
senior tag
Szabotázs!
-
asvald
senior tag
ez mi volt?
-
válasz
FollowTheORI #129 üzenetére
Hát ez meghalt,mert szeretett.
7:36-ig mutatták,utána crash. -
mghltm
addikt
-
TTomax
félisten
Nahhh, van már uj radeon?
-
E1even
senior tag
válasz
FollowTheORI #129 üzenetére
Már linkeltem korábban, de azért köszönjük az ismételt megosztást.
-
Youtube Live Stream
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FollowTheORI #125 üzenetére
Ha feltűnt az Nvidia egy ideje a nevéből él ami nem lenne gond ha nem a vásárlók kárára menne.
-
-
Jack@l
veterán
Ha jót akarnak maguknak, akkor nem a ki tud többet mondani a semmire játékot fogják játszani és 500-600 dollár közé betesznek egy Titan-hoz közelítő teljesítményű kártyát. Különben majd nézhetik a statisztikákat és hümmöghetnek a csekély eladásokon, mint anno a 7970-nél.
-
E1even
senior tag
válasz
FollowTheORI #109 üzenetére
De, ha egyszer a Titan lesz a konkurense és nem a 780.
Ha így lesz (több, mint valószínű), akkor biztos, hogy a 780-nál drágábban kezd, de nem fogja a Titan árát elérni.
Én olyan $750-850 közöttire teszem az árát (de ne így legyen).
Szerintem a 780 $650 és a Titán között lesz az ára, olyan $800 körül, ha igazak a Titánverő teljesítmény hírek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel a next-gen játékokat eleve le kell fordítani AMD64-re és x86-ra is, így az ISA specifikus kódrészeket amennyire lehet mellőzni kell. Tehát innentől nem sok választ el téged az ARMv8 portoktól.
Ez a legkisebb probléma. Sokkal nagyobb gond az, hogy a HSA runtime GPU módban nem futtatható NV és Intel IGP-ken. Tehát az alap konzolos port mellé kell két specifikus port az Intel és NV platformokra. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Amióta ilyenek a konzolok nem az x86 a probléma. Nekünk egységes virtuális memória kell PC-n és lineáris memóriamodell VGA-val. Akár tetszik akár nem, ezt nem lehet megvalósítani úgy, hogy a gyártókat kevered. Még az Intel+Radeon is lehetetlen, mert az Intel nem használ olyan MMU-t, amit a Radeon igényelne.
Az meg, hogy a skalár ISA milyen érdektelen. Windows támogatja az ARM-ot és az x86-ot is a 64 bites verzió mellett is. A programokat lefordítják mindkettőre, és észre sem veszed, hogy mi van a gépedben.
De ha ez az irány PC-n nem tetszik, akkor még mindig ott a lehetőség egy nextgen konzolt venni.(#112) NetTom: Az egy dolog, hogy a hardcore réteg vásárol, de nem tőlük függ a VGA-piac nyeresége, hanem a tömegektől.
-
Azért ebben sem hiszek... szűkül a PC piac, de a gamer közösség szerintem állandó (azok akik ezt a high-end kategóriát követik). Így aki eddig vette ezután is megveszi.
Az ár ott jön be hogy kategórián belül melyik kártyát veszi meg, 7950, 7970, 770 vagy 780 stb.
Nem lesz 1000 dollár, de "nagyon olcsó" sem...De mondjuk azt elhinném, hogy egy 7970 teljesítményű termék beesik 300 dollárra/alá. A HD7870 területére akár, ami körül ugye "pörög" a piac.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #107 üzenetére
Nem kötelező Radeon mellé AMD proci, de lesznek olyan funkciók a next-gen VGA-kon, amelyek Intel proci mellett nem érhetők majd el. Ugyanez lesz az NV-nél is, csak durvábban. Nem tudod egy ARMv8-hoz tervezett rendszer minden funkcióját működtetni x86-os host processzorral, annak ARM processzor kell.
Tetszik vagy sem, de vagy lemondasz pár funkcióról, vagy platformos PC-t építesz, vagy veszel konzolt. Nem lesz büntetlenül keverem a gyártókat opció. Persze az Intelnél is maradhatsz, hiszen ők kínálnak majd IGP-t a procikban. -
Lássuk csak az elmúlt években milyen árazást követtek a cégek.
GTX480 launch price $500
GTX580 launch price $500
GTX680 launch price $500
GTX780 launch price $650HD5870 launch price $380
HD6970 launch price $370
HD7970/GE launch price $550/500 (jelenleg $300/400!!!)
HD R9 akámi is lesz a neve ~650-700 maxLássuk felette mi volt:
GTX590 - $700
GTX690 - $1000
GTX Titan - $10005970 - $600
6990 - $700
7990 - $1000Tehát egy high-end kártya sosem lesz beárazva Titan kategóriában... más piaci szegmens.
Hiába gyorsabb mindig az új generáció.
És sosem áraznak nagyon a konkurencia fölé. -
GhanBuri Ghan
őstag
Válasz (#106) players111-re
Nekem igen, ha fel lehetne rá tenni mondjuk win8-at, lehetne kötni rá billentyűt, egeret.
Az XBoxnál ennek fizikai akadálya nincs, csak az MS üzletpolitikája. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Lacccca87 #103 üzenetére
Csak tartották magukat ahhoz a szinthez, hogy nyereséget termeljenek. Most is tartani kellene ehhez magokat, de a konzolok túl jó áron jönnek. Emellett túl korai még kivégezni a VGA-piacot. Előbb utóbb meszeltek neki, de nem 2013-ban. Most jönne az az időszak, amikor a VGA-khoz sem mindegy, hogy milyen procit raksz, mert konkurens gyártóval társítva a kártyákat nem használhatsz ki bizonyos funkciókat. Ez egy értékes árukapcsolás lesz mindenkinek, ha már így hozta a fejlődés.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Lacccca87 #102 üzenetére
Látom te csak kötözködni szeretnél.
1. Semmilyen külső programot nem igényel a downslamping kizárólag a VGA gyártód driver-ét.
2. Elég régóta vagyok Steam felhasználó, hogy tudjam miért járna ban:
3. Megint elkezdtél valami tök lényegtelen dologról beszélni.
4. Szerintem hanyagoljuk egymást, legalábbis ebben a témában én veled nem "vitatkozom" tovább, mert csak egyre nagyobb zöldségeket irkálsz.
-
Lacccca87
addikt
Ismétlem, megnéztem a példaképeket,(amik ugyebár arra lennének hogy személtessék a különbséget) amik az oldalon még jól mutattak de már akkor is sánított. Beléptem játékba kiválasztottam ugyanazon karakterekt és okoskodás nélkül is ugynugy néztek ki mint az a kép ami a "feljavított" állapotot volt hivatott tükrözni ezekután nem érzem a késztetést arra hogy extra hülyeséggekkel mókoljak főleg úgy nem hogy Dota2 ben 30 napos tiltást kapok( de sztem lassan más VAC -os játékban is még az sem kizárt hogy perma bann) a külső programok miatt...
Vegyél normális monitort ami tudja a nagyobb felbontásokat nem 15" szaron kell nézni a játékokat ha gépre tellik. -
Puma K
nagyúr
válasz
Lacccca87 #95 üzenetére
A látványvilág lesz részletgazdagabb és az egész kép élesebb.
Mellékesen megjegyzem, ha nem is próbáltad akkor meg mit kardoskodsz, hogy de úgy sem látom a különbséget?
Mi mikor rátaláltunk erre a lehetőségre akkor megnéztük Batman Arkham City-ben, Crysis 3 multi bétában, GTA IV-ben, és volt különbség. Nem egetrengető, de érzékelhető. Akinek fontos a grafika is az ezekre az apróságokra ügyel.
A másik meg, ha van az embernek gépe ami tud játékokat futtatni full HD-nál nagyobb felbontásban maximális grafikai beállítások mellett akkor mert miért ne éljen a lehetőséggel ha javul az összkép?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #97 üzenetére
Az áraknál fontos tényező lesz 2014-től, hogy most már nem csak egymással versenyeznek, hanem a konzolokkal is. Bármennyire is fáj, de még profit nélkül is fent kell tartani az érdeklődést a PC-s játék iránt, vagy idő előtt lehúzhatják a VGA-piac rolóját. Az AMD stratégiája ezen a ponton körvonalazódik. A negyedévenkénti -20-30 millió elég jó lesz a VGA-piacon, azt majd ellensúlyozza a konzolokból érkező nyereség, amit negyedévente 40-60 millióra becsülnek. Nagyon olcsón kell kínálni a top VGA-kat, hogy a piac egyáltalán elgondolkozzon egy 2000-3000 dolláros PC-n egy jobb játékkínálatot felvonultató 400 dolláros PS4 mellett. Az 1000 dolláros csúcs-VGA-k a konzol felé fogják terelni a népet, ehhez nem kell agysebésznek lenni.
-
E1even
senior tag
válasz
FollowTheORI #96 üzenetére
Ez is egy luxus kategória lesz.
Márpedig a Titán legyőzése (legalább is behozása) a cél, (valószínű) olcsóbban tőle, és nem a 780 (770-et röhögve lenyomja, kis tuningal a 7970 GHz Edition is), mert attól több, mint valószínű, hogy gyorsabb lesz.A 7990 az kétmagos, az max. a 690-nel versenyezhet.
Nem egy cikk szólt már erről, hogy a csúcs kártyáknak elég szép eladásai vannak (Titán, de főleg a 780), és nem Mo.-t kell figyelembe venni.
Ebben a szegmensben 6-7%-os eladásnövekedés volt.Szóval amit az AMD elkezdett a 7970-nel, az egy sikeres árpolitika, mert a HC gamer-ek meg fogják venni a csúcskártyákat, akármennyibe is fog kerülni.
players111: Egyáltalán nem biztos, de legalább megpróbálja.
-
törölt tag
válasz
FollowTheORI #96 üzenetére
Ha valami sokkal jobb az drágább is lesz. Nagy pofáraesés lesz annak aki azt hisz, hogy az amd mindig gyorsabb és olcsóbb megoldást fog kínálni mint a konkurens nv.
-
Nem így működik az árazás. Piaci szegmensek vannak és oda árazzák be a termékeket. Akármilyen jól és sokat lehetne kérni értük.
A Titan egy luxus katergória nagyon kis volumennel, mellesleg oda a 7990 van.Az új kártyák konkurenciája a 780-770... nem mehetnek főlé sokkal. Akkor sem ha sokkal jobb, mert akkor eladhatatlan lesz.
-
Lacccca87
addikt
Mia a fsznak növeljem a flebontást amikor nekem análkül is ugynugy néznek ki a modellek mitn ahogy a szemléltető képen? Máshonnan nézve, minek baszogassam ha ugysem lesz jobb a minőség.
Ezt hívják placebónak bartáom. Letültetének 2 gép elé amiből az egyiken be lenne kapcsolva ez a cucc a másikon meg nem fogadni mernék hogy nem tudnád megmondani hogy melyik melyik.Ebben a kontextusban inkább te tűnsz megmondóembernek nekem, hogy márpedeig az de hűdejó.
-
törölt tag
Szerintem ha gyorsabb lesz alaporajelen mint a titan, akkor olyan magas árcédulát rakhat rá amd amilyet akar.
Szerintem bőven 200k+
-
E1even
senior tag
válasz
Malibutomi #91 üzenetére
Nem, a 7970 teljesítménye már a 670-hez van közelebb, a 7970 GHz Edition megy a 680-nal (sőt, le is hagyja).
De ha a Titánhoz lesz közelebb (de inkább erősebb lesz) a teljesítménye, akkor miért adnák a 780-as szintjén?Az előző hozzászólásom annyiban kiegészíteném, hogy szerintem meg a 780 és a Titán közé lövik be a kezdőárát (a Titánhoz közelebb), és majd szépen a 780-as árszintje köré (egy kicsit fölé) csökken majd le.
Szerk.: Ráadásul az AMD vezette be a 7970-essel ezt a csúcskártya-csúcsárazás árpolitikát.
-
sixpak
nagyúr
válasz
Malibutomi #86 üzenetére
Én HUF-ban tippelek, ha megengeded.
A flagship 180.000
A másik pedig talán egy húszassal rövidebb.
Nemsokára kiderül, hogy mennyi az annyi.:-) -
E1even
senior tag
válasz
FollowTheORI #88 üzenetére
Inkább Titán szintjére és fölé várható, szóval a Titánhoz lesz közelebb az ára.
mcwolf79: "...VÁM+ADÓ+Felcsút illeték..." - Ez 'urva jó
, sajnos kár, hogy így is van.
-
Oda várható ahol most a GTX780 van... szóval én arra az árra tippelek amennyibe az kerül. Akár itthon akár odaát... kb persze.
-
mcwolf79
veterán
válasz
Malibutomi #86 üzenetére
Szerintem érdemesebb arra tippelgetni, hogy itthon mennyi lesz itthon.
Mert kenhetjük a hajunkra az USD dollár árakat, ha VÁM+ADÓ+Felcsút illeték + egyéb is rámegy -
Malibutomi
nagyúr
Kinel mi az ártippje a csúcs radeonra?
Az enyém:
290x - 699$
290 - 649$Persze nem fogok sírni ha olcsóbb
-
Lacccca87
addikt
Megnéztem a linket erről a downsampling-ről.
Van a fórumba példának berakva pár dota 2 ős kép.
Én nem használok downsamplinget mégis ugynugy néz ki nekem....
Ez is ilyen placebó szutyok mint ezer más megoldás, szarból ha szeretnél se tudsz várat építeni, ha meg mégis sikerül nem fog tetszeni a végeredmény. -
mcwolf79
veterán
Ja,nagy dilemma:
Jobbára fix 60 fps übergrafikán ,ahogy a DICE megálmodta VS 30+ fps kompromisszumokkal. (Remélem azt nem kell mondanom melyik melyik)
A kollega által említett okról ne is beszéljünk.Mellesleg nagyon nagy csalódás fog érni, ha abban reménykedsz, hogy 100-120k alatt magadévá tehetsz egy PS4-et.
-
Angel1981
veterán
Várjuk!
-
válasz
Malibutomi #80 üzenetére
Megnyomod az egér gombját
-
shaddam
aktív tag
1000 ajrós pc vs 300 ajrós ps4. Hajaj micsoda dilemma
-
Devid_81
félisten
"...ugyanis a felmérések szerint sokan azért vesznek konzolt, mert a PC-s piacon található alkatrészek sűrű tengerében egyszerűen elvesznek..."
Ezzel felig ertek csak egyet, legfobb baj, hogy egy valamire valo VGA kartya annyiba kerul mint majd amennyibe a konzolok kerulnek, es csak egy VGA kartyaval meg igen nehez jatszani, nem art rakni kore egy korites PC-t
Egyebkent meg csak remelni tudom, hogy HD 7870-esekkel elfog azert docogni rendesen, mivel sokunknak valahol ott van a hatar amit VGA-ra kolthetunk.
-
Jack@l
veterán
válasz
Rypejakten #75 üzenetére
Me idióta millás gémerpistikéknek csinálják ezeket, nekik meg mindegy
-
Rypejakten
addikt
válasz
FollowTheORI #73 üzenetére
igen? akkor ezért került az Asus ROG Tytan konfigjába is Andyson beles AcBel táp?
-
válasz
Rypejakten #71 üzenetére
He?
Már ne haragudj de 600.000Ft-ból olyan tápot raknak beli amit nem szégyellenek...
-
kromatika
veterán
kiványcsi lettem.
-
Rypejakten
addikt
és a konfigurációnak bele kell férnie 2000 euróba.
na, akkor ismét a tápon lesz a spórolás.
-
bozont
veterán
Én mondjuk szívesen látnék egy összehasonlító tesztet erről a két eljárásról, mi a különbség közöttük képminőség terén (meg persze a kikapcsolt állapothoz viszonyítva is) és hogy melyik mekkora sebességvesztéssel jár. Ha megérkezik a 7790, akkor lehet kipróbálom, de van egy olyan érzésem hogy kevés hozzá.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Néztem már. Azóta szoktam le a downsamplingról, amióta be van építve az SSAA a driverbe és működik az összes játékkal. Lényegesen jobb a képminősége, és csak három kattintás.
Radeonon is ugyanúgy előhozhatsz virtuális felbontást. Semmi extra dolog nincs ebben. Csupán van jobb opció a driverben.
Ha ez érdekel, akkor az NV forumán vannak ezzel foglalkozó topikok (pl.: [link]), ahol a felhasználók kérik az NV-t, hogy vezesse be ezt a funkciót a GeForce driverekbe is. Írd be, hogy te is szeretnéd. -
Puma K
nagyúr
Alig észrevehető az autoLOD hatása.
Ha van rá lehetőséged, nézz meg egy GTX 670/680/760/770/780 VGA-val egy sima full HD felbontású, kimaxolt grafikájú játékot és egy mondjuk 2880x1620 vagy nagyobb felbontást szintén maximum grafikán azonos játékon belül.
Észrevehető lesz a különbség elég szépen, főleg 42"-os vagy nagyobb átlójú tévén.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A tesszellációt nem lehet csak úgy belerakni minden játékba. Ahhoz ennek semmi köze. Azt még módosítani sem lehet a játékokban, maximum a fázisok számát lehet csökkenteni, de azt nem ajánlott, mert szétesik a tesszellálás, mivel a DirectX futószalag noSplit rendszerű.
Az autoLOD az egy negatív LOD eltolás az élsimítás minőségének függvényében. Ettől a szűrés minősége drasztikusan javul. Ezt az AMD a felhasználók kérésére vezette be az SSAA-ra, de csak a GCN-től aktiválható a rendszer a DX10+ játékokban. -
Jack@l
veterán
Nem akarom hogy bárki is baromságokat beszéljen, de az auto LOD nem az, hogy ha van elég kraft a kártyában, akkor a nagyobb tessellationt enged a játékban, viszont ha túl sok háromszög van már(kevés az fps) akkor visszabutítja a hátrébb levő objektumokat?
(magyarul az élsimításhoz köszönő viszonyban sincs)
[link] -
dredbiro
senior tag
Kíváncsian várom az új kártyákat és a teszteket
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #56 üzenetére
Ez egy szupermintavételen alapuló élsimítás. 2x, 4x és 8x módban kérhető. A downsamplinghez hasonló eredményt ad, de kitolja a LOD szinteket, így a textúraszűrésre is hatással van, tehát összességében jobb a minőség. Ezért felesleges AMD-n a downsampling. Egyszerűbb kiválasztani az SSAA-t.
-
Malibutomi
nagyúr
Egyszerüség kedvéért nem keverem az új számokat bele.
Valószínü ez lesz:
9970-9950 -> újak ( asszem ez az R9-280)
9870-9850 -> 7970-7950 (R9-270)
9770-9750 -> 7870-7850Lehet tévedek, fejből nyomtam de kb ez. Aztán hogy a már meglévő chipeken is finomitanak-e lásd Bonaire kiderül.
Öt nap és biztosat tudunk... -
.mf
veterán
válasz
Malibutomi #39 üzenetére
Tudom, a kérdés csak az, hogy az eddigiekhez hasonlóan a x8xx is új alapokra épül-e (valószínűsítem). A jelenlegi 78xx is kétlem, hogy egy kategóriával lejjebb csúszna, mivel már egy jóval összetettebb darab (chip és nyák is), mint ami a x7xx-szériára jellemző. A 7790 marad, azt már tudjuk és várható is volt; valószínűleg a 7770 és 7750 is csak lejjebb csúszik.
-
CoDWaW07
őstag
Király, épp érdeklődni akartam hogy lesz-e közvetítés
-
Freiherr
őstag
válasz
FrozenThrone #46 üzenetére
Nekem is,melózok.
Nem mintha érdekelne ez a ratyiság. -
Megvan szeptember 25. -re az esti programom
-
Spancho
senior tag
Kíváncsi leszek az új szériára. (már ha tényleg az lesz és nem átnevezgetés)
Az Nvidia-nak is lesznek Új generációs bejelentései /megjelenése az év végén ? -
DigitXT
félisten
míg a konzol garantálja, hogy az adott program jól fog futni
Hogy micsoda? Ha ilyen 26-28 FPS-ekre képes, akkor az mire is garancia?
A konkrét cím a GTA5: mind a PS3 mind az XBox360 eléggé "röcögve" viszi...
Tudom: a NextGen konzolok erősebbek lesznek - de "garanciát" én nem látok. -
SkyS1gn
félisten
Már igen csak a kezemben akarom tartani azt az R9-290X-et!
-
joysefke
veterán
válasz
Malibutomi #39 üzenetére
Lehet már valamit tudni ezek teljesítményéről?
J.
-
alevan
őstag
Bocs, de én a befásúlt gondolkodásmódommal nem értem, ki venne 1000€-2000€ értékű PC-t, ha megvehet 400€ -500€-ért egy nextgen konzolt....
-
milan18
aktív tag
Várjuk
-
AAAgold
senior tag
"akár az AMD HD3D technológiáján keresztül, ami a sztereó 3D-s megjelenítéséért felel"
van olyan 3d monitor, ami kifejezetten támogatja ezt a technológiát? vagy esetleg tv?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
FollowTheORI #25 üzenetére
Az viszont lehetséges
-
E1even
senior tag
válasz
atti_2010 #31 üzenetére
Ezt csak iróniának szántam.
Olvastam én is az 1 hete kiszivárgott várható elnevezéseket. -
.mf
veterán
A specik túlságosan hasonlítanak (néhány modellnél teljesen egybevágnak) a jelenlegi 7xxx modellekkel. Most ugyan nem találom a hírt, de rémlik, hogy az OEM 8xxx széria a 7xxx átnevezése, így az újak már talán 9xxx néven jönnek. Hirtelen csak ezt találtam, de rémlik egy másik hír is, hogy az OEM piacon már megjelentek 8xxx kártyák, viszont azok még mindig 7xxx-ek voltak új névvel.
-
E1even
senior tag
-
-
Kisteker
tag
válasz
GhanBuri Ghan #21 üzenetére
Nem hiszem hogy ekkora fogyasztást le lehetne passzívan hűteni, meg ekkora drabális NYÁK-kal sem. Inkább a víz, ha mar a csend a lényeg. Vagy 32 rezcső és hőkamrák mindenütt
-
AtHoS
nagyúr
Ma kaptam egy levelet AMD-éktől, amiben volt egy youtube link [link]
A videó mellett jobbra pedig ezt rakták ki: For more information, visit: [link]
Ezen oldal Graphics "fülén" ott vannak a számozások, specifikációk, stb...
Közvetlen linkAz OEM sorban található elnevezésekre kattintva letöltődő PDF-ben részletes infók olvashatók
-
GhanBuri Ghan
őstag
Remélem, lesz olyan 7790-ből visszabutított verzió, amelyik megelégszik passzív hűtéssel, és tud legalább 1,1 TFlops-ot single precision-ben.
-
E1even
senior tag
válasz
FollowTheORI #13 üzenetére
Ez nem volt mindig így
- "...mert az nV is kelendőbb volt. (Mondjuk ez mindigis így volt.)".
Az 5800-as szériát (konkrétabban mondjuk az 5850-est) jobban vitték, mint az aktuális Nv karikat. -
Xirtam
veterán
Hát ezt kíváncsian várom!
-
.mf
veterán
Inkább az új kártyák specifikációira, teljesítményére, árazására lennék kíváncsi -- s arra, hogy megjelenésükkel mennyit fog a 7850/2 ára esni (ha egyáltalán megéri még megvenni, s nem lesz jobb ár/teljesítmény arányú az újak között. Lehet, hogy bili, de egyszer már a 4850 személyében megtörtént).
-
E1even
senior tag
-
-
Zedz
addikt
Nem értem, hova kell az a 6 és 8 mag.
1080p és a felett inkább a VGA dönti el, hogy fog futni a játék, vagy hogy nem.
-
Locutus
veterán
BF4-nek alig magasabb a hardverigénye mint a 3-nak, szóval nem hiszem, hogy annyira rá kellene izgulni erre a váltás témára (pl FullHD-ig)... Az az egykét új fícsör meg nem fog megérni egy többszázezres új VGA-t.
-
Lehet... bár nekem inkább amolyan "pánik" reakciónak tűnt arra hogy nem megy úgy a bolt mint szeretnék.
Én még tisztán emlékszek akkor jöttek elég rosszhírek AMD tájáról... és csak utána lévő negyedévekben jöttek pozitívabb hírek.
Meg akkor jöttek a GHz edition, boost stb, mert az nV is kelendőbb volt. (Mondjuk ez mindigis így volt.)Meglátjuk... ez engem csak azért foglalkoztat, hogy mennyire éri meg (relative, nyilván csúcsra "sosem") most váltani vagy várni pl 6 hónapot. Mármint hogy mekkora most az árban a felfelé ugrás/különbözet.
-
válasz
FollowTheORI #7 üzenetére
Engem is az árazás érdekel,de főleg az Nvidia-ra való hatás miatt. Ha Nvidia dobná le az árait,az lenne az igazi.
-
joysefke
veterán
válasz
FollowTheORI #7 üzenetére
Már csak azért is mert a HD7xxx széria is drágán nyitott aztán pár hónap alatt szép kis zuhanás lett hogy ne fuccsoljon be az eladási szám...
Vagy eleve ez volt az árpolitika..
J.
-
mghltm
addikt
gyanitom szegeny titan napjai meg vannak szamlalva, uj uralkodo kerul az 1 gpu-s tronra
-
sixpak
nagyúr
7970-el maximális részletességgel fog futni?
Ez egy felettébb jó hír...már ha tényleg így lesz.:-)
Amit kétlek, mivel még a BF3 is beesik 60 fps alá néha egy 7970-el. -
Engem inkább az árazás érdekel... sok múlik hova pozicionálják árban.
Már csak azért is mert a HD7xxx széria is drágán nyitott aztán pár hónap alatt szép kis zuhanás lett hogy ne fuccsoljon be az eladási szám...
Kíváncsi leszek mennyit tanultak ebből, vagy egyáltalán érdekli e őket ez a része.
-
Jack@l
veterán
Jujj de izgi, vajon hanyas számot fog kapni...
4k-s teljesítményére kíváncsi leszek, vajon a 150-200e-es videokrai vinni fogja a már elviselhető 35-40 fps-t játékokban?
-
ViiiiktorOC
senior tag
Màr csak 5 nap!
Kíváncsian várjuk mit mutátnak nékünk éste! -
Itt komplett PC volt megemlítve, így gondolom a partnerek az operációs rendszert és a hivatalos, legfrisebb elérhető illesztőprogramokat előre telepítik... Frissítés meg, mostanság már nem naponta jönnek az illesztők, valamint be lehet állítani az automata keresést és utána már next, next, ok...finish...blue screen.
-
=WiNTeR=
senior tag
Az egy dolog, hogy a hardware vásárlást megkönnyítik a laikusok számára, de PC-n drivereket is kell telepítgetni meg updatelni, azt meg még annyira sem tudják, mint hogy milyen HW legyen a gépben szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Gitáros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Mobil flották
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest