- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
-
Mobilarena
Lenovo P70-A téma összefoglaló
Fontos információ, hogy a Flashtools használata során SOHA ne nyomjatok a FORMAT-ALL opcióra!
Flashtools használata előtt MINDIG legyen mentés. Bővebben az összefoglalóban található leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
attilav2
őstag
válasz
Vartanus #898 üzenetére
A nexus 6 ra az 5.1-el jön a VoLTE, hogy ha a snapi 805 támogatja akkor a 615 miért ne támogatná, vagy akár a 410? Valószínű hogy azok is támogatják, csak szoftveresen még semelyiken nincs aktiválva. Lehetséges hogy a 6752 is támogatni fogja az 5.1-el! Zaklatni kéne ezügyben a lenovo supportot, nekem nem jó az angolom de ti kérdezgessétek őket hogy a p70 tudja e majd a VoLTE-t, hátha...
-
Vartanus
őstag
válasz
attilav2 #895 üzenetére
Nos a Nexus 6 és a Snapi 805 egy majd 3x annyiba kerülő cucc mint ez az MTK-s P70, 200 akárheányezerért már valóban elvárható a VoLTE, szvsz nincs semmi lemaradás és gyanítom(persze bizonyítani nem tudom), hogy a csúcs MT6795-el szerelt telók támogatják a 4G-s hanghívást.
Az MT6752-es SoC közvetlen ellenfele a Snapi 615, ami szerintem szintén nem támogatja a 4. generációs hanghívást és hardveresen pár fokkal gyengébb is, mint MTK-s riválisa.
-
-
-
attilav2
őstag
VoLTE vs qualcomm-ról ennyit találtam: www.phonedog.com/2015/03/19/t-mobile-nexus-6-now-getting-android-51-volte-support
Tehát a nexus 6 és a benne lévő qualcomm
SoC támogatja, valószínű a többi lte-s SoC uk is, legalábbis a 64 bitesek még valószínűbb hogy támogatják. -
attilav2
őstag
Nem tervezem ezt a telefont, csak másokat figyelmeztettem erre a hiányosságra. Elvileg qualcommnak tudnia kéne a volte-t mert náluk vannak az lte szabadalmak, de erről tényleg nehéz részletes infót találni melyik soc mit támogat. Mindenesetre valószínű hogy a qualcomm megoldásai vagy már támogatják, vagy előbb jönnek ki vele mint az mtk. És persze az is lehetséges hogy valamelyik hazai szolgáltató a versenyelőny miatt mégis bedobja a volte-t 2017 előtt, azért elég nagy potenciál van benne, skálázódás terhelhetőség jobb hangminőség.
-
-
-
Barmilyen root megoldast probalt vki? Kiveve Cappa72 megoldasat.
A gyari frissitesek miatt nem tennek fel TWRP-t, de a root kellene.
iRoot,vRoot,Root Genius = nulla eredmeny...
-
válasz
attilav2 #885 üzenetére
Hazai szolgaltatok egyaltalan kinalnak VoLTE-t?
Nem.
Ismerve oket sem mostansag fognak neki ennek... Engem nem nagyon erdekel min zajlik a mobilhivas, amig megy.
Sokakat foleg nem
Qualcomm-nal sem latok erre vonatkozo infokat jelenleg.. Tehat en nem latok nagy lemaradast...
Ha van kezzelfoghato infod, kerlek linkeld
-
attilav2
őstag
Meg lett említve a topicban hogy a teló nem tudja a VoLte-t, azaz lte hálózaton a hanghívást. Kövezzetek meg, de szerintem ez elég nagy érvágás, különösen azért mert olvastam valahol hogy az lte hálózat jobb terheléselosztással rendelkezik hanghívás
esetén is, tehát ha sokan akarnak hívást bonyolítani egy cellából akkor jóval kissebb az esélye a hívásmegszakadásnak mint 2g/3g esetén. És bár ahogy említve lett itt a VoLte-t még nem használják a szolgáltatók állítólag, de szinte biztos hogy a közeljövőben fogják,
és nagy előny lesz ha pl koncertről kell hazatelefonálni ahol sokan vannak egy cellában. Ez a tény ismét a qualcommos telók irányába billenti a mérleg nyelvét, mert aki hosszútávra tervez telefont annak jobban megéri a teljes
értékű 4g szerintem. De ez csak egy szubjektív meglátás.
A mediatek ismét ordas hibát vétett, a gps-t helyrehozták, de csináltak helyette más hiányosságot. -
Vegyigyümi
tag
Most már csakazért is leszedtem a hátlapot.
Kopogtattam sim-t, sd-t, kamerát, ledet lefogva, egyben és külön külön is, de a hang nem szűnt meg.
Szóval kicsit sem lettem okosabb, csak a saját feltételezésemet cáfoltam meg.
Hang megmaradt, de ez legyen az egyetlen hibája.A teló mai teljesítménye:
Reggel óta nagyon sokat dolgoztattam, 4g aktívan, fotók, sok navi, sok böngészés, viber halom.
Össz: ma 5 óra 4 perc aktív képernyő idő, aksi még 40%-n.
Nekem volt már 4 napos üzemidő is, és nagyon király érzés, hogy ma sem fogom este töltőre rakni. -
DarkByte
addikt
Nem tudom hogy volt-e itt olyan aki használt előtte hosszabb ideig Nexus5-öt. Teljesítményben hogyan alakul N5-höz képest ez? A dual SIM miatt most ez is kérdésessé vált hogy milyen.
-
Picit nem egészen értem.
A readback-nél mindent kézzel kell megadni, nem jelenik meg semmi automatikusan.
Vagy arra gondolsz, hogy a download fülön nem jelenik meg?@(#879) Vegyigyümi
mintha üres foglalattal nem csinálná
Köszi, na ezt nem néztem meg... ha ez lesz a megoldás... hát az elég lüke "fícsör" (tulajdonság). -
Kérdés mindenkihez:
Ha leteszitek a telefont az asztalra, akkor hallotok zörgés félét a telefon felső részéről a kamera környékéről?
Nekem ilyen, és borzasztó idegesítő, olyan, mintha valami nem lenne becsavarozva a helyére.
Kinek milyen tapasztalata van ezzel? -
-
-
-
-
1, Igen
2, Kikapcsolt telefonnál hangerő fel+power folyamatosan nyomva tartva
Ekkor megjelenik a boot választó menü, ahol a <<== jel mutatja az aktuális menüpontot.
A hangerő fel a mozgás a menüben, a hangerő le pedig az enter. Elnavigálsz a recovery-ig, és hangerő le (mint enterkapitány) gombot megnyomod. -> belép recovery-be. -
GrandS
senior tag
1, SPTools-os rendszermentésnél azt a sok hexa számot soronként be kell vinni?
2, Hogy kell a recoverybe lépni? (Vol+és újraindít?) -
-
-
A következő egy hétben tegyetek csodát, és akár egy külsős, akár más progival vegyétek már rá ezt a telefont, hogy "normál" képeket készítsen (értitek, mire gondolok...)
31-én megyek Pozsonyba, azaz a reptérre, akkor lehet, hogy tennék egy kitérőt (valójában elég nagy kitérő lenne, mivel csak este tízre kell mennem a reptérre). -
Faby
senior tag
válasz
Graphics #856 üzenetére
Üzemidő:
Előtte Lg Optimus F6 volt, igaz, jóval gyengébb hardverrel (két mag, @1,2 GHz, 540x960 kijelző), de a 25xx -as akksival nekem elment 3-4 napot is, különösebb trükközések nélkül.
Azért gondoltam arra, hogy közel dupla akkora akksival ennek is mennie kellene nálam 3-4 napot.
Mindegy, annak is örülök, hogy nem kell naponta tölteni. -
-
deminos
aktív tag
Eddig nem voltam benne biztos, de a tegnapi Mobilarena TV adásban is elhangzott (remélem nem tévesen), hogy a készülékben van Glonass támogatás.
Azt mivel tudom leellenőrizni, hogy ez így van-e? Edigital-ba vettem, P70-A, tehát nem a kínai verzió. -
-
Nekem is van, hogy a google szolgaltatosok kinlodnak, okat nem tudom.
2nap ez nalam is, folyamatos szinkron, adat es wifi.
Feleekkora aksik 1napot mennek, ez duplaval 2-t.
Ez a realis, de van csomo opcio jol parameterezni. Gyarilag.
3-4nap nekem hetvegen. Tehat ha pentek reggel feltoltom, akkor az hetfoig siman elmegy. Hetkoznap nem, akkor hasznalom rendesen.
Nalam a fiokkezelo akadt most ki. Ha kifagyasztom akkor kilep a googlebol. Majd ranezek. Vmi google fals
-
Faby
senior tag
válasz
Graphics #854 üzenetére
Új app elvileg nincs, csak az említett opció bekapcsolása. Nyitott képernyőnél volt.
Illetve akksi időben nem vagyok teljesen elégedett, a 2 napot hozza ugyan, de az én visszafogott használati szokásaimmal többet vártam a 4000 mAh-tól. Megnéztem, és pl a Google szolgáltatások keretrendszer a reggeli bekapcs óta eltelt 2 és fél órában 2900 alkalommal akadályozta meg a CPU altatását. Ezt én ellg soknak tartom.
Lehet, hogy csinálok egy FR-t.
-
-
Faby
senior tag
Sziasztok!
Már kétszer csinálta azt a telo, hogy nem tudtam lehúzni az értesítési sávot, nem reagált. Újraindítás után lett jó.
Értesítési központban a "WLAN állapot emlékeztető felül" beállításnak lehet köze hozzá? Mindkétszer azután jött elő, hogy ezt bekapcsoltam, de az opció kikapcsolása után nem jött helyre, csak az újraindítás segített.
A legújabb S128_150312_16G_ROW-as szoft van fent.
Ötlet? -
-
Dominó85
addikt
válasz
Graphics #840 üzenetére
Mutassak 4.4-es Hongmi romos képet? A 4.2-höz képest is tudtak hova fejleszteni.
A Lenovo-ban sem egy mezei lencse van, csak elbaxták a szoftveres oldalt. A mosás és torzulás nem a lencse "hibája". Lehetne az is, de tuti, hogy szoftveresen van "direkt" elbaxva, mivel a Lenovonak sem érdeke szinte tökéletes telefont kiadni. Ha hegesztenének a P70-re egy Lewa vagy MIUI romot, állítom jobb képeket készítene. -
Döncee
csendes tag
válasz
Vartanus #847 üzenetére
Mennem kellett érte mert a hazába szállítás náluk igen csak zsebbenyúlós volt (25 EUR). Próbáltam angolul ami hellyel-közzel ment is csak nem jutott a pénztárnál eszembe a garancia szó angolul és monta a mögöttem álló idősebb férfi, hogy majd Ő segít.
(egyem is meg az arany szívét, hogy tudott magyarul nem csak szlovákul ^^)
-
Döncee
csendes tag
Kedves barátaim! 4 nap 1 óra 48 percig húzta nálam a telefon 1 feltöltéssel. Mellette rendszeresen ment a gps, wifi, no meg 2x megnéztem egy filmet rajta, unalmamba (ami igen csak kitölti a napjaimat) youtube, neteztem és telefonálgattam jobbra-balra. Ez a készülék igen csak jó vétel volt.
-
zarew
senior tag
Nem értem mire jó ez a bohóckodás a nem kivehető akksival,ha úgy is levehető a hátlap. Így nem tudok 10 dodóért 16000-res akkut venni bele.
És igen is bent van a pénztárcámban egy tartalék, amit a mostani telomhoz adtak,és igaz,hogy csak pár havonta használom,de akkor nagyon jól jön,és nem stresszelek. -
-
Dominó85
addikt
Ha "Nyalóka" alatt javítanak a kamerán egy hangyafaxnyit, akkor becsatlakozok én is.
-
-
Na , ezért nem lesz Logout-os cikkem
/ holnap valószínűleg jön a cikk a Mobilarena.hu-n
Ma este MobilarenaTV: P70
-
Miert nem olvasol teszteket
Logouton szerintem a heten nem jelenik meg :/
-
zarew
senior tag
Ez olvasható az oldalukon:
"Cserélje le egyik SIM-kártyáját egy microSD-kártyára, és így megnövelheti a P70 belső, 16 GB-os tárolókapacitását további 32 GB-tal. Így elegendő helye lesz a fényképek, videók és zenék tárolásához."
De gondolom azért 2 sim 1 sd slot van fizikailag? Mert a képeken is úgy látszik. Nyugtassatok meg!
-
beg
veterán
Érdemest ezt megmutatni nekik: Hivatalos lenovo Szerviz és jótállás - összefoglaló
"A polgári törvénykönyv értelmében a fogyasztók által vásárolt Lenovo termékekre 2 év garancia vonatkozik."
-
zarew
senior tag
Nem tudjátok az Iponnál ki lehet a 2 év garit sajtolni? Vagy ez úgy működik,hogy 1 évig a bolti gari él és utána a gyártói? Ha veszem azért nem mindegy.
-
Clueso
csendes tag
Köszönöm.
Sejtettem, hogy valami ilyesmi, de nehezen jöttem volna rá magamtól, hogyan lehet kijavítani. A nagy részét sikerült átírnom az általad linkelt alkalmazással (bár néhány helyen a szám sorszámát is leszedte). Még elszórakozok majd vele egy kicsit, a tökéletes eredményért... -
Clueso
csendes tag
A zenék lejátszásakor a címbe a magyar ékezetes karakterek helyett kínai kanji-kat tesz be. Az alap Google lejátszónál és a PlayerPro-nál egyaránt jelentkezik a hiba. Valami karakter kódolási hiba lehet. Van valakinek ötlete hogyan lehet ezt átállítani?
Köszönöm előre is a segítséget.
-
válasz
Biluxzsolt #819 üzenetére
Igy igaz
-
-
-
Vartanus
őstag
-
-
-
válasz
Vartanus #805 üzenetére
Szerintem ezt a telefonon "ultimate" fotózok felejtsük el, lehet jobb lesz , de ez telefon , fotózni dSLR ,vagy nagyon jó bridge gépekkel kell.
Szerintem esti fotózás végképp megöli a mobilos kamerákat... Ott csak a HTC tudott az Ultrapixellel valamit elérni.
@zarew: Picit sokallom, olcsóbban is lehet
-
Vartanus
őstag
Kérdezni akartam, hogy a MT6752-es SoC vagy a snapi 615 erősebb proci és grafikai szinten, de választ kaptam a mostani Galaxy A7( átok reám, hogy egy ősi Lenovos táborban ezt lemerem írni
) tesztben, hogy a 6752 erősebb minden téren.
Ezek nyomán még kérdésesebb lesz, hogy P70 vagy Vibe Shot. Az előbbi sokkal jobb teljesítményre lesz képes, pláne hogy "csak" HD kijelzőt kell meghajtania és nem fHD-t, ami a Vibe Shoton van. Fényképezés terén viszont sokkal jobb lesz a 2. opció már csak a szélesebb beállítások( pl záridő) miatt is, de még OIS is lesz..hmmm most vagy akadás mentesen játszok utazások közben a kedvenc game cuccokkal és fényképezek kompromisszummal vagy fényképezek ultimate és játszok medium szinten némi kompromisszummal...hmmm nehéz kérdés
Esetleg P1 lehet jó középút ha jobb lesz a fényképezője és szoftverben lehet záridőt állítani (mániám az esti fotózás ezért rugózok ezen ennyit
)
-
zarew
senior tag
Innen venném,de még várok egy kicsit. Szerintem az elején megy mg le kicsit az ára. De a vibe x 2 is játszik,csak ahhoz kell akku-kabátot venni.( de nagyon csúnya az ára :48 dodó)
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kínában jelent meg a gyártó újdonsága, melynek a kellemes specifikáció melletti legnagyobb vonzereje a 4000 mAh-s akkumulátor lehet.
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen notebookot vegyek?
- Formula-1
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest