- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
justaview
senior tag
Bocs, ha triviális a kérdésem, de iPad3-on be lehet állítani valahol, hogy melyik legyen az alapértelmezett böngésző?
-
justaview
senior tag
Egyébként most iPad 2-ről írok, és elképesztően jobb az új kijelzője. Mindig durvábbnak tűnik a különbség, ha visszafelé mozog az ember.
Igen, igen. A bolti több órás
próbálgatás során mindkettőt nézegettem. Tényleg nagy a különbség. Pedig mennyien mondják, hogy nincs értelme ekkora felbontásnak, mert nem lehet észrevenni a különbséget...
-
justaview
senior tag
Találtam egy számomra nagyon hasznos programot, amit már ki is próbáltam, és gondoltam megosztom.
A neve Air Sharing, és miután elindítom az iPad-en egy könyvtár jelenik meg, amiben további alkönyvtárakat hozhatok létre.
A PC-men a Windows-ban (azonos wifi hálózatot feltételezve) hálózati meghajtóként csatlakoztathatom ezt az iPad könyvtár struktúrát, majd sima másolással küldhetem a fájlokat az iPad e könyvtáraiba. (Persze visszafelé is)
Az iPad-en ebből aztán már bármelyiket megnyithatom, ha van hozzá telepített programom.
Az Air Share még a dropboxot és egyéb szervereket is tud csatlakoztatni, széles a lehetőségek tárháza.
Jó szórakozást.
-
justaview
senior tag
(#1010) Alex91
(#1014) erdokeKöszönöm az infót. Annyi különbséget találtam én is csak, hogy amíg hagyom alul a listában, addig indításkor mindig ott folytatja, ahol abbahagytam, ha kilövöm, akkor alaphelyzetből. (de persze ez logikus
)
Más
A Mercury böngésző letöltési és fájl tárolási képességei alapján indult meg a fantáziám.
Nem tudtok olyan programról, amit elindítva pl. wifin keresztül akármilyen PC-ről elérhetővé válik az iPad, és küldhető rá, vagy leszedhető róla a korábban rátett bármilyen fájl, amely fájlokat aztán később "Open in" -el megnyithatóvá tehetek a megfelelő program számára?Valami FTP-s fájlmenedzser-szerű programra gondoltam, amivel felhő nélkül is leegyszerűsíthetném a fájl megosztást. Az Appstore -ban persze van millió FTP-nek nevezett akármi, de egyenként végigmenni rajtuk macerás lenne, így gondoltam rákérdezek, hátha van valakinek tapasztalata ilyesmivel.
-
justaview
senior tag
Tud valaki valamit az iPad multitasking-járól? Ha egy programból kilépek a home gombbal, a (négy ujjal felnyitható) alsó sávban még ott csücsül, ahonnan külön ki lehet teljesen kapcsolni.
Egyszerre ugye nem lehet két program a képernyőn, akkor ez valami hibernált állapota az adott programnak?
-
justaview
senior tag
Van ezzel az iOS FTP On The Go programmal kapcsolatban valakinek tapasztalata? Ha jól értem a működését, akkor egy viszonylag egyszerű fájl átvitelt lehet vele megvalósítani iPad, iPhone kütyükről, kütyükre.
-
justaview
senior tag
válasz
szabi_toth #1000 üzenetére
0-ról (totál lemerítve), kikapcsolt (nem készenléti) állapotba töltve 6 óra alatt 100%-ot mutat. De több helyen azt mondják, hogy ha egész éjjelre felteszed, akkor (miközben persze nem mutat többet 100%-nál
) akár 1-1.5 órával is tovább bírja, mintha 6 óra után leveszed töltőről.
Ez az iPad3. -
justaview
senior tag
válasz
Ragnar95 #993 üzenetére
Ki fogom próbálni, köszönöm. Nyilván szubjektív, hogy kinek mi tetszik, de a Safarit leszámítva melyik a legnépszerűbb böngésző iPad-en?
(#992) alba-regia : Igen, én is így gondoltam, köszönöm. Azt meg, hogy a Samsung mekkora dobásra készül év végén az új 11.8"-os retina tabletjével, majd meglátjuk.
-
-
justaview
senior tag
Igen, ezt is hamar észrevettem. És nem azért mondom, mert Apple fan-boy vagyok.
SGS2 telefonom van, amit szeretek.
Azt azonban még nem tudom, hogyan lehet megoldani iPad-en, hogy ha letöltök egy pdf fájlt, és pl. az iBooks-hoz teszem, később azonban más alkalmazással is meg szeretném nyitni (pl. Kindle), akkor azt hogyan tehetem meg? Nem létkérdés, csak eszembe jutott.
-
justaview
senior tag
Fél éve szeretnék egy felsőbb kategóriás android táblát. Azóta nézegetem a neten a különböző paramétereket, próbálgatom a már megjelent készülékeket.
Végül most a hétvégén vettem egy iPad3-at.
Hardver és szoftver tekintetében mindig is tetszett (a kijelzője mindent visz). A zártsága miatt sokáig kizártam a potenciális jelöltek közül. Két napja már nem tartok tőle. 1 nap alatt megoldottam, hogy WIFI-n keresztül lövöm át a filmeket rá az androidos SII-es telefonomról akár útközben bárhol. A file kezelés filozófiája valóban más (programhoz köti a könyvtárak helyett), ezért kicsit másképp kell gondolkozni, de ezért a minőségért ennyi fáradság már talán elmegy.Három dolog volt a prioritás listám élén:
1 - Kijelző minimum 9.7" és kiemelkedő minőség
2 - Teljesen akadásmentes működés (erős hardver)
3 - 3G meglétePersze tudomásul kell venni sajnos, hogy nincsen tökéletes tablet, valamilyen kompromisszumot mindenképpen köt az ember. Nekem a kijelző minősége volt a top prioritás, amit sajnos az androidosok még messze nem tudnak hozni.Érdemes megnézni ennél a tesztnél a Display Color Gammut sRGB (színterjedelem, színtér lefedettség) és a Display Color Accuracy (pontosság) táblákat. Az androidos táblák sajnos még ma is a béka seggében vannak e tekintetben, pedig az úgynevezett "tartalom fogyasztásnál" ezek nagyon fontos paraméterek.
Az Asus Infinity-t még megvártam volna, de sajna most csak a wifi-s verziót dobják piacra, a 3G-sről nagy a hallgatás és a homály. (A Prime-nál meg a wifi-s részt elszúrta az Asus) A Samsung pedig a nagy várakozás ellenére mégsem cserélte FHD-sre a kijelzőjét a Note 10.1-ben.
Így 3G-s new iPad lett a vége.
(#978) szabi_toth Gratulálok neked is.
-
justaview
senior tag
válasz
szabi_toth #976 üzenetére
Az enyémet T-mobile hotspotnak hívják ugyan, és laptoppal használom, de az ilyen MIFI-k nagyon hasznosak tudnak lenni, ha úton van az ember, vagy idegen helyre megy (pl. nyaralni). A telefonomra vásárolt net ugyanis 500MB havi korláttal rendelkezik, és az nem elég.
-
-
justaview
senior tag
válasz
szabitoth #951 üzenetére
Szerintem néz utána, EZ MIVEL JÁR, ködösen fogalmaz.
Úgy tűnik, valahogy megkerülik az ÁFA-t, de nem néztem utána a részleteknek.
-
justaview
senior tag
Van annak bármilyen hátránya, ha pl. Ausztriában veszem meg az iPad-et?
-
justaview
senior tag
ERRE valaki tudna infót adni?
-
justaview
senior tag
Köszi a kifejtést.
Még valami lenne. Írod, hogy "másolni az adott alkalmazásba".
Eszerint itt az alkalmazáshoz rendelem a fájlt, nem könyvtárhoz? Ha így van, és később pl. letöltök egy újabb videó lejátszót, hogyan kerül az kapcsolatba a meglévő videó fájljaimmal?
(könyvtárak hiányában) -
justaview
senior tag
Segítséget szeretnék kérni. Az iPad 3 és a Samsung galaxy note 10.1 között billegek, és sokat segítene, ha iPad 3 kapcsán néhány felmerült kérdésemre választ kapnék.
1 - Szoftver vásárlása hogyan működik iPad-re? iPad-ről közvetlenül gombnyomással, vagy csak iTunes-al? Előre regisztrálnom kell ehhez egy bank kártyát, vagy valahogy másképp?
2 - Ha az iPad rendszer szoftvere (iOS 5.1 ha jól tudom) valami telepítési hülyeségem miatt elakad, vagy belassul, mit lehet tenni? Van valami vész forgatókönyv? Rendszer újra telepítés, vagy hasonlók.
3 - Létre lehet hozni könyvtárakat az iPad-en, ahol aztán a fájljaimat tárolom, vagy ezt nem engedi, és kizárólag a rendszer által előre létrehozottakat kell használnom?
4 - Flash hiánya mennyire zavaró netezés közben? Sok oldal van, aminek gátolja az élvezetét?
5 - A kijelző fényerejét elég tág határok között lehet állítani? Gondolok itt a külső használatra (pl. kertbe kiülve), ha nem is tűző napon, de egy fa alatt árnyékban. Elég a fényereje ehhez?
Köszönöm előre is.
-
justaview
senior tag
Sziasztok. Volna három kérdésem.
Ha az ember megkerülve az USB-s, SD kártyás másolási megoldást (mert ahogy észlelem ezzel van némi probléma) valahogy feltesz az iPAD-re videó fájlokat (pl. Dropbox, vagy valami hasonlóval, ha ezt meglehet így oldani), van olyan média lejátszó iPAD-re, ami mindent visz? Gondolok itt avi, divx, mpeg4, wmv, mkv, bármi egyébre.
A másik, hogy az iPAD 3 tud olyat, hogy WIFI-n keresztül hozzáfér a PC-m (Win7) könyvtáraihoz, és onnan lejátszik hang és videó fájlokat?...vagy így direktből (WIFI-n) másolhatom vele ezeket oda-vissza? Ha ez így nem működik, van erre valami megoldás?
És végül van iPAD-re GMAIL-t közvetlenül elérő alkalmazás?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest