- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
justaview
senior tag
válasz
raskolnikoff #8487 üzenetére
Szia.
Én iPad3-ra raktam fel nem régen (2 hete) az iOS7-t (5.1-ről váltottam).
Az enyém nem lett lassabb. -
justaview
senior tag
-
justaview
senior tag
Sziasztok.
Tud valaki olyan programot iPad3-ra (iOS7), ami felismeri a hosszú "ő"-t., és nem lyukat hagy helyette?
Eddig amit kipróbáltam:
Adobe Reader
GoodReader
AirSharing
DocsToGo
Office2HD
FileHub
Polaris OfficeA teszt dokumentumot a PC-n simán jól kezeli az Adobe Reader.
Valakinek ötlete, mi lehet a probléma?
-
justaview
senior tag
Segítséget szeretnék kérni!
iPad3, 5.1.1 iOS, JB-el. >>> Ezt szeretném iOS 7-re frissíteni.
1. - Mi a módja ennek akkor, ha nem érdekel, hogy minden eltűnik az iPad-ről, és egy gyári alapállapotú gépet szeretnék csak, és majd később eldöntöm, mit rakok fel rá, valamint azt is, hogy JB kell-e, vagy nem?
2. - És mi a módja akkor, ha szeretném megőrizni a jelenlegi adataimat és telepített szoftvereimet (még ha a JB-seket nem is)?
Nagyon köszönöm előre is.
-
justaview
senior tag
Úgy tűnik az Apple az iOS7-el új dizájt vezet be. Lapos lesz minden.
...ha hinni lehet az oldalnak.
ITT egy videó arról, hogy talán így fog kinézni. Ez persze szubjektív, de nekem speciell tetszett az eddig ikon dizájn. Ha tényleg ebbe az irányba lép el az Apple, akkor az olyan androidos lesz, vagyis belesüpped a tömegbe.
A nagy kérdés persze az, hogy mi kapja meg a frissítést és mi nem...
-
justaview
senior tag
válasz
@matthew@ #4738 üzenetére
Még megfontolom h kell-e egyáltalán, de itt a felhasználói értékelésnél azt írták h iOS 6-al még mindig nem működik, a szoftver,ami kell hozzá
Az iTunes-ban azt írják, hogy a 2.0.2. verzióban ezt már javították.
-
justaview
senior tag
válasz
@matthew@ #4734 üzenetére
ITT vannak az iFlashdrive HD részletes technikai adatai. A 2. generáció már nem rossz.
Annak azért nézz utána, mielőtt megveszed, hogy iOS 6.1 -el is minden rendben van-e.
-
justaview
senior tag
-
justaview
senior tag
Paypal-nál ez valóban működik, de egy valamit fontos hozzá tudni. Mielőtt kérnéd vissza a pénzedet, előtte mindent meg kell tenned, hogy egyezségre juss az eladóval. Ez azt jelenti, hogy szigorúan a paypal-on keresztül levelet írsz neki, és elmondod a problémádat. Ha felkínál egy racionális megoldást, azt illik elfogadnod. Ha mondjuk az általa felkínált megoldást sem teljesíti, akkor ezt is leírod neki, és kéred a válaszát. Ha ezt nem tudod már elfogadni, akkor a levelezést úgy zárod le, hogy átadod a paypal-nak kivizsgálásra, amit ők 30 napon belül elbírálnak, és ha a javadra döntenek, akkor kapod vissza a pénzedet. Tanácsként érdemes eleve úgy fogalmazni az eladónak szánt leveleidet, hogy azokban már a paypal felé szánt üzenetek is ott legyenek (bizonyítékok is megjelenjenek).
Én már egyszer végig jártam ezt, nem volt egyszerű (2 hétig leveleztem az eladóval), de az eladó pofátlansága sokat segített a paypal-nak a gyors döntésben -- az ügy átadását követően 3 nap alatt (nem 30) visszakaptam a pénzemet.
Szóval azért nem egy gombnyomás, és már jön is vissza a pénzed, de ez érthető, hiszen akkor mindenki ezzel szórakozna és az eladókat nem védené semmi a kattantaktól.
-
justaview
senior tag
válasz
powerup2 #1817 üzenetére
Tavaszra elárasztják a piacot az MS Surface tabletek. Erre muszáj lesz lépnie az Apple-nek valamit.
...mint ahogy most is tette; a surface bejelentésének durranását hatékonyan csökkentette a saját ipad mini bejelentésének időzítésével -- ez az igazi marketing háború(#1819) jozsi252
A sebesség a 3G hálózattól függ majd leginkább, de az sem mindegy, mennyi a havi letöltési korlátod a telefonodon.
-
justaview
senior tag
válasz
pinnacle #1797 üzenetére
Az egy érdekes helyzet, ha az MM garanciába az akku is beleszámít, mert maga az Apple nem vállal jótállást rá.
"A jelen jótállás nem vonatkozik: (a) az elhasználódó részekre, mint például az akkumulátorok vagy védőbevonatok, amelyeket arra terveztek, hogy idővel elhasználódjanak, kivéve, ha a hibát anyag- vagy gyártási hiba okozta;...."
Az Apple szerint tehát az akkumulátort eleve arra tervezték, hogy elhasználódjon. Ami ebben elgondolkoztató, az az, hogy ha az akku 1 éven belül tönkremegy, az az Apple szerint természetes elhasználódás, ezért nem fér bele az 1 éves jótállásba.
-
justaview
senior tag
válasz
malnabokor #1577 üzenetére
Egy apró (de sajnos lehangoló) hír azoknak, akik MS office-ra várnak iOS-re.
Furthermore, if you’ve seen rumors about Office 2013 for iOS and Android, they’re happening, but the products will only be made available via the subscription Office offerings, and hit in April.
-
justaview
senior tag
válasz
JoceeHunt #1552 üzenetére
Ha egyeznek a netes árak az aktuális boltival (amit még nem tudok), akkor a WIFI 32GB-os 579euro, ahogy a 4G-s 16GB-os is.
Ha 283-al számoljuk az eurót (~164ezerFt), még akkor is olcsóbb az osztrák árnál például ITT. Azt nem tudom, hogy ez utóbbi gyári garanciát takar, vagy mit.
Az itthoni Apple boltnál persze mindegyik olcsóbb.
(#1561) Ragnar95: A hivatalos oldalon tekeregtem, az ott megjelenő jótállás azt írja, hogy az csak a Magyarországon vett készülékekre vonatkozik. Ez persze még önmagában nem zárja ki, hogy máshol vett készülékeket ne szervízeljenek, csak azokra esetleg egy másik jótállás lesz érvényes. De erről az esetről még nem találtam infókat az Apple oldalán.
-
-
justaview
senior tag
válasz
runner 125 #1550 üzenetére
Ennek az árát tudtam fejből.
A 16-os jóval olcsóbb persze. Jővő hét szombaton tudok ránézni újra akkor kinézek megint.
-
justaview
senior tag
válasz
runner 125 #1547 üzenetére
Wien Shopping City Süd melletti Media Mark-ban iPad3 4G 64GB 749euro.
zsolidodd:Valóban kár lenne érte.
-
justaview
senior tag
válasz
Ragnar95 #1544 üzenetére
Nekem van néhány teszt videóm, talán prohardverről szedtem le régebben.
Jól lehet tesztelni velük a különböző médialejátszókat.Az AvPlayerHD hardveres gyorsítás mellett nekem a következőket produkálja iPad3-on:
BDAV_1080p@8Mbps.m2ts (mozgásokat képkocka ugrásokkal játssza le)
Divx@1.5Mbps.avi (OK)
MPEG_1080i@6.5Mbps.ts Duna TV-ről felvett jel (durván akad, nem is megy végig)
Quicktime_720p@14Mbps.mov (OK)
Quicktime_1080p@10Mbps.mov (OK)
VC-1_1080p@8Mbps.wmv (még a lassú mozgásoknál is ugrál a kép)
x264_1080p@3.8Mbps.mkv (mozgásokat képkocka ugrásokkal játssza le)
x264_1080p@9.7Mbps.mkv (gyors mozgásoknál akad, mozgás közbeni képváltásoknál hibázik)
Xvid_720p@3.7Mbps (OK)Ettől függetlenül azért én is kedvelem, de túlzás lenne azt mondani, hogy bármivel etethető.
Az azért érdekes, hogy eltűnt a store-ból, vajon miért?
-
justaview
senior tag
-
justaview
senior tag
Csak fájlokat enged kijelölni. Ha azok egy könyvtár struktúrában vannak elszórva, akkor nem jelölhetem ki a könyvtárfa legtetejét, és másolhatom át egyben, hanem külön külön kellene a fájlokat összevadászva átmásolgatni, aztán az iPad-en létrehozni a könyvtárakat és bele helyezni a fájlokat.
Mellesleg hiába van az adott programnak már néhány könyvtára, abba sem lehet másolni, csak a gyökérbe. Legalábbis nekem még nem skerült. -
justaview
senior tag
Az új iOS 6 mellett és az új iTunes-al lehet már a programokhoz több fájlt másolni egyszerre könyvtárstruktúrával együtt, vagy maradt a fájlonként egyesével másolás?
Próbálta már valaki?
-
justaview
senior tag
válasz
BossBoss #1297 üzenetére
Köszönöm, ezt akkor majd meg is teszem gyorsan.
De egyébként mi az az SHSH?Nem bohóckodom, tényleg sokat segített a link abban, hogyan kell menteni, csak épp azt nem tudom még, hogy mi a csuda az shsh. Ez valami rendszerfájl, vagy rendszerindító program, vagy mi? Az iOS része ez, vagy az alatt fut, előtte indul el,....szóval a térképen nem tudom egyelőre elhelyezni.
JB után ez az SHSH megváltozik?
-
justaview
senior tag
válasz
ittakary #1295 üzenetére
AVplayerHD, Office2HD, Air Sharing például.
Már megértem ezt a problémát anno XP - Vista váltásnál, bár az nyilván más helyzet, mert a Microsoft ott jó nagyott ugrott, szinte újraírták a rendszert.Persze leginkább a pendrive kezelést nem szeretném elveszíteni, amit a JB biztosít
(#1288) Ragnar95 Downgrade lehetséges lesz később, ha mentesz SHSH-t...
Mi az az SHSH?
-
justaview
senior tag
válasz
Ragnar95 #1292 üzenetére
Facebook engem nem érint. Amitől tartok, hogy az új rendszeren az eddig használt programjaim nem biztos, hogy korrektül fognak működni, azaz meg kell majd várnom, hogy javítsák az iOS 6-nál jelentkező hibákat.
+ jelenleg JB-el ketyegek a pendrive kezelés miatt, ami nekem fontos. Így meg kell várnom egy stabil iOS 6 JB-t, és majd akkor gondolkozom rajta.
De ha létezik erre más megoldás is, csak nem tudok róla, akkor nyitott vagyok.
-
justaview
senior tag
Tudtok olyan alkalmazást iPAD-re, ami simán lejátssza az MS OFFICE pptx prezentációt? ...vagy ez csak egy ábránd. Szerkeszteni nem akarom, csak rendesen végignézni, animációkkal együtt ! Az Office 2 HD behalt tőle.
-
justaview
senior tag
válasz
PixelRambo #1272 üzenetére
Régebbihez: Camera kitem van nekem is, de kártyáról igen szelektíven olvas be (pl. sony HD kamera felvételeit nem) így eszembe sem jutott tesztelni pendrive-al. DCIM mappába raktok filmet, és onnan lejátsza?
A pendrive kezeléséhez Jailbreak kell, de utána működik szépen. Olvass vissza picit hozzá.
-
justaview
senior tag
Van olyan alkalmazás iPAD-re, ami simán lejátssza az MS OFFICE pptx előadást? ...vagy ez csak egy ábránd. Szerkeszteni nem akarom, csak rendesen végignézni, animációkkal együtt !
-
justaview
senior tag
Nekem 64GB-os van, de már kicsomagolás és első bekapcsolás után azt írta ki, hogy 57,2GB szabad. Azóta már pakoltam rá, jelenleg 29,4 GB szabad és 27,8GB foglalt (ami még mindig csak 57,2 összesen).
Lehetséges, hogy a rendszer eleve elfoglal majdnem 7GB-ot?
Ezt a 16GB-ossal is megteszi az iOS?
-
justaview
senior tag
válasz
kriszpontaz #1250 üzenetére
Köszi
Mellesleg a köröm is karcolhat vèletlensègből. Elég egy szép ujjakkal rendelkező lánynak odaadni.
-
justaview
senior tag
válasz
Ragnar95 #1247 üzenetére
Az iPad tényleg elég válogatós pendrive-okban. Nekem szerencsém volt, találtam a fiókomban egy régi 16GB-osat, ami valami kínai kacat, de azzal működik
Másik 2GB-ossal meg nem.
Más: Tudja valaki, hol lehet kikapcsolni hogy az iPad ne korrigálja folyton, amit írok, mert hülyeségekre cseréli, amit beírtam. Ez a funkció csak hátráltat, nem vagyok debil, tudom, mit akarok írni.
-
justaview
senior tag
válasz
kriszpontaz #1219 üzenetére
Tegyél rá pénz. Az amazon és az Apple is regisztrációnál leemel egy összeget. Gondolom ezzel ellenőrzik, hogy rendben vagy e.
Persze ettől még lehet más gond is, de ez biztos, hogy gáz.
-
justaview
senior tag
Tudna valaki segíteni?
Amikor alkalmazást töltök le iPad-re rendszerint megjelenik egy üzenet, hogy "A program push üzeneteket akar küldeni, engedélyezem-e?". Eddig mindig letiltottam, de csak azért, mert nem tudtam mi az.
Meg tudná valaki mondani, mivel nézek szembe, ha engedélyezem?
-
-
justaview
senior tag
-
justaview
senior tag
válasz
Ragnar95 #1124 üzenetére
Az iPad-en bármely account-ot használhatom a program futtatásához, csak az iTunes-nál kell váltani addig, amíg telepítem az új programot? ...vagy az iPad-el váltok USA-ra, mielőtt letöltöm, vagy megveszem?
Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de még ismeretlen ez a terület.
Mellesleg nagy a különbség a magyar és az amcsi kínálat között? -
justaview
senior tag
iPad-re nincsen Google Earth ???
-
justaview
senior tag
Ha JB előtt csinálok egy Backup-ot iTunes-al, majd JB-t ráeresztem, de később vagy gondom lesz vele, vagy megunom, hogyan állíthatom vissza az eredeti (JB előtti) állapotot?
Egyszerűen rádugom PC-re, iTunes-al Restore-t nyomok, és ennyi?
Ez törli a JB-vel felrakott dolgokat és minden változtatást, amit JB-vel okoztam?
Szóval ismét gyári lesz a kütyü? -
justaview
senior tag
Most biztos triviális dolgot kérdezek, de a már említett restore-t, ami gyári alaphelyzetet hoz létre, azt hol találom az ipad-en? Nekem a beállítások menüben a visszaállítás fülön van 6 különböző törlési lehetőség, de melyik állítja vissza az eredeti gyári üres rendszert?
Vagy az valahol máshol van?
-
justaview
senior tag
Szuper.
Az teljesen mindegy, melyik Jailbreak szoftverrel oldom meg a kérdést?
Absinthe 2.0-t láttam a neten, de vannak mások is ahogy látom. -
justaview
senior tag
Köszönöm az infókat. Ezek alapján majd ki találom mit miután teszek.
A teljes backup-ot iTunes-al tudom megoldani PC-re ugye? -
justaview
senior tag
Igen, ez jogos.
Az lehet esetleg megoldás, hogy nem frissítek egy darabig 6-osra?
Ezt lehet, ugye?
Mármint, hogy az iPad nem olyan erőszakos, hogy ne mondhassam azt, hogy most még nem kell. Amúgy sem hiszem, hogy olyan sokat adna a 6-os az 5.1.1-hez képest, hogy sietnem kelljen vele.Vagyis akkor nincsen nagy gond, csak nem kell kapkodni a frissítéssel, várni kell pár hónapot. De ez Jailbreak nélkül is igaz, azaz érdemes ezt a szabályt követni.
-
justaview
senior tag
válasz
Ragnar95 #1082 üzenetére
(#1081) erdoke
(#1082) Ragnar95Köszönöm az infókat. Ha jól értem, akkor
Restore = alap szűz rendszer (gyári állapot) visszaállítása, ami mindent töröl (mint a windows újrainstall)
Backup = menti a telepített programokat + adatokat (PC-re vagy iCloud-ra), de a rendszert magát nem.
...és a folyamat akkor így néz ki:
1 - magveszem az iPad 3 -at. ( csak hogy az elejéről kezdjük
)
2 - telepítek rá programokat apple store-ból + töltök rá fájlokat is
3 - ráeresztem a Jailbreaket
4 - telepítek Cydiás programokatEgyszer csak megjelenik az iOS 6, és én szeretnék rá frissíteni
5 - készítek egy Backup-ot (pl. PC-re). Ez ugye menti az összes telepített programot + adatot (a Cydiá-val és az onnan telepített programokkal együtt)
6 - Restore-t csinálok, ami alapszintre küldi a rendszert - ismét bolti szűz lesz
7 - Frissítem iOS 6-ra
8 - Jailbreak-et ráküldöm ismét
9 - Backup-ból visszatöltöm a programjaimat és az adataimat (Cydiásokkal együtt hozza vissza)Visszajeleznétek, hogy a fenti gondolatmenet megfelelő-e?
-
justaview
senior tag
válasz
Ragnar95 #1036 üzenetére
"Mert az tényleg nem ajánlott, JB-nél restore + backup visszarakása a megfelelő frissítési procedúra.
Amúgy ami most beugrott hátrányként az ugye az OTA hiánya, mivel JB-es telót nem lehet OTA-n frissíteni."Egy picit kifejtenéd, hogy ez mit jelent?
1. - Tehát van egy jelenlegi ios 5.1.1 rendszer az iPad 3-on különböző általam telepített programokkal és az azokra rátöltött fájlokkal.
2. - Ráeresztem a JB-t + néhány Cydia programot
3. - Gondolom az eredeti apple programok frissítései az eredeti módon működnek, mintha nem lenne JB.
4. - Majd jön egy iOS frissítés. Ebben az esetben mi a teendő?
-
justaview
senior tag
Igaz. Csak az a bökkenő, hogy a 25Gb-os ingyenes tárhely már a múlté.
"A SkyDrive 7 GB biztonságos tárterületet tesz elérhetővé – ezen elfér több mint 20 000 Office-dokumentum vagy 7 000 fénykép. A legtöbb felhasználónak bőségesen elég ekkora hely. De ha a 7 GB mégsem elegendő, mérsékelt éves díjért bővíthető a tárterület."
-
justaview
senior tag
Tudja valaki, hogy a Camera connection kit-el csak az iPad-re lehet másolni képeket, vagy az iPad-ről visszafelė az SD kártyája is?
-
justaview
senior tag
"4. Az én netezési szokásaim mellett eleve nincs sok ilyen oldal, és ezek jó része orvosolható pl. egy Puffin böngésző futtatásával. (Bizonyára hallottad, hogy Android 4.1-től az Adobe nem támogatja a Flasht,"
Kipróbáltam a Puffin-t, egész gyorsan megszerethető.
Köszönöm az ötletet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Dell notebook topic
- Villanyszerelés
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged