- Telekom mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Tegnap 10 perces ádáz küzdelmet fojtattam (vagy) a netért(LTE 2 csík) és a térerőért hívás közben (H****, 0-1 csíkkal) Esztergomban a Lidlben. Szöveg 30-90 sec alatt, párszáz kb-os kép hosszú percek alatt, vagy nem mentek át.
Nejem és a picur már kint fagyoskodtak az autó mellett az Aldinál, mert nálam volt a kulcs, és kiérve kaptam az smst a nemfogadottról (4x próbáltunk beszélni, de nem nagyon lehetett érteni 0 csíknál).2021, vidék (20.000es város). Nemvótötgé, de már csak ez hiányzik. Persze, kell 5G, de foltozzák már be a mostani gyenge pontokat is, mert megint elmarad.
Tök mellékes, hogy mikor Edgeről 3Gre léptek, azt mondták jobb lesz. Hspa+nál is. Na de az LTE átállásnál már nagyon esküdöztek mennyivel jobb lesz, megold minden ilyen problémát (előző cégem ezek mellett van, szintén hullámlemezzel borított egy része, 2008-2016-ig a jót sose értük el a tével, Telenor(privátom) picit jobb volt. De mint a tegnapi Lidlis példa mutatja, a jó még nem milyen.
Igaz, Nyergesújfalu szélén a 10főút mentén a té céges hasonló volt 2006-2008, és az Oroszlányi ipari parkban a té céges ugyanilyen remek 2016óta. 2 olyan település mellettünk ahol csak 1-1 szolgáltató érhető el, az is 98%osan (Bajót, Mogyorósbánya), a másik kettő gyskorlatilag alig van valahol beltéren.Cégesek Nokiák és Sonyk, majd IPhone és Samsung. A privátok felső polcos Nokiák és Sonyk. Saját számom 95%ban telenornál, 5%té, a vodás az harmad kártya volt, de az poénnak is gyenge volt Kecskemét szélén vagy lakotton kívül. Munkámból és hobbiból kifolyólag nem csak a városokban van szükségem normális stabil hálózatra, hanem sok egyéb helyen, MOL telepek, szennyvíztelepek, üzemek,
hegyekdomboknál is.Nagyvárosokban valóban tök jó szokott lenni, aláírom.
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nord_
veterán
válasz
Schuler888 #121 üzenetére
Csak picit kellett volna megerőltetned magad, hogy utánajárj, ha már a forrást is megemlítették.
-
brd
nagyúr
válasz
whatwhatwhat #104 üzenetére
Sony: na igen, volt, amikor azért jobban álltak (nekem mondjuk mindig túl szögletesek voltak a telefonjaik), de akkor is csak pár %-os volt a piaci részesedésük, ha jól emlékszem.
És sokan meg vannak győződve, hogy az apple a mai napig a trendek meghatározója. Innentől kezdve már sokkal könnyebb bárkinek a torkán lenyomni bármit, ha már az apple lenyomta a saját vásárlóién.
Ez sajnos így van, de szerintem nem azért, mert az emberek ezt szeretnék, hanem azért, mert a gyártók ezt szeretnék. Ma már kevés olyan (egyebekben is elfogadható, pl. nem lassú, nem nyomorék a SW-e) telefont vehet egyáltalán az ember, amin van mondjuk infra, jack, nem feleslegesen vékony (ez mondjuk nyilván preferencia kérdése is) és nem kerekített a kijelző (nem maga a telefon, a kijelző). A töltőt mondjuk én speciel nem hiányolnám a legtöbb telefon mellől, soha nem kellett még 2A-nél nagyobb árammal töltenem telefont (bár megértem, hogy valakinek fontos, hogy 15 perc alatt feltöltse a telefonját, de akkor ahhoz vegyen töltőt, hogy ne termeljünk már annyi szemetet feleslegesen). Még mindig egy max. 1A-es, kb. 7 éves töltővel töltöm a telefonomat és van kb. 3 töltő itthon, amit még ki sem bontottam, mert soha nem volt rá szükségem - hasonló a helyzet a telefonokhoz adott USB kábelekkel, vettem egy normálisat kb. 5 éve, azóta azt használom.
The only real valuable thing is intuition.
-
MC Pite
veterán
Szerk: Mondjuk tekintve hogy a T system 3 éve még értelmes wifit se tudnak csinálni az új csarnokba(kis fájlok pl, amivel én is dolgozok, 5-10kb/s-el másolódnak), az sem kizárt, hogy nem a legügyesebb kollégák járnak a környékünkre ki.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz
pusszycat #115 üzenetére
Tudtommal sokkal több antenna kell mint hogy párat fellógassanak, bővebb kisebb hatósugarat tud(meg az alkalmazásról is függ, milyen késleltetést/pontosságot akarnak). Plusz a központ felé is fejleszteniük kell a tornyoktól.
Papíron ez nem megy pl a 4G (és 3.5G) rovására, de a cégünknél eltoltak bizonyos projekteket, mert már majd 5G-vel csináljuk meg(ipari automatizálási részt), ezek kb egy éve csúsznak a tervezetthez képest (a té fizeti egy részét a technokógiának higy demózhassák majd). A legfontosabb, hogy kb 2 hónapja a bankiterminálok kb használhatatlanok a cégnél, 60-600sec átlagban egy tranzakció, mikor 10 embert áll a sorban. Az átalakításokra fogja a té(térerő legalább 3 csík az ötből), de megoldás nincs. Korábban jó volt. Munkaidőn kívűl szintén jó, de kb fél8tól, 5ig alig használható. Telefonokon is, de az korábban se volt sokkal jobb, az ipari parkban kb 1500 eszközzel több kacsolódik fel ezidőben.
Nem ez az első ilyen, Esztergomban előző cégnél a 4G átállásnál hasonló volt a helyzet, a csomagok/kapcsolatok priorizálásán valamit elkeféltek, full térerő mellett is kb 0 net volt.Tudom, javíthat ezen is akár az 5G. Mg ha nem a marketingf*szság miatt kapkodnának, akkor megint lehetne jó is. Szerintem ezzel a megvalósítással egyet előre kettőt hátra. Illetve előre még nincs(ami van, az wifivel is menne, fölöslegesen drága techdemó, ráadásul a központ felé LTE kapcsolat van, ez csak belső), csak hátra.
-
Nem 0-ról kell felépíteni az infrastruktúrát, a már meglévő 4G antennákat kell egy kicsit fel tunningolni meg még pluszba pár lámpaoszlopra fellógatni kisebb méretű antennát. Jó nem ennyire egyszerű de nagyvonalakban erről van szó. Az 5G olcsobbá kell tegye a mobilnetet idővel több adathoz jutsz ugyanannyi pénzért.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
MC Pite
veterán
Elnézést a pontatlanságért, akkor az LTE mellett még akár maradhat a HSDPA/HSPA+.
Bocs, legyen 5G gyorsabban mint hogy az ország útjainak 98%án lenne bármi.
Had műtsenek vele, a vidékiek meg b...nak meg bármilyen hálózat/mobilnet lefedettséggel, elnézéstSpark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
Irónia... De akkor nem ment át....
Szerintem az 5 legfontosabb MOBILOS történés kapcsán a magyar piac mobilszolgáltatóinak már csak a független újságírás kapcsán sem kell helyet kapnia.
Van szolgáltatói topic, ott lehet csapkodni az asztalt
[ Szerkesztve ]
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
atike
nagyúr
BÚÉK nektek is...
El nem tudom képzelni mit hozhat ez az év... Szerintem elég lapos lesz - sajnos. Számokban jön majd a fejlődés, de igazán komoly nagy durranások nem tudom lesznek-e....
-
MC Pite
veterán
Mármint mi a szerencsére?
Hogy reklámozzuk a jövőt,/jelent, de a jelen/múlt sincs még kész?
[kép]Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Noukoum
veterán
válasz
whatwhatwhat #102 üzenetére
Elmondjam mi a különbség? Hogy az apple bármit kiad viszik mint a cukrot, ellenben a sony bármit kiadhat telefonként a kutyának sem kell erősen fogalmazva.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
whatwhatwhat
aktív tag
2014-ben még elég jól ment a sonynak, a Z-től a Z3-ig abszolút siker volt. Javíts ki ha tévedek. Sőt, ha jól emlékszem a Z2 különösen ajánlott plecsnit kapott itt. Aztán valahol a Z5-XZ környékén csökkentek az eladások.
Nem kell hogy átjárás legyen a két tábor között. Biztos feltűnt már, hogy az apple BÁRMIT csinál, arról minden egyes internetkapcsolattal rendelkező ember hallani fog. És sokan meg vannak győződve, hogy az apple a mai napig a trendek meghatározója. Innentől kezdve már sokkal könnyebb bárkinek a torkán lenyomni bármit, ha már az apple lenyomta a saját vásárlóién. Onnantól kezdve, hogy az apple megtette, már mindenki azt gondolja, hogy az összes gyártó ezt követni fogja, csak (rövid) idő kérdése. Így gyakorlatilag nincs választása az embereknek. "Hát, végülis ha már ez a normális, akkor ez van el kell fogadni." Ez ilyen önbeteljesítő folyamat, én úgy gondolom.
Persze a többi gyártó igyekszik "megkönnyíteni" az átállást. Csak hogy egykét példát említsek: a xiaomi nem ad alapból töltőt az új csúcskészülékhez, de cserébe ingyen ad egyet, ha kérsz. Persze jövőre már majd csak simán nem adnak. A samsung elsőnek a csúcskészülékekből vette ki a jack dugót, ott is a note szériából, amit sokkal kevesebben vesznek, mint az S szériát. Így az S széria vásárlóinak fél évük volt, hogy megbarátkozzanak a gondolattal.
Szóval végül is igazad van, nem csak az apple kell ahhoz, hogy másik is meglépjék ezeket a dolgokat. De az adja meg a kezdő lökést. És sajnos azok a gyártók járnak rosszul, akik nem ugranak rá ezekre a trendekre. -
elfelejtette
veterán
válasz
whatwhatwhat #102 üzenetére
Xperia Z3: 146 x 72 x 7.3 mm, 3100 mAh
iPhone 12: 146.7 x 71.5 x 7.4 mm, 2815 mAh
Pixel 5: 144.7 x 70.4 x 8 mm, 4080 mAh
Ez utóbbi még picit vastagabb is lehetne, de így is kihozták belőle, amit tudtak.
Ja és a Redmi 4X is 139.2 x 70 x 8.7 mm, 4100 mAh, és vitték, mint a cukrot.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
whatwhatwhat
aktív tag
Ne a kijelző méretet vegyük már alapul. Nem a kijelzőt fogja az ember, hanem az egész telefont. Sőt, ugyanakkora méretet tekintve a teljes kijelzőset még nehezebb is kezelni, mert annál nagyobb területet kell elérni. Itt vannak a Z3 és az i12 szériák valódi méretei:
Xperia Z3 Compact: 127.3 x 64.9 x 8.6
iPhone 12 mini: 131.5 x 64.2 x 7.4Xperia Z3: 146 x 72 x 7.3
iPhone 12: 146.7 x 71.5 x 7.4Innen is látszik, hogy anno PONTOSAN ugyanazt csinálta a sony mint most az apple, csak akkor gyakorlatilag senkit sem érdekelt. Szinte pontosan megegyeznek a méretek MINDEN dimenzióban.
Fun fact, akksi méretek:
Xperia Z3 Compact: 2600
iPhone 12 mini: 2227Oké, oké, az iphone 0.8 milliméterrel vékonyabb. De azért érdekes, hogy 6(!) évvel később ennyire tellett.
#13nozs23
Sony Xperia XZ2 Compact, 2018 február. Azért ez annyira nem régi, na. Szerintem valahol itt jöttek rá nagy nehezen, hogy ezt még annyira se veszik, mint a többi telefonjukat. Ami valljuk be, elég durva. -
MC Pite
veterán
válasz
pusszycat #97 üzenetére
A 3G még a 4G virágozzon előbb országosan, utána felőlem rügyezhet az 5G.
De amennyire látom a törekvéseket, nem ez lesz, megint előre menet...kapkodnak. Mi is olyanokra kezdünk a cégnél 5G-t erőltetni, amire nem az lenne a legjobb megoldás, de anyagi okokból ezt kell tolni.
Addig meg itt vidéken nem hogy az LTE hiányos, de rengeteg helyen (Oroszlány-)Tatabánya-Esztergom között, de sokszor a térerő is elmegy telefonálás közben. iPhone SE(régebbi) még 3-4x annyi helyen megy el a térerő, mobilnet, tehát nem teló hibája. Főleg Té és Telenor, a vodát ezeken a helyeken hagyjuk.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
sherlock82
senior tag
Az év mobilos eseményeit szépen leírtátok, gratula érte, és nagyon boldog új évet.
Nálam egy mobilos esemény volt idén, androidról almára váltottam. Jó döntés volt.
Iphone se 2, Hoka Arahi 7, Garmin Instinct 2
-
adamklark
senior tag
ha valaha lesz vmi szuper precíz gép és az életed múlik azon a pár miliszekundomos késleltetésen akkor számít, reálisan most nem (magyar viszonylatban tudok gondolkodni ahol nagyobb gondok vannak mint WiFi vs 5g, főleg hogy a 'sima civil' 5g se elérhető normálisan még Budapesten sem)
-
Persze, h persze. Azért voltak wifi-sek meg Lan-ak mert még nem volt 5G mikor tervezték sőt még most se nagyon. De már rügyezik a technológia.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
kraftxld
félisten
Ezt az orvosi eszközök, távolról műtünk 5G-n keresztül sose tudom értelmezni.
Amennyit ilyen cuccokkal foglalkoztam az mind vagy wifis vagy sima LAN-os volt, sőt ha ennyire fontos a késleltetés akkor minek küzdenek az 5G-vel?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Aryon87
félisten
Jó cikk volt, köszi érte. Gondtalan Boldog Új Évet kívánok a stábnak!
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Yeffy
veterán
nekem ez az elso Sony-m az SE era ota, sz'al mea culpa, ha tevedtem.
olyan elfogult ömlengést a lapcsaládnál még sosem olvastam.
nem lep meg sajnos.a Pixelek voltak a masik eselyesek, az 5-os majdnem gyozott, de nagyon kene bele a telefoto kamera, meg egy normalis, front-facing sztereo hangzas, nem ez, amilyuk van. plusz jack sem artana, de azt meg ki tudnam bekkelni adapterrel, ha nagyon muszaj.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Z-o-t-y
tag
Ezer éve olvaslak benneteket!
Nagyon ritkán kommentelek, de szeretném megköszönni a munkátokat!
Ez a magazin az alfa nekem ha mobiltelefonkról van szó, és mindig is az volt. Főleg mióta a nyomtatott sajtó része eltűnt ennek az ágazatnak nálunk. Mennyi pénzem elment a Telecom magazinokra te jó isten!
Jól nyomjátok és kitartást, lendületet kívánok az új évre nektek!http://instagram.com/_doublez_
-
MC Pite
veterán
Az XZ2 Compactom nem mai csirke, beállíthatom mikorra töltsön fel teljesen, addig 90%-ig tölti. Azaz ha akarom, alapból mindig eddig tölti (reggelre), 100-ra csak ha rábökök hogy szokásos töltés.
Ezt csak úgy, nem is a cikkírónak, úgyis kicsit más csatornán vagyunk (lásd iphone12-es rész; főleg azzal, aki a minit tesztelte, pff, olyan elfogult ömlengést a lapcsaládnál még sosem olvastam
).
Halkan jegyzem meg, mióta megvan párom 4a-ja, úgy látom van még gyártó, aki kompakt (könnyebb, vagy kevésbé fejnehezebb min a sajátosan) telókat csinál, ráadásul remek kamerával, és korrekt áron.
Tudom, itthon szinte nem kapni, de megoldható, és 'picit' más liga mint az SE, de sok dologban a mini ellenében is kellemesebb.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
-
válasz
elfelejtette #87 üzenetére
Te jó ég, hogy találtál magadnak párt ilyen preferenciával?
-
elfelejtette
veterán
"nekem spec. hiányzik az a 2-4 mm, amivel egy mai telefon kijelzője keskenyebb, mint mondjuk egy 3 évvel ezelőttié"
Pont az a baj, hogy a legnépszerűbb 2020-as modellek elérték, hogy velük hivatkozzanak arra, hogy egy mai telefon nem nagyobb, mint egy 3 évvel ezelőtti, csak hosszabb, meg kisebbek a kávák. Konkrétan egy Redmi Note 9 (és ezzel együtt a kijelzője) már 1mm-rel szélesebb is, mint a Redmi Note 4 (77mm vs. 76mm). Számomra az a probléma, hogy ha már nem lehet kapni (számomra) elfogadható áron kis méretű modellt, attól még meg lehessen tartani egy kézzel, és ez a méret határ nekem kb. 73mm-es szélességnél van. Ebbe még pont beleférne egy Oneplus Nord, vagy egy Samu A51. Meg egy rakás görbe kijelzős modell, amit megint csak nem vennék meg.
Mondjuk nekem az ideális a Pixel 5 lenne, persze nem ennyiért, meg kicsit még nagyobb aksival.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
brd
nagyúr
válasz
whatwhatwhat #7 üzenetére
A sonynak évekig voltak igazi kompakt csúcskészülékei, mégse voltak itt ajnározva.
Nem csoda, mert a méretét kivéve egy elég szűk réteg igényeit elégítették ki a bénaságaik. Én (a magam szintjén) mindig is kompakt készüléket szerettem volna, kb. 5.3-5.5" méretben, de hát a gyártók nem gyártanak normális HW-rel (újabban meg már semmilyennel), így az utóbbi időben mindig tepsit vettem (6.x"), mert nem volt egyéb szempontok szerint értékelhető telefon kisebb méretben. (Ilyen szempontok pl.: ne legyen lassabb a HW, ne legyen kisebb a memória kapacitása, ne legyen kisebb az akku, ne legyen bénább a kijelző, ne fogyasszon többet, viszont lehet kicsit vastagabb és akkor az sem magyarázat, hogy nem fér el).
Így miután az apple már meglépte őket, ezzel pedig hozzászoktatta a vásárlókat, azután már a többi gyártó is megteheti.
A két tábor (Apple <-> minden más) között minimális az átjárás, így ilyen hatás nem létezik. Sokkal inkább az "az Apple is lenyomta a torkukon, úgyhogy ti is ezt kapjátok, és kuss" irányelvet követik a gyártók. Nem emlékszem olyan felmérésre, ahol bármelyik nagy gyártó megkérdezte volna az embereket, hogy pl. a cserélhető akkumulátor/jack hiányozni fog-e, vagy hogy szeretnének-e notch-ot a készülékük tetejére - bár a kezelését lehet normálisan is megoldani software-ből, csak keveseknek sikerült -, vagy hogy a keskenyebb kijelzőjű telefon jobb-e (nem az a baj elsősorban, hogy magasabb, hanem hogy a kijelző szélességéből elvettek; nekem spec. hiányzik az a 2-4 mm, amivel egy mai telefon kijelzője keskenyebb, mint mondjuk egy 3 évvel ezelőttié).
The only real valuable thing is intuition.
-
GalaxyS9
tag
Köszönjük a 2020-as munkátokat (is)!
hírszerkesztő
-
judas13
addikt
BUÉK mindenkinek!
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
adamklark
senior tag
egy réteg termék szóval én se hiszem hogy sokkal nagyobb változás lenne, ha ennek ellenére is megtartja az Apple az jó hír lehet azoknak akik kompakt telefont akarnak.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
GreenGoblin #81 üzenetére
A Mini a Pro Max-al együtt jelent meg, ami viszont már most ott van a 3. helyen, az idei szériából a legelsőként. Nem hiszem, hogy idővel markáns változás állna be a Mini fogyását tekintve.
[ Szerkesztve ]
-
-
andor80
senior tag
A cikk nem a gazdasági világpiaci helyzetről szólt valamit benéztél de nagyson.
Az öt leggontosabb mobilos történés.Ebbe bizony a Digis sztori belefért sőt elsőnek kellett volna lennie.
Töltő ugyan(Egy átlagos ph olvasó emberkének van vagy 5 feje 10 kábele hehheheh) már trendek mennek jönnek de itt a 4.!!! mobilszolgáltatoról lett volna szóTartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
janeszgol
félisten
A karácsonyi szezont vitte az Apple az USA-ban. [link]
Viszont aggódom picit, mert a 12 Mini nincs fent. -
Mercel
senior tag
Jó kis évzáró szösszenet volt, kössz Mobilaréna!
Belegondoltam, úgy tizen.. sok éve olvaslak benneteket néhányotokkal még össze is futottam egy percre, (egyik) napi szintű alapvető olvasnivalóm lettetek.
Örülök, hogy vagytok és léteztek.
Jó kis csapat vagytok, sok sikert nektek minden téren ebben az évben IS! : )Marcel
-
Ez a világpiaci helyzetet nagy mértékben befolyásolja
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
törölt tag
"Almánál meg különösen rossz a helyzet hiszen tudtommal gyártói oldal nem tartalmazza a pontos aksi méretet. Nem mintha szükség lenne rá, a vásárlóközönség zöme ezt nem igényli."
Szándékosan és szerintem ez jól is van így. Sok értelme nem lenne számomra a pontos mAh adatnak (egyébként gsmarenán megnézhető 2227 mAh a mini), mert egyéni használati szokástól függ az üzemidő. A vevőnek konyhanyelven egy kicsit többet mond a támpont, hogy a gyártói oldal azt írja akár 15 óra videólejátszás körülményektől függően.
A mAh adat csak egy része a dolognak, számít még a SoC takarékossága, a szoftver optimalizálás is, ezt mind kifejteni egy adatlapon nem lehet. Ahogy kameránál sem csak a MP háború számít, hanem a processzor és képfeldolgozás algoritmus is.adamklark: a mini kapcsán egész egyszerűen az, hogy évek várakozása után kiadtak egy kompakt flagship iPhone-t, már egyedül ez odateszi a listára
-
-
janeszgol
félisten
Kis érdekesség. 10 ikonikus okostelefon az elmúlt évtizedből. [link]
A lista első kb fele szerintem is oké, de a második nem. LG Flex helyett mehetett volna a G2. A MI Mixet is kihagytam volna, helyette másik Xiaomit tettem volna bele. Vagy Huawei-t. Mondjuk a P6-ot vagy P7-et. Esetleg a Mate--et.
-
andor80
senior tag
6
Borzasztó volt végignézni az elmúlt évben a 3 nagy szolgáltató állami segítséggel a legsötétebb kommunizmust idéző ad hoc modeszerekkel próbálta meg ellehetetlenníteni a 4. mobilszolgáltató a piacra lépését és a legfontosabb a terjeszkedését..
Ez döbbenetes szemünk elött zajló brutális beavatkozás és a végfelhasználók olcsobb jobb szolgáltaáshoz szabad szolgáltató választásához való jogának csorbítása volt
Igen a Digi-ről beszélekEzért az állam a telenor vodafone telekom bandának a lehető legroszabb évet kívánom remélem kaka lesz nekik az év.
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
vilmose33
őstag
Boldog új évet🍾🍾
A jövő most van
-
válasz
adamklark #64 üzenetére
Nem.
Ha könnyű a teló akkor félek, h kizsebtolvajkodják a zsebemből vagy kiesik mert nem érzem a súlyát ezért folyton "magamhoz nyúlkálgatok" , h megvan e még.
-
adamklark
senior tag
válasz
pusszycat #62 üzenetére
nyáron is olyan rövid nadrágot hordok ami nem ilyen mackó is van benne öv, de természetesen van sportosabb nadrágom és érdekes módon nem húzza le a telefon, fura dolgok ezek, talán testalkat, hogyan hordja az ember? fene tudja
meg ez már pszichológiai dolog de ha egy telefon 'túl könnyű' akkor az kellemetlen mert nem érzem a nadrágomban, félek hogy kiesik. csak én vagyok ilyen bolond? -
elfelejtette
veterán
válasz
pusszycat #62 üzenetére
Nekem a rövid nadrágjaim olyanok pont, amihez övet is lehet venni, viszont a meleg nyári hónapok kivételével az év többi részében bemelegítő nadrágot hordok, mert az meleg, és kényelmesebb benne tekerni. Azt viszont le tudja húzni egy zsebre vágott 200 grammos teló.
-
válasz
adamklark #61 üzenetére
Most elképzeltelek (sportos) rövidnadrágban egy bőr öv szíjjal. Hát mókás volt. Igen az ilyen vékony poliester rövidnadrágokat bokáig le tudja húzni egy 220 grammos telefon mint amilyen az enyém. De legalább is ferdén áll rajtam. Mondjuk az nem én lennék, ha nem találtam volna rá megoldást. Ez egy nyakba akasztható vízálló tokban manifesztálódik. Hátránya ki kell venni belőle ha hívnak, hívsz.
-
adamklark
senior tag
@pusszycat a hölgyeknek megvan az a segítség hogy általában kistáska/retikülben hordják a fél tégla telefont
nekem kicsi a kezem és sokáig utáltam a nagy telefont de hozzá szoktam, igen fél kézzel is tudom kezelni a nagyobb telefonokat, egykezes mód is létezik. nadrágomat meg nem húzza le az öv nevű találmány segítségével. Lehet én vagyok kigyúrva de telefon 'nehézsége' nem okoz gondot a kezemnek
A telefon nekem nem csak telefonálásra, hanem sok mindenre van, erre kis készülék nekem nem jó. aki mini-t vett és tudatában van a korlátoknak feltételezem csak telefonálás /email nézegetés a lényeg (bár akkor miért ilyen drágát vesznek, viszont az ár relatív, Apple ökoszisztéma stb.)
Vagyis én remek kis telefonnak tartom a minit de nem érzem 2020 top listán való helyének a létjogosultságát
-
Szép összefoglalás. Boldog új évet!
[ Szerkesztve ]
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Azt nem veszem be, h valakinek nem fér el a kezében egy telefon, de azzal egyetértek hogy egy kisebb telefont könnyebb hordozni zsebre vágni mondjuk nyáron a kisgatyóba, rövidnadrágba, stb. Nem húzza le a súlya a nadrágot, jártam már úgy, h minden 25 méterben huzigálja a nadrágom, ja. Ez a "kis kezem van" meg
A csajoknak is kis kezük van ugye mégsem okoz nekik gondot 20 cm és direkt oda vannak a nagy telefonokért is. Kb. ennyi jutott az eszembe hirtelen.
-
Nekem bejött az iPhone 12 mini a kompakt méretével! De a szívem csücske mai napig az első generációs iPhone SE méret szempontból!
Akkumulátor használat/töltés téren jómagam 40-80% között szoktam tartani az eszközeimet és nemigazán romlik az idő előrehaladtával! De hát ,,kinek a pap, kinek a papné"!
„Barátság és pénz… Tűz és víz!”
-
Noukoum
veterán
SE 2020-szal a kezemben szerintem tudom milyen érzés az mikor azért nem kell egy telefon mert nagy és nehéz. De ez egy szubjektív nézet, hiszen ami nekem előny az másoknak hátrány ahogy te is írod. De objektíven nézve úgy ahogy a mininek úgy az SE-nek is kicsinek számít az üzemideje. És ez egy objektív dolog, ez teljesen független attól hogy bélának vagy éppen nekem mennyire elég ezeknek a készülékeknek az üzemideje. Ha szubjektív oldalról kezdjük megközelíteni a dolgokat abból sosem fog semmi jó sem kisülni, ezért nem tartom helyesnek.
Gondolj bele ha az iphone 12 mini mobilarena tesztjének minden harmadik mondatában érzékeltetné a szerző hogy “hát jó jó ez a kamera, meg a kijelző is remek na de a készülék mérete túl kicsi, nem jó.” Lenne felháborodás a teszt alatt, hogy miért az alapján mond verdiktet a szerző hogy neki a nagy tepsi telefonok jönnek be.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Noukoum
veterán
válasz
#40993792 #52 üzenetére
Nem volt itt semmi félreértés. Zsolt (már akinek írtad a hsz-t) világosan leírta hogy kicsinek számít az akkumulátora, te pedig azzal próbálsz a telefon mellett érvelni hogy azt tapasztalod hogy léteznek olyanok akinek ez elég. Ennek nincs értelme, egy fapados dacia sem lesz a 2020-ban kiadott autók gyorsulási rangversenyének elején csak mert “van akinek elég” a gyorsulása.
(És semmi köze a daciának az iphonehoz még mielőtt..)Én nem adtam a szádba semmit, ezt te írtad le:
“A vonatkozó topikot követve, azt tapasztalom, hogy a felhasználók többsége (beleértve engem is) előre tájékozódott e témát illetően. Emellé téve, hogy az ezt választók egy részének nem ez a fő tartalomfogyasztási eszköze, máris egy vállalható kis eszköz a 12-es mini. Ha tisztában vagy a saját felhasználói szokásaiddal, akkor cirka fél percen belül el tudod dönteni: belefér-e ez a kompromisszum, vagy sem.
Igen, nálunk is voltak a topikban, akik "mellényúltak" vele, mert csak használat közben derült ki, hogy számukra kevés az akku és/vagy túl kicsi a megjelenítő - így továbbléptek, akik viszont átgondoltan döntöttünk mellette, azok elégedetten használjuk a bors-jellegű mini iPhone-t ("kicsi a bors, de erős).Ez sem tökéletes,viszont a vásárlók egy része számára már nagyon közel van hozzá.
“
Olvasd el nyugodtan a hsz-d, mert ez kerek perec arról szól hogy van akinek elég az aksi (mert hogy utána néztek a dolgoknak) így azoknak jó használni a készüléket.
Úgyhogy pont ennek nincs semmi értelme, mert ezt mindenre rá lehet húzni.
”Nem baj hogy gyenge a hardver, sokaknak az is elég”
”Nem baj hogy kicsi a fényereje, sokaknak az is elég”
”Nem baj hogy gyenge a kamerája, sokaknak az is elég”
”Nem baj hogy gyenge az aksi, sokaknak az is elég”
És lehetne folytatni 16ezer példával. Magyarul semmi nem baj, hiszen mindenben lehet kompromisszumot kötni. Szubjektív dolog az hogy elég-e, ezt fontos megérteni. Objektíven csak sok meg kevés van valamihez viszonyítva. Vagy jó meg rossz bizonyos szempontból. De az hogy “Ha tisztában vagy a saját felhasználói szokásaiddal, akkor cirka fél percen belül el tudod dönteni: belefér-e ez a kompromisszum, vagy sem.” csak egy szubjektív megközelítés.
Nincs ezzel baj, én elhiszem hogy nem akartál semmi rosszat de ebből a hsz-ból kizárólag azt a következtetést lehet levonni hogy “nem baj a kis aksi, sokaknak elég az, használd kevesebbet a telefonod”. Ugyanis mást nem láttam benne azontúl hogy igen akinek nem kell nagy üzemidő annak elég a kicsi isCsak ennek nem sok köze van ahhoz hogy elég-e az i12 mini üzemideje 2020-ban vagy éppen miként viszonyul a többi okostelefonhoz képest. (És direkt nem konkurenciát írtam mert egyből jönne rá hogy ennek a készüléknek nincs konkurenciája, ami bizonyos szempontból igaz hiszen méretben nincs ilyen pici telefon ilyen képességekkel. Azonban ha valaki 300ezerért akar újgeneráció 12-es iphone-t venni hivatalos viszonteladóktól az egyáltalán nem biztos hogy a méret miatt teszi. És annak magyarázhatod hogy a méret miatt kicsi az aksi, nem biztos hogy boldog lesz tőle hiszen neki egy iphone 12 pro max is tökéletesen megfelelne méretben csak az nem 300ezer. Amilyen hatalmas előnye ennek a készüléknek a méret, annyira hatalmas hátránya is mert van akinek tepsi kell vagy kéne.)
-
nozs23
addikt
válasz
LurkerSheik #53 üzenetére
Az Apple a 12-es szériával adott egy 11S
Ezt minden szerinal ellovi valaki. Szerintem X ota nem leptek ilyet elore, mint most.
Amig nem tudnak mit kezdeni a notchal, addig felesleges a design valtas. Minden mas gyarto pakolgatja osszevissza a lyukat meg a kamerat. Attol meg a telefon nem lesz se jobb, se szebb.[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
Minden mobilnak van előnye és hátránya. Akik a minit választják, azoknak sokkal nagyobb hátrányt jelentene egy nagy akkumulátorral szerelt tepsitelefon a mérete miatt.
Nekünk az egykezes használat a lényeg, mert ez a fontos; videót, stb. nem ezen nézünk. Erre ott vannak a tényleg nagy kijelzős eszközök (számítógép, tévé). -
2004 óta Mobilarenazok és Prohardverezek (2009-ben sajna újra kellett regelnem) és azóta szinte napi szintű a látogatásom, emlékszek az angol mobilarsenalra is, kár, hogy lelőttétek.
Az Apple a 12-es szériával adott egy 11S-t a népnek, a keményebb dizájnváltás és a kisebb notch szerintem jövőre várható így 4 évvel a bemutatása óta.
De mint látjuk nem véletlen ér 2300Milliárd $-t a cég.
Iszonyatosan jól megtervezett ökoszisztéma... az 'iCar' ötlete ismét adott neki egy löketet.
Mindig van olyan cucc a piacon ami jobb valamiben mint az aktuák alma telefon... mégis a kiegyensúlyozottsága és kiszámítható jövőállósága miatt képtelenek elcsábítani a konkurensek.Nem tudom mit hoz a jövő és mit látunk 2-3 év múlva a piacon, de nagyon érdekes jövő elé nézünk az 5G és elektromos autózás terjedésével.
Egy USB -C szabványra kötelező áttérést szívesen vennék jövőre.
A kínai gyártók biztosan minden újdonságot hamar meglépnek majd továbbra is, szóval választék lesz. De az irányt a nagyok mutatják majd továbbra is.Búék mindenkinek és több utazást-beszámolót róluk!
[ Szerkesztve ]
Új S25 / S25+ / S25 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
Noukoum
veterán
válasz
#40993792 #50 üzenetére
Csak azért írom mert a tények totális háttérbe helyezése az hogy a “userek úgyis utánanéznek mielőtt megveszik” elv. Hiszen akkor semmi sem hátrány, utánanézett a user szóval utólag ne szóljon.
Szerintem mindenki tisztában van vele hogy van a mininek célközönsége, de ettől se jobb se rosszabb nem lesz maga a készülék! Nincs szüksége rá szerintem hogy úgy védjük hogy van akinek az is elég / az a jó. Mert így mindent be lehet védeni, csak éppen semmi objektív dolog nem lesz benne.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Noukoum
veterán
válasz
#40993792 #48 üzenetére
Attól még hogy valaki előre tájékozódik róla, még nem lesz jobb az üzemidő. Ettől nem lesz rossz mobil, ez egy kompromisszum. Kicsi vékony házba nem lehet még nagy aksit rakni (vagy csak "rosszat" akarnak nekünk a gyártók lásd Samsung Galaxy M51).
Szóval az hogy hátrány-e a kisebb üzemidő az a felhasználótól függ, de az hogy kisebb az üzemideje mint a 2020-as standardnak az tény.Almánál meg különösen rossz a helyzet hiszen tudtommal gyártói oldal nem tartalmazza a pontos aksi méretet. Nem mintha szükség lenne rá, a vásárlóközönség zöme ezt nem igényli. Tehát eléggé nem fél perc eldönteni hogy elég-e, általában a gyakorlatban dől el ha nincs az embernek valamit érő tapasztalata.
[ Szerkesztve ]
-
-
Viktor S
csendes tag
Az Asus ábra szerint 500 töltési ciklus után 93%-os kapacitású marad az aksi, ha mindig csak 80%-ig töltöd.
Tehát lesz egy elméleti 93%-od, amit soha nem fogsz tudni kihasználni, mert csak 80%-ig töltöd. -
Essentials
aktív tag
"De ameddig minden eszköznél előfordul, még az iPhone-nál is, hogy beszélek mondjuk egy sütőről, és két perc múlva már sütőkről kapok reklámot a szemembe, addig nincs min idegeskedni."
Az nem az iPhone biztonságáról szól, hanem az általad használt szoftverekről, meglátogatott helyekről. Az Apple-nek nem posztja letiltani ezeknek az elérését számodra, viszont figyelmeztet mindenre. Hogy 1 alkalmazás milyen adatokat szed be tőled, és akkor is azonnal jelez, ha a mikrofonodat, vagy a kamerádat bekapcsolja, vagy a váglólapról adatot másol, böngésződben trackingel. ( Megbuktak már vele néhányan, köztük az instagram is.) Rengeteg ilyen privacy fícsör van az iOS-ben, a Facebook pld pont ezek miatt indított támadást ellenük a médiában, és be is perlik őket. Mert szerintük nem etikus megkérdezni a felhasználót, szeretné-e az adott szoftverre bízni a személyes adatait, vagy a digitális lábnyomát.
"Az Apple-lel az a "baj", hogy bár mostanság nem mindent elsőként csinálnak meg, de ha kész, az elég jól működik. Más kérdés, hogy az 5G-re fogni, miért lett valami drága, az azért vicc."
Az Apple 4 évtizede méregdrága termékeket gyárt, és sosem kellett megmagyarázniuk, mi miért annyi. Az üzletpolitikájuk beérett, a márka nagyon erős, és sokmindent elbír a hátán. Szóval nem gondolnám hogy pont nekik, mint tradícionálisan meregdrága "prémium érzést közvetíteni akaró" márkának ( amibe a prémium árak is nyakig benne vannak ) kellene magyarázkodnia az árképzés miatt. Magyarázkodjanak azok a gyártók, akik 1-2 éve még töredék áron kínálták a termékeiket, ez emelte fel őket a köztudatba, ezzel épíve márkahű felhasználói bázist maguknak, aztán tavaly 1000$ fölé kúsztak a flagship vonallal... Ilyen pld a OnePlus, a Xiaomi a Mi10-ekkel, és a GMS nélküli Huawei mobilok 400-500 ezres nyitóárral.
Nincsenek rendben a mai mobilárak, de asszem az Apple-nek van a legkisebb restanciája ennek magyarázatával kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
Essentials
aktív tag
Az hogy nem lesz "sláger" a mini, nem azt jelenti hogy nem fogyna piszok jól, max Apple léptékben nem fogy ugy, mint a "normál méretű" variánsok. Ha az Apple elad belőle 15 millió darabot az egy éves ciklus alatt, máris több fogy belőle mint bármelyik androidos csúcsmodellből. Szal relatív, mihez viszonyítva nem fogy... Ezért nem ítélném el, és nem írnám le a telefont, a következő negyedévben kiderül, mennyi fogyott belőle megjelenése óta, és onnan ki lehet következtetni h mennyire kívánnak majd rá a droidos gyártók, még nagyon korai. Egyébként az alapvető gondolati csapda a vásárlók részéről ezzel a valóban mini telefonnal az, hogy elvárják ezt a méretet,a csúcs kijelzőt, a csúcsteljesítményű processzort, mellé viszont a 6-7 inch-es telefonok üzemidejét is elvárnák, ami a fizikai paraméterei alapján lehetetlen külfetés.
-
Enci1983
senior tag
válasz
pusszycat #27 üzenetére
Jelenleg is használok egy LG G4 típusú telefont, nahát, én nyertem?
Egyébként, az egyik legjobb módja az akkumulátor kímélésének, ha 20-80 százalék között tartod.
nozs23 ha jól emlékszem az iOS 13 első verziója tavaly szeptemberi, a Sony egy kicsit korábban ráfeküdt erre.[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal.
-
Legendd
senior tag
Érdekes az iPhone 12 mini. Én nem szeretem ezeket a hatalmas telefonokat, nem arra valók egyszerűen. Akkor már legyen szétnyitható, összecsukható, bárhogy nevezzük.
És fura mód hiába vártam én is a kicsi telefont, a mini már túl kicsi. A jó méret az 5,7-5,8", természetesen szinte kávák nélkül. Ez bőven elég tartalomfogyasztásra, normál telefonhasználatra. Mininek pedig még nagy hátránya a kicsi akkumulátor. És valaki jól írta, a legtöbb embernek elég az SE 2020, ami még mindig erős hardverrel rendelkezik, veszettül gyors, bár kamerában gyengébb a mininél. Mégis feleannyiba kerül, ami mérvadóbb. Sajnos nem hiszem, hogy lesz még ilyen kicsi androidos készülék, a Xiaomi megpróbálta a Mi 9 SE-vel, vitték, mint a cukrot, erre nem lett folytatása. Bamm. Fájt.
Az Apple-lel az a "baj", hogy bár mostanság nem mindent elsőként csinálnak meg, de ha kész, az elég jól működik. Más kérdés, hogy az 5G-re fogni, miért lett valami drága, az azért vicc.Az utazások esetén baromira hiányzik tényleg egy jó MWC, de sok értelme meg nem lesz, ha nem ott mutatják be az újdonságokat, csak meg lehet nézni mindent, amit már egyébként is láttunk. Szerintem az első értelmes esemény a 2022-es CES és MWC lehet, ahol visszatérhet a legtöbb dolog a régi kerékvágásba. Esetleg az IFA, bár én őszig nem látok reményt arra, hogy rendeződne a helyzet és a
propaganda...khm...vírushelyzet javulna.Egyébként pedig az 5G is mókás dolog. Most váltottam a Vodánál csomagot. Végre korlátlan a net. Erre utólag derül ki, hogy a korlátlan esetén 10/10 Mbps-re limitálnak. Többet akarok? Többe kerül 4 ezer forinttal. A 7 ezerhez képest. Szóval na, kemény felára van annak, hogy szélvészgyorsan internetezz. És ne tévesszen meg senki, a Telekom 2/2-t mondott az alap korlátlan csomag esetén.
A Honor helyzete pedig...valószínűleg mindenki tisztában van vele, hogy a Huaweihez kötődő szálak nem tűnnek el ripsz-ropsz. Kérdés, mit dönt Biden, tényleg nemzetbiztonsági kérdés-e az, amit a Huawei csinál, tartják-e magukat a korábbi döntésekhez, vagy miben fog megváltozni. Nincs kérdés, ha a Huawei adathalászott, a Honor is fog, és azokat az információkat bizony továbbítani fogja. De ameddig minden eszköznél előfordul, még az iPhone-nál is, hogy beszélek mondjuk egy sütőről, és két perc múlva már sütőkről kapok reklámot a szemembe, addig nincs min idegeskedni. Vagyis van. Nagyon. Persze le lehet tiltani a mikrofont, de tudjuk, ez csak a látszat. Akkor meg úgyis mindegy.
YouTube: https://www.youtube.com/@tamzso
-
-
Drp81
aktív tag
Remek írás lett, nagyon szépen köszönjük!
BUÉK Mindenkinek!
Dr.
"Vajon Miyazaki platinázta már valamelyik játékát?"
-
válasz
janeszgol #35 üzenetére
Én is felfedeztem már a kutyáimon mindenféle emberi érzéseket, hangulatot, állapotot. Viszont nem látok rajtuk pár tipikus emberi vonást pl. aljasság, kárörvendés, a pénzedért szeretlek-et. Ha ezt vesszük akkor érzelmi tisztaságban az emberek felett álnak.
-
janeszgol
félisten
válasz
pusszycat #33 üzenetére
Aki foglalkozik kutyaval az tudja, hogy a kutya felig ember. Ergo aki kutyat eszik az a szememben olyan, mintha embert enne.
Nem reg tartak fel egy (talan okori) kifozde maradvanyait. Ott le volt festve, miket ettek, es bizony egy kutya kepe is volt. Most mondanam, hogy dogoljenek meg, de mar megtettek.
-
törölt tag
Ki kell várni az egy teljes év globális statisztikát. USA carrier adatokból nem meglepetés, hogy havi pár dollárért a nagyobbat választják az amerikaiak, ott mindenből nagy a divat.
Ár szempontból SE vitte a pálmát, olcsó és kicsi is, ez a tábor szeretne minit viszont indulóáron még drága nekik. (én is ide tartozom) Akinek nem drága a mini, akkor meg kicsit többért a normált veszi? Ha lenne egy még gyerekcipő felesleges 5G nélküli változat, mennyivel lehetne olcsóbb? Túl sok cikk volt, hogy mmWave 5G zabálja az akkut és talán ez is tereli az embereket a nagyobb felé?Alapvetően aki kompakt méretet keres, annak nem a mobilja az elsődleges tartalomfogyasztó eszköze, így valóban manapság már rétegigény ez a méret. Viszont az "iPhone 12 mini" név azt jelzi talán lesz iPhone 13 mini is, a kínálat része lesz ez a méret. Különben egyedi nevet adtak volna neki, ha csak egyszeri kiadás.
Az Apple biztosan kiszámolta, tudják a kínálatból ez fog legkevésbé fogyni, mégis jó van ilyen kínálat. Olcsó SE, mini, normál 12 választhatunk, a vevő pénze az Apple-nél köt ki nekik ez számít. És olyan statisztika is kellene, akik direkt keresik a kompakt iPhone-t, mert nem az a fő tartalomfogyasztó eszközük, azok jó eséllyel vesznek erre a célra iPadet, Macbookot, amivel összességében több pénzt hagynak az Apple-nél, mint akik vesznek egy nagy iPhone-t fő eszköznek. Ki van találva az ökoszisztéma, Pro Max vevőknek is mondják, zavaró néha zsebből előcibálni a tepsit egy értesítés miatt? Vegyél órát is!
-
Nekem nincs velük bajom. Kivéve mikor kutyát esznek. Az elég undoritó.
U.i. Ugyan ez igaz a macska zabálókra is.
[ Szerkesztve ]
-
-
janeszgol
félisten
-
r.mark
csendes tag
Azért az mennyibe undorító, ahogy azt gondolják egyik kínai kézből a másikba passzolva már minden Ok lesz a Honorral.
Talán még olcsóbb is lesz jövőre, ha már az újonnan felhúzott tech gyárakban az ujgur rabszolgák gyártják majd ingyen. Kína a megvalósult 1984, ezért törekszem rá, hogy ne vegyek semmilyen kínai cuccot. Egy ilyen posztért, ha kínai lennék már ma jönnének értem.Márk
-
Volt neked 5 éven át ugyanaz a telefonod?
Ja, mert nekem sem. Igy max 2-4% gyengült azt meg nehéz észre venni. Viszont több hátrányát látom ha csak 80% töltöd. Pl. 20% hamarabb lemerül.
-
Yeffy
veterán
nekem az elso megvolt, elso okostelo-féleségem (kitettem az ekezeteket, mielott valaki valami masra gondol
) volt, en szerettem.
akkori mercevel szep volt, bar ma sem csunya szerintem. fasza full fem haz, cserelheto akksi, kamera mondjuk nem volt nagy szam, szep kijelzo, ertelmes GG-vel, ami allta is a kikepzest, mert dobalast, pocsolyaba esest, mindent kibirt, egy karc nelkul adtam el kb. 1.5 ev utan.
szamomra remek atmenet volt a gombos, klasszikus telok es a kesobbi full-erintos okostelok kozott.
[ Szerkesztve ]
-
batai15
félisten
Jó egy fosh@ év volt , és jövőre is ez lesz jön az újabb "hullám" remélem valamikor vége lesz .
-
joey04
titán
nekem úgy rémlik, hogy amikor a 4g indult, akkor is elég sok olyan dual sim-es 4g telefon volt, ami nem tudta a dual 4g-t. de lehet csal az emlékezetem.
------
az összefoglalóhoz: a vírus elszabott itt is mindent ez tény. amik elkezdődtek/folytatódtak trendek azok érdekesek, de normális használatra nekem még kevés, pláne ilyen áron. értem itt a kijelző alatti kamerát (ez csak simán retek még), a hajlítható telefonokat, vagy az 5g-t. utóbbi persze be fog robbanni, de elég sok macera van vele. szabványok, dual 5g, vagy szimplán ami az egyik videóban is említve volt, hogy azért, mert egy telefon tudja, nem biztos, hogy itthon menni fog, mert össze kell lőni az adott típust a hálózattal (op kapcsán volt ez téma), a lefedettség sem az igazi, meg a szolgáltatók oldaláról is van még mit reszelni a csomagokon. 1 év múlva már lehet szempont, hogy tudjon 5g-t egy telefon, 2 év múlva már valóban nagyon hasznos lehet. főleg a tehermentesítés miatt. ahogy a cikk is írja, a(z elméleti) sebesség növekedése itt nem annyira lényeg.
a hajlítható telefonok nagyon hasznosak lesznek, a Fold koncepciója nagyon tetszik, hosszú távon jó lenne, ha az lenne AZ eszköz, aztán ha összehajtom telefon, ha kinyitom tablet, ha hozzápattintok egy billentyűzetet laptop, otthon meg csak dokkolom és egér, bill, nagy monitor rá, aztán PC (még felfut a stadia és konzol/gamer pc sem kell). De még sokat kell fejlődnie. Nem fér bele még mindenből a csúcs (lásd telep, kamera pl), a középen lévő hajtás engem zavar érzetre meg látványra is, hiába mondják a tulajok (Bog is), hogy nem észrevehető. Engem zavar. De majd kialakul.
Ennek ellenére idén szerintem 2 kiemelkedő készülék volt (meg sok jó is még persze) abból az egyik a Fold 2 a másik 12 Pro Max. Ezeken kívül a Note 20 Ultra meg a Mi 10 pro (nem a T) lett jó készülék, meg a szerencsés kínaiaknak az Ultra, b20 nélkül itthon az nem gyere be. A Sony 5 II sem rossz, de annyira lent van a gyártó, hogy ennél több kell, olcsóbban, ha ki akarnak emelkedni. Nekik most nem elég hasonló áron hasonló tudást adni. A 12 mini "forradalma" engem nem érdekel, kicsi és sovány a telep, de objektíven nézve valóban fontos készülék lehet. Az eladásai nem jók, de később is lépett piacra. Itt a fórumon a legnépszerűbb a 12-es szériából. (A sima 12 /pro topikban több hsz van, de az 2 készülék, plusz azok voltak elsőnek tesztelve, szóval az a legrégebbi topik, plusz ezáltal annak az elején volt a legnagyobb flame. Ezeket figyelembe véve a 12 mini a legnépszerűbb.) Persze ez egy zárt geek közösség. Majd kiderül ez is, bár ez a része nem érdekel.
Az év 2 nagy vesztese nálam a Huawei meg a OnePlus. GMS nélkül a Huawei itt halott, akárhogy reszelik a HMS-t, meg amikor alakul valami az is balul sül el, lásd otp, simple. A OnePlus meg leszerepelt, hogy ilyen áron is meghúzza azokat a dolgokat, amik féláron még belefértek, pl ip védelem katyvasza, vagy gyengébb kamerák.
[ Szerkesztve ]
-
Enci1983
senior tag
"Az ASUS idén például azt is megcsinálta, hogy a felhasználó bekapcsolhat egy 80%-os töltöttségi határt, a tajvani gyártó saját laborjában a szimulációk azt mutatták, hogy 5 év elteltével az így óvott akkumulátorok 8-10%-kal nagyobb kapacitást tudnak még használni, mint a mindig totálisan teletöltött telepek."
Dehogy az ASUS csinálta meg... Sony 2 éve alkalmazza Battery Care néven. Az átfolyó töltés már van az Xperia 1 II mobilban is, HS Power Control a neve. Tesztekben szépen elsiklanak ezek felett...[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal.
-
-
törölt tag
Hát ez a cikk olyan lett, mint 2020. Viszont az i12 minin legalább mosolyogtam egy jót.
-
roli543
őstag
válasz
Amikor a Sony kompaktokat gyártott, a rendes méret 5-5.5 volt. Ma már 6.7 a standard és hiába szinte csak kijelző, akkor is NAGY! Én Xs-t használok 2 éve, 5.8 nem vészes, de kicsi a kezem, és néha trükközök. Megfogtam Mediaba a 12 minit, és tökéletes! Az meg, hogy nem veszik az emberek a kompakt telefonokat... persze hogy nem, mert nincsen mit venni. Én azt mondom, ha mégis keveset adnak el a miniből, akkor is az Apple-ben volt annyi, hogy ezt meglépte, és ezért hatalmas respect jár!
Lassan 15 éve olvasom a Mobilarénát, és ez az év is úgy telt, hogy napi szinten kattintottam rá. Boldog Új Évet a szerkesztőégnek!
Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
-
nozs23
addikt
válasz
Mikor volt a Sonynak utoljára ennyire kompakt "csúcs" telefonja?
-
válasz
Főleg ha bukta, elrettentő példát mutat, és ha volt is tervben másoknál az most az alsó fiók tartalmát fogja erősíteni.
-
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
válasz
Jo meglatas. Az alap modellek is annak szamitanak, de abbol is keves vagy. Minden kategoriaban. (Az S20 pl tok jo meretu, es papiron jo telo lenne.)
Ezert is irtam le itt a forumon emlites szintjen (nehogy feleslegesen vegyen valaki Minit), hogy a legtobb kompakt mobilt akaro S8 meretre gondol. Az meg mindig is volt az Apple-nel, de android fronton keves van. Mar tavaly is keves volt.
En a masik oldalba tartozom, nekem az i12 Mini, vagy a Sony XZ2C az igazi kompakt. Az S8 max kenyelmesebb. -
Yeffy
veterán
egesz korrekt kis osszefoglalo, 2 dolog:
1) Jó példa erre az iPhone 12, ezek a telefonok ugyanis csak akkor mennek 5G hálózatra, ha egy SIM-et használnak, egyszerűen az Apple még nem merte bekapcsolni a dual üzemmódot (kivéve Kínában) és számos más gyártónál is így alakult a dolog.
ezt tudja valaki, miert van? sose ertettem, miert nem megy a Dual 5G DS kepes telokban.2) Az ASUS idén például azt is megcsinálta, hogy a felhasználó bekapcsolhat egy 80%-os töltöttségi határt, a tajvani gyártó saját laborjában a szimulációk azt mutatták, hogy 5 év elteltével az így óvott akkumulátorok 8-10%-kal nagyobb kapacitást tudnak még használni, mint a mindig totálisan teletöltött telepek.
ezt is tudja az Xperia 1/5II, beallithato 80, vagy 90%-os toltesi hatar..
erdemes lett volna megemliteni, ha mar az atfolyo energia belekerult.[ Szerkesztve ]
-
whatwhatwhat
aktív tag
Én sem értem miért ilyen "fontos" az i12 mini. A sonynak évekig voltak igazi kompakt csúcskészülékei, mégse voltak itt ajnározva. Nem tudom hogy ez az egy kis méretű csúcskészülék miben változtatná meg az iparágat. Tényleg csak arra alapoz a cikk, hogy sok dolgot másol más gyártó az apple-től és majd biztos ezt is lemásolják? Hát nem tudom, túl sok alapját nem látom a dolognak.
Én úgy gondolom, hogy a többi gyártó olyan dolgokat "másol" le az apple-től, amiket már ők is meg szerettek volna lépni, de nem volt rá lehetőségük, mert a nép abszolút negativitással fogadta volna őket és bukás lett volna az egész. De azt tudjuk, hogy az apple gyakorlatilag bármit megtehet, szinte teljesen mindegy hogy mennyire jó vagy rossz egy termék vagy egy újítás, ugyanúgy veszik. Így miután az apple már meglépte őket, ezzel pedig hozzászoktatta a vásárlókat, azután már a többi gyártó is megteheti, és meg is teszik. Ilyen a jack és a töltő elhagyás és a nem bővíthető tárhely is. Mindegyikből profitál a gyártó, csak nem volt lehetőségük elsőként meglépni.
Viszont a kompakt telefon nem hiszem, hogy ilyen lenne. Mindenki tudja hogy létezhet olyan, hogy kompakt telefon, csak egyszerűen nem veszik az emberek. Így nem hiszem, hogy most az i12 után majd minden gyártó elkezd kompakt telefonokat készíteni. De ne legyen igazam! -
Lenry
félisten
Szintén az ASUS csinálta meg a ROG Phone 3-nál először az átfolyó töltést, ami azt jelenti, hogy a töltőre dugott telefon nem az akkumulátor energiáit használja, hanem azt az áramot, ami a kábelen érkezik.
én tökre azt hittem, hogy ez mindig is így voltGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
janeszgol
félisten
En meg varnek az i12 csalad barmely tagjanak eladasi adataibol valo joslassal.
Ha kell valasztani "2020 Mobilja" termeket, akkor en azt az i12 Pro Max-nak adnam. Bar a Fold 2 is eselyes ra.
"2020 cegenek mobilos szemmel" az Apple-t jelolom meg.plusz: remelem, hogy a 12 Mini sikeres lesz, es masolni fogjak. Azert utkozben (de lehet az egy irodahazban valo maszkalas) egy 4-4.5 colos telefont nekem sokkal jobb kezelni. Jo megfogni ezeket. Nem tartani, meg az ujjaimon es a tenyeremen fektetni, mint a lapatokat, hanem megfogni.
-
válasz
bollokcs80 #1 üzenetére
Ami MA!gazin amúgy
... MaTV nincs már egy ideje.
-
Silenzio
addikt
Nekem nagyon tetszik az iPhone 12 mini, de a fontosságát hangsúlyozni elhamarkodott és pointless. Több mint egy hete arról cikkeznek, mekkora bukás, ma olvastam a hírt, amiben az amerikai top10-es karácsonyi eladásokat vették górcső alá. A top 10-be befért az LG K30 nevű förmedvény, az iPhone-ok által uralt listán azonban az i12-nek híre-hamva sincs. Úgy néz ki, nem lesz sláger.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
bollokcs80
Korrektor
Tartalmas írás volt, jól összefoglalta az idei évet, köszönjük a cikkeket!
Megyek és megtekintem az MATV adást is izibe'.B.Cs.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ostoba évünk volt, ettől még a mobilpiac szépen haladt tovább, még ha a darabszámokban volt is némi visszaesés. És azért történt néhány dolog.
- Honda topik
- Gyúrósok ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest