Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tobias88888 #74 üzenetére
Meg azt is, hogy hullanak a madarak!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
tobias88888 #74 üzenetére
He?
-
tobias88888
őstag
5G-nél talán az időjárás előrejelzések tönkretételét is érdemes lett volna felhozni, mint hátrány kedves cikk iró
-
flamich76
tag
Nem kifejezetten neked válaszolok, hanem úgy általában ennek a fajta mentalitásnak, hogy "a tyúkszaros kis életem vajon kit is érdekelhet, leszarom, logolják".
Tehát az, hogy így kb. 10 évvel az első okosabb telefonok megjelenése után még vannak emberek, akik egyszerűen képtelenek felfogni a személyiségi jogi aggályokat a GPS, kamera, böngészési szokások végtelen mértékű naplózásából adódóan az azért eléggé szomorú. Hiába a cambridge analitika botrány, hiába a számtalan visszaélés, emberek sajnos ilyen egyszerűek. Mint az indiánok a színes üveggyöngyökért, odaadnak magukból mindent. Aztán lehet, hogy egyszer csak majd eljön a megvilágosodás, a rácsodálkozás, hogy hát erről nem volt szó, csak akkor már késő lesz.
Addig viszont lehet vígan fóliasisakozni és összemosni ezeket a dolgokat a laposföldhívőkkel. -
atike
nagyúr
válasz
Viktor0610 #69 üzenetére
....én nem anyáztam, "csak" kérdeztem...
Soha nem lehet tudni, láttam én már itt azért épp eleget...
-
Schuler888
senior tag
válasz
Viktor0610 #69 üzenetére
Igen, az ev legcinkebb "mentese" volt
-
sherlock82
senior tag
Buék!
A cikket csak ma olvastam, de szerintem szépen keretbe lett foglalva az év, de aztán kinek mi a fontos esemény az szubjektív. Én ebben a kinyitható telefonban akkor célközönséget nem látok egyenlőre, aztán lehet tévedek.
A selfie mód szerintem kicsit túlvan már hypolva, biztos hogy hasznos, de na menjünk már el abba az irányba hogy egy telefonon ez mérvadó, hogy milyen jó a szelfi kamera. Van rajta, szép a képe, és pont. -
nagyrezso
csendes tag
Roppant kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a Huawei mobilos részével. Hatalmas konkurencia mindenkinek, ami a usereknek kedvez.
-
somogyib
őstag
válasz
Schuler888 #61 üzenetére
Az hogy milyen számok jönnek, engem mint olvasót maximum annyira érdekel, hogy ne zárjon be a "bolt".
Tavaly a hwsw-nél fórumszinten beborult a bili, ilyet nem szeretnék ha a ph-nál is bekövetkezne.
És szerintem ezért is jó a design váltás.
-
somogyib
őstag
"Meglepett, hogy az új felület bevezetése javított a statisztikán"
Részemről a reszponzív felület sokkal jobb mint a régi m.mobilarena, m.prohardver és a többi. Ha mások is így gondolják, akkor valószínűleg ez javított a statisztikán.
A váltást is figyelemmel követtem és ahogy láttam nem volt egyszerű az átállás, de szerintem sokkal jobb lett. Mobilról, tabról megnyitva mindenképpen.
-
BatchMan
senior tag
válasz
Viktor0610 #57 üzenetére
Nem feltétlen közös cikkre gondoltam, de valamiféle kooperációra. Ha két hasonló érdeklődésű, de különböző területekhez értő ember beszélget, abból több jöhet ki, mint simán a két vélemény külön-külön. Megjegyzem két kapcsolatrendszer is támogathatja egymást. Szimbiotikus hatás is kijöhet abból, ha keresztbe utalnak egymásra, pl. akár a követőtábort is növelheti.
Hogyan lesz 1+1=3 -
GSP
aktív tag
Egész jó év lett a 19-es.
-
-
BatchMan
senior tag
BÚÉK MobilArena!
Meglepett, hogy az új felület bevezetése javított a statisztikán. Személy szerint kevésbé átláthatónak tartom, mint a megszokottat, de többség dönt. Majd ez lesz a megszokott nekem is.
Az AutomobilArena nem kicsit nagyobb falat, mint egy autót csak chiphalmaznak nézni. Van ott futómű, mechanika, sokminden. Lehet össze kellene dolgozni más, kifejezetten autóra szakosodott, bejáratott szerkesztőségekkel, akiknek ez az oldal a gyenge pontjuk. Különben a cikk féllábú óriás lesz, avagy "elektronikai békaperspektíva" - hogy kellően képzavaros egyek.Kifejezetten szeretem, és gyakran olvasom cikkeiteket - bár belépni csak komment céljából szoktam.
További sikeres munkát kívánok! -
gproject
aktív tag
-
somogyib
őstag
A szelfi szapulás inkább annak az eredménye, hogy a neten sokan magamutogatás céljára használják. "hogy kigyúrtam magam...milyen jó lett a sminkem...hány kilót fogytam..." stb.
Ha egy szép festői helyen jár, akkor se csak azt fényképezi és osztja meg, hanem mindenképpen neki is rajta kell lenni a képen.Azért gondolom érzed, hogy ez milyen értékrend.
A nagyszülők gyerekeikkel, unokáikkal történő chatelése, azért egészen más kategória.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm az egész évi munkátokat. Boldog új évet!
-
helixP
nagyúr
-
janeszgol
félisten
Nos én még mindig szívesen látogatom az oldalt. Egyszerűen jó itt lenni, sokat fejlődött az oldal, bár az olvasóközönség egy része megtanulhatna olvasni, ha már szövegesen nyomjuk a témát. (Meg írni, ugye Victoryus, és akkor nem kell ez a vacak duma.)
Szóval tisztelt MA tagok, boldog új évet kívánok nektek!
-
orbit76
tag
Itt a hatodik: [Escobar Fold 1]
-
janeszgol
félisten
Persze hogy fontos a video chat. A munkahelyemen mindig használja az, aki távolról jelentkezik be, továbbá egy nagymama, esetleg szülő szívesen nézi is a másikat, nem csak hallgatni akarja.
Van apuka, aki kamionos, és így látja a gyerekeit akkor, amikor külföldön van (haverom). -
Aki semmit nem tett itt a közösségért, az minek ír egyáltalán hozzászólást nem?
Meg minek olvas...
Látom elhittétek a trollkodást.Melyik bemutatómban láttál letakart szelfi kamerát?
Grat! Mielőtt valakibe belekötsz nem árt gondolkodni is.
No mindenesetre köszi a mobil teszteket a PH!-nak, hamarosan én is jövök egy újjal. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
Schuler888 #34 üzenetére
Csákó nem elég, komplett sisak kell.
Az ilyen miért nem offline él valahol egy erdő mélyén.
-
somogyib
őstag
válasz
szentkuti11 #31 üzenetére
Jó megoldás
-
Mindig veletek, jövőre ugyan itt
-
Jó összefoglaló
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Victoryus #26 üzenetére
Csak mert számodra haszontalan, akkor az már szar divat cucc? Másnak hasznos. Ragaszd is le, tuti azután kémkednek hogy milyen pofát vágsz a wcn. . .
Nem mindenki mű, vannak igazi barátságok, ha neked nincs, az miattad is van.
Számomra haszontalan dolog a borotva, a kerékpár, a motor, akkor ne is gyártsanak ilyesmit. Nem szeretem a halat, álljanak le a halászattal. . .
Olyan a gondolkodásod, mint egy 80+os falusi parasztbácsinak.
-
Videochat? Kb. egyszer használtam. Nem látom értelmét annak se. Semmivel se személyesebb számomra, mint egy sima telefonhívás. Le szoktam ragasztani a szelfi kamerát, meg a laptopjaim kameráját is, ne kémkedjen senki velük. Nekem nem tetszik ez a XXI.sz. Mindenki mű, cserébe senkiben nem lehet bízni, nincsenek igaz barátok, csak haverok. Az meg nagyon nem ugyanaz.
A hátlapi kamerák fejlődésének örülök, lassan már tényleg nem kell vinni a kompaktot, ha mondjuk hóesésben vagy borult égnél is normális képet akarok készíteni. -
.mf
veterán
"Felejtsük már el a szelfit... Kinek, minek?"
Ázsiai nőknek. Megvan annak a kereslete, sajnos. Öt lépést nem tudnak egy szelfi nélkül tenni, főleg ha egy felkapott, agyonhypeolt turista-látványosságnál vannak. És még csak nem is túlzom nagyon el - tényleg félelmetes, ahogy folyton szelfizgetnek. Nem zavartatják magukat, hogy más is le szeretné fényképezni az adott dolgot: beállnak elé, a "legjobb képért" akár a korlátokon is átlépnek, lőnek magukról egy tucat képet, majd ott helyben elkezdik válogatni, filterezni és megosztani, anélkül, hogy kiállnának a képből.
-
somogyib
őstag
Nem tűkör helyett kell, hanem ilyen esetben egyáltalán nem kell, mert a magamutogatók hátlapikamera+tűkörrel posztolják magukat, nem előlapi kamerával.
A videochat meg egy érdekes dolog, mert én se munkahelyi, se más környezetben nem látok ilyet. (persze én is tudom, hogy ez nem azt jelenti, hogy a világon x millióan ne használnák erre).
-
gippazoid
senior tag
Ha már arról van szó, hogy a Huawei készülékeket mivel pótolhatják a kereskedők, talán megérdemel pár szót a OnePlus is, amelyet szépen csendben három magyar mobilszolgáltató is felvett az árlistájába bő 1 hónapon belül (a kivétel a DIGI).
A magyar képviselet is talán már alakulóban van - úgy hallottam van már itt egy-két ember a cég képviseletében.
Érdekes módon a Realme és TCL meg van említve a cikkben, pedig a fasorban sincs nálunk - a OnePlus-hoz képest legalábbis biztosan nincs sehol...
Errefelé nem szeretik a OnePlust - már megint ezt látom, sokadjára az évben.
A Huawei-t meg nagyon is szeretik. -
helixP
nagyúr
Amúgy szerintem a Huawei-USA ügy egyáltalán nem a legjelentősebb, hiszen +- vissza is csinálták, még van a lehetőség a visszacsinálásra. Ha pedig ettől esetleg meg is indul a Huawei függetlenedése a google-től, az majd évtizedes távon lesz egy folyamat, aminek max az első lépése lehet ez az esemény.
Minden esetre jó kis lista, köszönöm -
somogyib
őstag
"összegyűlt annyi adatunk az okostelefonokról, hogy azokat egy adatbázisba rendezve kereshetővé és szűrhetővé tudjuk tenni, megspékelve a Fototrendre feltöltött felhasználói képekkel"
Erre az ötletre egy nagy-nagy pirospont!
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Viktor0610 #4 üzenetére
Perszen, nem is arra értettem, hanem a bevezetőjére, hogy:
Amikor az első okosórák megjelentek...Úgyhogy persze volt Samsung, Moto és LG óra is a piacon, aztán jött a Huawei, majd az Apple is a maga megoldásával, de nem robbant fel a piac. -
enginev3.0
félisten
Szóval nem is történt sok érdekesség
-
Juhaszatti
addikt
Azért szélesebb a felhasználási köre annak a kamerának, mint hogy a "mű emberek, a mű életükhöz a mű profiljukba" használják.
Somogyib írta lentebb a videotelefonálást, és bizony manapság rengetegen használják arra. Már csak azért is, mert a laptopokban még mindig hulladék az erre kitalált kamera, és így a telefon sokkal alkalmasabb rá.
Na meg rengetegen használják a telefon feloldására, speciel én is.Úgyhogy nem mondom hogy nem férne el egy előlapi kamera nélküli alternatíva a piacon, de hogy "elfelejtsük" azt a kamerát, jó nagy baklövés lenne a gyártóktól. Nem véletlenül nem is lépik meg.
-
Doki42
őstag
Jó kis olvasnivaló!
Boldog Újévet nektek! -
somogyib
őstag
A szerkesztőségben, a zöld polcon mi az a szerszámos láda, rajta egy nejlonba csomagolt téglával?
(#3) Victoryus: +1. Amilyen magamutogatós "szelfi" képeket én látok, az mind hátlapi kamerával készül, tükörrel. Videochatre meg nem hiszem, hogy annyian használnák, hogy az elhagyását követően világméretű sztrájk törne ki.
De van egy összeesküvéselmélet is, miszerint így logolják a mindennapi életed mobilozás közben. -
jacis
nagyúr
Köszönjük az egész éves munkátokat. Nagyon profi csapat vagytok. Jövőre is ugyanitt ugyan Veletek :)
-
válasz
Ferenczi Áko #2 üzenetére
A Pebble tényleg tök jó (második órámat használom tőlük), de nem 2019-esek, szóval ezért maradtak ki, gondolom.
-
Felejtsük már el a szelfit... Kinek, minek? Legyen pár model amiben marad, de a többségnek nem kell.
Létezik tükör is a világon. Aki ronda, arról minek szelfi, aki meg szép, e nélkül is tudja. 32mp szelfi kamera... röhej. A sok pózoló mű embernek, a mű életükhöz a mű profiljukba. -
Ferenczi Áko
addikt
Az okosóráknál azért a Pebble-t megemlíthettétek volna, hogy az volt az egyetlen normális okosóra, mi tényleg ellátta azt a funkciót, amire tervezték, (emellett baromira sokoldalú volt) és kb azóta sem sikerült ilyen konstrukciókat gyártani egyik cégnek sem..
-
zozzo72
aktív tag
Jó összefoglaló.
Köszönet az egész évi munkátokért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megint eltelt egy olyan év, amikor egy csomó érdekes dolog történt a mobilkommunikációban. Összeszedtük a legfontosabbakat.
- Amazfit Active // Számla + Garancia //
- Apple watch Ultra 2 black edt. 2026.10.22. Apple jótállás
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- újszerű Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 2 év garancia ajándék extra szíj
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest