Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #94 üzenetére
De azt sem, hogy állandó LOL
-
Alteran-IT
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #72 üzenetére
De sajnos olyan és még sokáig olyan is lesz.
Írni akartam szerkesztés előtt, hogy bár igazad van abban, hogy mindent kiszámolnak meg hasonló, de attól még mindig elég sok a tévedés a sok változó miatt, ráadásul ha olvasol, illetve olvastál csillagászati cikkeket, illetve néztél erről szóló dokumentum filmeket (tudom, nagy részük mese) régen és most is és összeveted az újakat a régebbiekkel (nem kell annyira vissza menni), akkor elég sok olyan rész van, ahol az előzőt megcáfolják, vagy már nem is említik meg, olyan nagy hülyeség volt akkor az a "kitaláció". Lehet egyébként más szavakat is használni és szépíteni e dolgot, de felesleges.
Maradjunk a téma eredeti címénél és ne menjünk tovább a robotos, meg tudósos témában, főleg hogy annyi az eltérő vélemény, hogy sose jutnánk sehova.wednesday: Csak röviden válaszolnék egy-két részt összefogva.
Nyilván nem kell semmit se elölről kezdeni és a hibás feltételezések is jók valamire, de itt nem arról van/volt szó, hanem arról, hogy egyáltalán nincsenek, holott vannak és ezt neveztem találgatásnak. Na de fejezzük be. -
Alteran-IT
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #68 üzenetére
Szerk.:
Na jó, hagyjuk, ez olyan mint magyarországon a politika (meg úgy általánosságban mindenhol), a bólogató bírkáknak hiába magyarázod az igazat, úgy is abban fognak hinni, amit a "vezetők" bemesélnek nekik és bólogatnak tovább mikor kell
És ezzel zárnám is ezt a témát.
-
wednesday
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #53 üzenetére
Na igen, Ptolemaiosz a modelljét a megfigyeléséhez igazította. Addig dolgozott rajta, addig "faragta" epiciklusok, deferensek, ekvánsok és excentrikusok hozzáadásával még kellően pontos és "helyes" nem lett. Gyakorlatban nagyon jól lehetett alkalmazni.
Már az ókorban is voltak heliocentrikus világképnek hívei (Arisztarkhosz), de őket sem vették tudományos körökben komolyan.
A kopernikuszival az volt kezdetben a baj, hogy több kérdést és fejvakarást okozott, mint amennyit megoldott a modell. Ahogy írtad, hogy nem egyeztek a megfigyelésekkel. Tehát itt nem tisztán egyházi nézet miatt (természetesen belejátszott) szorult perifériára. Kellett hozzá még Tycho, Kepler, Galilei, Newton, hogy kiküszöböljék a problémákat.
-
caprine
senior tag
válasz
f(x)=exp(x) #58 üzenetére
Nem lehet mindenki olyan röghözkötött materialista mint te. De majd felnősz, én hiszek benned, meg a többiekben is.
-
Kékes525
félisten
válasz
f(x)=exp(x) #48 üzenetére
Bocs, rosszul írtam (
kozmikus állandó) az a kozmológiai állandó akart lenni. Sötét energia, Kozmológiai állandó, sötét energia -
Kékes525
félisten
válasz
f(x)=exp(x) #46 üzenetére
Mi volt Einstein hatalmas tévedése? Amit annak tartanak, ő maga is annak tartott (a kozmikus állandó), arról mostanában derült ki, hogy igaz. Lásd sötét energia. Talán a kvantummechanika elutasítását lehetne felhozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged