- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Megcsinálták, mégsem lett katasztrófa. Sőt, Hruscsov éppen azért nem adta tovább Maonak, mert utóbbi azzal marketingolt, hogy ők kirobbantanak egy atom világháborút, az emberiség fele kipusztul, de a másik fele kommunista lesz.
Azzal, hogy az oroszoké lett volna az elsőbbség az atombombával, még sehol sem lettek volna. Célba is kell juttatni. Azonban az USA minden téren óriási fölényben volt mindig is. Gyerekkoromban (régen volt, bőven ’89 előtt, tehát nem nagyon folyt USA melletti propaganda) egy, a hajózás történetéről szóló sorozatban a II. vh és az USA belépése kapcsán hangzott el, hogy Pearl Harbor utáni egyetlen egy évben az USA-ban több hajót gyártottak, mint az összes többi hadban álló fél az egész háború alatt. (És az már csak az én megjegyzésem, hogy ehhez nem kellett haditerror, éhínség és a többi.)(#83) alteran95
„vízzel…működő járművek”
Ezt azért kifejthetnéd bővebben. Mert a vízmolekula eléggé stabil állapotú, energiabevitel nélkül semmilyen energiát nem nyerhetsz ki a vele való manipulációból. Arról nem is beszélve, hogy a visszanyerhető energia (lévén, hogy nem atommag hasadásról vagy fúzióról van szó) a veszteségek miatt mindig kisebb, mint a betáplált. -
Alteran-IT
őstag
Még az a szerencse, hogy se tudós, se pedig hülye nem vagyok, így nem szokásom találgatni
Egyébként meg sajnos ez az igazság amit leírtam. Példának említeném , hogy most a Higgs-bozon-on az "isteni részecskéken" pattognak és kábítják vele az átlag embereket, eddig azt se tudták mi az, illetve hogy van ilyen, kitalálták a nevet, megépítettek egy méregdrága játékszert (részecskegyorsító) majd alátámasztották egy-két kísérlettel, hogy van. Ha azt nézzük, hogy ennek is mennyi valóságalapja van (hogy ez pont így forgatókönyv szerint megy), akkor igen csak kevés.
-
Alteran-IT
őstag
Én például nem is gondoltam ilyenre, főleg hogy ha a Star Trek-et nézzük, akkor ott nem is a Földről erednek (tudtommal), na meg az már egy jó pár éves sorozat.
A robotok mindig olyanok, mint amilyenre programozzák őket és itt mindig az a baj, hogy vannak olyan emberek, akiknek hatalom kell és biztos másra fogják őket programozni. Amíg van kapzsi ember, addig van gyilkos robot is.tomtyi: Azt ne felejtsük el, hogy olyankor mikor fordul a kocka (most pl. már tiltakozik a robotok ellen), akkor ott mindig van valami a háttérben. Lehet, hogy ő tud olyan felhasználási területről, vagy már éppen egy meglévő teszt eredményéről, amiről az átlag ember (magyarul mi) egyáltalán nem tud és ő ennek fényében dönt, mi meg a tudatlanságunk által próbáljuk elbírálni a döntését.
Persze nyilván nem ilyen egyszerű a dolog mint azt felvázoltam, de hasonló, mindenesetre nem hinném, hogy pont ő pont most csinálna hülyeségeket, persze bármi előfordulhat, de ahhoz hogy ezt tudjuk több információra lenne szükségünk és nem csak arra, amit a média elénk rak, mert az az esetek 90%-ban hamis és félrevezető. -
wednesday
őstag
Einstein egyik "tévedése" az volt, hogy a világegyetemet (mint abban a korban 80%-ban mindenki) statikusnak és öröknek feltételezték. Magyarán sose keletkezett, mindig is volt és mindig is lesz állapot jellemzi.
A tévedés egyébként egy elég rossz szó. Azt feltételezi, hogy az ismeretek birtokában rossz eredményre, következtetésre jut valaki. Pedig a jó eredmény ott lenne az orra előtt. Na most erről szó sem volt. Abból a megfigyelésből erre futotta, még sehol nem volt koztmikus háttérsugárzás felfedezése, és egyéb olyan ismeret, ami a dinamikus világegyetem képét egyértelművé tette volna.
Évtizedekig ment a "küzdelem" a két elmélet között statikus vs. dinamikus kozmosz. Ebből látszik, hogy nem lehet mindenre rövid időn belül válaszokat találni. Ugyanúgy, ahogy a kopernikuszi és ptolemaioszi világkép "küzdelméhez" is idő kellett. Mert az sem volt az elején, még tisztán tudományos szemmel sem egyértelmű.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest