Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
(#104) morgyi Elképzelhetetlen nagy volt a robbanás és a felszabaduló energia. Persze nem tűnt el semmilyen anyag, csak átalakult. A 0.4% anyag mellett ott vannak az intergalaktikus gázok, a sötét anyag, és amiből a legtöbb van, a sötét energia. Na és tudjuk, pontosan mi alkotja a fekete lyukak óriási tömegét? Amúgy én inkább az űrhajózás iránt érdeklődöm NASA itt gyakran látható élő adás az űrállomásról. (ha még valakinek nem lenne meg
)
(#109) Alchemist A tér görbülése érdekes, az is lehet, hogy az egész univerzum egy gömb, vagy valami más görbe forma. Annál is inkább, mivel szerintem végtelen nem létezik. Semmi sem végtelen mennyiségű, mértékű, tömegű, sebességű, energiájú. A fekete lyukak is nagyon érdekesek, de attól tartok, hogy sohasem fogunk sokkal többet megtudni róluk. A videók nagyon jók, mindet meg fogom nézni, köszi!
-
ceia
őstag
válasz
Alchemist #96 üzenetére
Miért ne? Az elméletek nagyon félre vihetik még a legokosabb embereket is. Az én kis agyam azt mondja, mindennek van kezdete és vége. Minden időben létezik, és ha ezalatt hatások érnek valamit, az folyamatosan változik. Akkor nem zárható ki az sem, hogy a változások végén akár megsemmisülés legyen. Persze az jó kérdés, hogy mi lett volna az univerzum kialakulása előtt és mi lenne a vége után.. de az is, hogy mitől, illetve hogyan létezhetne örök idők óta.
az "örök állapot" lézethet akár egy "véges" kereten belül is. Ha véges a keret, nem lehet örök állapot benne.
Hát ez az, nem hiányzik neki, és ő nagyon okos, egy zseni(#99) attilasd: [link] Erre írtam.
(#100) CPT.Pirk: Nem kösz, ebbe arra a pár évemre már nem akarok belemenni, beérem a Big bang theory-vel
-
ceia
őstag
válasz
f(x)=exp(x) #94 üzenetére
De azt sem, hogy állandó LOL
-
ceia
őstag
Csak úgy megjegyzésként: Ahhoz, hogy rájöjjünk az univerzum dinamikus, nem kell más, csak józan paraszti ész. Egy fizikai világ nem létezhet örökké, kezdet és vég nélkül. Ez a feltételezés kb. "a világ lapos" szintjén van. Einstein ezen tényleg gondolkozott??
Egyébként figyeltétek, a professzor 2014-ben Win7-et használt! (és Firefox-ot! ) Hát nem a legfejlettebb 8.1-et? Miért? Lehet a 10-et várja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged